Gratulationer mottages tacksamt đŸ˜

IgĂ„r kom mailet, frĂ„n mĂ€klaren i Östersund, med ett grattis till nya lĂ€genheten och det pĂ„skrivna överlĂ„telseavtalet som bilaga. Nu finns det inga tvivel lĂ€ngre. Jag har bokat flyttfirma och den 20:e mars bĂ€r det av norrut.

Jag har börjat packa lite smÄtt. Mest sÄdant som ÀndÄ mÄste flyttas för alla tomtars och ljusstakars skull. Tur att det finns mycket utrymme i kÀllaren sÄ att jag slipper ha alla kartonger uppe hos mig. PÄ en annan plats samlar jag det som ska gÄ vidare till myrorna eller kupan. Det blir ocksÄ ganska mycket och det hÀr Àr bara i startgroparna Àn sÄ lÀnge. Jag har tvekat ganska lÀnge om hur jag ska göra med vitrinskÄpet som Àr efter mina förÀldrar. Men det fÄr ocksÄ hÀmtas av nÄgon second-handbutik. Det passar inte in nÄgonstans i min nya bostad och dÄ fÄr sentimentaliteten ge vika för förnuftet.

DSC_0012

I morse slog det mig att jag kommer att vara i JÀmtland lagom för att möta Storspovarna. De flyttar dit nÄgra veckor senare och om de inte syns eller hörs precis dÀr jag ska bo sÄ vet jag ju var jag ska hitta dem. DÄ blir det en del utflykter till mina gamla trakter. Jag har skrivit om storspoven vid tidigare tillfÀllen men jag tror inte att nÄgon kan förstÄ hur mycket den betyder för mig. Den Àr inte bara en hÀrlig fÄgel,  den Àr massor av minnen och vÀldigt starkt förknippad med min man. Det var storspoven som hjÀlpte mig fram till beslutet att jag skulle följa min lillasysters rÄd om att flytta ner och hitta ett hus tillsammans med henne. Storspoven Àr den enda varelse, förutom mina hundar, som jag verkligen har fört samtal med och önskat att de skulle föras vidare till min man. Det Àr helt ologiskt tÀnkande nÀr det kommer frÄn mig. Mer ateist och jordnÀra kan man nog inte vara. Men ÀndÄ gick jag dÀr och pratade med storspoven och lÀmnade smÄ meddelanden till min man. Bilden Àr en gratisbild frÄn pixabay.

long-billed-curlew-1650116_1280

Nu Àr det dags för min syster att ge sig ivÀg till New York igen. Andra delen av utbildningen som ska göra henne till en Ànnu bÀttre förelÀsare och författare (jag tycker att hon Àr vÀldigt duktig som det Àr men hon vill hela tiden bli bÀttre). Som förelÀsare fÄr hon mÄnga smÄ presenter av de olika arrangörerna. Ibland spiller de över lite pÄ mig och det kan vara godis, lokalt tillverkade marmelader, olika slags hantverk, glasföremÄl etc. Ofta fÄr hon en blomma och nyligen fick hon denna fina amaryllis. Den har blommat rejÀlt redan men en ny knopp har precis spruckit upp. Eftersom min syster inte kommer att vara hemma den nÀrmaste veckan fÄr jag ha glÀdje av blomman i stÀllet.

DSC_0019DSC_0015

Nu ska jag fortsĂ€tta att packa för det Ă€r ju bara tre mĂ„nader och tretton dagar kvar till flytt 😀


20 comments

 1. Grattis! Jag visste att det skulle gĂ„ vĂ€gen 🙂
  HÀrligt, nu har du sannerligen nÄgot att se fram emot. Att möta vÄren i den nya lÀgenheten!
  Vad man Àn tror pÄ, eller inte tror pÄ, sÄ kan man ibland finna ro i ett vÀsen eller en tanke. Inget konstigt med det tÀnker jag. Storspovarna Àr dessutom vackra!

