Det kostar att vara klantig

Jag har ett skydd på baksidan av mobilen men dumt nog inte på framsidan. Därför får jag skylla mig själv för att en sprucken skärm blev resultatet när jag tappade min mobil i badrumsgolvet. Den går fortfarande att använda men jag är lite orolig för att det ska bli värre och att vissa delar av glaset ska lossna. Det är inte riktigt läge för extrautgifter just nu. Jag betalar fortfarande för dubbelt boende och har en del extra utgifter i samband med flytten. I slutet av den här månaden går försäljningen i Mjölby igenom och då får jag mina pengar. Till dess försöker jag hålla igen på onödiga utgifter. Men eftersom jag ändå skulle iväg med bilen tänkte jag  passa på att ta mig in i stan och höra mig för om vad ett skärmbyte kostar.

Men först tog jag bilen och alla sommardäck till en däck- och däckhotellfirma. Jag hade bokat tid via nätet och var lite förvånad över hur få tider som var bokade. Men jag började tänka på hur det var när vi bodde här förut och insåg hur lätt man glömmer. Här byts det inte däck förrän längre fram, oftast efter påsk och gärna i slutet av april. Polisen bryr sig inte om att det finns vissa bestämda datum. Finns det risk för  halka så ska man ha vinterdäck. Det här fick jag bekräftat när jag på däckfirman fick höra att det var lite väl tidigt för byte. Men jag har ju förmånen att kunna välja när jag ska köra och jag får väl undvika vägarna om det blir vinterväglag.

Jag fortsatte in till Östersund och parkerade, som vanlig, nere i den billiga zonen vid sjön. Lite längre bort från Badhusparken än vanligt men det är tydligen många som har upptäckt fördelen med att parkera där. Mittemot ligger Frösön och slalombacken syns tydligt nu när snön ligger kvar.

DSC_0001

Vid inzomning syns den vita älgen som lunkar fram vid gångbron över sjön. Den kommer inte så långt och den lyser upp fint när det blir mörkt.

DSC_0005

Om man går ut på isen och fortsätter under bron, kommer man snart hem till mig.

DSC_0004

Jag promenerade upp till en av de butiker som reparerar telefoner. Där hade de inte delen till min telefon hemma och det skulle ta flera veckor innan de kan få hem den. Det skulle kosta 1.500:-  Precis vad jag inte behöver nu så det var lika bra att det dröjer. Jag passerade en annan butik med samma affärsidé och där skulle samma reparation kosta 1.400:- men väntan skulle bli ca 4 veckor. Jag bad dem beställa det jag behövde och nu hoppas jag på att min telefon håller så länge. Det är ju i alla fall bra att kunna lämna in telefonen på morgonen och få tillbaka den efter lunch. Inga paket som ska skickas någonstans.

När jag kom tillbaka till bilen hade jag så ont i ryggen att jag nästan inte kunde sätta mig i mitt säte. Varenda rörelse gjorde att det högg till och det tog lite tid innan jag satt på plats. Det är jätteunderligt att det blir så efter en kort promenad. När jag har gjort mitt träningsprogram kan jag utan svårighet stå med raka ben och sätta handflatorna i golvet framför mig. Jag är överrörlig och det är inte helt bra men vilken skillnad det kan vara i olika situationer. Jag läste i min journal på 1177 att röntgen visar att jag har intevertebralledsartros. Ett långt ord men jag konstaterar att det är artros. Vad det betyder har jag försökt googla fram men jag ska nog inte spekulera innan jag har pratat med sjukgymnast och min läkare.

Jag avslutar med en bild på årets majblomma som jag alldeles nyss köpte. Kanske ett vårtecken.

