Vilken härlig dag

I dag är en dag då jag ska försöka att bara njuta. Jag ska njuta av att jag äntligen har satt ihop de sista delarna till min soffa, att vardagsrummet i stort sett är färdigt (några tavlor och min/mormors sekretär fattas) och mest av allt ska jag njuta av att solen skiner från en nästan klar himmel. Även klädkammaren, som har fått bli ett litet extrarum för tillfällen då jag behöver många sängplatser, får anses vara klart. Där var det fullt med kartonger, ända upp till taket. Jag lyfter inga tunga kartonger som det är nu men jag tog fram en stege och tömde kartongerna där de stod. Det blev mycket klivande upp och ner men vad gör man inte för sin ryggs skull.

Jag bestämde mig för att ta en kort runda ner till sjön och den lilla stranden. Som ni ser har det töat ganska rejält men isen ligger fortfarande tjock på Storsjön.

DSC_0007

Jag kom ner på stranden och tittade västerut. Och visst såg jag det jag hoppades på. Luften var tillräckligt klar för att jag skulle få se Oviksfjällen långt där borta. Jag skulle helst ha velat se en skoter åka på sjön innan jag gick ut på isen, bara för att se att den håller för mig. Men ingen skoter syntes. Jag vågade ändå traska ut en bit för att återuppleva hur det är att vandra på fin, hård is.

DSC_0009

Jag gick inte många meter innan jag fick bevis på att isen fortfarande är tjock. Ovanpå en stor sten hade isen spruckit upp och det kändes bra att få se att jag inte behövde vara nervös.

DSC_0022

Is är fascinerande och vacker. Jag kunde inte låta bli att sätta mig ner och fota ner i sprickorna.

DSC_0025DSC_0027

Lite längre fram såg jag just ett sådant ställe som man ska vara lite försiktig på. Där vatten rinner ut i sjön är isen extra känslig och man måste vara vaksam. Det är inte alltid det syns så här tydligt.

DSC_0030

Jag önskar att jag hade kunnat gå mycket längre men efter ca hundra meter fanns det en väg upp mellan husen och jag kände att det räckte. Jag lämnade den här vyn men jag lär få se den vid många fler tillfällen (och det lär ni också få göra).

DSC_0014

Snart var jag hemma vid min port igen och nu sitter jag här, i min nya soffa, och fortsätter njuta. Nu med en kopp kaffe. Vem vet, jag kanske inte kan hålla mig från en kort liten promenad i eftermiddag också 😀

DSC_0039


15 comments

 1. Åh det ser riktigt härligt ut och vad skönt att du börjat komma i ordning! Vi ser fram emot att se vyerna fler gånger 🙂

  Gilla

  • På dagarna har sjön en blöt, lite svart is men en del nätter fryser den på och det kan t o m komma några snöflingor. Då blir det som i morse – perfekt att gå på 😀 Jag kan se fjällen från min balkong också men det står alldeles för många träd i vägen. Annars hade det varit som i min högsta önskan. Utsikt över både sjö och fjäll. Det är väldigt nära men det skjuter, som bekant, ingen hare 😉
   Jag ska försöka hitta andra vyer också.

   Gillad av 1 person

 2. Så fint du har fått det och så mycket som redan är på plats. Bra jobbat måste jag säga. Dessutom är det roligt att se hur du har det såväl inom- som utomhus!

  Kram och god söndagskväll!

  Gilla

  • Tack snälla Znogge! Jag är ganska nöjd själv faktiskt 🙂 Som du ser så gillar jag verkligen blått 😉 Nu har jag både en blå bil och en blå soffa. Men inget inomhus slår sjö och fjäll i samma vy. Inte för min del i alla fall.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Så fint du har fått det. Härligt också att få se bilder av omgivningen och det ska bli spännande att få se mer när våren börjar komma för er.
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu börjar det bli ordning 🙂 Snart kan jag sätta igång och måla kök och det stora sovrummet. Det kan jag bara göra lite i taget så jag räknar med några veckors jobb. Jag är precis så glad över att vara här som jag trodde och jag älskar att jag kan se fjällen och sjön samtidigt 😀 Just nu känns det inte bråttom att få vår. Jag är nöjd som det är. Men när den kommer blir det också fint 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Vilka härliga bilder! Så fint du har det! Underbar färg på soffan och ditt soffbord gillade jag. Mysigt med ett krypin till dina kommande gäster. Fantastiskt fina foto från din underbara miljö utanför ditt hem. Bra att du är försiktig med isen, men du är ju van så du vet ju hur och när den inte håller. Glöm inte bort att vila också 🙂
  (När jag vilat efter nattens jobb drar jag till ön)

  Kramar från Eddie och mig!

  Gilla

  • Tack! Jag gillar blått och tror att jag kommer att trivas med alla blå toner i vardagsrummet. Tillsammans med vita möbler blev det ganska bra 🙂 Jag har nog tänkt att det blir jag som får husera i klädkammaren när jag får övernattningsgäster 😉 Det går inte att vara lika ostörd där och eftersom jag är morgontidig är det bäst att jag tar den sängen. Men det är en skön madrass så det gör jag gärna.
   Jag känner mig lyckligt lottad som får bo här 😀 Det är inte allas dröm och en lägenhet var absolut inte min dröm förut. Men nu känns det helt perfekt. Jag slipper trädgård och jag har vacker natur alldeles utanför. Jag är nog överdrivet försiktig när det gäller isar. Men det är bättre än att vara våghalsig och hittills har jag klarat mig från att hamna i vattnet 😉
   Jag vilar ganska mycket och nu, när det börjar bli lite mer ordning på allt, är det lättare att koppla av.
   Ha så skönt på ön och njut av härliga promenader med Eddie.
   Kram

   Gilla

 5. Härligt att se att du snart kommit i ordning – så fint du har det! Härlig utsikt och underbara omgivningar … jag gläds för din skull!
  Jättefina bilder!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det börjar se ut som ett hem nu men mycket återstår. Snart ska jag sätta igång och måla köket och det stora sovrummet. Jag kommer att måla lite i taget och det får ta den tid det tar. Så småningom blir det också klart 🙂
   Jag hade verkligen tur som fick köpa den här lägenheten. Det var i första hand utsikten och läget jag föll för men jag gillar även själva lägenheten. Tack för att du gläds med mig, jag är också väldigt glad 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så fantastisk natur du har omkring dig, och så vackert och ombonat du har där hemma i nya lyan. Den vackra solnedgången, är det ett foto du printat ut? Ja nu ska du passa på att njuta för allt hinner nog bli klart. Och det kommer många dagar med busväder då man inte gärna går utanför dörren. Nu läser jag vidare…

  Gilla

  • Ja, visst finns det mycket fint häromkring 😀 Tack, jag tycker att jag börjar få till det riktigt bra här hemma. Den stora tavlan med solnedgången är en Ikea-tavla. Den passade perfekt på väggen bakom min säng i Mjölby och jag är glad att det fanns plats för den här också.
   Jag tar det mycket lugnare nu. Det blir lite småplock varje dag bara. Nu återstår det mest bara att ta alla kartonger och en del annat skräp till soprummet och att bära ner en del annat till förrådet i garaget. I morgon ska jag försöka måla lite i köket. Det kan jag bara göra lite i taget. Du vet, att jobba med händerna ovanför axlarna och huvudet, det tar på alla möjliga kroppsdelar. Det blir också klart så småningom och sedan kan jag känna mig ganska färdig…på flera sätt 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s