Sköna maj blev kalla maj

Första maj regnade bort. Ett trist duggande från förmiddagen och hela dagen. Jag är av uppfattningen att om det ska regna så kan det lika väl regna ordentligt så att det gör någon nytta men det kan inte ha kommit många millimeter. Andra maj kom det nog mer nederbörd och den var i form av snö. Min balkong såg inte lika lockande ut som tidigare dagar och jag stack knappt ut näsan under hela dagen. Om någon tycker synd om blomman på bordet så kan vederbörande sluta med det. Det är en konstgjord blomma och det enda som händer är att den kanske blir ren och dammfri.

DSC_0004

Vad passar bättre en sådan dag än att ta itu med uppfräschandet av min sekretär. Jag letade fram sandpapper och en kloss. Jag tittade lite fundersamt på slipmaskinen men bestämde mig ganska snabbt för att så himla noga behöver jag inte vara. Dessutom dammar det väldigt mycket om jag använder den. Det ska väl synas att möbeln har varit med om mycket under lång tid. Det var alltså handkraft som gällde och dammsugaren stod bredvid och fick jobba lite emellanåt. Perfekt blev det inte men i alla fall bättre.

När jag storhandlade i förrgår passade jag även på att köpa färg. Efter att ha torkat av sekretären med fuktig trasa fick den torka en stund och sedan åkte målarattiraljerna fram. Två strykningar hann jag med igår. I morse såg jag att det behövdes lite extra omsorg på några ställen så då fixade jag det. Medan allt torkade gick jag en liten promenad och även om det var kallt och blåsigt så tittade solen fram en stund. Men jag var glad att jag hade vinterjacka och mössa på mig.

Det färdiga resultatet ser ni här. En ganska enkel sekretär men den betyder mycket för mig.


15 comments

 1. Ojsan, ni har fått lite mer snö än oss. Fast det var ganska vitt i morse här också och har snöat mer under dagen men det mesta smälter ju bort så snart det når marken. Märkligt väder faktiskt, strålande solsken och snöfall!
  Det blev snyggt med sekretären – du sliter på du 🙂

  Gilla

  • Det smälter här också. Det ska komma ännu mer snö om någon dag men det gör inget. Det försvinner snart och drar med sig resterna av den gamla snön. Ja, det är underligt väder, aprilväder i maj 🙂
   Tack! Det var inte så slitigt, bara lite pilligt på vissa ställen.

   Gillad av 1 person

   • Var ute på vägarna i går kväll och hamnade i ett riktigt snöoväder, nu nådde det inte hit som tur var men jag kan tänka mig att snön ligger kvar där än 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Näääääää inte snö 😞 här har det regnat men solen skiner emellanåt men det är jättekallt. Rapsen blommar och jag såg syrener på väg att slå ut i morse när jag gick till tåget.
  Sekretären är verkligen jättefin!
  Kram

  Gilla

  • Jodå, det är snö och jag är bara glad för jag har inga krav på mig att röja undan snön 😀 Snön försvinner ganska snabbt. Temperaturen ligger runt nollan men trots mestadels mulet väder kommer solstrålningen igenom och då blir det tö.
   Min syster berättade att det syntes knoppar i syrenerna när hon lämnade över huset. Jag är inte avundsjuk för vi får allt det där här också, bara lite senare 🙂 Men jag är glad för er skull där nere att ni redan nu får njuta av allt 🙂
   Tack, den är i alla fall mycket finare än förut.
   Kram

   Gilla

 3. Så fin din sekretär är! Den påminner väldigt mycket om den som jag fick från min mamma fast den har tre lådor där uppe på varje sida samt svängda ben med fötter som ser ut som tassar. Från början var den träfärgad men en lärling målade den vit som sitt gesällprov och det blev verkligen bra.

  Kram och ha en härlig lördag!