20190411_160948660037294952987567.jpg


16 comments

 1. Det är hisnande vackra bilder du visar. Så annorlunda natur, tänk så mycket fint det finns som man inte har utforskat närmare.
  Låter jobbigt med ditt ryggonda. Hoppas verkligen du kan få bukt med det.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag har åkt runt med husvagn på semestrar över hela Sverige men ändå har jag nog bara sett en bråkdel av allt fint. Men trots allt vackert är det den lite karga naturen här som jag trivs bäst med 🙂
   Jag hoppas också att det finns någon åtgärd som hjälper. Nästa vecka träffar jag sjukgymnast så kanske får jag veta mer då.
   Kram

   Gilla

 2. Jag kan trösta dig med att ett skydd på skärmen inte alltid hjälper. Jag hade ett extra hårt i glas som skulle klara det mesta. När jag tappade telefonen på gräset studsade den ut på asfalten och halva skärmen sprack. Surt men gjort är gjort…

  Så härliga bilder du visar från din nya hemort och naturen är verkligen vacker.

  I dag såg jag några barn som sålde majblommor men kommersen verkade inte så bra tyvärr…

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Nej, man kan nog aldrig vara helt säker. Det bästa är nog att inte ta med mobilen precis överallt utan att ha den på en plats där man vet att den hörs. Man måste ju inte kolla varenda liten avisering precis när den kommer 😉 Men jag fick vanan att ha med mobilen hela tiden när jag var tvungen för att inte missa ”Samtalet”. Svårt att bryta den vanan. Å andra sidan kan olyckan vara framme i alla fall, när man använder mobilen, så det kanske inte spelar någon roll.
   Ja, det är vackert här i trakterna 🙂
   Jag känner mig lite snål när jag köper en enda majblomma men jag har ju inte användning för fler. Det är inga problem att kontanter saknas för nu funkar swish i de sammanhangen också.
   Kram

   Gilla

 3. Så synd på mobilen och inte minst ryggen! Typiskt att sånt händer med mobilen när du minst behöver det!
  Nåja, jag är ändå mer bekymrad för din rygg, mobiler är världsliga ting men ryggen har vi bara en av! Hoppas du får ordning på den nu när du fått en diagnos att förhålla dig till.

  Gilla

  • Lagen om allts jävlighet 😉 Finns den med i lagboken? 😂 Nej, jag ska inte vara bitter för jag har haft tur med så mycket annat.
   Ärligt talat är jag också bekymrad över ryggen. Inte för att jag tror att det är något farligt utan för att alla mina drömmar om långa vandringar kanske inte kan förverkligas. Men det är bara att acceptera i så fall. Jag ska inte ge upp än. Det kan ju finnas en lösning 🙂 Hoppas bara att den lösningen är icke-kirurgisk.

   Gillad av 1 person

   • Nja, jag har inte hittat den i lagboken men jag tror det är en sån där naturlag du vet 🙂
    Många ryggproblem kan ju åtgärdas/förbättras med att träna upp de små musklerna i närområdet av vad det nu är som felas – och lindras på andra sätt med olika knep. Hoppas du kan hitta något som fungerar på dig!

    Gilla

   • En naturlag som tack och lov inte alltid stämmer 😀
    Jag har inga förväntningar om att en ny sorts träning ska hjälpa men jag är ändå öppen för att testa. Den träning jag redan gör hjälper på vissa sätt men ryggen blir inte bättre. Ändå fick jag höra av en sjukgymnast, när jag först fick den ryggreumatiska diagnosen bechterews, att jag gör allting rätt med mina rörelser. Även om den diagnosen försvann så sitter problemet på samma ställe och då borde min träning fortfarande vara ”rätt”. Men kanske har vetenskapen gått framåt även här och lett till nya kunskaper om hur man ska träna. SJukgymnaster kan ju även stå till tjänst med andra behandlingsmetoder så det blir spännande att se vad de vill göra med mig.

    Gillad av 1 person

 4. Årets majblomma är fin, den påminner om vitsippan, och jag tror det var meningen. Jäkla otur att du tappade mobilen. Jag som är så fumlig i mina händer/fingar så jag tappar det mesta har faktiskt lyckats låta bli att tappa just den dyraste varan jag går omkring med. Få se hur länge. Slalombacken ser intakt ut, där kör man nog ännu efter påsk? Vår backe brukar hålla öppet över påsk, men trots att det finns snö valde man i år att stänga i söndags. De tyckte väl att påsken i år var för sen…Det kostar pengar att ha igång personalen och backarna om man inte får full uthyrning kan jag tro. Så nu töms byn på säsongsjobbare och turister. Tyst lär det bli, både skönt och inte. Affärerna behöver ju intäkterna, själv klarar jag mig bra utan bilar som ställer sig på längden och tvären om varandra mitt framför affärsingången. Kram och trevlig helg!

