Det finns många sånger om regn

Jag vet att det har kommit snö på många platser i landet. Men, som Orup sjöng, ”det är bara regn hos mig”. Nu är det visserligen uppehåll men snart är det likadant igen,  som i en annan välkänd sång: ”raindrops keep falling on my head”. Jag kan inte påstå att ”I´m singing in the rain” men precis som ”Petronella ifrån Plaskeby” är jag inte rädd för vatten. Jag gick ut i trädgården och fotade ”droppen Dripp och droppen Drapp” som gjorde sig beredda på att hoppa ner i kapp.

DSC_0001

Vattendroppar finns det gott om nu och det kommer fler med jämna mellanrum. I morgon ska det visst komma lite snö i stället men jag har inga stora förväntningar. Med temperaturer runt nollan kan det bli hur som helst. Kanske blir det foton av frusna droppar i morgon. Eller kanske snödroppar som fryser i snön. I dag är i alla fall snödropparna fulla av regndroppar.

DSC_0011DSC_0012

I dag får min syster tillträde till sitt nya hus. Just nu sitter hon och säljarna hos mäklaren och skriver under de sista papperna. Hon åkte iväg med fullastad bil och hon har lyckan att kunna åka till sitt hus så ofta hon vill fram till flytten i april. Att hon inte flyttar innan dess beror på att hantverkare ska få göra sitt i lugn och ro. Jag sitter här och är lite avundsjuk, inte missunsam men rejält avundsjuk. Jag fick tillträde till min lägenhet i fredags men kommer inte dit förrän om drygt två veckor. Men så är det när man envisas med att flytta mer än sjuttio mil.


17 comments

 1. Så vackra bilder! Här är ett liknande väder men jag brydde mig inte om att fotografera. Det var tillräckligt att hålla styr på ett klent paraply och en hund i den hårda vinden.

  Grattis till syster din och hennes nya hus. Så smidigt att få tillgång till det och bo nära men jag förstår att hon låter hantverkarna göra sitt. Du får uthärda för hur fort går inte två veckor? Med blixtens hastighet skulle jag vilja säga 😀

  Kram

  Gilla

  • Tack! Nej, paraply, kamera och hund blir lite mycket att hantera i starka vindar så det var nog ett bra beslut 🙂
   Jag är jätteglad för syrrans skull och hon är överlycklig. Det vore väldigt skönt att kunna flytta ett lass kartonger i taget och slippa ha ett kaos på flyttdagen. Men jag ska nog klara av väntan, även om det känns lite svårt just nu 😉 Den här veckan är programmet fulltecknat och sedan är det nästan dags 😀
   Kram

   Gilla

 2. Du liksom jag älskar regndroppar … och nog gillar vi snödroppar också! Jättefina bilder!
  Grattis till din syster som nu har fri tillgång till sitt nya hus! Lite synd om dig … men snart är du där i din efterlängtade lägenhet!
  Kram

  Gilla

  • Droppar i alla former är fina och vi kan nog inte tröttna på dem 🙂 Tack, det är tur att det finns grenar, blommor och droppar i trädgården 😀
   Min syster är uppe i det blå och svävar och det är klart att jag är glad för hennes skull. Det dröjer inte länge nu och den som väntar på något gott…
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder! Här har det också regnat mycket. Vill inte ha regn och definitivt inte snö.
  Vad härligt för din syster att ha tillträde till huset. Dina två veckor kommer att gå jättefort! Ska du ha flyttfirma?
  Kram

  Gilla

  • Tack! Nej, nu hoppas jag att våren börjar på allvar nere hos dig och att den förflyttar sig långsamt upp genom landet. I april kan den få komma till Frösön 😀
   Ja, min syster sken som en sol när hon kom hem nyss. Hon har plockat in saker i köksskåp och gått omkring och planerat. Precis det som jag längtar efter. Det är nästan ett måste att ha flyttfirma när jag flyttar så långt. Även om jag har gjort mig av med en hel del saker så är det ändå ett ganska stort lass som ska flyttas.
   Kram

   Gilla

 4. Regndroppar är vackert. Här har det snöat i två dagar nu och snö är inte vacker i mina ögon. Fast igår kväll kom det någon sorts snö som glimmade som silver och det var stora helt tydliga snökristaller. Vackra på sitt vis men nu vill jag ha bart och grönt och vår

