Nya stigar igen

Jag fick en fråga i en kommentar för några dagar sedan om jag hade visat min utsikt från balkongen sedan isen försvann. Jag blev osäker och gick tillbaka i inläggen för att se efter. Jag har nog känt att det räcker med bilder från min balkong och jag såg att sista bilden är från den dag det var islossning. Det är lätt åtgärdat och då passar det ju bra med bilder som visar hur ljus natten är här uppe nu. Den första bilden är tagen 22.16 igår och den andra bilden tog jag 00.50 i natt. Det blir alltså inte mörkare än så här men nu vänder det och om några månader har vi fler mörka timmar än alla ni som bor söderut.

 

I morse tog jag mig till en av de östra delarna av Östersund. Helt nya stigar för mig och jättekul att upptäcka hur ofantlig mycket det finns att se och upptäcka här. Vid parkeringen log jag för mig själv när jag vände mig om. Där var de igen…fjällen. Östersund ligger på en sluttning ner mot Storsjön och på väldigt många platser får man den här vyn.

DSC_0011

Nästan genast såg jag den här blomman. Återigen behöver jag hjälp för jag vet inte alls vad den kan heta. Min första tanke var att det är en slags veronika men det verkar bara vara färgen som stämmer.

DSC_0014

Mamma nötväckare höll som bäst på att mata sin unge när jag kom och störde. Genast flög mamman iväg och satte sig lite längre bort, skymd av löv. Den stackars ungen blev lämnad ensam och utsatt. Jag kände väldigt mycket sympati för den lilla nötväckarungen och jag skyndade snabbt vidare för att mamman skulle komma tillbaka.

DSC_0020

Någon tycker nog att en del hundägare behöver påminnas om vissa plikter.

DSC_0025

Vilken besökare, om inte humlan, passar bäst bland humleblomster.

DSC_0027


19 comments

 1. Ja det är fantastiskt med de ljusa kvällarna och nätterna. Jag brukar ju ha senare semester då kvällarna i regel är lite mörkare men detta är faktiskt härligt. Hoppas sommaren blir lång och lika skön som den börjat.
  Kram

  Gilla

  • Jag håller med men jag gillar även hösten när det börjar bli mysigt mörkt. Men nu är det sommar och då ska det vara ljust. Någon vidare sommarvärmen har vi inte här men jag tycker att det är skönt ändå. Jag hoppas att du får en sommar precis som du vill att den ska vara 😀
   Kram

   Gilla

  • Ja, tänk så mycket det finns i hemstaden som man inte känner till. Att upptäcka allt det är nog det bäste med det här letandet efter checkpoints 😀
   Kvällarna är helt otroliga och det blir inte riktigt mörkt någon gång under nätterna. Som tur är gillar jag även den mörkare årstiden så mig gör det inget när hösten kommer 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Tyvärr är jag inte rätt person för att hjälpa mig med växters namn. Jag är urdålig på det, men desto bättre på att njuta av blomster och dylikt! Vi har också ljust länge här i norra Småland, men det går förstås inte att jämföra med hur ni har det… Visst är det härligt med de här ljusa dygnen! Jag njuter fullt ut, och tror att även du gör det. Mörkret kommer tids nog, då finns det möjlighet att oja oss över det, för dem som vill 🙂 (Jag tillhör nog dem)

  Gilla

  • Det är fullt tillräckligt att bara njuta av allt naturen bjuder på utan att veta vad allt heter. Jag har lärt mig några blommor i taget och ibland fastnar det, ibland inte. Men njuter gör jag 😀 Det är härligt med de ljusa nätterna men så småningom har vi i stället väldigt långa och mörka nätter. Från ca 15.00 till 09.00 när det är som mörkast. Jag tillhör de lyckliga som gillar både ljus och mörker och välkomnar båda när de kommer. Variation är bra 🙂

   Gillad av 1 person

   • Jo, njuta av naturen, den förmågan har jag som du nog förstått! Ja, mörkret är jag inte så förtjust i, har nog aldrig varit, men med sämre syn gör jag det än mindre. Variation gör ju att det aldrig blir långrandigt 🙂

    Gillad av 1 person

 3. När jag var och hälsade på pappa ikväll på sjukan så pratade vi just om de ljusa nätterna. Natten mot torsdag så går solen upp en minut senare, så nu är det dags. Men den går ner samma tid flera dagar i sträck. Tur så längde det bara är någon minut det handlar om då märks det inte så väl. Vilka underbara foton, som alltid. Skrattade lite åt kråkan till vänster på fjällfotot som gör en typ av nödlandning. Ligger det snö året om på fjälltoppen? Jag kan tyvär inte hjälpa dig med namnet på fina blomman men det är säkert någon annan som är kunnig.

