Lite vår har vi här också

Nätet svämmar nästan över av alla bilder på vårens framfart. Det är härligt att se och även jag, som inte längre bor där våren kommer tidigt, blir glad av bilderna på vad som väntar. Men nu kan jag också lämna ett bidrag i form av väldigt små hästhovsörter, eller tussilago farfara som de heter på latin.

Jag såg blåsippsblad också men de dröjer nog ett tag till. Efter min lilla promenad i det sköna vädret gjorde jag en kopp kaffe och satte mig en stund på balkongen. Där var det väldigt varmt. Söderläge och lä gav mig en skön stund. Strax efteråt kom grannarna ut på sin balkong. Jag såg dem inte men har man balkongerna bredvid varandra så hörs allt man säger. Jag försökte väsnas lite med min kaffekopp för att de skulle höra att jag satt där. Efter en liten stund fick de besök och besökarna frågade nästan genast om mina grannar hade sett till sin nya granne. ”Nej, vi har inte sett till någon ännu” blev svaret. Då kunde jag ju inte sitta tyst längre så jag sa att ”jo, men jag sitter här och vi kan ju hälsa”. Vi böjde oss ut över respektive balkongräcke och hade en kort, trevlig pratstund. En av besökarna visade sig vara mamma till en av de som bodde i min lägenhet förut. Så nu har jag hälsat både på Göran under mig och på närmaste balkonggrannen. Jag har hejat på en del andra också men har ingen aning om var de bor.

DSC_0010

Jag var väldigt lydig och följde de ordinationer jag har fått från vården. Mer än en halvtimme med näsan mot solen är inte bra och egentligen är inte det heller att rekommendera. Det är mer en gräns jag själv har satt utifrån hur soltålig jag alltid har varit. Den halvtimmen var ren och skär njutning och jag hoppas på fler sådana dagar.


19 comments

 1. I den situationen var det verkligen läge för dig att ge dig till känna så nu är den biten i alla fall avklarad. Så skönt att kunna sitta på balkongen och njuta av en kopp kaffe. I dag har vi haft 17 grader så det blev en härlig tur med Miss E. Tyvärr hann jag inte sätta mig på terrassen för plikterna kallade men jag njöt verkligen av vårvärmen under vår promenad.

  Kram och god fredagskväll!

  Gilla

  • Ja, eller hur 😀 Jag kunde ju inte sitta där och fortsätta lyssna när de pratade om mig 😉 Jag stortrivs här men om det finns en nackdel så är det just att jag har en annan balkong precis bredvid min. Man får helt enkelt tänka sig för.
   Jag antar att din fot mår ganska bra nu eftersom det blev en, som jag tolkar det, lång promenad. Härligt att vi båda har fått njuta av solen idag, även om natur och väder gav oss lite olika upplevelser 😀
   Kram och jag önskar dig detsamma!

   Gilla

 2. Alltså, den utsikten när isen släpper! Ojoj, du kan ju skaffa ett trevligt parasoll eller en markis så du kan vistas mycket längre där på din favoritplats utan att oroa dig för solens strålar! Jag får gå fem minuter så har jag min favoritsten vid sjön där jag kan sitta och njuta och låta Blinka gå lös och nosa. Fast, just nu är jag lite orolig för våren är ormsäsong nummer ett och det känns lite läskigt även om det gått bra hittills. Ha en skön aprilhelg, vi har typiskt aprilväder idag, det snöar lappmögel för fullt…

  Gilla

  • Haha, ja varför tror du jag föll för den här lägenheten 😀 Som tur är gillar jag planlösningen också. Det sitter en markis och dessutom infravärme monterade på balkongen. Jag tänkte bara inte på det 😉 Men kanske var jag lite för rastlös för att bara sitta still också. Jag har sett att du har otroligt fina naturområden hos dig. Det blir härliga promenader men, efter vad som hänt hos en vän till oss, förstår jag helt klart att du är lite orolig. Här runt Storsjön finns inga huggormar (och nästan inga fästingar 😀 ).
   Idag faller stora flingor och har gjort så sedan innan jag vaknade i morse. Men det lär snart smälta igen. Kanske är det det väder som du hade hos dig igår.
   Kram

   Gilla

 3. Vilken utsikt från balkongen – lyckliga du! Det ser ut som om du gjorde ett riktigt klipp när du köpte den lägenheten!

  Gilla

  • Jag är ganska nöjd med den utsikten 😀 Utan den hade jag kanske inte fallit för lägenheten. Men jag gillar insidan också. Jag blev ännu mer nöjd när jag såg på hemnet att en lite mindre lägenhet här, med ett mycket sämre läge, såldes för 150 000 kr mer än vad jag gav 😀

   Gillad av 1 person

 4. Underbart att låta solen värma näsan. Och vilken utsikt du har att njuta av! Det här med grannar är lite svårt, jag vet inte hur alla ser ut som bor i min trappa. En del hälsar, andra inte. Jag är rätt nöjd med det faktiskt.
  Kram

  Gilla

  • Det var en helt underbar dag och jag njöt verkligen av både sol och utsikt 😀 Idag snöar det lapptofflor men det är ganska fint det också 🙂
   Jag är också ganska nöjd om det är lite lagom samvaro med grannarna. Men det är kul att få veta vilka som bor här och kanske lite om dem. Jag tycker att det är kul och intressant med nya människor.
   Kram

   Gilla

 5. Lite sol måste man ha så man får lite vitaminer och blir lite piggare. Idag är det snö här och minsann inte en solglimt. Jag har försökt städa och så kommer det folk på fika lite från och till hela dagen och det är tur nu när det är så trist ute.

  Gilla

  • Självklart måste man njuta en del av solen när den visar sig 😊
   Jag tror nog att du gärna tar emot besök även om du hade tänkt städa. Det hinner du göra en annan dag 😉😁

   Gilla

  • Jag gillar min lägenhet och utsikten från den. Det är lite som det var när vi bodde i vårt hus vid sjön 😀 Kul att få byta några ord med grannarna. Jag är ganska nöjd med att bara prata med grannarna när vi träffas ute. Vänner kan gärna få bo lite längre bort. Det får inte bli för intensivt 😀 Men det är klart att jag inte avböjer om någon vill bjuda på en kopp kaffe någon gång.

   Gilla

 6. Nämen se där! Lite vår hos dig också. Vilken underbar balkong du har, där kommer det att avnjutas både det ena och det andra. Så fick du ju ta ett snack med grannarna också och det är ju alltid trevligt. Det kommer nog bli fler pratstunder mellan balkongerna.
  Kram

  Gilla

  • Det var en enda vårdag och sedan har det snöat eller regnat. Men det gör inget för det kommer soliga dagar och jag hinner vara ute och njuta då 🙂 Balkongen är det jag föll för först när jag såg lägenheten. Den är både stor och med ett fint läge. Vilken tur att lägenheten också föll mig i smaken 😀 Det är ju alltid kul att få se vilka grannarna är och att få en liten pratstund. Vi får väl se hur mycket prat det blir framöver.
   Kram

   Gilla

 7. Ser fantastiskt ut! Varför har jag missat det här inlägget? Ja inte vet jag, men nu hittade jag det i alla fall 🙂
  Härligt med lite vårtecken även hos dig … och trevligt att du fick hälsa på dina grannar 🙂
  Kram

  Gilla

  • Jag spanade verkligen efter vårblommor, annars hade jag nog missat de små tussilagona 🙂 Men man blir alltid väldigt glad för det första vårtecken man ser 😀
   Ja, haha, i det läget hade det varit lite konstigt att inte säga något så det var ett bra tillfälle att hälsa 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s