  Gilla

  • Tack! DĂ„ visste du mer Ă€n jag för jag var inte sĂ€ker förrĂ€n allt var klart 😉 Men jag trodde pĂ„ det 😀
   Kanske Ă€r det fortfarande vĂ„rvinter nĂ€r jag kommer upp, en hĂ€rlig period. Och att sedan fĂ„ bĂ„de vĂ„r och storspovar, det ser jag fram emot. Lite kommer jag att sakna tiden i Mjölby men det finns ingen tvekan om att jag Ă€r glad nu 😀 Jag lĂ€ngtar efter att kunna gĂ„ i skogen utan att tĂ€nka pĂ„ fĂ€stingar.
   Ja, visst Ă€r det lite kul att man Ă€r sĂ„ motsĂ€gelsefull i sitt agerande och tĂ€nkande. Jag vet vad jag inte tror pĂ„ och Ă€ndĂ„ Ă€r jag dĂ€r och gör tvĂ€rt om 🙂 Storspovarna Ă€r vackra och jag blir glad nĂ€r jag hör dem.

   Gillad av 1 person

   • Du har sannerligen nĂ„got att se fram emot 🙂
    HÄrligt det dĂ€r med att slippa fĂ€stingar, DET skulle jag ocksĂ„ se fram emot. Hemska, onödiga kryp mĂ„ jag sĂ€ga!

    Gilla

   • Jaaa, det har jag 😀
    Det finns nÄgra enstaka exemplar av fÀstingar men de Àr sÀllsynta. Jag hoppas att det inte har förÀndrats under de Är jag har varit dÀrifrÄn.

    Gillad av 1 person

 2. YES! Jag visste vÀl att det skulle fixa sig! Stort GRATTIS! Jag Àr sÄ glad för din skull!
  Vissa saker kan vi bara sjĂ€lva förstĂ„ … du har dĂ„ t.ex. storspoven som en lĂ€nk till din man och det tycker jag kĂ€nns vĂ€ldigt fint!
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det verkar som om alla utom jag har vetat 😀 Men jag har inte vĂ„gat vara sĂ€ker. Besvikelsen skulle ha blivit alldeles för stor om nĂ„got hĂ€nde dĂ„. Men nu Ă€r det stor glĂ€dje hĂ€r 😀
   Ja, det gĂ„r nog inte att riktigt förstĂ„. Jag förstĂ„r ju inte riktigt sjĂ€lv 😉 Men jag vet att storspoven Ă€r viktig för mig och att jag blir glad av tanken pĂ„ att fĂ„ se den igen.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Stort grattis! MÄste kÀnnas underbart! Har ni sÄlt ert hus ocksÄ? Och din syster hittat nytt boende? New York nu i juletid mÄste vara superhÀftigt!
  Kram

  Gilla

  • Tack!
   Det kĂ€nns fantastiskt men lite overkligt 🙂 VĂ„rt hus Ă€r sĂ„lt och de nya Ă€garna flyttar in sista april. Min syster har hittat ett hus som hon gillar men inget Ă€r klart Ă€n. Jag hĂ„ller tummarna för det Ă€r ett jĂ€ttefint hus.
   Ja, jag hoppas hon orkar njuta av nĂ„gra lediga dagar i New York nĂ€r utbildningsdagarna Ă€r avklarade. Men jag har förmanat henne och sagt att hon inte fĂ„r gĂ„ omkring ensam sent pĂ„ kvĂ€llarna 😉
   Kram

   Gilla

 4. Grattis och jÀttemycket vÀlkommen till JÀmtland igen och jag hoppas att du ska trivas pÄ frösön. Det Àr en hÀrlig ö med vÀldigt mycket att se pÄ. Jag har varit dÀr rÀtt mycket nÀr min ena bror bodde dÀr.

