Julbestyr medan tankarna vandrar

Dagen började så här hos mig men bara lite senare var det grått överallt.

DSC_0008

Jag tänkte precis ta på mig tens-apparaten för att ta en morgonpromenad när jag hörde blåsten. Jag insåg att jag inte måste gå ut. Så himla skönt det kändes. Jag älskar hundar men i den stunden kände jag mig ännu mer övertygad om att det inte blir någon ny hund för min del. I går var jag ensam ansvarig för promenaderna med Kaya och det var mysigt. Men tänk så fort man vänjer sig vid att kunna göra precis som man vill utan att behöva tänka på att skynda sig hem. Jag kan inte få tillbaka någon av mina älskade vovvar och någon annan vill jag inte ha. Ungefär som med min man. Jag kan inte få tillbaka honom heller och ingen annan har en chans i jämförelse.

Jag har försökt ge mig själv lite julstämning idag. Den brukar alltid komma automatiskt när advent närmar sig. Men i år har det varit fullt upp hela hösten och jag kan inte riktigt få in i huvudet att det snart är jul. Jag satte på julmusik och strök julgardiner. Nu är det rött i de flesta fönster men inga ljusstakar eller stjärnor ska lysa förrän allra tidigast i morgon kväll. Längre kanske jag inte kan hålla mig. Hjälpte det då? Ja, kanske lite men mina tankar vandrar hela tiden iväg till andra saker. T ex till packning och att jag nu kan tvätta alla gardiner och packa ner. Det får vara gardinfritt någon månad när julen plockas ner.

Tankarna  hamnade också i minnen från den här tiden förra året. Då hade jag redan fått ett samtal från Sahlgrenska om att de hade en lever till mig. Jag åkte in, gjorde alla förberedelser (provtagning, lungröntgen, EKG, dusch med specialtvål etc) och när jag var klar kom läkarna och sa att levern inte höll måttet. Jag fick åka hem igen och försöka att inte vara alltför besviken. Det var nog ganska påfrestande för mina barn också. Hela december och halva januari väntade jag och väntade lite mer. Till sist blev det av men den här perioden var jobbig, även om jag försökte dölja det. Slutet gott och allting gott. Jag tänker knappt på att jag är levertransplanterad, så bra mår jag. Jag går på provtagningar och har viss vårdkontakt men funderar inte så mycket. Jag mår ju bra.

Naturligtvis hamnar tankarna mest i kontraktsskrivning, lån och flyttbestyr. Snart ska jag ta mig ner till det lokala bankkontoret (ni vet, det kontor som krånglade så mycket) för att bara skriva på lånehandlingarna. Sedan har jag lite tid över innan jag ska till mäklaren och skriva kontrakt med våra köpare. Min syster kan inte närvara så jag har fullmakt för henne också. Om allt går som det ska tar jag vägen förbi en brevlåda när jag åker hem. Där ska jag posta alla underskrivna och signerade papper som gäller köpet av lägenheten på Frösön. Sedan kan jag inte göra mer än att vänta på besked om att även säljarna har skrivit på. Jo förresten, jag kan packa och förbereda. För nu börjar jag tro på att det är sant.


18 comments

  • Innerst inne är jag ganska övertygad om att allt är klart. Men om säljarna skulle få ett högt bud innan de skriver under kontraktet så har de rätt att tacka ja till det. Inte så troligt men ändå…
   Jag tackar för tummen 😀
   Kram

   Gilla

 1. Jag är övertygad om att det går vägen! Även om du inte riktigt vågar lita på att allt går i lås än så måste du väl ändå känna att det är lite härligt – att du är på väg till de trakter du längtat så till! Jag är så glad för din skull!

  Gilla

  • Det är egentligen jag också men så länge det finns en enda promilles chans till att det kommer ett högre bud innan säljarna skriver på så känns det för osäkert att säga att det är klart. Och visst är det härligt 😀 Jag ska hem 😀 Tack så jättemycket för att du gläds med mig.

   Gillad av 1 person

   • Jo så klart, det kan alltid hända saker. Jag har förstått att din längtan ”norröver” har varit stor så det är klart jag gläds med dig 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Jag minns hur det var förra året … hur du fick åka iväg och hem igen … och jag minns när du sen äntligen fick åka tillbaka och få din nya lever. 🙂
  Nu förstår jag att du väntar och jag fortsätter förstås även jag med tumhållning för att inget oväntat ska hända, utan att lägenheten verkligen blir din. Är så glad för din skull … vet ju hur du längtar hem!
  Det är drygt tre veckor kvar till jul, så nog hinner du julpynta och göra det mysigt innan dess!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var en en väntan som kändes längre än de två år jag hade väntat innan. Men det är ju hur det slutade som är det viktiga nu och det är inte ofta jag tänker tillbaka på hur det var 🙂 Men ibland tänker jag tillbaka med förundran för det känns så overkligt att det var så.
   Den här väntan är också lite nervös men jag kan nog känna mig ganska säker nu. Det blir säkert flytt i mars till Frösön 😀 Tack för att du håller tummen.
   Haha, ja jag pyntar och packar samtidigt. Det som plockas undan när julen kommer fram hamnar i flyttlådor och packas upp i mitt nästa hem 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Åh vad roligt ändå med din kommande flytt tillbaka dit du vill bo. Jag förstår att du inte vill ta ut något i förskott men snart kan du nog fira!
  Jag ska pynta imorgon men jag byter inte gardiner, det blir lite ljusstakar och stjärna. Är lite sparsam med juldekorationer. Men det blir jul ändå.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är jätteroligt, spännande, lite nervöst och lite vemodigt. Det är inte helt lätt att lämna syrran men längtan upp är väldigt stark.
   Julen kommer vare sig man pyntar mycket eller lite. Det är en väldig skillnad på hur det ser ut hos mig och min syster i juletider. Här uppe hos mig är det riktigt mycket jul och en trappa ner är det mycket mer sparsamt med pynt 🙂 Man ska ha det man trivs med.
   Kram

