Fyra år i Mjölby

Jag och min syster skrev kontrakt på vårt gemensamma hus och glädjen var stor.

mms_20150203_184853

Vi fick tillträde 29/4 2015 men vi flyttade inte in förrän 9/5. Vi ville ge hantverkarna lite tid att åtminstone komma igång med allt arbete innan vi installerade oss. Men naturligtvis kunde vi inte hålla oss därifrån. Jag bodde tillfälligt i Bestorp, ca 40 min från Mjölby, och varje dag fylle jag bilen med kartonger och åkte till vårt blivande hem. Ofta blev det två rundor samma dag eftersom jag ville hinna få dit allt före flyttdatumet. En flyttfirma flyttade alla möbler men jag envisades med att ta hand om allt annat själv. Bland det första som byggdes var staketet runt tomten. Våra två hundars välbefinnande var självklart viktigast och de skulle ha fri tillgång till trädgården.

att_1433914874882_dsc_0861

Det gamla köket på min våning revs ur helt och hållet och det lilla rummet längst bort blev en del av det nya köket.

Trots att min lever hade börjat växa och ge mig en hel del problem, skruvade jag ihop alla köksskåp som sedan snickarna satte på plats. Några skåp om dagen klarade jag och hantverkarna hade fullt upp med annat de första veckorna.

20150903_081519

Min syster var, och är fortfarande, ung och stark och hon gav sig i kast med att flytta stora buskar. Medan hon klippte och grävde satt jag i solen med lite gott fika och kom med glada tillrop.

Men jag var inte helt arbetsoförmögen och när vattenskotten hade vuxit till sig klättrade jag upp på stegen och klippte. Både jag och min syster har en del problem med höjder men jag är nog den av oss som klarar stegar bäst.

20150814_100904

Min syster skötte de tunga arbetsuppgifterna men det hände att jag t ex stoppade ner en buske i ett av hålen hon grävde. Då fick jag genast belöning i form av Nallepussar. Kasper låg mest bara och kollade att allt gick rätt till.

DSC_0010CSC_0047

Det var inte bara jobb. Vi njöt av sköna sommardagar och trivdes fantastiskt bra med både hus och varandra. Ibland fick vi sällskap av några av våra respektive barn. Här är det de två yngsta kusinerna i våra två familjer.

Skogen, alldeles runt hörnet, är helt sagolik och vi fick många härliga promenader där.

0661

Vi hamnade i tidningen. Eller rättare sagt, Min syster hamnade där och jag fick vara med.

dsc_0177

Renoveringarna löste av varandra och första hösten byttes hela taket ut. Både på det ursprungliga huset och på tillbyggnaden. Det drog väldigt mycket genom min entrédörr så den byttes ut mot en modernare variant. Lite synd kanske men bra mycket bättre.

20160919_155937

Något år senare var det mitt badrums tur. En rejäl helrenovering med bl a byte av placering för dusch och tvättmaskinsplats. Eftersom jag saknade stenstranden och sjön från Optand ville jag återskapa lite av den känslan i mitt badrum.

Levern fortsatte att växa och jag köpte mammabyxor. Nu hade jag i alla fall hamnat på transplantationslistan så trots att jag mådde rejält mycket sämre visste jag att det skulle bli ändring…så småningom. Det blev drygt två års väntan.

dsc_0103

Till sist blev jag av med både den sjuka levern (fick en ny frisk också) och gravidmagen. Här är jag och syrran ute på en av de första lite längre promenaderna efter återhämtningen. Ren och skär lycka. Jag orkade gå igen och jag kunde prata samtidigt som jag gick.

20180421_131051-e1524309650662

Den sista sommaren här blev en alldeles för varm och fuktig historia. Målarfirman hade äntligen tid att måla om hela fasaden på vårt hus.

Våra hundar blev glada när vi tog dem någonstans där de kunde bada. Den här bilden är tagen bara några veckor innan Kasper blev så trött att han gav upp och fick avsluta sina dagar. Knappt två månader senare hände samma sak, men på ett annorlunda sätt, med Nalle. Våra älskade, finaste kompisar lämnade oss och det blev väldigt tomt.

DSC_0636

Men livet går vidare och så gör även vi. I morgon lämnar jag Mjölby och flyttar hit. Till Frösön, Östersund, Jämtland 😀


22 comments

 1. Det er ikke så mange årene en skal se tilbake før det er mye som har skjedd i livet. Tror det er sunt med litt forandring i dann og vann, så sant det er selvbestemt og ingen store overraskelser.