  Gilla

  • Tack och jĂ€ttevĂ€lkommen hem till mig 😀 Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att jag ska trivas. Sommarhagen, Stocke titt, Frösötornet, Ändsjön och mycket annat finns dĂ€r 😀 Kanske kommer Ă€ven storspoven dit. PĂ„ vintern har jag Medvinden alldeles utanför strandkanten. Det hĂ€r blir bra. Det kĂ€nner jag 😀

   Gilla

 5. Pukor och trumpeter!!! Grattis!!! TÀnk sÄ bra det blev, minns nÀr du knappt vÄgade hoppas!!! Men livet kan vara bÄde hemskt och hemskt underbart! Storspoven Àr en fÄgel jag aldrig har sett och inte har nÄgon relation till, men jag har inga problem med att förstÄ din fascination av en viss fÄgel som kan tolka dig och ge dig svar. Naturen Àr mÀktig mÀrkvÀrdig och oanad. Den ger svar man inte har förvÀntat sig om man ger den möjlighet och lyssnar. Lycka till nu, o ha en riktigt skön andra advent/Kram

  Gilla

  • Haha, tack 😀 Det var ett rejĂ€lt grattande med buller och bĂ„ng 🙂 Jag kan inte lĂ„ta bli att tycka att det har gĂ„tt nĂ€stan för lĂ€tt. VĂ„rt hus sĂ„lt utan annonsering, jag Ă€lskar den enda lĂ€genhet jag har tittat pĂ„ och nu Ă€r den min, min syster kanske har ett hus pĂ„ gĂ„ng 😀 Kanske borde jag vĂ€nta pĂ„ att nĂ„got ska gĂ„ fel nu men det Ă€r inte sĂ„dan jag Ă€r. Nu Ă€r det bara att rĂ€kna dagarna till flytt och se till att allt Ă€r klart med packning och rensning dĂ„.
   Det var min mans favoritfĂ„gel och nĂ€r vi flyttade till JĂ€mtland fanns det massor av den. DĂ„ blev den min favorit ocksĂ„ och varje vĂ„r vĂ€ntade vi pĂ„ att den skulle komma. Det var vĂ„rt vĂ„rtecken. Det kanske Ă€r sĂ„ att man kan slĂ€ppa pĂ„ alla övertygelser och bara ta in det som kommer nĂ€r man Ă€r ensam med naturen. DĂ„ kan mycket underligt hĂ€nda 🙂 Det Ă€r en mĂ€rklig blandning av ett behov och ett avvisande förnuft.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 6. STORT GRATTIS!!! Vad roligt, Ă€r sĂ„ glad för din skull. FörstĂ„r att du mĂ„ste packa, det Ă€r ju snart :-). NĂ€r det gĂ€ller materiella ting sĂ„ Ă€r det inte alltid sĂ„ lĂ€tt att fĂ„ med sig allt som man redan har. Jag gjorde mig av med massor dĂ„ jag flyttade frĂ„n huset, helt Ă€rligt sĂ„ har jag inte saknat en pryttel av allt som jag gjorde mig av med. Är inte fĂ€rdig Ă€n med mitt rensande men jag jobbar pĂ„ det. Förr sparade jag pĂ„ allt.

  Lycka till med ditt packande!
  SÄ spÀnnande!

  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag Ă€r otroligt glad Ă€ven om det kĂ€nns lite vemodigt att lĂ€mna det jag har hĂ€r. Nu ska jag klara att bo ensam. Det har jag bara gjort i sju mĂ„nader av hela mitt lĂ„nga liv förut. Det blir inga problem förutom kanske just den delen att jag inte kommer att ha nĂ„gon att sĂ€ga ”hejdĂ„, nu gĂ„r jag” eller ”hej, jag Ă€r hemma nu” till.
   Man behöver flytta emellanĂ„t sĂ„ att man tvingas rensa i röran 🙂 Jag har flyttat frĂ„n större till mindre boenden tre gĂ„nger tidigare och har dĂ„ gjort mig av med massor. Men sĂ„ fort man fĂ„r lite utrymme igen sĂ„ fylls det pĂ„ med grejer. Nu tĂ€nker jag t ex inte lĂ„ta alla min mans verktyg (en del stora saker ocksĂ„) följa med tillbaka till JĂ€mtland. Tror inte jag behöver dem i min lĂ€genhet 😉 Jag har nog kommit över en del kĂ€nslomĂ€ssiga spĂ€rrar bĂ„de med saker efter honom och efter mina förĂ€ldrar.
   Tack igen 😀 Ja, visst har livet mycket spĂ€nnande att erbjuda.
   Kram

