I väntan på Storspoven

Dagarna fortsätter på temat fantastiska. Jag längtar ut på långa vandringar och roliga äventyr men i stället har jag stannat hemma hela helgen och sysslat med lite annat. Jag är jätteduktig och tränar varje förmiddag för att på tisdag kunna säga till sjukgymnasten att jag gör just det. Det tar ca en timme om jag räknar in stretching. Jag har även kommit igång med målning igen. Om det kan jag bara säga att det är tur att jag har även en vänsterarm. Jag använder styrkan från vänster och styr med höger. Det funkar, men det känns. Målningen delar jag upp på några korta omgångar varje dag så det tar sin lilla tid.  Jag tror att de flesta av er förstår varför jag vill måla om i det här rummet (det är den grå färgen som är ny).

DSC_0003

När jag ändå var igång tog jag itu med listerna också. Det är bara i det här rummet de har haft bruna lister. Jag hade en liten burk med vit färg och den kom väl till pass. Det är nog inte rätt sorts färg men den får duga. Jag vet inte riktigt hur jag vill ha det i det här rummet. Hittills har allt som inte får plats någon annanstans ställts in här. Bäddsoffan ska naturligtvis vara kvar och förmodligen allt annat också. Men hur jag ska ordna till det vet jag inte. Det som inte syns är ett gammalt och ganska litet bord, storlek som en skolbänk ungefär, och en fåtölj. Möbler som jag vill ha kvar och då får de vara här inne.

Men det är klart att jag måste känna på det härliga vädret och det har jag gjort på min balkong. Där har jag suttit med näsan mot solen, en kopp kaffe bredvid mig och jag har lyssnat efter Storspovens sång. Den ska komma vilken dag som helst och jag vet att jag kommer att bli väldigt rörd och jätteglad när jag får höra den. Jag hoppas att den passerar min balkong på väg mot något fält där den kan vänta på sin hona (som kommer lite senare). Hör jag inget nästa vecka så blir det nog en liten utflykt till Optand där jag vet att de finns. Bofink och Koltrast har jag hört men hittills ingen Storspov. Men jag hör ibland några av grannarna och jag log inombords när någon sa att ”nu måste jag fara på affärn”. Här uppe far vi på olika platser medan man längre söderut åker till olika platser.

Jag börjar känna mig sugen på att träffa lite folk snart. Jag har inte riktigt känt det tidigare, förmodligen för att jag har haft fullt upp i alla fall. Men nu börjar det nog bli dags att vara lite social. Jag ska låta folk vara ifred till efter påsk så att de kan njuta av alla de utfärder som jag inte kan hänga med på. Men sedan kanske jag kan klämmas in i någons schema 😉


14 comments

  • Ja, där är det lite si och så med moderskänslorna. Tur att hanarna tar på sig en ordentlig papparoll. De är duktiga på att skydda sina småttingar. Mer än en gång har vi gått efter en storspov som har låtsats ha en skadad vinge. När vi har hunnit en bit flyger den iväg för då tycker den att faran är över.

   Gilla

 1. Vad duktig du är med ditt målande och jag håller med om att den gråa färgen är mycket snyggare än gult! Kul att planera att träffa lite människor! Har du många vänner där uppe?
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag kämpar på så gott jag kan 🙂 Gul tapet och med en blå bård är inte mina favoritfärger. Men det har varit ett barnrum och då förstår man bättre.
   Jag har väldigt goda men inte så många vänner. Precis så som jag vill ha det. Jag är inte jättesocial och då är det bra med vänner som förstår det 😀
   Kram

   Gilla

 2. Det blir finfint när det blir klart! Förstår att du ville måla om det rummet 🙂
  Här åker vi fram när vi ska in till byn (eller de som bor i villaområdena runt centrum ska just till centrum). Jag tror det är i de tre samhällen som ligger i norra delarna av kommunen som använder begreppet ”åka fram”. Ska vi till storstan så åker vi ”in till stan” och alla andra ställen åker vi helt enkelt bara till 🙂

  Gilla

  • Ja, det blir i alla fall finare. Enligt min smak kanske jag ska tillågga. Någon måste ju ha gillat den här färgkombinationen förut 😉 Det kanske är synd att måla om före påsk för färgen stämmer väldigt bra ihop med den högtiden 😀
   Kul med olika sätt att uttrycka samma sak. Det finns säkert mängder av sätt att säga att man ska transportera sig någonstans 😀 Jag själv är en blandning av jämte och sörlänning i det fallet. Jag säger ofta att jag ska fara till och just ordet fara är väldigt sällsynt söderut.

