Jag ville inte ha ett badkar

Om det hade varit möjligt skulle jag ha nappat på säljarnas erbjudande om att forsla bort badkaret när de ändå hade tagit bort det för att städa. Men golvbrunnen är placerad på ett stället som inte passar för att ha en duschhörna. Badkaret får vara kvar tills jag känner att det är dags för en renovering. Det dröjer nog inte alltför länge, kanske blir det av nästa sommar. Först vill jag känna efter att jag verkligen vill bo här resten av livet. Det är jag ganska säker på att jag vill men när det gäller badkar börjar jag nu vackla i min uppfattning. Kanske vill jag ändå ha ett badkar. Jag har nyss tagit ett riktigt varmt, skönt och långt bad med massor av badskum. Det gjorde jag för att jag blev oförklarligt frusen. Badet var så härligt att jag kanske måste tänka om. Men jag kan i alla fall skaffa ett lite finare badkar än det gamla, tråkiga som står i min lägenhet och som saknar front.

Ibland får jag ta fram den lilla uppfinningsförmåga som finns inom mig. Jag är en lösningsfokuserad person. Det är inte alltid bra. Mina barn kan emellanåt tycka att jag försöker komma med lite för många lösningar. Så fort någon har ett problem börjar min hjärna skicka en massa idéer och förslag men ibland är det bäst att bara lyssna utan att fixa. Jag har faktiskt fått en del positiva reaktioner från mina barn också, när jag har blivit lösningsfokuserad.

Det jag löste här var en upphängningsanordning till duschdraperiet. Det fanns ingen duschstång när jag och min son kom hit. Både han och jag duschade utan förhänge men det blev väldigt blött på golvet trots svag vattenstråle. Jag har inte varken tid eller ork att åka och införskaffa en duschstång och då tager man vad man haver, som Kajsa Varg lär ha sagt. Min son fick inte se denna fina lösning innan han åkte men jag tycker att det fungerar perfekt. En gardinstång – på ena sidan fastklämd mellan rören och på andra sidan fastklämd i en vanlig men gammalmodig gardinstångshållare. Man behöver ju inte använda allt precis så som det är tänkt att användas 😉 Det här kanske inte blev den snyggaste lösningen men funkar det så är det bra. Duschförhänget köpte jag för fem år sedan men jag fick aldrig någon användning för det. Nu skulle jag nog inte ha valt just den här varianten men jag märker att jag blir glad av mina söta små guldfiskar. De får hänga med ett tag.

DSC_0002


15 comments

 1. Vi valde bort badkar när vi gjorde om badrummen men om nybyggnadsprojektet blir av kan man välja till badrum utan kostnad i det ena badrummet. Kanske något att tänka på om det nu blir av… Smart gjort med duschdraperiet! Det låter klokt att du bor in dig innan du startar en renovering av badrummet.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag brukar inte längta efter att bada men idag var det väldigt skönt. Min frusna, trötta och värkande kropp njöt fullt ut. Jag får fundera lite på hur jag vill ha det och i det perspektivet är det också bra att vänta med renovering.
   Du ska veta att jag ofta tänker på er och lägenheten och jag hoppas och önskar att ni ska få ett positivt besked. Då kan du ha badkar och dusch och sedan bara välja det du just då känner för 🙂
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Nu sitter jag och ler med hela mitt ansikte samtidigt som jag nickar belåtet. Visst är det skönt med badkar. Så avkopplande och njutbart på alla sätt. Bra idé där med gardinstången, jag gillar sådana praktiska och bra lösningar. Jag tycker absolut du ska behålla dina söta guldfiskar, de pryder sin plats. Hur går det för dig med uppackning och iordningställandet av dina tillhörigheter som varit nerpackade.
  Vad har du för väder? Har du mycket snö? Min svärson skulle åkt till Semlan för att hjälpa sin tvillingsyster på måndag men trippen har visst blivit inställd. Idag har jag haft 12 plusgrader och fåglarna har nästan gapat stupen av sig. Lydig som jag är så har jag sovit bort det mesta av denna underbara dag. Nu jobbar jag bara en natt till sedan är jag ledig två så då ska vara ute och njuta, ska stiga upp tidigt på morgnarna så jag inte missar något.
  Ha det gott!

