Ett litet kraftprov

Vid det här laget vet ni hur jag roar mig de dagar då vädret är hyfsat. Efter två dagars regnande kom en dag med uppehåll (nästan) och jag packade min lilla ryggsäck och gav mig av. Målet var en bunt checkpoints utspridda i Frösö park och ut mot Bynäset (den halvö som tidigare var militärt övningsområde och som jag har skrivit om tidigare). Min rygg har blivit ännu ett snäpp bättre och jag bestämde mig för att utsätta den för ett kraftprov.

Jag parkerade på samma parkering som när jag vandrade ute på halvön. Fördelarna med att leta checkpoints är flera. Förutom att det är roligt upptäcker jag många nya stigar och områden. Just det här området skulle jag nog inte ha tänkt på som utflyktsmål utan den drivkraft som letandet efter stolpar ger. Den första koden registrerade jag i anslutning till parkeringen och sedan valde jag att följa en stig vid sjön. Man får orientera som man vill under letandets gång och jag försökte lägga upp en rutt som skulle gå förbi alla mål.

DSC_0004DSC_0009

Efter en liten stunds vandring vek jag av på en stig bort från vattnet och sedan bytte jag stigar och riktningar många gånger. Letandet tog mig genom skog och bebyggda områden. Mestadels gamla militära byggnader som numera har tagits över av diverse företag. Mitt emot området ligger Östersund Åre flygplats (tidigare Frösö flygplats) och närheten till flyget är nog inte en nackdel för att få hit företag. Jag gick på små stigar, grusvägar och lite större vägar. Ibland stannade jag och fotade någon blomma mitt i letandet och jag försökte att se naturen och inte bara punkter på kartan.

Rödklöver.

DSC_0030

Fjällvedel (tack till de bloggvänner som hjälpte mig med namnet) och käringtand.

DSC_0035

Ormrot

DSC_0039

Daggkåpa.

DSC_0043

Syrener.

DSC_0053

Jag tog små pauser emellanåt men när jag hittade ut från skogen och kom fram till sjön satte jag mig vid det här bordet och åt min medhavda macka.

DSC_0059

En liten spindel i en maskros.

DSC_0074

Den här söta blomman går jag bet på. Men den får vara med i alla fall eftersom den är så fin.

DSC_0075

Här ser ni hur jag har irrat runt under tre och en halv timme i dag. Men jag hittade alla 15 stolpar. Jag var nära att ge upp några gånger men då satte jag mig ner en stund, fyllde på vätskenivån lite och peppade mig själv mentalt. Jag hade ju bestämt mig för att sätta kroppen på prov och då kan jag så klart inte ge upp. När jag äntligen såg bilen var det ren och skär lycka. En liten gnutta stolthet också för jag tyckte att jag hade presterat bra. Då får man ge sig själv en liten klapp på axeln och tänka ”bra gjort”. Efteråt kändes det inte alls som om ryggen har blivit bättre men testet går ut på att se hur lång tid återhämtningen tar.

Screenshot_20190615-122810


21 comments

 1. Det är alltid lika givande att promenera men har man dessutom ett mål som lockar så blir inte turen sämre! Du jobbade verkligen bra och jag hoppas att ryggen återhämtar sig Här har det åskat och ösregnat i tre timmar så promenaderna blev därefter.

  Kram

  Gilla

  • Jag har ett stort behov av att komma ut i naturen och då får man offra lite för att uppnå det 😀 Ännu lättare blir det att komma ut om man har ett mål eller ett syfte. Jag känner mig väldigt nöjd med både mig själv och dagen och då är det ju ganska perfekt 🙂 Förhoppningen är att jag ska kunna ta mig ut i morgon förmiddag igen.
   Jag såg på rapport att det är åskat och blixtrat rejält där nere i Skåne. Då är det inte kul att gå ut och kanske är det mest synd om Miss E, som är rädd för åskan.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Så inspirerande med dina checkpoints! En fantastiskt kreativ idé, o det var knappast synd om dig av utsikterna att döma. Bär du en ryggsäck med dig på turerna? En liten en eller? Jag brukar ju sällan gå så långt att jag tarvar någon matsäck, men när jag skulle upp på berget var jag ju tvungen att ha dricka med. Då köpte jag en tygväska typ ryggsäck utan foder på loppis, lagom för små korta turer i torrt väder. funkade utmärkt. Däremot har jag nu börjat fundera på inköp av ev. thermacell-antimyggaggregat, läser och funderar. De som använder tycker de funkar bra. I så fall får jag beställa på nätet. Behöver du något myggmedel på dina vandringar? Att peppa sig själv mentalt brukar ge bra resultat, och där ser man! Kramen

