Julen försvann och vovvarna kom

I går stod jag inte ut med att se julgardinerna längre så nu är de nerplockade och mina fönster får vara gardinlösa tills nya ägare kommer. De andra, inte röda, gardinerna har legat nerpackade sedan början av december och därför fick det vara jul här ovanligt länge.

Det här skriver jag på min alldeles nya dator. Den är underbart snabb jämfört med den förra och svarar snällt och villigt på alla mina kommandon. Anslaget på tangenterna är lite annorlunda och kräver en viss tillvänjning och jag måste skrolla åt motsatt håll när jag ska ta mig uppåt eller neråt på olika sidor. Sådant blir snart en vana, ungefär som jag nu börjar vänja mig vid att inte växla min bil (jag har nästan kört 18 mil nu).

Jag har en vän här i Östergötland som är just en sådan vän som jag verkligen uppskattar och tycker mycket om. Vi var bästisar (tillsammans med ännu en tjej) i högstadiet och fortfarande vänner, men inte lika nära, när vi gick olika linjer på gymnasiet. Under många år hade vi ingen kontakt men några år innan jag flyttade ner hit tog vi upp kontakten igen. Känslan när man träffas efter nästan 30 år och konstaterar att det är som att fortsätta samtalet, är ganska märklig men härlig. Vi har träffats en del sedan jag flyttade till Östergötland och mina vovvar trivdes bra med hennes. Nu finns inte mina hundar längre och även en ur hennes gäng har lämnat sin flock. Men min vän kommer nog alltid att ha flera goldisar att älska och aktivera sig med. Vi kommer förhoppningsvis att fortsätta på samma sätt som hittills. Sporadisk kontakt utan tvång men väldigt kul när vi träffas.

I går kom de hit och jag kramades och myste med Pepsi och Chili. Pepsi har jag träffat som valp och nu är hon en vacker dam som närmar sig fyra år. Chili är den lugna, trygga, lite äldre dam som älskar sin matte och gärna ligger i hennes knä, i alla fall nästan hela hon. Jag har inga hundleksaker kvar men goldisar är ju som de är och vill gärna ha något att bära omkring på. Pepsi hittade mina mjuka tofflor och jag lånade gärna ut dem. De blev varligt hanterade och väldigt omtyckta så länge besöket varade. Nu har de hamnat i tvätten för de var inte helt torra efter en kväll med dreglande vovvar. Ja, även Chili ville gärna bära lite på en av tofflorna 🙂 Vem kan motstå de vackra bedjande ögonen från en fin vovve?

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och sedan planerar jag att ta mig in till Ikea. Flyttkartonger och några andra småsaker behövs. Jag ska även provsitta den soffa som så småningom ska hamna hemma hos mig. Jag har provsuttit den en gång tidigare men gör det gärna igen. Jag vill inte ha hem soffan till min adress här utan vill få den levererad till min nya adress någon dag efter flytten. Onödigt att den ska transporteras två gånger.


16 comments

 1. Vilket fint besök och så roligt att ni upprätthåller kontakten även om det sker lite sporadiskt. Att kunna ta vid där man slutade visar att det är riktiga vänner. Sådana ögon kan verkligen ingen hundvän motstå så jag förstår att tofflorna lånades ut ❤

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, tyvärr är det väl vanligt att man tappar kontakten när avståndet blir lite för stort. Nu är jag jätteglad för att vi hittade tillbaka till varandra och att det är så lätt att fortsätta vänskapen 🙂
   Jag lånade gärna ut tofflorna och det syntes att de var omtyckta. Men inte en enda gång såg jag att någon av hundarna tuggade på tofflorna. De blev bara omkringburna.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Ja det är jätteroligt att träffa vänner efter lång tid och märka att det är lika lätt att prata som det varit tidigare. Jag jobbade i en butik i Lund och hade plötsligt en gammal klasskamrat framför mig. Vi umgicks ganska mycket en tid när vi var unga, vi stämde träff och det var jätteroligt att träffas och uppdatera varandra på allt som hänt. Hon hörde av sig för ett tag sen för en ny träff men då kunde jag tyvärr inte. Jag borde bli bättre på att höra av mig men hon bor en bit iväg men har syskon kvar i min trakt.
  Kram,

  Gilla

  • Har man en gång varit bra vänner så är det nog ofta ganska lätt att återuppta den vänskapen. Jag hoppas att vi kan fortsätta hålla kontakten.
   Jag är inte heller världsbäst på att höra av mig till folk men det är just de vännerna, som inte kräver något, som är de bästa vännerna och som man vet finns där 🙂 Jag har en del sådana fina vänner på olika håll i landet och jag är väldigt glad för att de fortsätter att vara mina vänner.
   Kram

   Gilla

 3. Så trevligt besök! Kul att ni fortfarande håller kontakten … och ingen kan motstå de hundögonen.
  Bra att du verkar nöjd med den nya datorn – efter lite tillvänjning kommer du nog att bli ännu mer förtjust.
  Kram

  Gilla

  • Det är alltid kul när vi träffas och att få mysa med hennes fina vovvar är en stor bonus 🙂 Pepsi har verkligen talande ögon.
   Så länge datorn fungerar som den ska är jag nöjd. Jag har inga stora krav mer än att det inte får vara för segt så vi ska nog snart vara vänner.
   KRam

   Gillad av 1 person

 4. Vilka vackra bedjande ögon,vem kan motstå dem?? Så nu har du provsuttit soffan, hoppas den var lika bekväm denna gång.Det är något knas med mitt tangentbord, det funkar dåligt, jag har bytt batterier fyra gånger nu o det blir ingen skillnad så snart struntar jag nog i allt.Bara att få dit dessa få ord på pränt har tagit hur lång tid som helst, grrrrrr
  Ha en riktigt fin helg, nu är det nedräkning! Kram

