Det blev lite tomt

Min soffa har blivit ganska sliten just på den plats jag brukar sitta. Där jag brukar placera rumpan är den nedsutten och eftersom det är en divan är tyget väldigt tunt där fötterna brukar vara. Resten av soffan har klarat sig bättre och på lite håll ser den ganska bra ut. Jag ville inte ha med den i flytten så idag kom ”Hjärta-till-hjärta” och hämtade den. De tyckte att den var i tillräckligt bra skick för att säljas. De fick även med sig soffbordet, det lilla matbordet med fyra stolar, en tv-bänk, en spjälsäng och en barnstol. Jag vet inte hur många papperskassar med prylar jag också skickade med och den här gången var jag tillräckligt förnuftig och gav även bort en mängd verktyg, elektriska och muskeldrivna. Men jag sparade de jag tror att jag kan få användning av. När de hade åkt var det ganska glest mellan möblerna i mitt vardagsrum. Jag rullade även ihop mattan och la undan den men sedan flyttade jag, med min systers hjälp, dit en bäddsoffa och en liten tv-bänk så att det skulle se lite mer bebott ut. Lite senare fällde jag i stället ut bäddsoffan för bättre komfort, placerade ett gäng kuddar mot väggen och flyttade undan tv-bänken. Så får det vara de sista 22 dagar som jag bor kvar här.

Även i matrummet ser det lite tråkigt ut nu. Benen är bortskruvade från matbordet och mattan är ihoprullad. Eftersom jag skänkte bort mitt lilla bord i köket så har jag plötsligt inget bord att äta vid. Så kan det bli när man vill förbereda i god tid. Men, som ni ser, finns det ett litet bord där inne i hörnet. Där kan jag ju alltid sitta om jag vill ha ett bord. Om sanningen ska fram så sitter jag gärna i soffan och äter. En vana jag har lagt mig till med sedan jag blev ensam.

20190218_135845757171522534034193.jpg

Om 22 dagar är jag alltså förhoppningsvis på plats i nya lägenheten sedan några timmar. Som ni märker räknar jag dagar nu i stället för veckor. Det närmar sig.

 

 


21 comments

 1. När man har månader att förbereda sig på, och vänta på och längta till och sedan plötsligt kan räkna dagar, det känns stort. Så var det för mig för ett år sedan, jag sade upp min gamla lägenhet sista januari o sen fick jag snällt vänta i tre månader trots att min nya lägenhet stod tom Hade inte råd med dubbla hyror. Jag tycker nästan det kan kännas trevligt att ha det spartanskt några veckor för att sedan uppleva skillnaden när du får i ordning ditt nya hem! *Då blir ju skillnaden desto större. Ser fram emot att få se hur fint det kommer att bli! Kram

  Gilla

  • Det är verkligen stort och jag är spänd, nervös, förväntansfull och jäääätteglad 😀 Jag har inte heller något emot att leva med lite mindre bekvämlighet. Jag har en soffa och allt jag behöver. Mycket mer än många andra. Det är ju nu det märks att något är på gång. Det är bara roligt att se hur tomt det är i skåp, lådor och en del rum 😀
   Jag kunde tyvärr inte välja att vänta med flytten för att slippa dubbla boendekostnader. Jag får vara glad att det gick så bra med allt och får leva väldigt enkelt några månader nu. Allt går åt till boende, flytt och annat som känns nödvändigt. Till det nödvändiga räknar jag med Örebrobesöket och även ett besök hos min svärmor nästa vecka. Jag kan inte flytta så långt utan att träffa henne och resten av den sidan av släkten.
   Hihi, jag ser också väldigt mycket fram emot att se hur fint jag får det 😀
   Kram

   Gilla

  • Haha, nästan så att det ekar 😉 Nejdå, så är det inte och jag har allt jag behöver. Nu har jag nog koll på alla delar av det här projektet och det känns jätteskönt. Nu ska jag bara få hit storasyrran så att hon kan hämta ett skåp och en fåtölj. Några vändor till tippen återstår men sedan är jag redo 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Härligt att det närmar sig men nog får du leva lite spartanskt ett tag nu 🙂 Men det går ju det också och så klart skönt att vara förberedd inför vad som komma skall.
  Det är ju lite som Paulamerio är inne på också, har du det lite spartanskt nu så blir skillnaden så mycket större när du får packa upp allt i den nya lägenheten och det blir lite ombonat igen 🙂

  Gilla

  • Jag tycker inte att det är några problem med att ha lite mindre grejer eller möbler. Egentligen skulle jag klara mig med det som är kvar nu. Men den här bäddsoffan är inte alls lika bekväm som en skön soffa så en liten uppoffring är det 😉 Just nu känns det i alla fall väldigt bra att nästan allt är helt under kontroll 😀 Men ni har så rätt, du och Paula. När allt är på plats och två rum ommålade, då kommer jag att tycka att det känns väldigt lyxigt 😀