  Kram

  Gilla

  • Haha, jag ser dig framför mig där du sitter och nickar och ler. Det är faktiskt skönt med badkar men jag är mer för att duscha. Badandet får vänta till nästa gång jag känner mig lika frusen och i behov att omslutas av värme. Visst är guldfiskarna ganska söta. De får hänga med ett tag i alla fall 🙂
   Det går långsamt framåt med allt uppackande. Nu är det inte många kartonger kvar men det är fortfarande väldigt rörigt överallt. I vardagsrummet väntar soffan på att bli färdigmonterad. Jag har inte prioriterat den mer än att jag fixade en skön sittplats åt mig. Nu är en tvåsitsdel klar och jag har börjat klä delarna till hörnan med tyg. Det blir nog en soffa så småningom 😉 Det är fortfarande en hel del snö här men Storsjön är alldeles blöt och börjar se lite svart ut. Det smälter varenda dag. Det är inte alls lika fint och vitt som när jag kom hit för en dryg vecka sedan. Blåser gör det också men det är ganska bra att vädret inte är så fint. Då kan jag i lugn och ro stanna inne och fixa med mitt 😀
   Vad duktig du är som lyder de direktiv du har fått 🙂 Hoppas det känns att du har fått mycket sömn så du orkar stiga upp tidigt och gå ut och njuta.
   Kram

   Gilla

 3. Smart lösning! Ett badkar skulle jag gärna ha, men det finns inte plats … och Lasse skulle varken ta sig i eller ur, så det är nog bra som det är 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Fungerar det så är det bra och det gör det med mitt arrangemang 🙂 Jag duschar hellre än badar men någon gång ibland kan det vara väldigt skönt att krypa ner i ett riktigt varmt bad. Jag får väl se hur jag tänker om något år men det kan hända att jag har ändrat mig och vill ha badkar då också. Har man svårt att ta sig i och ur ett badkar så är det lättast att inte ha något. Det är nog bäst att ni, för Lasses skull, har en vanlig dusch.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Hej, trots att jag inte vill påstå att vi på långa vägar känner varandra så tycker jag också att du är en lösningsorienterad person, dessutom väldigt ordningssam och planerande. Jag fuskar med det mesta, om det inte är något jag är extremt intresserad av. Men jag tycker du gör klokt i att känna dig för angående badkaret, jag skulle såå gärna vilja ha ett! eftersom jag saknar bastu så mycket så är ett badkar iaf något bättre än en dusch o jag har inte haft tillgång till badkar på bra många år. Draperiet var precis så glatt och trevligt som jag villha det! Kram och trevlig helg

  Gilla

  • Nåja, visst gillar jag att ha lite ordning men kommer du hit och tittar så hittar du både damm och en del skräp 😉 Just nu finns det mycket av båda delarna men idag har jag faktiskt fått nästan klart i vardagsrummet 😀 Det kommer kanske en bild på det i morgon. Nu är jag för trött.
   Badkaret måste vara kvar så länge badrummet ser ut som det gör nu. Golvbrunnen gör att inga andra alternativ funkar. Men det är nog bra för då hinner jag fundera och känna efter hur jag vill ha det sedan.
   Jag gillar mina guldfiskar. Jag har ett annat draperi som är vitt med ett lätt rutmönster. Men guldfiskarna får vara kvar och glädja mig lite till 🙂
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

 5. Nej Nej Nej Ta inte bort badkaret. Du kommer att ångra dig. Jag hade bara dusch men en av mina män gav mig ett badkar i precent och det är underbart. När man kommer in frusen. När man har ont någonstans. När man vill njuta av skumbad och läsa i badkaret och om man skulle råka träffa någon snygg karl kan man bada tillsammans. Ett badkar är toppen Behåll det

  Gilla

  • Hahaha, jag måste nog låta det vara kvar efter alla dina exempel på när det kan vara bra att ha 😀 Men det kan komma hur många snygga karlar som helst, jag vill i alla fall inte bada med någon av dem 😉 Jag kan vara kompis med dem men något annat vill jag inte ha dem till 😀

   Gilla

 6. Haha 😁 vilken rolig lösning! Jag är nog lite som du, vill gärna hitta en lösning när folk berättar om sina bekymmer och funderingar. Badkar eller inte, det är ju skönt att kunna ta ett bad, men duschhörna är också bra. Du får fundera tills du kommer på hur du vill ha det.
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst blev det ganska bra 😀 För en pedant skulle det nog inte duga men det är tillräckligt bra för mig. Jag gillar inte färgerna i badrummet så den provisoriska duschstången stör mig inte i allt det fula. Det är nog bra att jag tar mig lite tid att fundera på om jag ska ha badkar eller bara dusch. Jag vacklar en del i vad jag vill.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s