Målningsdags

I förmiddags var det dags. Äntligen hade jag fått så mycket ordning på allt att jag kände att energin kunde läggas på målning. Kvällen innan tejpade jag över listerna inom det område jag räknade med att klara av att måla under första omgången. Det var alltså bara att dra på sig målarkläderna, röra om i färgen och börja rolla. Jag kostar inte på mig någon dyr specialfärg utan nöjer mig med Rusta-färg. Det visade sig vara bra för när de två strykningarna hade torkat visade det sig att nyansen var exakt densamma som de tidigare ägarna hade målat med i den angränsande hallen (lite av den syns längst till höger i bild). Jag tycker inte att tapeten i sig är ful men den känns stressig och rörig och jag vill ha lugn och harmoni. Jag sätter hellre dit några färgklickar och mönster på andra platser. Det kanske ser lite löjligt ut att bara måla den lilla delen av köket men den arbetsställning som krävs är inte den mest optimala och jag målade den hörnan två gånger. Förhoppningsvis kan jag fortsätta med lite till i morgon.

DSC_0007

Jag hann precis bli klar med målningen när det ringde och jag fick frågan om jag kunde komma till röntgenavdelningen redan på eftermiddagen idag. Det är klart att jag kunde och ännu en gång kan jag konstatera att ibland går det undan i vården. Efter en dusch och lite mat gick jag ut på balkongen för att få lite ordning där och kanske sitta i solen en stund. När jag kom hit för två veckor sedan var det så mycket snö på balkongen att dörren inte gick att öppna. Nu är det bara en väldigt liten snöfläck kvar. Det blåste lite kallt så jag gick in igen. Strax efter var det dags att åka till sjukhuset.

DSC_0008

På Östersunds sjukhus hittar jag ganska bra och ner till Röntgen har jag tagit hissen ett antal gånger. Några förändringar såg jag. Bl an visar ledmarkeringar vägen till de olika väntrummen. Jag skulle vänta i ”Ripan”. Jag log inombords när en sköterska visade en man var han skulle vänta och han sa ”je satt ma henan”. Underbara jämtländska!

20190403_134503

Jag vet inte ens vad för slags röntgen som användes. Men det spelar mindre roll och det viktiga är att de antingen kan se vad som är fel eller utesluta något alternativ. Jag räknar med det senare och att jag får fortsätta med diagnosen lumbago (en slaskdiagnos för all möjlig värk i ländryggen). Väl hemma igen fick jag ett meddelande på 1177 om en tid hos sjukgymnast. Så nu väntar tre besök till vården de närmaste veckorna. Det dyker säkert upp något mer snart 😉

Nu kan jag även räkna mitt sovrum som klart. Det är en väldigt mörkgrå tapet som får duga för tillfället. Med mina vita möbler blir det ok men troligtvis blir det nog ommålning även här någon gång. Först ska köket och stora sovrummet få ny färg och sedan ska jag ta det lugnt ett tag. Men sedan…

DSC_0011


20 comments

 1. Så fint du har det! Det är roligt att sätta sin egen prägel på sitt hem. Vad skönt att snön håller på att försvinna. Här i söder har häckar och några träd börjat grönska. Härligt!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är jättekul att försöka få till något bra och även lite nytt när man flyttar. Jag har ingen gardin som passar perfekt i köket men annars tycker jag att det börjar bli bra 🙂 Jag får leta efter rätt gardin lite senare.
   Jag har inget emot snön men visst blir det skönt när det är barmark också. Det går nog ganska fort nu men isen lär ligga kvar ett tag till. Jag tänker ibland på allt som växer och blommar i Mjölby nu men jag saknar det inte. Jag vet ju att det kommer här också, bara lite senare 😉 Härligt att du njuter av våren 😀
   Kram

   Gilla

  • Jag tycker att det blev helt ok men väggarna är lite väl mörka för min smak. Det är inget jag tänker ha bråttom med att ändra men någon gång, när jag vill ha ett projekt, kommer det nog att bli ljusare väggar där inne 🙂

   Gilla

 2. Oj så du ligger i! Men snyggt blir det!
  Sovrummet kan nog vänta det ser faktiskt lite vilsamt ut med det mörkgrå, inte ser det så litet ut heller egentligen. Klart värt att byta till det mindre med tanke på utsikten du visade upp förut 🙂

  Gilla

  • Haha, ja eftersom allt är relativt så kan jag väl hålla med om att jag ligger i. Sanningen är att jag tar det lugnare nu än första veckan. Jag kan mycket väl leva med de mörka väggarna men så småningom, när andan faller på, kommer de att bli lite ljusare 🙂
   Mitt sovrum i Mjölby var mycket större så för mig är det här rummet litet. I stället är matplatsen i köket betydligt rymligare och det är faktiskt bättre. Jag behöver inte ett stort sovrum egentligen. Dubbelsängen köpte jag ny när jag flyttade till Mjölby för att Kasper skulle kunna använda den ena sängen. Nu känns det bara onödigt att ha en stor säng men det är bra om alla mina barn kommer. Då lämnar jag mitt sovrum och sover i klädkammaren 😀

   Gillad av 1 person

   • Ja det var smart att göra om klädkammaren till ”sovrum” – oftast samlar man bara på sig onödigheter i sådana utrymmen så då är det bättre att använda det till något vettigt!

    Gilla

 3. Spännande att få sätta sin egen prägel på lägenheten. Jag föredrar också lugnare väggar och lite ljusare färger. På så vis kan man alltid piffa med olika färger och skifta om man tröttnar.

  Kram och lycka till!

