En tripp till centrum

Jag tog mig tid för en liten tripp in till centrum i förmiddags. Jag måste ju hämta resterande nycklar hos mäklaren (jag fick en uppsättning vid mitt besök i slutet av januari). Som vanligt parkerade jag vid Badhusparken eftersom det är både nära till allt och avgiften är väldigt låg. Jag skulle gärna ha promenerat omkring en stund men efter besöket hos mäklaren räckte det med promenad för idag. Jag kunde i alla fall se det bortsmältande leklandet. Birger är, som väl alla vet, storsjöodjurets son. Han är med i alla möjliga situationer och jag såg honom t o m vid skjutbanorna under skidskytte-VM. Det var inte mycket kvar av utbudet i leklandet nu men om ni är intresserade av hur det kan se ut när Badhusparken blir Vinterparken kan ni klicka här.

DSC_0003

Till vänster i bilden, mot stenmuren, ser ni den långa bänk där många Östersundsbor sitter och njuter i solen sköna dagar. Det ställs även ut solstolar när vinterparken har säsong och där kan vem som helst slå sig ner en stund, helt gratis.

DSC_0007

Lite vid sidan av Vinterparken finns vinterbadet. Där finns badtunnor, bastu och en isvak. De riktiga friskusarna hoppar glatt i vaken. Jag läste på hemsidan att de håller öppet för allmänheten vissa dagar efter 16.00. Jag såg flera personer som gick in och även de som kom ut när jag var där på förmiddagen. Kanske finns det möjlighet att byta om och bada i vaken när det är stängt eller så har de bokat ett privat evenemang.

Jag återvände hem till mig men på vägen stannade jag till vid ”min” ica-butik för att fylla på förråden lite. Den butiken får med beröm godkänt. Jag hittade allt jag ville ha och de veganska alternativen var väl skyltade. Gissa om jag stod länge framför hyllan med tunnbröd 😀 Vilken skattgömma för någon som har längtat efter gott tunnbröd. Jag valde ut två sorter som såg riktigt goda ut. Nu hade solen börjat titta fram på allvar och strax innan jag svängde av till mitt område skymtade jag ett snötäckt fjäll mot en blå himmel rakt framför mig. Jag tvekade och var nära att fortsätta framåt. Jag ville ju se mer. Men frysvarorna ville hem och om sanningen ska fram längtade även jag in till min divan (den är den enda soffdel jag har monterat helt färdig). Fjället, förmodligen Oviksfjällen, ligger nog kvar till en annan solig dag och då ska jag åka lite längre bort och se hur väl jag kan se bort dit.

Igår kväll såg jag på 1177-vårdguiden att här i Jämtland går det bra att boka tid på hälsocentraler direkt och sedan få svar på samma ställe upp till fem dagar senare. Eftersom jag inte lyckades få en tid när jag ringde innan flytten, fyllde jag i vad orsaken till bokningen är och skickade iväg formuläret. Det gjorde jag efter 21.00 på kvällen och jag blev glatt överraskad när jag redan före kl 09.00 i morse fick svar. En läkartid redan på måndag. Helt perfekt! Vårdcentralens tidsbokning fungerade helt ok där jag bodde förut men att kunna boka själv, på nätet, den tjänsten hade de inte. Undrar varför det heter vårdcentral söderut och hälsocentral här. Kanske är det bara Jämtlands region som vill sticka ut lite och vara lite eljest (uttryck som man fortfarande kan höra här uppe).

Jag saknar min syster! Sist jag flyttade gjorde jag det samtidigt som min syster och till samma hus. Nu har jag ingen att dela alla nya upplevelser med och ingen som talar om för mig att jag är duktig och att det blir bra. När vi blev sysbo gick vi väldigt ofta till varandra och beundrade allt den andra hade åstadkommit och uppmuntrade med beröm och pepp. Jag känner inte minsta antydan till ånger men jag saknar min syster.