   Gillad av 1 person

 3. Jag har också noterat att du traskat omkring där i din nygamla värld helt på egen hand och undrat lite. Men allt har sin tid! Jag minns såna väggar, i gult, det hade jag i dotterns rum när hon var i 10-årsåldern, alltså 30 år sedan! Men annars gillar jag gult, det är en varm och glad färg, för tillfället har jag gula gardiner i vardagsrummet, de har verkligen piggat upp under vintermånaderna. Det är så roligt att följa din resa här på bloggen! Kram

  Gilla

  • Som läget är nu vill jag faktiskt helst göra mina utflykter på egen hand. Då kan jag ta det i den takt jag vill och inte gå längre än jag orkar. Jag kan sätta mig ner och vila och åka hem när jag själv känner att det är dags. Om jag har sällskap så vet jag att jag tar i lite för mycket för jag har väldigt svårt för att vara ett hinder och en börda. Att fråga om någon vill följa med på dessa korta turer känns inte som en bra idé när de flesta här uppe gärna ger sig ut på dagsutflykter eller i alla fall större äventyr när det är så här fint väder. Jag trivs med att göra saker på egen hand och det är nog tur 😀 Men det hindrar inte att jag någon gång kan tycka att det är kul att ha sällskap i naturen. Bara det sker på villkor som jag klarar av. Och jag bjuder väldigt gärna på fika på min balkong 😀
   Jag har lite svårt för just gula väggar och de här är alldeles för skarpa i färgen. Blå är min färg men inte som bård mot gul bakgrund 😉
   Jag är jätteglad för att du hakar på och är med mig 😀
   Kram

   Gilla

 4. Det blir verkligen mycket ljusare och bättre med vita lister. Förstår inte varför det skulle vara brunt ett tag…

  Kram och lycka till med målningsarbetet!

  Gilla

  • De tyckte kanske att bruna lister passar bättre mot den tapeten. Vi hade också bruna lister och foder runt fönster och dörrar i vårt första hus. Då tyckte jag att det var snyggt. Men det är mycket som har förändrats sedan dess och även om jag är lite sen när det gäller trender så har jag i alla fall snappat upp något 😉
   Tack så mycket!
   Kram

   Gilla

 5. Du är duktig som kämpar på med målningen … och fint blir det!
  Hoppas du får höra storspovens sång snart … och hoppas sjukgymnasten fixar bra övningar för din rygg!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja, lite duktig är jag nog faktiskt 🙂 Det blir i alla fall bättre enligt min smak.
   Storspoven kommer säkert men hur det blir med ryggen är jag inte lika säker på. Men jag ska vara duktig när det gäller eventuella nya rörelser också och jag ska göra som de säger till mig.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så fint! Jag förstår att du vill måla om och jag som är en vän av roller och pensel tycker det är så praktiskt att bara rolla på när man vill förändra. Du är så duktig! Målar och grejar samt duktig med din gymnastik.
  Storspoven sång har jag aldrig hört men jag förstår av din väntan att den är värd det.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Egentligen borde jag ha gjort ett grundligare jobb eftersom kanterna på bården syns. Men det duger åt mig 🙂 Tack för uppmuntran. Det är sådant jag och min syster sa till varandra och det är ju kul att få höra det här också 😀
   Jag hoppas att storspoven sjunger för oss i sommar. Men det hörs nog mest nu på våren då hanarna ska locka till sig honorna. Det är så mycket mer än sången som betyder något för mig. Den är så starkt förknippad med min man och därför känns det extra viktigt att få höra den igen.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s