   Gilla

 4. Men kära någon så mycket som hänt på knappt ett år! Och det har ju blivit så bra, en snabb återhämtning, snabbare än du kanske vågat tro, en härlig sommar med tripp med syster, o nu en resa med sonen innan du plötsligt har hittat ditt drömboende och allt därtill verkar gå i lås! Oj så glad jag är för din skull! Angående hund förstår jag dig till fullo. Jag kommer inte heller att vilja ha flera hundar, jag börjar känna mig för klen i kroppen för att orka ge vad en hund behöver. Men jag lånar gärna bekanta jyckar för trevliga promenader. Men nu går jag händelserna i förväg, jag hoppas Blinka hänger med några år till! Det är bara jag som blivit lite pessimistisk nu då jag inte mår bra. Det tär när tiden går och inget händer, men det väntar säkert en vändning bakom hörnet. Jag är en antijultant så jag har överträffat mig själv då jag plockat fram min enda elektriska ljusstake idag och hör o häpna inhandlade en till i affären! En liten söt som man knappt märker, haha, nejdå men den talade till mig…Ha en jättefin första advent och kram från antijulpörtet

  Gilla

  • Haha, ja det har verkligen hänt mycket. Men å andra sidan passerade åren innan utan att jag gjorde något särskilt. Det känns som om jag tillbringade två år i min soffa. Riktigt så illa var det inte. Jag kom ut på korta hundpromenader och någon liten utflykt ibland. Jag åkte t o m till Örebro några gånger. Men det var alltid en väldigt kraftansträngning. Jag hade turen att få bli friskare och orka mer och nu är det så mycket jag vill 🙂 Men nog är det lustigt att mitt drömboende nu är en lägenhet. Jag har aldrig trott att jag skulle trivas med att bo så. Det är en stor förändring i min inställning och jag känner att det är precis så jag vill ha det. Bekvämt och bra och utan en tomt att sköta.
   Jag lånar också gärna någon annans hund ibland. Men jag vill inte göra det regelbundet som dagmatte. Då är man ju också väldigt bunden och måste orka med flera promenader dagligen. Däremot så tar jag alla chanser jag kan att gosa lite med fina vovvar 😀
   Jag hoppas verkligen att den där vändningen kommer snart för dig. Det är inte lätt att alltid hålla humöret uppe och ha positiva tankar när värken är extra jobbig.
   Oj, då har du dubbelt så mycket jul än vanligt 🙂 Två ljusstakar ger mycket adventskänsla och räcker långt 😀
   Tack och jag hoppas det blir fint hos dig också.
   Kram

   Gilla

 5. Åh, jag som ny kontakt här med dig, förstår att du gått igenom tuffa saker, både sorg efter make och hundar. Levertransplantation, ja, det sitter förstås inte utanpå om jag får uttrycka mig litet slarvigt. ;Men även att lägenheten blev din! Ja, nästan i alla fall… Skynda, skynda, sedan vet du helt säkert! Så kul, måste läsa föregående inlägg, förstår jag missat en del. Grattis!, säger jag…

  Gilla

  • Precis som de flesta andra i den här åldern så har jag en del bagage. Men nu har livet tagit en ny vändning och jag har mycket härligt och kul framför mig. Jag gjorde dessutom mitt livs resa tillsammans med min son i oktober 😀 sedan hann jag bara hem och vända innan jag tog tåget till Östersund och blev förälskad i min blivande lägenhet. Jag vågar nog säga att det är klart nu så tack för ditt grattis 🙂 Men jag väntar med min glädjedans tills mina säljare har skrivit på kontraktet också.

   Gillad av 1 person

 6. Är så glad för din skull, även om det fattas några bokstäver på ett papper. Vilket fantastiskt foto du bjuder på, helt underbart.
  Tänk vilket år det blev, massor av härliga upplevelser och en del mindre härliga men som slutade väldigt bra.
  Här har det också blåst och Eddie blir som en galenpanna då. Tokiga Eddie!

  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag är också glad för min skull 😀 Någon dag snart ska jag hoppa av glädje (men försiktigt, vill ju inte ställa till med någon nu).
   Jag ser ofta fantastiska himlar från min våning eftersom de flesta hus runtomkring är lite lägre. Jag hoppas på ännu fler fina himlar där jag snart bor. Kanske med sjön eller ett fjäll som för- eller bakgrund.
   Jag räknar helt klart in transplantationen i de härliga upplevelserna. Allt gick så lätt och utan problem och tiden på sjukhuset var skön och avkopplande med massor av snälla människor som tog hand om mig 😀
   Jag kan se Eddie framför mig, hur han jagar löv som blåser omkring och hur öronen fladdrar i vinden 😀 Underbart med en glad och lite tokig vovve 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s