  Gilla

  • Majblomman är fin men för det mesta är det nog inte därför vi köper dem. Jag skulle aldrig ha betalat för en sådan om det inte vore för det goda syftet.
   Visst kan vi kalla det för otur att jag tappade mobilen men jag är ärlig och säger att jag var klantig 😉 Man ska inte ha mobilen i bakfickan när man ska dra ner byxorna. Det som var tur var väl snarare att den inte trillade ner i toan 😉
   Jag skulle tro att de försöker hålla slalombacken öppen till efter påsk men om det blir varmare kan det bli svårt. Solen ligger på där ganska mycket. Det är klart att kostnaderna måste täckas och folk åker nog hellre till fjällen över påsken.
   Jag förstår dina delade känslor inför att det blir tyst och tomt. Så var det i Optand efter somrarna. Vi som bodde där permanent var eniga om att det var roligt när ”sommargästerna” kom men det var väldigt skönt när det blev lugnt framåt hösten.
   Kram och detsamma till dig!

   Gilla

 5. Tråkigt med din mobil. Det är sura pengar att betala för sin klantighet. Mitt fodral gick sönder och jag skulle ju ändå byta lur så jag tänkte att jag använder den utan skydd. Två dagar senare så tappade jag den på klinkers golvet och det blev flera sprickor som snabbt blev många. Men jag byter om 10 dagar så jag står ut och den nya ska få sig ett regalt fodral från början.
  Underbar blå himmel på det första fotot. Saknar den där intensiva vårhimmeln. Vilken fin färg på Majblomman. Jag köper alltid flera stycken varje år som jag sedan lägger i min lilla burk där de sparas år från år.
  Trevlig och skön fredag till dig!

  Kramar

  Gilla

  • Ja, det är inte alls kul med den extra och onödiga utgiften. Men vissa saker måste man prioritera och en fungerande telefon är ganska bra att ha. Min mobil är ganska ny men om den hade varit några år hade jag kanske passat på att byta upp mig. Kanske skaffar jag ett bra fodral och inte bara ett baksidesskydd 😉
   Himlen är härligt blå varenda dag nu 😀 Det är ingen värme men jag njuter ändå. Det finns ju varma kläder och på min balkong är det ganska skönt.
   Det är några år sedan någon kom och sålde majblommor till mig men det är klart att jag köper en när jag får frågan. Det är ju smidigt att det går att swisha pengarna för kontanter har jag aldrig.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 6. Trist med skärmen på din mobil … bra ändå att det går att åtgärda. Att köpa en ny vore betydligt dyrare.
  Underbara bilder från din plats!
  Ännu värre är det med din rygg! Så jobbigt med denna smärta – hoppas verkligen du kan få bra hjälp!
  Jag har inte köpt några majblommor än, men ska göra det när jag får tillfälle. Årets är riktigt söt!
  Isande kall morgon här -7.6 lite tidigare och det ser ut att bli en solig dag 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns lite onödigt att behöva kosta på mig en ny. Men det är bara att bita i det sura äpplet för en mobil behöver jag ju ha.
   Tack, Östersund ligger fint vid Storsjön 🙂
   Ryggen är helt klart ett problem och en begränsning. Det känns ändå bra att få en diagnos och kanske få veta hur jag ska förhålla mig till det. Det är bara att hoppas på att det kan bli bättre.
   Det är några år sedan jag köpte en majblomma. Underligt att ingen kom till oss i Mjölby och sålde. Men vi kanske inte var hemma.
   Här var det 9 minusgrader i morse men det blir nog någon plusgrad mitt på dagen. Det är i alla fall en lika vacker dag som tidigare dagar. Blå himmel och en strålande sol 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s