  Gilla

  • Fördelen med en bostadsrätt är att jag får göra som jag vill inomhus. Jag vill inte ha kritvitt men jag har börjat gilla grått i olika nyanser. Jag kan ju inte ha blått i alla rum, även om det skulle vara fint 😀 Det var svårt att kombinera kökstapeten med mina lampor, ljusstakar och trätulpaner (från Amsterdam) och nu blir det lättare. En tavla kommer också mer till sin rätt på en lugnare vägg.
   Tack och kram!

   Gilla

 4. Vilka underbara pigga gardiner du har i sovrummet! Jag är precis tvärtom mot dig, jag flyttar in, kollar på de otroligt trista tapeterna och suckar. Sen hänger jag upp lite tavlor o grejs, sen vänjer jag mig. Tror jag aldrig haft ett hem som jag gjort till mitt eget så att jag verkligen uttryckt mig själv. Men jag har ju mestadels hyrt bostad, o sällan fått välja nya tapeter…Så bra att du direkt fick hjälp med hä’lsan, så du kommer in i rullorna, jag upplever att om jag ska gå hos en sjukgymnast vilket jag skulle behöva så tar varje besök typ minst en halv dag i anspråk. Men jag kan visst hamna i den situationen o då är det bara att gilla läget. Njut av vårens ankomst, kram från pörtet

  Gilla

  • Tack 🙂
   En färgburk på Rusta kostar 149 kr. Jag köpte tre burkar innan jag flyttade och då fick man tre för priset av två. Det blir alltså ganska billigt att få som jag vill. Penslar hade jag sedan förut. Men i en hyresrätt skulle jag kanske inte göra om på samma sätt. Det är det här som är roligt med att flytta. Jag märker att jag ändrar smak mellan varje flytt och det blir alltid lite annorlunda 🙂
   Det blir ett himla rännande till olika vårdinstanser de närmaste veckorna. Det är väldigt bra att de är på hugget men samtidigt är jag ganska trött på vård. Men jag ska inte klaga för jag har väldigt nära och besöken är snabbt avklarade.
   Nja, så mycket vår är det inte att njuta av idag. Det har snöat och töat samtidigt. Kanske kan man kalla det för vår 😉
   Kram

   Gilla

 5. Bra jobbat – rätt inställning att ta lite i taget! Det blir snyggt i köket – och sovrummet ser mysigt ut. Snyggt med det grå som piggas upp av läckra gardiner!
  Så bra att du redan varit på röntgen … hoppas nu du får den hjälp du behöver!
  Kram

  Gilla

  • Något har jag nog lärt mig genom åren och alla renoveringar. Det blir inte bra om jag gör för mycket på en gång. Då kan det ta flera dagar innan jag klarar av något igen så lite i taget och varje dag är det jag försöker hålla mig till 🙂
   Det är skönt att ha röntgen avklarad. Nu är det bara att vänta några veckor på besked. Jag är inställd på att det inte syns något men det är ju också ett slags besked.
   Tack! Idag har jag målat lite till och ja, jag blir nöjd 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Jag gillar min lägenhet och särskilt läget 🙂 Innan jag flyttade till Mjölby bodde jag och min man vid Storsjön och jag har verkligen saknat den vyn. Nu har jag inte riktigt samma utsikt men väldigt nära 🙂

   Gillad av 1 person

 6. Oj så du står i. Tycker att det ser fint ut hos dig. Det blåser väl kallt hos dig också. Synd att det är blåsväder nästan varje dag men igår var det lugnt och fint här även om det var mulet. Hellre mulet och lugnt än soligt och full storm tycker jag. Bra att du får komma till sjukgymnast så du får ordning på din rygg

  Gilla

  • Ja, jag grejar och fixar men nu har jag börjat ta det lite lugnare 🙂 Igår var det inget vidare skönt ute men idag är det otroligt skönt på balkongen. Den är tydligen i lä och solen har värmt så skönt 🙂 Jag håller med om att blåsten är värst och att det hellre får vara mulet och lugnt.
   Vi får väl se om en sjukgymnast kan hjälpa mig. Jag, som i vanliga fall är optimist, har inga stora förväntningar i det här fallet. Men jag vill i alla fall testa och se om det kan göra någon skillnad.

   Gilla

 7. Full fart! Målningen blev jättebra, Rustas färg är prisvärd och bra. Den fick bäst i test för något år sedan, den täcker bra och är lätta att rolla på. Jag har använt den också i stugan.
  Så fint du har det! Måste vara skönt nu när du har fått dina saker på plats.
  Håller tummarna för att de hittar något som kan ge en förklaring till dina smärtor.
  Nu ska jag fortsätta med mitt städande på jobbet 🙂

  Kram

  Gilla

  • Nu är köket färdigmålat och jag är väldigt nöjd 🙂 Det är en helt annan känsla att komma in där nu. Mycket lugnare och mer rofyllt 🙂 Om några dagar, när min nacke, axel och arm på höger sida har återhämtat sig, ska jag börja måla gästsovrummet 🙂 Jag har också läst någonstans att Rustas färg är bra och jag har inget att klaga på.
   Tack, vad kul att du tycker om hur jag har det 🙂 Jag har ingen aning om vad som är ”inne” och bryr mig inte så mycket heller. Jag kan inget om inredning och färgsättning så det får bli på känsla. Huvudsaken är ju att jag trivs 😉
   Jag tror inte att jag får några riktiga svar på vad som är fel i ryggen. Men om inte röntgen visar något så är ju det också ett slags svar. Men visst vore det skönt att få veta vad det är och hur man ska kunna åtgärda det.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s