Hjärtat tog ett glädjeskutt

Det var inget stort eller märkvärdigt som hände. Jag hämtade in posten och där, i min brevlåda, låg ett kuvert från min nya elleverantör – Jämtkraft. Hur kan man bli så glad, ja rentav lycklig, för något sådant? I mitt fall visar det hur mycket jag längtar. Det var som om en nära vän välkomnade mig hem. Jaja, jag vet att Jämtkraft inte är en person och jag vet också att ingen där reflekterar över att jag har varit kund hos dem förut. Men trots det och trots att de bara vill tjäna pengar på min elanvändning, så tog hjärtat ett glädjeskutt och jag blev även lite rörd. Nu återvänder jag och som boende i en av ägarkommunerna får jag t o m ett rabatterat pris.

dsc_0929

Elen i min nya lägenhet är alltså ordnad och det är även hemförsäkring, adressändring och flyttanmälan till skatteverket. Andra ändringar, som tv- och internetabonnemang, väntar jag med tills jag har träffat de som säljer lägenheten till mig (om några veckor får jag komma dit, mäta lite och ställa de frågor jag har 😀 ). Jag vet inte riktigt hur det fungerar i en bostadsrätt där kontraktet anger att tv och internet ingår i avgiften. Jag har en hel del frågor men nu får jag snart svar. Och det ska bli så roligt att få komma dit en gång till innan flytten. Vilken tur att jag snart är i Åre en vecka och kan både åka och träffa säljarna och fixa alla papper på banken.

Jag och min syster svävar nästan på små moln av glädje över våra blivande bostäder. Vilken lycka att vi båda vill det här och att ingen av oss känner sig övergiven. Det är helt enkelt dags nu. Efter fyra år, då vi av olika anledningar har behövt varandra, är vi nu båda redo att bli riktigt självständiga. Det blir tomt, det är det ingen tvekan om, men nu ska vi båda återvända till respektive födelsestad. Det är jättekul att det blir så för ingen av oss trodde att min syster skulle hamna där hon föddes.

I dag har jag ordinerat mig själv vila. Ingen promenad, bara lite packande varvat med värmedyna. Men det betyder inte att jag inte kan titta ut och njuta av solnedgången. Den här synen är så vanlig utanför mina fönster att jag kanske borde ha slutat förundras. Men jag fortsätter att njuta varje gång och jag hoppas att jag får lika fina kvällsscenarier ut mot Storsjön från mitt nya hem.

dsc_0003


23 comments

  • Min syster har köpt ett jättefint hus i Motala. Hon är nästan sex år yngre så hon missade både Östersund och Örebro. Men Motala är en fin stad med mycket vatten överallt. Varamon, den långa stranden mot Vättern har många hört talas om.

   Gilla

 1. Härligt att allt börjar falla på plats på riktigt! Och det är väl riktigt härligt att det inte behövs så mycket mer än ett brev för att känna ren och skär lycka!

  Gilla

 2. När man blir så glad av ett sådant brev så visar det verkligen hur rätt flytten är och att du är på väg hem! Gläds med dig och ser fram emot många härliga blogginlägg med bilder (om du hinner) när du väl är på plats!

  Kram och god fredagskväll!

  Gilla

  • Haha, ja det kanske inte hör till vanligheterna att bli så glad för en bekräftelse om elleverans 😉 Jag ångrar absolut inte att jag flyttade hit. Det var helt rätt då. Men nu är det rätt tid att komma tillbaka 🙂 Jag har för mig att du har hängt med här åtminstone sedan min korta tid i Bestorp. Under den tiden har det nog ofta märkts att jag har längtat tillbaka. Men jag trodde inte då att jag skulle flytta tillbaka så snabbt.
   Det är klart att jag hinner med bloggen när jag har flyttat. Jag har ingen press på att hinna färdigt till ett visst datum och jag behöver nog en vilopaus lite då och då 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

   • Visst har din längtan lyst igenom och då är det bara att njuta av att flytten tillbaka gick snabbare än väntat. Även om du inte ångrar flytten för den var säkert helt rätt just då och fyllde en funktion så förändras läget och då vet man vad som är hemma!

    Kram

    Gilla

 3. Det är ju så, att man känner glädje över allt som har med en ort att göra som man längtar efter. Jag hade absolut känt samma glädje om ett elbolag välkomnade mig dit jag velat flytta. Det ska bli så roligt att följa dig när du är på plats!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det kanske inte är så konstigt. En liten bekräftelse på att jag är på väg tillbaka till något välkänt var det enda som behövdes för att jag skulle bli så glad 😀 Jag tycker att det ska bli kul att ta med dig till mina hemtrakter 😀
   Kram

   Gilla

  • Tack Anki! Jag tror att du skulle känna samma lycka om du hade varit ifrån er stuga några år och sedan fick komma tillbaka. Vi har nog alla en plats som är ”hemma” på riktigt. Jag kan inte återvända till exakt samma plats men det spelar ingen roll. Det är ändå en härlig känsla 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Nog tror jag att du kan få lika fina soluppgångar och solnedgångar på Frösön och tänk dig så ljusa nätterna är här och vilket vackert sken det är på natten om sommaren. Det kommer att bli jättebra. Du har ju plockat russinen ur kakan. Det fina men slipper allt skitjobb man har när man har hus. Fina promenadvägar finns det där ute också. Jag vet för min bror har bott där ett tag och jag var ofta där. Bara en bit över lilla bron så är du i hamnen i Östersund. Har du cykel så finns det hur många fina vägar som helst att cykla på.