  Gilla

  • Tack! Den är enkel och inte det minsta märkvärdig men jag tycker mycket om den 🙂 Jag gissar att du gillar din lika mycket och att minnena spelar stor roll. Min var också träfärgad men målningen har jag själv stått för båda gångerna. Det märks nog om man jämför med någon kunnigs alster 😉 Min sekretär fick ju ett ännu högre värde tack vare historien om hur min vän sparade den åt mig i hemlighet under tio år 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Hahaha…jag lovar att inte tycka synd om din plastblomma. Men snö!!! Det var väl onödigt. Jag tog fram vinterjackan igen idag och en av mina goemössor som jag letade efter i vintras hittade jag då jag letade efter något helt annat i förrådet. Så den åkte också på. Kära nån vad fin din möbel blev, den hade jag gärna velat ha i mina ägor. Har själv letat efter något sådant på olika auktioner och loppisar men inte hittat det jag ville ha. Din är ju speciell med sin historia som ger extra krydda.

  Kram 🙂

  Gilla

  • Bra att du inte känner medlidande med döda ting 😉 Men om jag ska vara ärlig är det precis det jag kan göra ibland. Jag kan få impulser att ”rädda” saker som liknar något som lever, typ gosedjur eller blommor. Kanske var det mig själv jag undermedvetet riktade de orden till 😀 Jag har inget emot att det kom lite snö. Jag känner mig väldigt välkomnad av vädret tidigare och lever nog fortfarande i nyförälskelsen till min stad. Den period då man har överseende med det mesta. Ja, du märker ju hur flummig jag kan vara ibland. Förälskelse i städer och räddning av döda ting 😀 Min vinterjacka har också fått komma fram igen och visst är det skönt med en varm, skön mössa när det blåser kallt.
   Tack, jag gillar verkligen min sekretär. Jag kan se mig själv som barn, hur jag stod där och drog i lådorna och beundrade den. Det allra bästa med sekretären är att min mormor såg hur mycket jag tyckte om den och därför sa till om att den skulle jag ärva.
   Kram

   Gilla

 5. Här har det snöat sedan i torsdags och jag är glad att jag inte satt på sommardäck för vägen var snöig också. idag har det slutat snöa men snön ligger kvar och jag ska inte gå ut mer än att för att mata fåglarna. Ved har jag inne så jag tror jag tar och eldar och ser på stjärnornas stjärna och hoppas på att det kommer någon och hälsar på

  Gilla

  • Jag skulle tro att snön ligger kvar längre ute hos dig än här, närmare stan. Det är bra att du har förnödenheter hemma så att du klarar dig och slipper ge dig ut på sliriga vägar. Här är det plusgrader men då och då kommer det en snöby. Det smälter så fort det når marken men det ser ut att bli både kallare och mer snö framöver. Jag ska ta på mig vinterjacka och mössa och gå en liten promenad för lite frisk luft behöver jag.

   Gilla

 6. Snö har vi sluppit här inne i sta´n i alla fall, men jag har förstått att det kommit litet här och var runt oss. Det gör nytta för marken, men så trist att se på, tycker jag. Kallt har vi fortfarande, ngt varmare idag, men värmen kommer förstås tillbaka. Då får vi njuta!

  Gilla

  • All nederbörd är nog bra och när den kommer gör det mig inget att det är som snö. Den smälter fort undan igen 🙂 Men det är klart att jag också njöt av den värme som var och längtar efter nästa omgång 😀

   Gillad av 1 person

 7. Jag ärvde en sekretär av min mor och den var bland de enda möblerna jag släpade hit från finland efter hennes dödsfall. Ändå lyckades jag slarva bort den någonstans längs vägen, med andra ord så hade jag inte plats med en möbel som inte fyllde sin funktion. Jag behövde ett databord istället…synd, även om jag nu inte direkt grämer mig. Men jag gillar liksom hela idén, med klaffen, och med de små söta lådorna, och skrivutrymmet…Och du har visat din stor omsorg o fin blev den/Kram

  Gilla

  • Jag kan nästan lova att du skulle bli lika glad som jag blev om din sekretär på något sätt hittade hem till dig igen 🙂 Jag valde också bort min av praktiska skäl och trodde inte att jag saknade den. Det förstod jag först när jag fick veta att den skulle komma tillbaka till mig. Jag är inte riktigt lika barnsligt förtjust i de små lådorna som jag var när jag var barn men de väcker fortfarande något inom mig. Just nu vet jag inte vad jag ska stoppa i dem men det kommer jag nog på så småningom 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s