  Gilla

  • Det har verkligen hänt mycket de senaste åren. Ja, kanske behöver vi lite förändring emellanåt men jag hoppas att det här blir min sista flytt (så länge jag orkar bo kvar ensam). Jag tror att det blir så för där kommer jag säkert att trivas bra 😀

   Gilla

 2. Så är det … livet går vidare! Trevlig tillbakablick på åren som gått, men nu ser vi framåt! Jag vet hur du längtat och i morgon är det dags! Mina tankar kommer att vara med dig under dagen!
  Önskar dig och sonen en bra färd norröver … snart är du hemma igen!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag hade inte planerat att det skulle bli en tillbakablick men tankarna kom av sig själva och då blev det ett blogginlägg 🙂 Jag har längtat jättemycket men det var svårt att säga hejdå till min syster i morse. Hon kommer inte hem innan jag åker så det fick bli så.
   Ja, snart är jag hemma. Det känns otroligt bra 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Vilken fin tillbakablick på dina fyra år i Mjölby! Mycket hände under den tiden men nu bär det av mot nya äventyr! Eller nygamla ska jag kanske säga för nu är du äntligen på väg hem ❤

  Kram och lycka till med flytten!

  Gilla

  • Tack! Det var en väldigt översiktlig tillbakablick men det visar ändå att det hände en del 🙂
   Ja, jag är verkligen på väg mot nya äventyr och det känns riktigt pirrigt och spännande. Det är lite overkligt men det ändras nog när vi är framme och jag låser upp dörren till mitt nya hem. Jag känner mig välkomnad av både staden och vänner och det bådar ju gott 😀
   Tack igen och kram ❤

   Gilla

 4. Vad roligt att få se bilder på dig och din syster, huset och hundarna. Tänk vad roligt ändå att ni fått bo ihop i fyra år. Tror du inte ni kommer att sakna varandra? Stort lycka till med flytten!
  Kram

  Gilla

  • Ja, bilderna väcker en del minnen, mest fina sådana 🙂 Det är klart att vi kommer att sakna varandra. Vi har trivts fantastiskt bra med vårt boendearrangemang och vi har haft precis samma uppfattning om umgänge, renoveringar och allt annat som vi måste vara överens om. Nu har jag ingen som jag kan spontanbesöka om jag vill berätta något eller någon som säger hejdå eller hej när jag går eller kommer. Men det vänjer jag mig snart vid och det finns ju andra sätt att ha kontakt.
   Tack, det ska förhoppningsvis gå bra med allt.
   Kram

   Gilla

 5. Många fina, och en del sorgliga, minnen får du med dig på resan norröver. Det ska bli spännande att följa resan mot installationen i den nya lägenheten!

  Gilla

 6. Vilken trevlig och upplysande sammanfattning av åren när du emigrerade neråt landet. Vilket stort hus ni huserade i, och så energiska ni var med alla reparationer. Ni blåste ju ut massor för att få det som ni ville ha det! Himla kul att se. Och så konstigt det blev med hundarna. Det är nog bra att vi inte vet något om vår framtid utan får ta det som det kommer. Nu kan det inte vara långt kvar till flytten går av stapeln. Stort lycka till med hela den cirkusen! Kram

  Gilla

  • Tack! Det var bara en sammanfattning men det skulle ju mest handla om vårt boende. Ja, det är ett stort hus men min boyta, på andra våningen, är bara ca hälften så stor som min systers yta. Hon har en tillbyggnad som hör till hennes del. Vi får nästan tillbaka alla utgifter vid försäljningen så renoveringarna har höjt värdet ganska mycket.
   Det gick alldeles för fort att förlora båda hundarna och du har så rätt i att det är bra att vi inte vet allt.
   Nu ska jag sova och när jag vaknar kommer snart flyttbilen 😁
   Kram

   Gilla

 7. Vilket jättejobb ni lagt ner på huset och trädgården. Allt har sin tid. Tycker nästan att det ser ut som om du ska bo i samma område där min bror bodde en tid för länge sedan.

  Gilla

 8. Fyra år? Ni har ju hunnit hur mycket som helst. Så fint huset blev efter all renovering. Ni har verkligen legat i både inne och ute. Staket är bra oavsett om man har hund eller barn som ska springa runt. Tänk att det äntligen är dags för Frösön, Östersund Jämtland. Har du vetat redan från början att du inte tänkte bo där så länge eller är det något som dykt upp under tiden.
  Skickar en flytthälsning från mig!

  Kram

  Gilla

  • Vi hann med mycket men det finns massor som nästa ägare får ta itu med. Fönsterna behöver bytas ut bl a.
   Jag trodde inte att jag skulle komma tillbaka till Jämtland när jag flyttade därifrån. Men alla som har hängt med i min blogg sedan dess vet att längtan fanns där väldigt tidigt. Beslutet tog jag i somras men det har varit på gång länge. Nu är jag äntligen här 😁
   Tack för flytthälsning ❤
   Kram

   Gilla

 9. Fina minnen du har från Mjölby. Nu har du landat i Östersund om allt gått efter planerna och det hoppas jag. Fullt upp, förstås. Ha det så gott tills du är på linjen igen!

  Gilla

  • Jag har massor av fina minnen från Mjölby och nu har jag en helt annan syn på den staden än innan jag flyttade dit 😉 Nu sitter jag här på Frösön och trivs. Det finns hur mycket som helst att fixa med men idag känns det som om jag vill ge mig själv lite tid med datorn. Den har inte ens varit uppackad sedan jag kom hit.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s