Bajshumor :D

Ni har säkert upptäckt att era mobiler känner av var ni är och lägger ut en del av de platser ni har besökt på olika karttjänster. Jag har ofta blivit smått irriterad när jag får förfrågningar på mobilen om hur jag har upplevt för mig okända företag men ibland dyker det upp något som sätter igång alla skrattmuskler. Inte långt ifrån min bostad finns det ett företag, i en helt vanlig villa, och de har valt att kalla detta företag Stronzo AB. Jag har gått förbi några gånger och därför syns det på google maps i min mobil. Jag kan inte för mitt liv förstå varför man väljer det namnet. Kan de möjligtvis tro att det har med styrka att göra eller vill de helt enkelt driva med sig själva. Stronzo är ett italienskt ord och det betyder bajskorv 😀 Ett vanligt förekommande skällsord, ibland skämtsamt.

Här ligger alltså Bajskorv AB och jag fnissar varje gång jag öppnar kartan och ser namnet.

Frösö Service & Säkerhet ägs och drivs av Stronzo AB som även tillhandahåller tjänster inom butiksombyggnationer samt renovering av ytskick i fastigheter.

20190514_1848421730206848696051148.jpg

En liten kort promenad blev det i dag och tyvärr lämnade jag kameran hemma. Självklart stöter jag då på en ekorre som verkligen poserar länge och välvilligt. Mobilen är alltid med och jag hann ta upp den, låsa upp skärmen, klicka fram kameran och ta flera bilder medan Kurre satt där så snällt. Som ni ser, på den kraftigt beskurna bilden, är inte mobilen riktigt den bästa kameran när det gäller att fota detaljer på relativt långt håll. Men han är ändå fin. Plötsligt skrek han till och sprang uppför stammen. Han kanske insåg att jag kunde vara farlig.

20190514_101256 1


15 comments

 1. Kan du italienska var min första undran? Skitkul är annars ett bra uttryck i sammanhanget, haha! I mina öron kunde det lika gärna vara namnet på en pizza! Ojoj, så det kan bli..
  Jag tycker du fick kanonbild på ekorren med mobilkameran!
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Min äldsta dotter var utbytesstudent på Sicilien ett år efter nian. Då ville jag lära mig lite italienska för att kunna kommunicera med hennes italienska föräldrar. De kunde inte ett ord engelska. Det var så kul och jag hamnade i en kurs med lika engagerade språknördar som jag och det blev ett antal terminer. Jag klarar mig som turist men kan nog inte ge mig in i invecklade diskussioner 😀 Men jag har haft mycket hjälp med min italienska av dottern, som lärde sig språket i stort sett flytande.
   Ja, du kanske förstår att jag skrattar inombords varje gång jag ser namnet 😀
   Kurre blev fin med tanke på kameran.
   Kram

   Gilla

 2. glömde säga angående promenaderna här, jag skulle ju vilja se lite nya ställen på promenaderna och dessa utgår från Säfsnäs kyrkby som ligger ca 4 km härifrån och de tassemarkerna har jag inte utforskat så mycket. Problemet är ju att då jag inte har biltransport så får jag gå nästan en mil extra och det känns faktiskt lite för jobbigt. Och inte är jag så sugen på att börja hojta efter skjuts heller då jag inte vet vilka som tänker delta. De jag har hört mig för med skulle inte delta. Annars håller jag med dig om att jag väldigt gärna tassar omkring på egen hand, det känns vilsammast så. Däremot vill jag gärna ha kamrater när jag är ute i svampskogen för då kan jag bli aningen förvirrad i jakten på svamp o traska runt i cirklar…
  Kram

  Gilla

  • Jaha, det är ju synd att det är så långt bort. Det räcker ju med promenaden dit och hem igen. Men jag vet att du har väldigt fina promenadstigar på närmare håll. Variation är alltid trevligt men naturen växlar ju med årstiderna 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Haha … ja, så det kan bli! Själv har jag den funktionen på telefonen bortkopplad – tycker inte Google behöver veta varje steg jag tar. Förmodligen vet de det ändå, men jag slipper veta att de vet 🙂
  Jag tycker du lyckades jättebra med ekorren – en jättefin bild!
  Kram

  Gilla

 4. Ekorrar brukar vara svåra att få på bild, i poserande ställningar i alla fall. Oftast blir det ”ekorre på flykt” när jag försöker 🙂

  Apropå Stronzo hade jag inte reagerat då jag inte kan italienska! 🙂

  Gilla

  • Precis så brukar det vara när jag ser dem också. Men den här gången satt den stilla väldigt länge och tittade tillbaka på mig.
   Nej, det är nog bara vi som vet vad det betyder som reagerar. Jag blir lite nyfiken på vad de själva tror att det betyder 😉

   Gillad av 1 person

 5. Haha 😀 har dom ingen aning om vad namnet betyder?
  Sån söt ekorre, jag såg två ekorrar jaga varandra när jag gick till tåget för någon vecka sen, dom for omkring aom bara den. Jag googlade och det var tydligen ett parningsbeteende.
  Kram

  Gilla

  • Man kan ju nästan tro att det är så 😉
   Det är kul att titta på ekorrar. De är så snabba och jättesöta. Jag har trott att de leker när de jagar varandra men tack för upplysningen. Nu vet jag hur det är 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s