I väntan på min son

I dag är det en rolig dag för snart kommer min son och hälsar på mig. Om tåget är i tid dyker han upp på stationen om exakt två minuter. Ni kanske undrar vad jag gör framför datorn när jag borde åka och hämta honom. Jag fick ett meddelande om att min son gärna vill ta en promenad hit och det tar nog minst en timme. Under tiden blir det ett litet inlägg om hur det börjar blomstra i mina trakter.

En liten blomma i en gräsmatta. Jag gissar att det är ett ogräs men på nära håll är den söt.

DSC_0004

Utanför en trädgård hittade jag en bergenia.

DSC_0005

Jag passerade en trädgård med ett hav av gullvivor. De här två, som ser ut att kramas, hade hittat en egen plätt just utanför trädgården.

DSC_0011

Inne i skogen hittade jag den giftiga men spännande Tibasten. Vacker när den blommar på bar kvist men inget man lägger märke till annars.

DSC_0016

Ett blommande lärkträd.

DSC_0024

Nästan hemma.

DSC_0031

Nu ska jag snart gå och ladda kaffebryggaren, för det är ju så man gör när man väntar besök den här tiden 😀 Åh, vad roligt det ska bli att få ha honom här några dagar.


16 comments

 1. Härligt med sonbesök! Hoppas ni får/har haft några fina dagar!
  Tack – där fick jag namnet på en blomma jag har i trädgården – bergenia. Vet inte varför jag inte letat upp det förut, det har väl helt enkelt inte känts viktigt 🙂

  Gilla

  • Jättekul! 😀 Det har varit lika kul som det brukar vara och nu har han precis gått till tåget. I stället har jag min svägerska här så det blir några fler roliga dagar 🙂
   Kul att kunna stå till tjänst med ett namn på en blomma. Vissa växter finns nästan i alla trädgårdar här och bergenia är en av dem.

   Gillad av 1 person

 2. Underbart att sonen kommer på besök och ni får säkert några härliga dagar tillsammans 🙂
  Nu har våren kommit även upp till dig – fina bilder på olika växter och blommor! Jag vågar mig inte på att sätta namn på den vackra blomman … det finns flera som liknar varandra, men söt är den onekligen!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är jätteroligt och igår blev det en fantastisk och upplevelserik dag 😀 Våren är verkligen på gång nu och det är t o m nästan sommarkänsla i solen och värmen. Jätteskönt!
   Detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Var är det sonen bor? Har tappat bort det någonstans på vägen, minns bara er fantastiska gemensamma resa! Mitt minne börjar svikta, tycker det är ganska läskigt faktiskt, mormor blev dement, en förfärlig sjukdom. På slutet kände hon inte igen oss. Nä nu ska vi vara positiva, än så länge hittar jag hem iaf…
  Ha nu riktigt mysiga dagar tillsammans, har ni några planer uppgjorda eller tar ni dagen som den kommer? Mycket att prata ikapp och så antar jag. Trevlig helg och kram från pörtet

  Gilla

  • Han bor i Uppsala.Kul att du minns vår Europaresa. Den var bland det bästa jag har varit med om. Men kanske blir den överglänst av nästa resa som vi har bokat nu 😀 Mer om det i kommande inlägg.
   Visst är det lite läskigt att märka att man lätt glömmer olika saker. Jag tappar också bort en del som jag borde minnas men än så länge upplever jag det inte som ett stort problem. Har man demens i släkten så är det nog ganska lätt att tankarna går åt det hållet. Det är en hemsk sjukdom som jag hoppas att både du och jag och alla andra slipper.
   Vi har jättekul tillsammans och igår blev det en lång utflykt. I dag blir det lugnare och i eftermiddag kommer även svägerskan hit.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Så härligt det blommar hos dig och jag fick dessutom lära mig några nya blommor. Inte illa det 😀 Kan tänka mig att du njuter av att sonen kommer på besök och att få rå om honom några dagar.

  Kram och ha en härlig fredag!

  Gilla

  • Allt det som du redan har njutit av och gått vidare från är nu här hos mig 😀 Det är härligt nygrönt och värmen har kommit med besked. Jag och min son har haft några väldigt sköna och roliga dagar och nu åker han hem om en liten stund.
   Kram

   Gilla

 5. Underbart! Hoppas kaffet smakade bra och att sonen var efterlängtad förstår jag. Härligt blommiga tider även hos dig. Förstår att ni myser och njuter av allt nu. Längtar efter ditt nästa inlägg 😉
  Massor av myskramar!
  Eddie hälsar att han kommer att hälsa dig med massor av nospussar när vi ses framöver.

  Gilla

  • Kaffet var gott och jag fick en härlig kram av min son 🙂 Det börjar blomma lite överallt nu. Jättefint med all den skira grönskan och blommor som ger lite färg. Som du förstår har jag inte prioriterat bloggande men snart kommer det nog ett inlägg.
   Åh, jag längtar efter sådana pussar 😀
   Kramar till er båda.

   Gilla

 6. Jättefina bilder på vårens blommor!

  Så kul att få besök av sonen, bor han söderut? Jag har ju mina barn i samma stad som jag själv bor, så jag är bortskämd när det gäller avståndet. Han kanske redan har rest hem igen!? I vart fall hoppas jag att ni har haft mycket roliga och härliga dagar tillsammans. Han kanske behövde guidas litet i din ”nya stad”. 🙂

  Gilla

  • Tack! Ja, han är alltid efterlängtad mellan besöken. Min son bor i Uppsala och jag har två döttrar i Örebro så nu har jag kommit ännu längre ifrån dem än när jag bodde i Mjölby. Men inte längre än att det går att träffas lite då och då. Vi har haft jättekul tillsammans men guidas behöver han inte. Han har bott i Jämtland från 8-årsåldern tills han var 23 år. Jag är återvändare efter 4,5 års exil från Jämtland 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s