   Gillad av 1 person

 3. Oj är det så nära? Vad spännande! Det är snart 9 år sen jag flyttade in i min lägenhet. Jag skaffade också nya möbler så det var väldigt roligt när allt kom på plats. Man vet ju inte hur det blir på riktigt förrän allt finns där. Jag stortrivs i min lägenhet och du som ska flytta till ditt efterlängtade Jämtland kommer också att göra det!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu springer tiden iväg och snart är det dags att säga hejdå till Mjölby. Det är inte helt lätt. Jag har en del känslor för den här platsen och vårt sätt att bo. Men både jag och min syster längtar till våra respektive nya boenden 😀 Jag hoppas och tror att du har helt rätt i att jag kommer att stortrivas 😀
   Kram

   Gilla

 4. Det er vel litt sånn at en tar ting gradvis og langsomt så venner en seg til tanken litt enklere enn om alt skjer på en uke.

  Gilla

 5. Självklart är det bra att vara ute i god tid och ha framförhållning. Vet man om flytten relativt länge så kan man ta det gradvis vilket är att föredra. 22 dagar går så snabbt och snart är du på plats!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag är ganska glad nu att jag gjorde mycket av det tyngsta arbetet när ryggen var lite bättre. Nu behöver jag inte stressa med något utan kan ta lite i taget. Det är väldigt bra att vara ute i god tid 😀
   Ja, oj vad nära det är nu 🙂 Varje gång jag tänker på det så känner jag ett litet pirr i magen.
   Kram

   Gilla

 6. Så spännande det ska bli. Ibland undrar jag hur det skulle vara att flytta. Jag har bott här i hela mitt liv utom några få tillfällen då jag bott i samhällen runt omkring vintertid men då har jag haft alla grejor kvar och bott här på sommaren. Inga egna grejor har jag heller mer än tvn för jag har bara farmor och farfarsfars grejor och möbler.

  Gilla

  • Ja, det är jättespännande men jag hoppas att det inte blir någon mer flytt sedan, i alla fall inte innan det är dags för ett äldreboende. Jag har flyttat en hel del men om jag hade ett ställe som ditt, och orkade ta hand om det, då skulle jag också ha stannat där så länge jag kunde.

   Gilla

 7. Hej, det du skrev om kosttillskott är helt riktigt. Äter man varierat och allsidigt ska man inte lida av någon brist. Men i det här fallet kan jag inte tänka mig att få i mig havtornsbär i någon form. Marmelader äter jag inte alls, de är sockrade.Annars är det vettigt att leta efter råvaror som innehåller det man behövar fylla på! Ja nu ska vi hoppas att mars blir en fin månad, o varför skulle den inte det? Kram och trevlig helg

  Gilla

  • Självklart ska man ta kosttillskott om det behövs och man inte kan få i sig de nödvändiga ämnena på annat sätt. Jag tycker att folk ska få göra det de tycker känns bäst för dem och det gäller väldigt många områden. Men när det gäller mig själv vill jag helst undvika dem så långt det går. Jag vet att min läkare kommer att ge mig recept på kalk- och D-vitaminpiller mot benskörhet nästa vecka så jag får snällt foga mig. Jag är en lydig person…oftast ;D
   Haha, du och jag får försöka bortse från alla krämpor (och det brukar vi vara duktiga på) och göra mars till en väldigt fin och bra månad 😀
   Kram

   Gilla

 8. Här går det undan! Tänk så nära det är nu, jag tycker det rasslat på i en rasande fart. I min stuga har jag också en bäddsoffa, den har varit utfälld sedan i höstas. Där har jag också laddat med kuddar och annat mys så när jag är där kryper jag upp mot gaveln och myser ner mig. Kollar på tv, läser bok eller bara är. Jag äter också gärna vid tv-bordet, en ovana som jag skaffade mig när jag blev singel. Annars gillar jag att äta vid bordet när vi är samlade.

  Helgkram och Eddie hälsar med en nospuss till dig!

  Gilla

  • Ja, det är inte klokt vad fort tiden går och ändå vill jag att den ska gå ännu snabbare 😀
   Haha, visst är det mysigt att bo i sin bäddsoffa 😀 Jag gör det mesta här nu eftersom det är den enda sittplats jag har kvar, förutom sängen såklart. Det funkar bra. Men det ska bli väldigt skönt när allt väl är på plats i lägenheten och när min nya soffa har levererats och monterats 😀
   Stor kram tillbaka och en puss till Eddie!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s