Massor av mat

Nu kan jag inte förbereda så mycket mer. Det mesta är packat och de sista veckorna innan flytten lever jag väldigt minimalistiskt. Det enda som jag har gott om är mat. Varför har jag fyllt upp frys och skafferi med så ofantliga mängder mat? Jag insåg att nu måste jag vara lite smart och då är det bäst att göra slut på allt i frysen. Torrvaror går ju faktiskt att förvara och transportera en hel dag. Det som finns i frysen kanske håller sig under resan men ska nog helst inte frysas in igen. Jag har ingen lust att ställa mig och tillreda allt när jag kommer fram så nu gäller det att äta upp så mycket som möjligt. Det finns flera positiva aspekter på det här lilla problemet. Det blir en billig matperiod, jag får äta mig mätt ändå och kanske lär jag mig att inte fylla upp frysen så mycket hädanefter.

DSC_0190

I förmiddags packade jag och min syster våra bilar fulla med diverse större föremål som skulle till återvinningen. Det är bra att vi kan hjälpas åt med det som är lite otympligt att hantera ensam. Känslan är enormt skön när sista lasset har avlevererats och man vet att nu är det klart. Min syster får säkert ihop till en vända till men jag har inget kvar att göra mig av med.  På eftermiddagen blev jag dessutom av med ett stort vitrinskåp och en fåtölj när vår storasyster kom, tillsammans med man och son, för att ta över ägarrollen. Vitrinskåpet köpte våra föräldrar för länge sedan och det känns bra att det stannar i familjen. Lika roligt är det att ett bord, som jag hade kvar efter farmor och farfar, nu följer med min lillasyster till hennes nya hus. Nu får de sakerna stanna kvar i familjen i stället för att lämnas bort.

17 dagar kvar till flytt 😀

penguin-154747__340


20 comments

 1. Av egen erfarenhet vet jag att det är knepigt att balansera detta med matinköp inför och i samband med en flytt. Jag har dock aldrig flyttat längre än två mil (som vuxen).

  Gilla

 2. Just av den anledningen fyller vi inte frysen. Min erfarenhet är att mycket bara blir liggande…
  Snart börjar verkligen nedräkningen! Spännande värre 😀

  Kram

  Gilla

 3. Då vet du vad du roar dig med ett tag framöver – lagar mat och äter 🙂 Skönt att du börjar få ordning på det mesta, snart bär det av ”uppöver”.
  Det är ju inte helt enkelt det där med mat i samband med flytt – man vill ju landa någonstans med inte för mycket och inte för lite. En svår balansgång.

  Gilla

  • Egentligen är det ju ett ickeproblem men ganska typiskt för vår del av världen. Jag kommer att äta och växa på bredden men förhoppningsvis kan jag så småningom komma igång och förbränna en del av det 😉 Det ordnar sig nog och jag får väl ge bort det som blir kvar till min syster 🙂 Även om det är onödigt att frakta alla dessa torrvaror så är det ju lite kul att ha något att stoppa in i mina skåp däruppe.

   Gillad av 1 person

 4. Ojoj, då skulle du veta hur jag har det. Nyligen köpte jag 4kg knäckebröd direkt från fabrik, fyller upp ett helt köksskåp. Skafferiet är välfyllt men än värre med kryddhyllorna. Tror jag har sex kryddhyllor smockfulla! Men egentligen används max 10 kryddor…Men det är ju jättebra att du tömmer ur nu och äter upp, jag har försökt bringa ordning i mina frysar så jag har listor på vad som finns där jag bockar av när jag plockar ut något. Himla sjå det där. 17dagar? Då går flyttlasset mitt i månaden eller iaf före månadsskiftet!Bevare mig väl för flytten, men så skönt när du kommit fram! Kramen

  Gilla

  • Haha, undrar vad som får oss att fylla förråden på det sättet 😀 Här finns det också alldeles för många kryddburkar men det är svårt att motstå alla roliga smaker. Jag måste koncentrera mig på frysvarorna i första hand och jag gör så gott jag kan med att äta mig igenom dem. Problemet är att när jag inte rör på mig så mycket så får jag inte i mig lika mycket mat. Det är ju i och för sig bra så att inte omfånget på midjan ökar allt för mycket 😀
   Onsdagen den 20:e mars flyttar jag. Lägenheten är min sedan några dagar men jag valde att flytta när min son kan följa med. Själva resan ser jag inte fram emot men oj, vad kul det ska bli att börja plocka upp och få ordning på allt 😀
   Kram

   Gilla

 5. Det är ju hur bra som helst att slippa handla, bara att öppna frysen och plocka fram något att tillreda. Skulle det råka bli något över så får du fram med kylväskan. Vem vet du kanske komponera ihop nya rätter nu.
  Så skönt att dina möbler kom till nytta hos dina nära, känns alltid bra när någon tar över saker som man egentligen inte vill lämna ifrån sig men måste av olika anledningar. Jag fick ärva ett bord av farmor som jag kasat med mig över allt sedan 80-talet. Nu står det på Öland i köket och där lär det nog få stanna. Har väldigt svårt att göra mig av med det.

