Dagen före dopparedagen

Att fota adventsljus kan göras på oräkneliga sätt. Fjärde advent är lite speciell eftersom det kan vara svårt att fokusera och få alla ljuslågor skarpa. Jag fick till några mer eller mindre lyckade varianter. Här bjuder jag på tre varianter tillsammans med min önskan om en trevlig fjärde advent och min varmaste förhoppning om en underbar jul till er alla, hur ni än tycker att den ska firas 🎄🎅🤶💝

 

Världens finaste Kasper, julen 2016 💖


18 comments

 1. Tack det samma till dig!
  Jag tror faktiskt jag gillar ljusfoton till höger bäst, de ser så ”varmt” ut (då menar jag inte varmt som man bränner sig på vilket kunde ha varit fallet utan varmt som i mysig värme) 🙂

  Gilla

 2. En underbar jul till dig också. Vi har lite vitt på marken vilket är ovanligt i Skåne till jul. Jag känner att jag står lite vid sidan om när det gäller julfirande. Tycker inte det är så viktigt faktiskt. Lite tända ljus och frid räcker för mig.
  Kram

  Gilla

 3. Jag tycker att du lyckades bra. Själv kan jag inte bestämma mig för om bilden längst till vänster eller den längst till höger är bäst. Men varför måste jag bestämma mig 😉 Så fin bild på Kasper ❤

  Jag önskar dig och de dina det samma ❤

  Kram

  Gilla

 4. Hej, igår tog gasen slut i min tändare, panik! Jag har ju rökt i över fyrtio år av mitt liv och aldrig råkat ut för något dylikt, men nu som rökfri var det knepigare, använder aldrig tändare annat än till levande ljusen. Men det fixade sig, hittade en modell äldre som jag lyckades tända. För vi måste ju ha ljus i jul.
  Jag tänkte fråga dig som vegan om du är bekant med produkten seitan? Jag hade aldrig hört talas om den men när jag läste finska nyheterna igår så skrev de om vilken succe den veganska maten blivit i Finland, den lyfts från hyllorna snabbare än man hinner fylla på. Och framför allt stod ordet seitan framför de flesta produktnamn, typ seitan-korv, seitan-skinka osv. Jag googlade förstås och har nu läst om hur man tillverkar detta, men har aldrig stött på det i handeln eller pressen här i Sverige. Jag tror däremot att du valt ut alla dina goda veganska julmatsprodukter med omsorg. Julekram från pörtet

  Gilla

  • Haha, jag vet precis hur det kan vara 🙂 Men i mitt fall var det en gammal ask tändstickor som jag till sist hittade. Nu har jag de lite längre tändarna, som jag tror är menade som braständare, liggandes lite överallt i olika lådor 😀
   Ja, min son gjorde egen seitan en gång för minst sex år sedan. Det är vetegluten och jag minns hur han stod och tvättade och kramade ur vetemjölsklumpar. Resultatet var ätbart men kanske inte väldigt gott. Men då hade jag inga tankar på att försöka bli vegan. Nu kan man köpa både vetegluten eller färdig seitan på många ställen och om tiden hade räckt till för min son, hade han kommit hit med en seitanskinka. I mina små affärer här har jag inte sett seitanprodukter men jag märker att även veganhyllorna här sakta uttökas. Förra julen hade min son med sig en köpt seitanskinka och den var god. Men då åt jag vanlig julskinka. Det var efter årsskiftet jag övergick till min nya kost. I år är jag inte ett dugg sugen på att smaka julskinkan. Den lilla skinkan får min dotter ha helt för sig själv 🙂
   Jag har inte upptäckt allt som kan användas i vegansk kost än och det är spännande att hitta nya produkter och testa dem.
   Julkram tillbaka till dig 🎄🎅😄

   Gilla

 5. Jag har ju stöpt ljus och dom brinner fint och rinner inte men…..jag måste vara mycket försiktig med ljus och försöker mest ha dom i lyktor för jag har en nyfiken katt och dum är han också. Läste om en katt som rev ner ett ljus och det började brinna i svansen och den gömde sig under soffan och det började brinna. Fy vilken mardröm att få en sådan julafton . Hoppas du fått en fin och härlig jul och jag önskar dig ett gott nytt år

  Gilla

  • Ja, när man har djur får man tänka till lite extra när man ska placera ut levande ljus. När det gäller hundar är det mest viftande svansar som kan ställa till det men katter kan ju hoppa upp överallt. Vi hade en katt som det höll på att gå illa för men hon klarade sig med en lite svedd svans. Kul att dina fina hemstöpta ljus brinner så fint. Lite extra stämning blir det nog när man har tillverkat dem själv 🙂
   Julen har varit väldigt fin, precis så som jag ville ha den 😀
   Gott nytt år!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s