Min midsommarbukett

Det är inte svårt att hitta sju sorters blommor till midsommarbuketten. Det finns ett överflöd av alla möjliga blommande växter i diken, på ängar, i trädgårdar och i skogen. Utbudet är så stort att det är svårt att välja men mina val föll på blommor jag inte tidigare har haft med i min blogg. Undantaget är en bergklint, eftersom en tistelfjäril så snällt satt och poserade där. Min midsommarbukett fick bli en bukett av bilder och blommorna fick vara kvar där de växer. De sju sorterna är:

En buskros av något slag,

DSC_0020

kråkvicker,

DSC_0036

akleja,

DSC_0083

en annan sorts akleja,

DSC_0087

bergklint,

DSC_0097

prästkrage och

DSC_0107

flox. Även denna med en besökande tistelfjäril. När jag öppnade bilden i datorn såg jag att ännu en liten gäst precis hade hunnit flyga in i bildens nedre vänstra hörn.

DSC_0056

Det här blev min midsommarbukett och den ger mycket mer glädje genom att stå kvar ute än att mosas under min kudde i ett fåfängt försök att drömma om en blivande man. Honom har jag redan haft och kan inte få igen.

Under min promenad kom plötsligt en, under sommaren, välkänd syn fram ute på sjön. Thomée gjorde en av sina rundturer, förmodligen med ett antal turister ombord. Efter en titt i turlistan vet jag att de var på väg på en lunchtur till Verkö slott, en väldigt omtyckt utflykt till en vacker plats.

DSC_0077

Jag nöjde mig med denna upplevelse och struntade i att besöka något av de firanden som fanns att tillgå. Jag gick hem, åt lite tofusill och färskpotatis och lite senare även vaniljglass med varm hjortronsylt och till middag pannbiff med trattkantarellsås, potatis, lingon och grönsaker. Några telefonsamtal blev det och det som var mest spännande var att få höra min son berätta om sitt nya arbete. Den här månaden byter han både arbetsgivare och bostad så det finns mycket spännande att prata om. Min syster skickade bilder på hur fint hon har fått det i sin nya trädgård. Medan hon njuter av sitt arbete med den njuter jag av att bara titta på allt fint i andras trädgårdar och ännu mer njuter jag av att slippa hålla på med en egen. Det är ju en himla tur att vi är olika och att det finns levnadssätt som passar oss alla.


24 comments

 1. Så vackra blommor. Äntligen kom jag också ut i naturen igår och fick se allt vackert som blommar nu. Har ett minne från när jag var liten att jag och min pappa brukade plocka en midsommarbukett.
  Låter spännande med din sons nya jobb och bostad.
  Ja det är tur man kan välja själv hur man vill bo, jag kan sakna mitt hus och att bara ta en kaffekopp och gå ut i trädgården men jag minns också att jag hade svårt att bara njuta, mitt hus var av trä och en hel del snickarglädje och jag såg bara allt som behövdes göras vid. Det var inget lättskött hus. Så det var en lättnad när dottern tagit studenten och skulle flytta hemifrån och jag kunde sälja och få det lite bekvämare.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det finns massor av vackra blommor överallt nu 😀 Jag tror nog att du fick vara med om en jättefin midsommar där vid havet och mer om det får jag säkert veta när jag läser din blogg senare 😀
   Det händer mycket i min sons liv just nu men han blir kvar i samma yrke, bara en ny arbetsgivare.
   Jag tror att vi har ungefär likadana känslor för våra tidigare boenden. Jag längtar också tillbaka till de där sköna stunderna när jag bara kunde njuta. Då tyckte jag även om trädgårdsarbete i lagom mängd. Men nu, när jag tänker på hur det skulle vara att ha det så igen, ser jag bara allt jobb och då försvinner min längtan tillbaka. Det går aldrig att få det som det var då och det är lika bra att acceptera och gå vidare. Du och jag är nog båda lika nöjda med hur det är nu 😀
   Kram

   Gilla

 2. Vilken ljuvlig midsommarbukett! Köpta blommor i all ära men egenplockade har en viss charm får jag säga. Här finns det mes vallmo, prästkragar och blåklint men de hör ju midsommar till.

  Kram och ha en fin midsommardag!

  Gilla

  • Tack, jag håller med om att de finaste blommorna finns i naturen. Den här gången plockade jag inga utan fotade bara och då har jag ju kvar dem på det sättet 🙂 Men jag ska inte neka till att jag kan bli alldeles hänförd av en fin bukett ihopsatt av någon kunnig florist.
   Dina blomexempel är verkligen riktiga sommarblommor och perfekta till midsommar.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Härliga foton! Min tanke var att ”plocka” sju sorters blommor i går (med kameran) men här blåste det så till och med blommorna var svårfångade 🙂
  Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg!