   Gilla

 7. Grattis, grattis till att ALLT du ville gick i lĂ„s! Det Ă€r till Östersund du ska flytta? Kanske rent av till Frösön? Jag minns inte riktigt hur det var du skrev. Klok Ă€r du som börjar packa litet redan nu, sĂ„ klok har jag nog aldrig varit, vĂ€ntar tills det nĂ€rmar sig 🙂

  Det hĂ€r med att du i tankarna liksom snackar med din man tycker jag Ă€r helt normalt, trots att min livsĂ„skĂ„dning Ă€r att vi föds, lever och dör, precis som blommorna. NĂ€sta generation kommer och tar över… Mer Ă€n sĂ„ Ă€r det inte, sĂ„ det gĂ€ller att göra det bĂ€sta av vĂ„r tillvaro hĂ€r.

  Amaryllisblommorna Àr lÀckra! Underbart vackra. Din syster Àr författare, skriver du. Vad skriver hon, romaner, noveller eller vad? KÀndis?

  Gilla

  • Tack!
   Visst Ă€r det Östersund och Frösön jag ska till. Förut bodde jag söder om Östersund, nĂ€rmare Brunflo, sĂ„ lite annorlunda blir det. Men det Ă€r samma Storjön jag ska titta ut över 😀
   Jag har alltid varit en planerande person som vill vara förberedd och i god tid. För mig Ă€r det sjĂ€lvklart att börja packa redan nu för att slippa stressa pĂ„ slutet. Det kĂ€nns ocksĂ„ roligt att kĂ€nna att det Ă€r pĂ„ gĂ„ng 🙂
   Vilken fin metafor för liv och död. Den ska jag ta till mig. Min ena dotter sa att hon Ă€r glad för att hon inte tror pĂ„ nĂ„got slags medvetande efter döden. Hon vill inte att hennes pappa ska veta om att han Ă€r död. För henne Ă€r den tron, eller bristen pĂ„ tro, en tröst. Men jag tror att hon mycket vĂ€l skulle kunna tĂ€nka pĂ„ sin pappa som en blomma vars frön nu lever vidare 🙂
   Ja, det Àr en imponerande blomma.
   Min syster förelĂ€ser mest om styrkebaserad utveckling (att fokusera och gĂ„ vidare med det som man gör bra i stĂ€llet för att bara leta efter och Ă„tgĂ€rda fel. Inte ignorera felen men lĂ€gga huvudfokus pĂ„ att komma framĂ„t). Hon har Ă€ven en förelĂ€sning som handlar om miljödesign (ocksĂ„ ett stort Ă€mne som Ă€r svĂ„rt att sammanfatta kort. Men vi har 10 miljöer som antingen hjĂ€lper eller hindrar oss. Genom att förĂ€ndra i miljöerna kan vĂ„ra liv och arbetsliv fungera bĂ€ttre). Hon har skrivit böcker om dessa Ă€mnen. Visst Ă€r hon vĂ€lkĂ€nd i vissa kretsar men nĂ„gon stor kĂ€ndis Ă€r hon inte…Ă€n. Blir du nyfiken kan du titta pĂ„ gunnelryner.se

   Gillad av 1 person

   • Ja, det finns massor med ”fina blommor” som vĂ€xer upp och blommar under sin sommar, vissnar ner och dör. Sedan kommer nĂ€sta generation, och nĂ€sta…

    Har nu kollat litet pĂ„ din systers hemsida. VĂ€ldigt fin hemsida och mycket snygg syster du har! Nu Ă€r jag inte yrkesverksam lĂ€ngre… men annars hade sidan varit av Ă€nnu större intresse för mig.

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s