18 comments

 1. Jag skulle gärna prova tunnbröden som finns där uppe, tycker dom som säljs där jag bor är lite trista.
  Förstår att du saknar din syster. Du får blogga när du vill dela med dig så får vi heja på istället !
  Kram

  Gilla

  • Jag ska se till att ha gott tunnbröd när vi ses i Åre (vilket jag hoppas att vi kan göra). Det är mest bara trist, okryddat tunnbröd som säljs söderut.
   Jag och syrran har pratat i telefon, berömt varandra, skickat bilder och sagt till varandra att vi är duktiga 😀 Det kändes bra men det är klart att det inte blir samma sak. Ni får också gärna heja på 😀
   Kram

   Gilla

 2. Det är inte konstigt att du saknar din syster för ni hade varandra alltid i närheten. Dessutom så är det kul att få uppmuntrande tillrop och visa upp vad man har fixat.
  Så smidigt det löste sig med läkartiden. Så fungerar det verkligen inte här kan jag säga.

  Kram

  Gilla

  • Det är väldigt underligt att hon inte är i våningen under. När jag hör något ljud så reagerar jag och tror för en kort stund att ”nu kommer syrran upp”. Det kommer nog att sitta i länge. Vi berömmer varandra per telefon i stället men riktigt samma sak är det inte.
   Ja, inte trodde jag att det skulle gå så snabbt. Det var inte det intryck jag fick när jag ringde tidigare. Skönt att kunna skriva i stället för att ringa och vänta på att de ska ringa tillbaka (så är systemet i Östergötland. Man får veta vilken tid de ska ringa och det är i och för sig också ganska smidigt).
   Kram

   Gilla

 3. Klart du saknar din syster, ni har ju levt nära varandra i flera år nu och vanans makt är stor.
  Härligt med alla upptäckter du gör i närområdet och fint att det var enkelt och lätt att boka tid vid HC (här har vi minsann ”bara” VC). Men lite eljest kan vi vara här också till och från 🙂

  Gilla

  • Man vänjer sig lätt vid att alltid ha någon att berätta för och visa olika saker. Vi har redan pratat två gånger i telefon och det är väl ungefär lika mycket som vi gjorde per år innan vi blev sysbo 😉 Det låter inte klokt men tiden rann iväg och ingen av oss var mycket för att ringa utan att ha något att säga. Nu är det skillnad 🙂
   Den här delen av Frösön är ganska obekant för mig. Nu inser jag att det var synd för det finns mycket fint här. Om farbror doktorn får lite ordning på mig ska jag ge mig ut på äventyr till fots sedan 🙂
   Hahaha, jaha det uttrycket förstod du 😀 Det kanske inte är så ovanligt. Jag har inte hört det i Mjölby men, som vi har skrivit om tidigare, du bor ju nästan i Norrland 😉

   Gillad av 1 person

   • Ha ha… nåja, jag bor faktiskt söder om Dalälven, helt klart inte Norrland 🙂 Jag tror faktiskt vår dialekt (om vi har någon alls) är en blandning av både det ena och det andra.
    Ja man vänjer sig fort vid att saker och ting är på ett visst sätt och ni kommer nog att återgå till att hålla kontakt per telefon fast kanske mer än vad ni gjorde innan ni blev sysbo.
    Ser fram emot lite norrländska vyer här på bloggen när du får ordning på ryggen och orkar ut på äventyr 🙂

    Gilla

   • Men nästan norrlänning är du, om det är Dalälven som räknas som gräns 😉
    Jag och syrran kommer definitivt att ha mer kontakt framöver än innan vi köpte hus tillsammans. Igår skickade vi bilder och peppade varandra 🙂
    Jag ser också fram emot de norrländska vyerna.

    Gillad av 1 person

   • Nästan då 🙂 Förr om åren kunde man läsa ”Norrlands största köpcentrum” i Valbo – kanske en lätt överdrift men ändå!
    Har din syster också fått tillgång till sitt nya hus?