  Kram

  Gilla

  • Det är härligt med ljuset men lite synd om din pappa som får nöja sig med att se dem genom ett sjukhusfönster. Jag hoppas att han åtminstone har en fin utsikt. Än så länge vill jag ha de här fina nätterna men fram emot hösten är jag glad för att mörkret kommer och ger mig möjlighet att mysa med levande ljus, filt och gott té. Det sista njuter jag av nu också men kombinationen med det andra är speciell 🙂
   Tack! Kråkan var en överraskning som jag såg först när jag la in bilderna i datorn. Kul med oväntade inslag 🙂 Jag är inte helt säker på om det alltid finns snö på en del höga toppar. Ibland har jag sett snö i en del sänkor och på hög höjd sommartid men det är nog inte alltid så.
   Jag brukar kunna få hjälp här med blommor men det här är den andra blomman som ingen vet vad den heter. Det finns tydligen en del rariteter här i de jämtländska markerna 😀 Ett tips har jag fått om att den liknar en linblomma och det ska jag kolla upp.
   Kram

   Gilla

 4. Fantastisk vy från din balkong! Vi har inte såå ljusa nätter här som du vet, men helt mörka blir de inte heller 🙂
  Spännande med en ny plats för vandringar. En vacker … och lite kul bild med den flyende kråkan!
  Törs inte ge mig på att artbestämma den vackra blomman, men någon veronika är det nog inte – typiskt för dem är att två av ståndarna är lite större och längre än de andra … och de finns inte i den här blomman. Den liknar mest en linblomma tycker jag, men som sagt jag kan inte hjälpa dig. Fin bild på den lilla nötväckan och så fint du fångade humlan i humleblomstret!
  Kram

  Gilla

  • Jag kan inte klaga på utsikten från min balkong och jag blir fortfarande glad när jag tittar ut, även om det nu har blivit något jag är van vid 🙂 Nej, så här ljusa var inte nätterna nere i Mjölby men ändå så ljusa att det räckte gott och väl.
   Jag får se mycket nytt och det är väl det som är meningen med den här appen, att få ut folk i naturen och till olika platser. Jag vet faktiskt inte om kråkan landar eller startar på bilden men hur som helst blev det en kul detalj i bilden 🙂
   Tack snälla Anki för hjälpen med blomman, för visst är det en linblomma. Den ser precis likadan ut som de jag googlade fram. Jag såg bara en enda så på något sätt har den fått hjälp att slå rot där 🙂
   Det var lite kul att få se en humla just där, och att lyckas få med den på bild innan den försvann 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Jag tycker att jag kan de flesta blommor som finns men där gick jag bet. Jag har aldrig sett den blomman ens men vilken fantastiks blå färg den har. Hoppas att du haft en fin helg trots att vädret inte varit det bästa. Här har det stormat mest hela helgen. Idag ska jag till en väninna för att hjälpa henne starta upp en loppis. Eftersom jag haft loppis några år har jag lite vana vid prissättnng och sånt. Mina ben är fortfarande ömma efter allt dansande. Det blir nog bättre när jag fått träna några gånger.

  Gilla

  • Den fina blomman fick jag hjälp med och det var Anki som skrev att den liknar en linblomma. Jag googlade och på bilder såg de blommorna ut exakt som den på min bild. En enda liten linblomma såg jag och det var ju inte den vanliga växtplatsen.
   Helgen har varit bra och jag är inte så väderberoende. Jag klär mig efter vädret och tycker att det är ganska skönt att det inte är väldigt varmt. Men när det regnar håller jag mig inne. Ganska skönt att kunna välja att göra det 😀
   Det är kul med loppis. Vi hade loppis en gång när vi skulle flytta från ett ganska stort hus till ett lite mindre och det var jättekul.
   Jag har inte läst om din danskväll än men jag kommer dit och läser lite senare. Men om dina ben är ömma hade du förmodligen kul och dansade en hel del 😀
   Kram

   Gilla

 6. Hej, tack för balkongfotona, ja jag erkänner, det var jag som bad att få en nytagen bild från din fantastiska balkongvy! O häftigt med ljuset, jag upplever det inte så mycket här hos mig. Kanske för att jag sällan är ute varken sent på kvällen eller tidigt på morgonen! Nu läser jag vidare

  Gilla

  • Haha, jag visar så gärna upp min utsikt från balkongen och nu fick jag ju en anledning 😀 Nu, när jag har flyttat tillbaka hit, märker jag hur stor skillnad det är med ljuset på nätterna. Det är ljust i Mjölby också men inte som här.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s