Glädje i stunden

Nu får jag återgå till mina vanliga aktiviteter utan restriktioner. Jag tog med mig kameran och gick ut en sväng i skogen. Inte kul alls. Bara kämpigt och inget att fota. Ni märker att jag helst inte ska skriva mer så jag ska vara kortfattad. Jag vill bara berätta att när man behöver det som mest så dyker det ofta upp något som kan ge glädje i stunden. Plötsligt stod tomten där i skogen och sken som en sol. Ett helt förskolegäng var på väg bort så jag frågade om tomten ville ställa upp på ett foto. Inga problem. Jag märkte att jag log när jag gick därifrån.

540


20 comments

 1. Jag hör att det känns tungt! Men som du skriver, det dyker upp små glädjestunder ibland. Tur det! Hoppas du får bukt med måendet snart och skönt att restriktionerna har ”lättat”!

  Gilla

  • Ja, ett snäpp tyngre igen. Det är ju väldigt bra att det sammanfaller med en vecka full av inbokade möten 😉 (OBS! ironi, men det förstod du nog). En tur till sjukhuset idag, i morgon hämtar jag min nya bil hos en väldigt pratglad försäljare (kan man be någon att prata lite mindre?) och på torsdag ännu en tur till sjukhuset. Sedan är det jul och något jag faktiskt kan känna glädje inför är att två av mina barn kommer på söndag 🙂

   Gillad av 1 person

   • Usch och fy. Men förhoppningsvis får du positiva svar av läkaren att du får byta tillbaka till den ”gamla” medicinen!
    Nog är det typiskt – fast samtidigt kanske inte så tokigt – med alla möten som sammanfaller med måendet. Det kan nog vara skönt att tankarna får jobba med lite annat också. Fast pratglada försäljare är aldrig riktigt lägliga i ärlighetens namn 🙂

    Gilla

   • Jag hoppades på att få något besked redan idag men han har väl andra patienter också.
    Den här säljaren påstår att han vill veta allt om Europaresan (han ville boka in ett möte under de veckorna och då berättade jag varför jag inte skulle vara tillgänglig). Han säger sig vilja göra något liknande med sina föräldrar men jag tror att han bara försöker vara trevlig. Det behöver han ju inte vara längre eftersom jag redan har skrivit på köpekontraktet 😉 Jag får väl spela med så länge jag orkar. Jag föredrar den lite mer lågmälda försäljartypen. Mycket mer förtroendeingivande. Särskilt om de pratar bred norrländska 🙂

    Gillad av 1 person

   • Så synd, kanske du får höra något imorgon! Jag hoppas det!
    Ja en del säljare är helt hopplösa men kanske han rent av menar allvar. Han kanske har en sådan plan?
    Nåja, jag håller med dig att man hellre träffar en lite mer lågmäld och förtroendeingivande typ än en riktig snackpåse. De ger sällan ett sånt intryck att man riktigt känner att man kan lita på dem!

    Gillad av 1 person

 2. Fin tomte! Ibland räcker det med en sådan liten grej för att det ska lätta. Men jag hoppas verkligen du snart får må bättre ❤
  Kram

  Gilla

 3. Men vilket härligt och oväntat möte där i skogen! Även om inte glädjen satt i så länge så blev du i alla fall glad och fick dessutom till en riktigt härlig bild 😀

  Kram och god kväll!

  Gilla

 4. Nu fick du en jackpot, hur många har stött på en tomte i skogen? Han var nog utsänd uppmuntringstomte, plötsligt händer det! Vet du, jag läser inte heller så bipacksedlarna just för att inte börja känna efter för mycket. Sen om jag tycker jag börjar ha konstiga nya besvär, då kan jag backa bandet…Härligt att det är slut på restriktionerna, ytterligare ett litet glädjeämne! Och du, jag låter väldigt klämkäck nu, det är jag egentligen inte alls. Jag tycker det ska få ta den tid det tar….det blir bäst resultat när man är ärlig mot sig själv. Snövita kramar från pörtet

  Gilla

  • Haha, ja du har säkert rätt. Jag blev ju uppmuntrad 🙂
   Mediciner kan ge väldigt konstiga bieffekter och kanske ska jag vara glad att det inte är något farligt jag råkade ut för. Nu är jag en ganska sansad person men jag kan ändå känna efter lite för mycket om jag ser vad som kan hända. Lika bra att låta bli 😉
   Du låter inte mer klämkäck än jag försöker vara. Jag försöker se glädjeämnena. Det är en lustig känsla att veta att man är jätteglad egentligen men inte kunna känna det. Igår skrev min syster kontrakt på sitt hus och visst gratulerade jag och visst är jag glad för hennes skull. Men hon vet precis hur det är och förstår varför jag inte var översvallande i min reaktion. Jag låter det ta sin tid men vill gärna att den tiden ska skynda sig lite 😉 Nu ska jag snart åka och lämna tillbaka Gulleklossen och sedan gå och hämta nya bilen.
   Kram.

   Gilla

 5. Tomten finns alltså … på riktigt! Tänk att du mötte honom i skogen. Nu ser han inte riktigt ut som jag trodde, men han är säkert en bra tomte ändå!
  Förstår att du har det jobbigt just nu … hoppas du känner dig betydligt bättre snart – tänker mycket på dig!
  Kram

  Gilla

  • Tomten såg både ung och lite mager ut 😉 Men nu vet vi att tomten finns i Mjölby 😀 Det verkade som om alla små barn gillade honom och nog spred han glädje.
   Det finns gott hopp om bättring. Redan i morgon byter jag medicin till min gamla sort 😀 Tack snälla Anki för att du är med mig i tankarna. Jag tänker en hel del på dig också och hoppas att du känner dig ganska lugn nu.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Du skriver att tomten såg ung ut… hmm… ung och trött!? Han verkar en aning trött, tycker jag, med tanke på käppen han har som stöd!

  Jag som övriga här önskar att du snart ska må litet bättre och njuta av julhelgen. I vilket fall det blir, du får försöka njuta så gott det går i vart fall!

  Gilla

  • Haha, inte underligt om tomten var trött efter att massor av förskolebarn hade talat om vad de vill ha i julklapp 🙂 Det var snällt av honom att ställa upp som modell också.
   Det finns gott hopp om bättre mående snart. Jag har bytt tillbaka till min gamla medicin och väntar bara på att må som vanligt, dvs väldigt bra 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s