Man får göra det bästa av läget

Jag befinner mig fortfarande till viss del i nyförälskelsestadiet när det gäller platsen jag bor på och allt som har med den att göra. Kanske är det därför jag inte tycker att det gör så mycket att vintern kommer tillbaka i början av maj. Tvärtom, jag tittar ut åt sjöhållet och tycker att det är vackert med snön och allt det gråa. Vänder jag i stället blicken åt andra hållet är det mest blötsnö på gräsmattor och en blöt sörja på gångvägarna. Inte alls lika fint. Men jag kan ju välja vad jag ska titta på och då väljer jag det här.

DSC_0018DSC_0010

Det är lite synd att  björkarna, som precis har börjat bli gröna, nu ska tyngas av snön. Men de klarar sig nog och all nederbörd gör nytta för vattennivåer och för att motverka brandrisk. Egentligen spelar det ingen roll vad vi tycker om vädret för det blir som det blir i alla fall. Man får helt enkelt anpassa sig.

Igår var det dags för ett besök hos frissan. Det är inte jättekul att behöva byta när man har hittat någon man trivs med. Som de minnesstarka kanske kommer ihåg, tog jag några bilder på min nyklippta frisyr efter den senast klippningen och de kom väl till pass. Jag lyckades hitat en väldigt trevlig frisörska och hon ville att jag skulle bli nöjd. När hon visade resultatet i nackspegeln ville jag ha det ännu kortare och då tog hon villigt fram maskinen (som hon inte gillar men hon ville som sagt att jag skulle bli nöjd). Som tack bokade jag genast in en ny tid och glad och nöjd gick jag därifrån.


11 comments

 1. Att hitta en ny och bra frisör är inte det enklaste så det var ett smart drag att föreviga den förra klippningen. Nu hade hon något att gå efter och det blev bra och du var nöjd.

  Visst är det ett vädermässigt bakslag men vi kan inte göra ett dugg åt vädret och det får vi acceptera. Sedan kan man ju alltid hoppas…

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tyckte faktiskt att jag var ganska smart 😉 Det verkade vara till hjälp så jag tror att min frisör var ganska nöjd också.
   Det verkar inte vara någon vår i sikte så det är bara att ställa in sig på att det är så här det ska vara ett tag till. Men det är klart att vi ska hoppas 😀
   Kram

   Gilla

 2. Hej, jag såg nyss att Sälen fått 35cm nysnö inom senaste dygnet! Visst känns det malplacerat, samtidigt behöver jorden vätska, i vilken form som helst egentligen. Men visst, vitsipporna klarade inte av kylan, nu blommar bl.a gullvivan, vet inte om den heller överlever. Fyra grader, snöblask o hagel står till buds, inget alternativ erbjuds. Det enda jag tycker är jobbigt är nog att plocka fram långkalsonger, mössa och vantar, haha.
  Kul att du o frissan var kompatibla, jag fick leta länge efter en som funkade, tyvärr måste jag få skjuts till henne för hon bor utanför allmänna kommunikationer.
  Kram

  Gilla

  • Ja, Sälen fick nog mer snö än vi och det ställer säkert till det för alla som har sommardäck på bilarna. Vi har någon plusgrad dagtid och på vägarna är det bara blött så de flesta har nog inga problem. Det är nog värre längre ut på landsbygden. Naturen läker oftast sig själv och nästa vår är vitsipporna tillbaka hos dig igen 🙂 Långkalsongerna har legat kvar i lådan men det var skönt att ta på mig vinterjackan och mössan 🙂
   Jag hade kanske tur att den här frissan var noga med att göra som jag ville. Lyckoträff på första försöket och det är den närmaste frissan sett från mig.
   Kram

   Gilla

 3. Bra frissor växer inte på träd! Tur att du hittade en du blev nöjd med.
  Nej, vädret är som det är. Inte mycket att göra åt det. Men nu längtar i alla fall jag efter lite värme. Här har vi ingen snö (just nu) men det är ruskigt kallt. Om jag ska se något positivt med det så har det regnat en hel del vilket sannerligen behövdes!

  Gilla

  • Ja, jag hade tur. När jag bodde här förut så gick jag hos en frissa i Brunflo men det är lite väl långt att åka dit härifrån. Jag googlade fram den närmaste frissan och det blev ju väldigt bra 🙂
   Här fortsätter det att falla en del snö men terperaturen går upp lite över nollan dagtid så det smälter på vägarna. Tur det eftersom de flesta har sommardäck. När allt smälter så blir det ett välkommet tillskott till grundvattennivåerna och det är väl så man får se det. Då blir det lite mer positivt 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Ja man får intala sig att våren gör comeback, eller sommaren, för precis som du skriver kan vi inget göra åt vädret.
  Byta frisör är känsligt, jag bytte för några år sen och nu gick hon i pension så, jag har fått byta igen, men precis som du blev jag också nöjd och bokade in ny tid.
  Kram

  Gilla

  • Den kommer tillbaka men det verkar dröja lite. Men den som väntar på något gott… 😀
   De flesta frisörer vill ju ha nöjda kunder och försöker att göra som de blir instruerade. Det är nog inte alltid så lätt men med hjälp av mina bilder blev det bra till sist. Nu får vi hoppas att både din och min frissa stannar kvar länge till.
   Kram

   Gilla

 5. Så vackert och ljust du fått det bara så där. Men det försvinner snart. Grattis till din nya frisör. Det är inte det lättaste att hittar någon som passa men jag är glad för din skull. Jag måste också beställa tid hos frissan för jag ser ut som skogsmulle för tillfället. Är bjuden på studentfest i juni så tills dess får jag nog vänta så jag slipper klippa mig en gång till.

  Kram

  Gilla

  • Ja, det blev väldigt fint men det försvann ganska fort. Nu snöar det igen men den här gången blåser det samtidigt och då fastnar flingorna inte lika lätt i träden. Det blir nog snart regn i stället eftersom det är någon plusgrad.
   Haha, tack 😀 Jag googlade fram den närmaste frisören och det blev ju jättebra. Men ibland har man tur. När jag hade längre hår klippte jag mig bara en eller två gånger per år. Nu går det inte att vänta så länge men jag drar ut på det ganska länge. Det brukar kännas bra att ha tio veckor mellan klippningarna. Förr skulle jag ha gjort som du och väntat med frisörbesök om jag hade något speciellt att fira lite senare. Nu får jag nästan lite panik om det dröjer lite för länge. Nackdelen med att ha en kort frisyr 😉 Men åh, vad skönt det är att slippa hår som flyger i vinden och är i vägen överallt 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s