  Gilla

  • Då tänkte vi likadant men jag kom inte på att det var sju blommor i min kamera förrän jag förde över dem till datorn. Då insåg jag att det var en midsommarbukett 😀 Här har det blåst ganska rejält i dag i stället så jag har haft en vilodag. Jag hade kunnat gå ut ändå men jag lät latmasken i mig bestämma 😉
   Tack och detsamma till dig 😀

   Gillad av 1 person

 4. Jeg har prøvd å sove med 7 slag under puta, men våknet opp til 7 slag fordelt rundt i min seng. Ikke drømte jeg om noe mann heller 🙂 Kanskje jeg skulle prøve igjen i natt…

  Gilla

 5. Hej och god fortsättning på helgen. Jag har plockat buketter med blommor, den ena med rejäla stjälkar den andra med kortare…mycket lättare att rycka upp växten strax under blomman än att böja sig ner och plocka hela stjälken…l
  Men, inga blommor under kudden,. någon partner längtar jag inte efter, har det bra som det är. Så spännande med sonens nya livssituation, jag har nog glömt var han bor…Vädret har varit det allra bästa, lagom värme så man kan gå i kortärmat, lagom blåst som håller insekterna på avstånd och faktiskt även badväder idag.Två av tre doppade sig, jag var inte en av dem.
  Visst är det skönt att kunna få vara som man är, om inte trädgårdsskötsel intresserad, jamen då är det så. Jag har gjort många tappra försök i mina dagar, utan att lyckas entusiasmera mig själv så nu räcker det med några krukor med sommarblommor på uteplatsen.Naturen bjuder ju ändå själv på det bästa urvalet! Kram

  Gilla

  • Tack detsamma 😀 Jag förstår fullkomligt varför du plockar blommor på det sättet. När det är stelt både här och där tar man tag där man kommer åt och når 🙂 Det borde man nog egentligen inte göra. Jag märker att ryggen blir rörligare när jag böjer mig ner eller hukar för att fota något med jämna mellanrum.
   Nej, någon partner vill inte jag heller ha. Gärna en manlig vän men inget mer.
   Min son bor i Uppsala och nu flyttar han snart till en nyproducerad tvåa. Jag måste försöka ta mig neråt och hälsa på någon gång snart.
   Jag har verkligen ändrat mig och är nu väldigt nöjd med att slippa allt med trädgård och odlingar. Jag har inte ens någon kruka med riktiga blommor. En konstpelargon hänger på balkongen och en annan fejkblomma står på bordet där. Jag är väldigt nöjd med att ha det så 😀 Jag brydde mig inte ens om att hämta två gratisblommor som jag blev erbjuden från ByggMax 😉 Inomhus har jag fortfarande några levande växter men när de dör blir det konstblommor som ersättning. Men ute i naturen vill jag ha det precis som det är 😀
   Kram

   Gilla

 6. En vacker bukett fick du ihop på minneskortet – fina bilder! Underbart när man får göra som man vill och trivs med. Inga blommor under kudden här heller, men många i en vas 🙂
  Härligt att din syster trivs i sitt hus och sin nya trädgård … och så kul att din son får arbeta med det han önskar!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Det finns massor av blommor nu och många av dem kommer att blomma länge än. Jag gillar min bukett och jag behöver inte se den vissna 🙂
   Ja, det är väldigt skönt att ha hittat mitt sätt att leva och jag ångrar mig inte. Men min syster vill fortfarande fixa och greja i sin trädgård och jag tror att lusten har blivit ännu större nu. Det gör mig glad att se hennes glädje och iver 😀 Min son ska förhoppningsvis trivas med nya jobbet och sin nya lägenhet. Det är brist på lokförare så han kan välja och vraka och han vet att han är välkommen tillbaka till förra arbetsgivaren om han skulle vilja.
   Detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. En vacker bukett, utan tvekan! Dessutom imponeras jag av dina kunskaper om vad blommorna heter. 🙂 Varje vår har jag längtat litet efter trädgård, att få pyssla i rabatter. Ja jag bodde i villa många år innan jag blev singel. För 2-3 år sedan var jag faktiskt och kollade på ett radhus… men backade som väl var. Jag är pensionär och blir bara äldre. Det skulle bli en belastning. Jag gör som du, njuter av andras och kan ha tid för många fler utflykter.

  Gilla

  • Ja, visst var den fin 🙂 Jag har inga jättestora kunskaper om blommor och vad de heter men, som jag skrev i en annan svarskommentar, jag har lärt mig en del namn lite då och då. En del hjälp har jag fått från t ex Anki, som är en mästare på de mesta i naturen. Precis som du har jag alltid bott i villa och har tyckt om att pyssla i trädgården. Men för några år sedan märkte jag att det inte kändes ett dugg kul eller lockande längre och jag började drömma om att flytta till en lägenhet med bra läge. Nu är jag här och trivs fantastiskt med att både bo här och att slippa trädgård 😀 Folk kanske tror att jag tittar avundsjukt på deras hus och trädgårdar men jag bara njuter av allt som växer. Och det gör jag helt utan ansvar för någonting av det 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s