    Gillad av 1 person

   • Min syster fick tillgång till sitt hus i början av mars men flyttar inte förrän precis före påsk. Hantverkana håller på som bäst nu med att riva vägg och lägga golv. Men syrran far fram och tillbaka med massor av kartonger 🙂

    Gillad av 1 person

 4. Riktiga tunnbröd, mums vad gott. Det vill jag gärna smaka när jag tittar förbi. Tycks finnas mycket spännande att titta på där du bor. Bastu och badtunna gillas av mig, isvaken hade jag gärna velat testa men då hade jag nog inte tinat upp före midsommar. Förstår att du saknar din syster och era spontana stunder, men som du skriver så är det ju tur att telefon finns. Jag kommer gärna med glada tillrop från min del av landet till dig nu när du kämpar på med allt som ska göras. Jag tycker att det är så spännande att följa dina dagar nu i din nya bostad, ser fram emot alla foton både i och utanför din lägenhet.
  Kämpa på och glöm inte att va rädd om dig!

  Kram

  Gilla

  • Jag får se till att ha riktigt gott tunnbröd hemma när du kommer 😀
   De flesta städer erbjuder mycket att se och olika aktiviteter. Men för mig är Östersund bäst och har allt jag behöver (möjligtvis saknar jag Ikea). I sommar får du svårt att hitta en isvak så vi får väl ta en tur dit under Åre-veckan om du känner dig sugen då 😉
   Syrran och jag har skickat bilder på vad vi har gjort och då har vi båda svarat med beröm och glada gubbar 😀 Inte riktigt lika bra som förut men ganska kul ändå. Men jag tar gärna emot diverse uppmuntrande tillrop från alla andra också 😀
   Jag kämpar på och har samtidigt roligt. Jag försöker vara rädd om mig och det går ganska bra.
   Kram

   Gilla

 5. Det såg allt lite vintrigt o ruggigt ut däruppe ännu, men det kommer varmare tider! Jag tycker det ska heta hälsocentral även om man mest får vård där. Det låter liksom mera positivt! Jag bokar alltid tider på nätet, men ibland måste man förklara sina bekymmer med fler ord än vad som får plats i bokningsutrymmet, då behöver jag ringa istället. Bra att du hittade en vettig affär, här har vi ju bara en att välja på, men nog tycker jag det finns både vegetariskt och ekologiskt med tanke på hur liten butiken är. Ler åt din entusiasm över tunnbröden, är det mjuka tunnbröd du satsar på? Jag är ingen expert, tunnbröd är gott men köper oftast det hårda. Förstår att du saknar din syster, nhi har ju varit som ler och långhalm i flera år, och man vill förstås dela glädjeämnena med sin bästis. Hoppas du snart knyter nya vänskapsband och återknyter några gamla. Kramen

  Gilla

  • Vintern är nog snart över här också. Det töar och smälter och nu är det slutkört på isvägarna också.
   Visst låter det trevligare med hälsocentral 🙂 För mig var det nytt att kunna boka på nätet. Idag fick jag även ett brev som bekräftelse.
   Det ligger en ica supermarket bara ca 300 m härifrån. Vill jag ha ett ännu större utbud finns det många stora mataffärer lite längre bort.
   Det är det mjuka tunnbrödet jag har saknat. Jag förstår attt tunnbröd inte är särskilt populärt söderut när det bara finns okryddade varianter. Här finns det ett helt annat utbud 😀
   Det är väldigt tomt att inte ha syrran här men vi hör av oss till varandra både via telefon och meddelanden. Det är bättre än inget. Men ingen av oss ångrar att vi tog det här steget.
   Kram

   Gilla

 6. Härligt att läsa om hur du har det … och jag visste ju redan innan att du skulle trivas 🙂 Såklart saknar du din syster – bra att ni kan ”ses” genom telefonen när ni vill 🙂
  Bra att du fått en tid hos doktorn – hoppas du får bra hjälp med dina ryggproblem.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är ingen tvekan om att jag trivs. Jag har kanske inte hunnit känna efter ordentligt ännu men jag vet ju ändå att det här är bäst 😀
   Det är tomt utan syrran men vi har haft telefon- och meddelandekontakt och det är så det kommer att vara nu.
   Det gick väldigt snabbt att få en läkartid. Nu gäller det bara att jag får hjälp att ta reda på vad det är för fel och kanske någon slags behandling. Jag är beredd på att kämpa 😉
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s