  Gilla

  • Hundögon kan vara otroligt talande och bedjande. Jag smälter direkt när en vovve tittar på mig så där 😀
   Soffan var lika skön att sitta i den här gången. Jag måste ha en soffa med ganska högt ryggstöd. Jag har svårt att förstå varför de flesta soffor har så låga och väldigt obekväma ryggstöd. Men alla har väl inte värkproblem och får extra ont om de inte får ordentligt stöd 😉 Den här soffan uppfyller de flesta av mina krav. Lite väl dyr men då får jag i alla fall en soffa som jag kan använda 😀
   Jag förstår så väl din frustration när tangentbordet inte funkar. Jag är tyvärr inte rätt person att komma med några råd om hur man kan få det att fungera bättre men jag hade nog till slut försökt banka lite vett i det. Man kan bli förvånad över resultatet. Jag hade en bandspelare när jag var tonåring som jag var tvungen att banka på (på ett specifikt område) för att den skulle fungera. Det gick jättebra i flera år 😀
   Tack detsamma! Nu kan jag snart börja räkna dagar i stället för veckor 😀
   Kram

   Gilla

 5. Fina vovvarna! Klart du lånade ut tofflorna när någon tittade på dig med de ögonen 🙂 Det hade jag också gjort utan att blinka!
  Ja det låter sannerligen onödigt att låta soffan flytta fler gånger än nödvändigt! Lika gott att invänta flytten innan du får den levererad. Nu börjar det väl dra ihop sig ordentligt eller?

  Gilla

  • Ja, inte kunde jag ta ifrån henne tofflorna när hon så stolt, och med bedjande blick, kom och visade upp vad hon hade hittat 😀 Undrar om de luktade gott av min användning 😉
   Soffan beställs från Ikea och de bär in allt och ställer det där det ska vara. Då är det ju synd att betala extra för ännu en flytt med flyttfirman. Nu ska jag bara försöka få datumen att stämma så att jag får soffan ganska snabbt efter flytt. Det blir ju så tomt i vardagsrummet annars.
   Det är fyra veckor och fem dagar kvar 😀

   Gillad av 1 person

 6. Drar ihop sig nu så jag förstår att du är full av förväntan inför det som ska hända. Här har det varit tö och snön har krympt ihop och ingen är gladare än jag för det.

  Gilla

 7. Så underbara hundar och visst är det roligt med en del som bara måste ha något att bära på. Min Gozzi var sådan, så fort det kom hem någon så tog han det första bästa och bar runt på. Inte alltid så smart genomtänkt kanske, bidragit till många skratt. De underbara djuren.
  Snart är det flytt! Tänk så spännande.
  Visst är det trevligt med ny och snabbare dator.
  Hoppas besöket på Ikea gick bra att du hittade det du sökte.

  Kramar

  Gilla

  • Jag älskar goldisar och jag har haft två stycken. Härliga hundar som för det mesta är glada, vänliga och gör allt för att vara till lags. Men Kasper hade en personlighet och en integritet som jag aldrig har sett hos en golden. Han var lika snäll och mysig men det var han som bestämde när vi skulle mysa. Mer som en katt. Det var uppfriskande att lära känna en hund med egen vilja men även med en stor portion kärlek till sina flockmedlemmar. Mina goldisar ville alltid hämta något att bära på när någon kom. Det spelade ingen roll om det var vi som kom hem eller om någon kom på besök. När de hade lärt sig att de inte fick ta tag i folks handleder hämtade de oftast en leksak som de i stället kunde hålla i munnen. Jag vet inte om det är speciellt för den rasen men jag har stött på det ganska många gånger.
   Jag vill att allt ska vara klart och att jag kan börja packa upp i mitt nya, förhoppningsvis varaktiga, hem 🙂 Efter att ha väntat länge på allt jag bad min förra dator att göra känns det väldigt smidigt när det fungerar som det ska.
   På Ikea provsatt jag ”min” soffa och den var lika skön den här gången. Några småsaker, typ gardinfästen, blev det också. Men jag försökte att bara gå förbi allt jag inte hade behov av. Inte lätt när man vet att snart är det drygt 20 mil till närmaste Ikea 😉
   Kram

   Gilla

 8. Ja, det är det bästa förstås att soffan får komma dit där den ska vara. Man ska ha så litet som möjligt när man flyttar. Min erfarenhet är att man har altför mycket prylar vid sådana tillfällen.

  Bära tofflor i munnen, ja det är nog många hundra väldigt intresserade av. Vill inte vara arbetslösa ::-)

  Gilla

  • Det kändes väldigt onödigt att först packa upp soffan och montera den här och sedan flytta den någon månad senare. Det här blir en bättre lösning 🙂 Jag måste ju hur som helst betala för hemkörningen. Varje gång jag flyttar gör jag mig av med mycket. Den här gången rensar jag ganska ordentligt. Mycket skänker jag till ”hjärta till hjärta” och alla trädgårdsredskap, kompostgaller etc får min syster ta. Hon ska ha en trädgård men det ska inte jag. Mycket går till återvinning också. Men jag kommer i alla fall att ha för mycket prylar. Det är svårt att göra sig av med minnen 🙂 När jag flyttade från Jämtland tog jag med en hel drös med stenar från stranden där vi bodde. Jag har haft dem som dekoration i ljusstakar och vaser. Men de flesta har legat oanvända och nu behöver jag inte dem som minnen längre så nu lämnar jag en del av Jämtland i skogen i Mjölby 😀 re
   Jag tror att det där med att bära på saker är speciellt för vissa raser. Golden retriever är absolut en av de raserna.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s