  Gilla

  • Jag trodde inte att jag skulle tycka att det var så roligt som jag faktiskt tycker. Nu börjar det bli lite som en drog och jag planerar att ta mig till olika områden och leta. Jag är inte ensam om det. Rätt som det är ser jag någon annan stirrig person med mobilen i handen och alla letar vi efter samma saker 😉
   Ja, jag brukar ha med mig en liten ryggsäck om jag tror att jag ska vara borta ett tag. Dels för att jag blir både törstig och hungrig och dels för att det är trevligt att hitta en fin plats där man kan äta och dricka lite. Jag går inte lika fort nu som jag gjorde förut och när det tar längre tid behövs det påfyllning och vilopauser.
   Än så länge har jag inte behövt myggmedel. Idag såg jag några myggor men så länge jag rörde mig var det ingen fara. Förra sommaren, i Mjölby, undvek jag skogen i flera månader för att det var så mycket mygg. Jag var tvungen att googla thermocell och det kanske är en bra produkt. Förr hade vi en grej som påminde om ett grenuttag till elkontakter. I den stoppade man en blå ”tablett” och sedan kunde vi vädra samtidigt som myggen antingen dog eller vände i fönstret. Vi hade även en för 12V i husvagnen. Nu finns inte den modellen att köpa längre och jag har gett bort min till äldsta dottern. Men att ha med något liknande på promenad låter inte så dumt. Jag bara undrar över hur länge en gaspatron räcker och hur dyrt det blir i längden. Om du köper en så recensera den gärna i bloggen 🙂 Men kanske blir det jag som provar först. Vi får väl se hur mycket mygg det är här och hur länge jag står ut 😉
   Kram

   Gilla

   • dottern har handlat en åt mig nu då hon hade butiken i samma hus där hon jobbar. Så på midsommarafton får vi testa. Billig var den inte men det är inte myggmedel heller om man får smörja en halv burk åt gången, haha

    Gilla

 3. Jag är grymt imponerad! Vilken fajter du är! Även om du alltid varit glad för att promenera så blir det på annat sätt när man tar sig ut till olika ställen för att leta stolpar. Skönt att få vara i naturen, den är läkande på många sätt. Tänk allt vackert som du sedan bjuder oss på, det är jag tacksam för.
  Nu är jag på jobbet igen efter en mycket trevlig och väldigt intensiv ledighet.

  Kram

  Gilla

  • Tack Lotta! Jag var nog lite imponerad av min egen envishet 🙂 Men det kostar att vara envis så idag blir det bara en liten promenad i närområdet. Det gör inget för det är väldigt fint här också och jag är glad om jag kan komma ut på lite längre vandringar någon gång ibland. Letandet efter checkpoints lockar men det kommer ju fler dagar 🙂
   Om jag inte kunde ta mig ut i naturen vore livet väldigt mycket tråkigare. Den är, precis som du skriver, läkande på många sätt.
   Ja, det hände mycket under din ledighet och kanske hinner du vila upp dig på jobbet innan nästa semester 😉
   Kram

   Gilla

 4. Jag måste säga att du är makalöst envis och fantastiskt duktig! Heja dig Ingrid! jättefina bilder fick du också! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med blomman – det är ingen jag känner igen – eller jag vet inte … tycker den ser bekant ut, men jag kan inte komma på vad det är …
  Spännande detta med ”checkpoints” – är det de som man hittar på Hitta ut? Kollade där och Norrköpings kommun verkar inte finnas med … men Finspång finns … Ska nog kolla lite mer 🙂
  Kram

  Gilla

  • Hahaha, tack Anki! Jag suger i mig av all uppmuntran och snart är jag ute på nya utmaningar 🙂 Men först måste jag ta det lite lugnt någon dag och idag blir det bara en kort promenad. Jag tyckte först att blomman påminde om rosa förgätmigej men de flikiga blombladen stämde inte in på den.
   Ja, du hittar dessa checkpoints på hittaut.nu men akta dig, man blir lätt lite fanatisk 😀 Nej, skämt åsido är det jättekul och en bra anledning att hitta nya promenadvägar.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Tack Anne! Ryggen tog stryk så därför tänkte jag bara gå en liten kort promenad idag. Men tror du att det blev så 😉 Det blev ingen mastodontrunda men lite på gränsen. Det var så himla skönt och jag ville inte vända 🙂 Men det känns som om återhämtning är på gång nu i alla fall.

   Gillad av 1 person

   • Ibland får man välja 🙂 Hoppas ryggen känns okej i vart fall! Kanske tur att hittaut.nu inte finns här, jag kanske skulle bli biten jag också 🙂

    Gilla

   • Ja, så är det och jag väljer att plåga mig lite för att få tillfredsställa alla mina övriga sinnen (förutom känseln) 😀
    Det är nog inte så farligt att bli biten av just det här men även roliga saker kan ge upphov till en del stress. Det är nog kanske inte det du behöver.

    Gillad av 1 person

   • Det har du rätt i 🙂 Men jag tror jag funnit mig i stressen på jobbet och faktiskt har börjat hantera den på ett lite bättre sätt. För jag tror inte jobbet blivit mindre stressigt, snarare tvärt om 🙂

    Gilla

   • Jag blir väldigt glad för din skull om det är så att stressen inte ställer till det för dig riktigt lika mycket längre 🙂 Vad du än har gjort, för att det ska bli mer lätthanterligt, så fortsätt så 👍

    Gilla

   • Ha ha… Jag tror nog att jag bara insett att det är som det är och att det inte blir bättre för att jag stressar upp mig 😁

    Gilla

 5. Jättefina bilder! Undrar hur din rygg känns? Jag har faktiskt varit på Östersunds flygplats. Flög till Kramfors en gång för att hälsa på en väninna i Sollefteå, om jag minns rätt blåste det för mycket vid hemresan så det blev buss till Östersund och flyg därifrån.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ryggen gör sig påmind men om jag jämför med hur det var för bara någon månad sedan så är den ganska bra. Jag kan ju stanna hemma och vila men usch så tråkigt det skulle vara. Jag väljer att ta mig ut i naturen och ta konsekvenserna av det. Jag tycker att det i alla fall går skapligt nu 🙂 Tack för att du frågar 😀
   Vår flygplats är inte så mycket att skryta över men allt som behövs finns här.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s