  Gilla

  • Ja, visst är de vackra 🙂 Det kanske är bra för skidskyttarna att det kommer snö nu och så får vi hoppas att det har snöat färdigt sedan. Men om jag minns rätt så är det ovanligt med snöfritt så här tidigt. Vi får hoppas att jag kommer med våren 😀

   Gilla

 5. Mina droppar blev till snö….It´s raining cats and dogs…njae mest lappmögel faktiskt…haha
  Jasså syrran har det väl förspänt, ja du säger det ju själv, du flyttar liksom lite längre bort. Hur känner ni inför ”skilsmässan” från ert gemensamma boende? Ingen separationsångest? Nu är ni ju bägge så lyckligt lottade med nytt att se fram emot, men det blir ju konstigt ändå att avståndet mellan er åter blir så stort. Kramiz

  Gilla

  • Jag skulle gärna ha din snö i stället men jag tror att det är på gång här också snart.
   Ja, syrran kommer att åka fram och tillbaka så ofta hon hinner den närmaste tiden. Hon har en del målningsarbeten som hon själv ska göra och så tar hon med sig kartonger och packar upp varje gång. Jag får vänta till den 20:e. Då blir det en lång dag med utflyttning, lång resa och inflyttning på kvällen. Är vi klara före midnatt så är det bra. Tur att jag slipper bära 😀 Jag kan sitta på en stol och ge anvisningar.
   Självklart tycker vi båda att det är tråkigt att flytta ifrån varandra. Vi har trivts så bra och varit väldigt överens om allt. Inte ett enda litet bråk under de här fyra åren. Men vi är båda så uppfyllda av våra nya liv och jag tror att den största saknaden kommer senare. Vi är båda ganska dåliga på att ringa men kanske kan det bli en ändring där.
   Kram

   Gilla

 6. Missunnsam och avundsjuk är tack och lov inte samma sak 🙂
  Trist med regnandet – här faller snön fortfarande och vi har fått bortåt 1 dm sen igår. Nu kan jag nog tycka att det räcker men som jag skrev igår (eller i morse) så fördrar jag trots allt snön framför regnandet 🙂

  Gilla

  • Nej, det är stor skillnad och min syster vet hur jag tänker.
   Ja, även om det är fint med droppar så räcker det med regn. På onsdag ska jag resa till svärmor så då blir det säkert snöoväder i stället 😉 Det kan ju bli en bra repetition i så fall av hur det är där jag ska bo. Snö är mycket finare och trevligare än regn men tyvärr så blir det slaskigt och blött även av den till slut. Men du vet att jag också hellre har den än den här vädertypen 🙂

   Gillad av 1 person

   • Här är lite för varmt (om än på minussidan) så det blir lite slask på vägarna. Men inte i någon större omfattning så det är okej. Jag vill nog ha en bar, kanske lite kylig, vår nu. Vårexplosionen från förra året kan jag avvara, man hann ju inte alls med i svängarna när det gick från vinter till sommar i ett nafs 🙂

    Gillad av 1 person

 7. Aha, det drar ihop sig flyttnignar nu, både för dig och din syser. Litet snopet att ha tillgång till lägenheten så långt bort, men inte komma iväg. Men… den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

  Gilla

  • Ja, nu är det väldigt nära 🙂 Det blir kaos ett tag när allting har burits in samtidigt i min lägenhet men det gör inte mig något. Visst längtar jag massor men det är något väldigt gott som väntar 😀

   Gilla

 8. Underbara foton! Vem som helst kan ju stå ut med regn när det blir så vackra bilder.
  Stort grattis till din syster. Det blir snart din tur. 70 mil, det tar sin lilla tid. Det kommer att gå i en rasande fart till det är dags för din flytt. Mycket spännande. Förstår att du längtar.

  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är ju tur att det finns droppar även i trädgården så att jag slipper gå så långt 😉
   Syrran skiner som en sol de korta stunder jag ser henne. Nu är jag visserligen bortrest några dagar men av det jag såg innan är lyckan total hos henne 😀 För mig dröjer det inte heller så länge. Om två veckor har jag vaknat upp på Frösön och börjar rota i kaoset av kartonger 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s