En fluga gör ingen sommar

Inte heller kan man vara säker på att en fluga betyder att det är vår. Det enda jag vet från dagens besök på min fönsterruta, är att solen sken just då och att någon såg ut att njuta.

DSC_0002

Om fyra dagar har jag och min son förhoppningsvis kommit fram till Frösön. Lite då och då händer det något som får mig att inse att det faktiskt är sant. Igår kom en avisering på mobilen om att ett paket väntar på närmaste ica-butik där (en dekoder till tv:n från det bolag som bostadsrättsföreningen har avtal med). Jag ringde även hälsocentralen (där uppe kallas de Hc i stället för Vc) för att boka en läkartid. Det jag fick veta då var delvis positivt i och med att en fast anställd läkare har hand om mitt område. Men tyvärr hade denna läkare ingen tid förrän om några veckor så jag ska återkomma nästa vecka då schemaläggning är klar så långt fram. Jag funderar också på hur det ser ut i min brevlåda. Jag hoppas att det sitter en liten skylt på den om att reklam inte är önskvärd. Annars är risken stor att den svämmar över eftersom lägenheten är min sedan första mars.

På onsdag morgon bär det av norrut 😀


18 comments

 1. Åh det drar ihop sig! Tänk så fort tiden går. Det blir väl påtagligt så klart när det börjar komma små aviseringar om paket som ska hämtas ut – på annan ort! Hoppas allt går finfint på vägen upp. Kör ni hela vägen samma dag eller stannar du hos din son i Uppsala en natt?

  Gilla

  • Jag tror inte att jag fattar helt och fullt förrän jag är i lägenheten omgiven av kartonger. Men du har rätt i att det känns lite mer verkligt när det dyker upp diverse mail och meddelanden där uppifrån 🙂 När jag har suttit och tittat på skidskyttetävlingarna och de visar en bild ut över Storsjön, då suckar jag och tänker att där borta, lite till höger, ska jag bo 😀
   Flyttfirman både hämtar och lämnar samma dag. Det innebär att jag också måste ta mig hela vägen utan övernattning. Det blir en prövning att köra hela vägen till Uppsala men där bjuder min son mig på lunch innan han tar över ratten och kör resten av vägen. Någon gång på natten räknar jag med att allt är inburet och klart.

   Gillad av 1 person

 2. Underbart! Tänka att det redan är dags! Hade jag bott närmare så hade jag hängt på till Frösön. Vi skulle kunna sitta där på vars en flyttlåda och druckit te när vi kommit fram 🙂 Lovar mig nu att du inte överanstränger dig, så att du inte kan röra dig alls sedan. Lätta för mig att säga mitt i din flytt men jag vet hur det är (du med förstås) med de där ryggarna som lever sitt egna liv. Den där flugan behöver du inte ta med dig 😀

  Vila nu så att du orkar!

  Lördagskramen

  Gilla

  • Ja, underbart är precis rätt ord 😀 Visst händer det att jag tänker att jag kanske gör något dumt men de tankarna skjuter jag genast undan igen. Jag vet ju att det här är rätt.
   Haha, du hade varit välkommen att haka på men du får komma och sitta i soffan med en kopp te lite senare i stället 😀 Det blir förhoppningsvis bekvämare än en flyttlåda.
   Jag är alldeles för envis för att inte göra lite för mycket men jag har alltid tidigare fått höra att jag inte förstör något i kroppen av att anstränga den. I det här läget vet jag inte hur det förhåller sig med det. Därför är jag glad att jag packade det mesta väldigt tidigt för nu lyfter jag inga tunga kartonger. Som tur är behöver jag inte göra det eftersom flyttfirman fixar allt bärande.
   Jag vet att det finns flugor i Jämtland också så den här flugan får fortsätta att vara östgöte 😉
   Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Du gör väl som de som ska till o mucka från lumpen, har en kam som du rycker en tand från varje dag för att hålla räkningen?? Tänk så nära det är nu, vilken tur du fick ett besök av årets första fluga på rutan, det kan ju dröja ett tag till nästa dyker upp på nya fönstret där uppe i norr. Och grattis till en fast läkare på HC! Även om det blir lite väntan på första besöket så är det fantastiskt i dessa tider att få en o samma läkare vid dina besök där. Vi har inte en endaste fast läkare på vår VC, o enligt uppgift finns ingenting som talar för att det förändras de närmaste åren…stafett på stafett på stafett, det är så erbarmligt tråkigt. I detta läge skulle jag faktiskt betala en slant hos en privatläkare om den möjligheten fanns, men tro inte det. Det finns inga privata läkarmottagningar i min stad. Har en fortsatt fin helg, börjar det inte pirra lite i magen? Kram

  Gilla

  • Haha, nej kammarna har jag inte förstört men jag har ändå räknat ner ett bra tag nu 🙂 Jag vet inte om årets första fluga ger mig tur men hoppas kan jag ju. Det är mycket som kommer senare där uppe men det gör inget. Jag kommer att stortrivas i alla fall.
   Jag är glad att jag slipper stafettläkare och jag hoppas att ”min” läkare är någon som jag kan känna förtroende för. Här var jag tvungen att byta Vc för att få en bra läkare. Men de flesta läkare jag har träffat har faktiskt varit bra. Stafettläkare är det nog ingen som vill ha. Det blir tillräckligt jobbigt att uppdatera en ny läkare om allt och då är det bra om det räcker att göra det en gång.
   Tack och detsamma till dig. Visst pirrar det ordentligt i magen. Glädjepirr 😀
   Kram

   Gilla

 4. Tre dagar kvar nu! Förstår att du är otålig, men snart är väntan och längtan över! Hoppas ni får bra väder på färden!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

 5. Åh så spännande!! Ska bli jätteroligt att få följa din flytt. Minns när jag flyttade till min lägenhet. Det var faktiskt första gången det var min alldeles egna bostad.
  Kram

  Gilla

  • Ja, jättespännande 😀 Och roligt. Jag ser det som att lägenheten på Frösön blir mitt första alldeles egna hem också. Jag flyttade direkt från mina föräldrar till min pojkvän, som sedan blev min man. Visserligen bodde jag i en egen liten pyttelägenhet innan jag och syrran hittade det här huset men den tillfälliga lösningen räknar jag inte. Jag kan inte säga att det här är mitt alldeles egna hem heller. Äntligen är jag vuxen och flyttar till något eget 😀
   Kram

   Gilla

 6. Välkommen tillbaka till Jämtland kära du. Hoppas att allt nu blir bra och det tror jag säkert att det blir. Frösön är ju så vackert och har bättre klimat än här hos mig. Vi måste ses när du kommit iording

  Gilla

  • Tack fina Anita! Jag är säker på att jag kommer att trivas och att allt blir bra. Du behöver absolut inte vänta tills jag har fått allting klart. Har du ärenden i Östersund är du mer än välkommen 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s