  Lycka till med frystömningen!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det är lyxigt värre att ha så mycket mat att välja bland. Det blir en del nya kompositioner när jag försöker använda så mycket som möjligt. Spännande och roligt och ofta blir det gott 🙂 Jag har flera kylväskor som jag kan fylla om det behövs men det är en lång resa och det mesta hinner nog tina lite. Jag och min matlagningsglada son får väl turas om att tillaga det som behöver tillredas och sedan kan det frysas in igen. Eller så äter vi upp allt. Jag hoppas att det inte blir så mycket kvar att vi måste ställa oss vid spisen direkt.
   Jag är jätteglad att mina systrar ville ha just de här möblerna. Och jag behövde inte övertala dem. Jag frågade om någon var intresserad och de nappade genast 😀 Min äldsta dotter ville ha ett soffbord som hennes pappa har tillverkat och det känns också bra.
   Jättebra att du kunde ha kvar ditt ärvda bord och det passar säkert väldigt bra i din stuga. Det är så många känslor och fina minnen som väcks när man tittar på det man har ärvt från omtyckta personer.
   Tack, jag gör mitt bästa 😀
   Kram

   Gilla

 6. Oj … tiden går fort – bara 17 dagar kvar – eller nu bara 16!
  Jag håller på att tömma vår frys också nu, men av annan anledning. Det är lätt att saker blir liggande längst in och det ju dålig ekonomi om man måste kasta maten man köpt billigt 🙂
  Så bra att de ärvda möblerna får stanna inom familjen … sånt känns bra inombords 🙂
  Ha det så bra du kan nu … och glöm inte att vila lite också!
  Kram

  Gilla

  • Ja, snart är det dags 😀
   Det är nog bra att försöka tömma frysen med jämna mellanrum just av den anledning som du har. Jag försöker hålla efter och äta det som är äldst men konstigt nog minskar aldrig innehållet i min frys 😉 Någon fyller hela tiden på med nytt. Nu har jag i alla fall inga hembakade kakor kvar, bara några rabarberpajer. Bröd och frysta grönsaker kan säkert min syster ta över om det behövs och alla veganska ersättningar för kött, fågel och fisk får vi väl helt enkelt tillreda och frysa in igen om det blir något kvar. Det ordnar sig men det vore skönt att hinna äta upp så mycket som möjligt. Förmodligen klarar sig växtbaserad mat bättre än animaliska produkter.
   Det känns väldigt bra att mina systrar ville ha de möbler som jag tycker mycket om men inte har plats för 🙂
   Tack, vila blir det alldeles för mycket av men en sådan här dag, då jag kan titta på vasaloppet, gör det inte så mycket 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Oj här går det undan. Väldigt skönt att göra sig av med grejor. Så bra att din syster tar över en del saker som funnits i släkten. Det ska bli jätteroligt att få följa din återkomst till Jämtland.
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu kan jag snart rapportera om inflyttning i stället för packning och utflyttning 😀 Det är jätteroligt att vissa möbler blir kvar i familjen. Nu lämnar jag över till andra och vet att de också tycker om de möblerna 🙂 Tack, det ska bli roligt att få berätta om hur det är att komma tillbaka 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Det måste kännas bra att möbler som funnits i era föräldrars hem stannar kvar i släkten. Snart, snart är du flygfärdig, i alla fall flyttklar. Så härligt. Maten ser dessutom god ut, så fram tills flytten behöver du nog inte gå hungrig! Hurra för dig!

  Gilla

  • Jag är glad att just de möblerna finns kvar i familjen och kommer att användas. Vi har minnen med dem alla tre systrar så det betyder mycket. Jag brukar inte fästa mig jättemycket vid saker men en del möbler betyder mer 🙂
   Haha, maten ser god ut men jag tar inte åt mig äran 😉 Det hade inte blivit ett särskilt fint foto från min frys så jag tog med en bild från Europaresan i höstas. Den maten inte bara såg god ut, den smakade fantastiskt 😀
   Tack för hurrandet 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s