  Gilla

  • Ja, jag tror också att alla färger och ljuset är minst lika vackra sedda från min balkong på Frösön 😀 Jag har aldrig tidigare känt att jag vill bo i lägenhet men, som du skriver, så får jag både ett fint läge och slipper allt jobb med trädgård eller snö. Vi får väl se hur det går att ha grannar alldeles inpå men det blir nog bra det också. Jag har många gångvägar och stigar att upptäcka där och på vintern är Medvinden upplogad alldeles nedanför där jag bor 🙂 Mina axlar klarar inte att sitta lätt framåtlutad och hålla i ett cykelstyre så det blir nog i första hand promenader.

   Gilla

 5. Kära nån vilket underbart foto som nästan tog andan ur mig. Måste ju vara helt fantastiskt att få uppleva detta live. Helt otroligt vilka underbara färger, så intensiva.
  Sitter och ler över hur glad man kan bli av en elleverantör, jag förstår hur mycket detta betyder för dig med flytt och ny bostad. Vilken resa du gjort!
  Dottern har haft det bra i Åre och trotts att de varnade hela natten över Jans framfart så tyckte inte dottern att det var så farligt. Nu är de hemma igen. Mitt uppdrag som katt-fisk-kaninvakt är slutfört. Alla överlevde!

  Kram

  Gilla

  • Min del av huset, på övre våningen, ger mig en utsikt över många andra hustak och jag har utsikt åt alla håll. Jag har turen att ofta få se sådana skarpt färgade kvällshimlar och ibland även otroliga morgonhimlar. Jag tröttnar aldrig på dem men jag tror att jag får se lika fina himlar från Frösön 🙂
   Haha, jag blev löjligt glad och det var ju inte bara för min elleverantörs skull. Brevet var en liten del i allt som jag vet väntar. Jag har bott i ganska många städer men har aldrig känt mig så ”hemma” som i Östersund.
   Skönt att din dotter inte behövde ge sig ut på vägarna eller att det hände något allvarligt där hon var. Det kan vara riktigt mysigt att sitta inne, tryggt och varmt, och titta på hur det snöar och stormar utanför. Mäktiga krafter som är ganska imponerande. Men det är ju inte lika kul om det blir skador och lidande.
   Katt, fisk och kanin låter som en lite farlig kombination. I alla fall för fiskarna och kaninen. Men om hundar och katter kan vara kompisar så kan säkert även den konstellationen fungera. Eller så hålls de åtskilda 😉 Skönt att det gick bra för alla parter 😀
   Kram

   Gilla

 6. Jag förstår din glädje, för det är något högst konkret du fick i din hand, ett bevis på att allt är ”på riktigt”! Åre-resan verkar jag ha missat, ska du dit med barnen? Åka skidor? Vi har underbart vinterföre här, min gamla arbetskamrat kommer hit från Helsingfors om en vecka och jag är glad att vi har fina skidspår för henne att åka på. Själv fick jag ju sluta för längesen efter diverse benbrott. Tyvärr, att åka ut på myrarna i mars var det bästa jag visste. Den himmelska rodnaden är mäktig, jag tror mig ha läst att den levererar extra mycket just i januari. Jag har ingen sådan utsikt, utom när jag råkar vara utomhus på promenad när solen går ner…Kram från pörtet

  Gilla

  • Visst var det så och jag får väl vara tacksam för att jag så lätt blir glad 😀 Nu har jag även fått min första avi för avgiften till bostadsrättsföreningen. Inte lika kul men ändå ännu ett bevis på att lägenheten är min från första mars.
   Det var ganska länge sedan jag skrev om min andelsvecka i Åre men kanske kommer du ihåg att jag frågade om någon eller några bloggvänner var intresserade av att följa med. I år kunde ingen men några är intresserade av att komma dit nästa år 🙂 Det blir bara jag och min svägerska som tar tåget dit den här gången och ingen av oss orkar ge oss ut på skidor längre. Varken på längden eller tvären. Men vi brukar ha jättemysigt i alla fall och promenader blir det varje dag. En dag ska jag ta bussen in till Östersund och åka till min blivande lägenhet. Jag behöver mäta en del och har även en del frågor. Det ska bli jättekul.
   Himlen är ofta väldigt vacker den här tiden och jag ser skådespelet väldigt bra härifrån. Det kommer jag nog att sakna om jag inte får lika fina himlar att titta på från nya lägenheten.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. En bra förmåga att kunna glädja sig åt ”det lilla”. Då har man chans att vara glad väldigt ofta!

  Superfin solnedgång! Tror nog att du kommer att uppleva liknande där uppe i Jämtland.

  Gilla

  • Haha, ja visst är det så men ibland blir det nästan löjligt 😀
   Jag tror också att jag får se lika vackra kvällsfärger. Själva solnedgången kan jag nog inte se men färgerna brukar synas på en stor del av himlen 🙂 Jag hoppas på en del norrsken också.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s