Besiktning

Idag var det dags för besiktning av huset inför försäljningen. Vi hade fått en lista med önskemål om åtgärder som skulle underlätta arbetet för besiktningsmannen. Bl a ville de att källarväggar skulle vara lättåtkomliga. Har man då, som vi har, en 90 kvm stor källare med 10 rum i olika storlekar så finns det en del att göra. Vi utgick från att det mest var ytterväggarna som vi behövde frigöra från saker (det är inte klokt att man samlar på sig så mycket bråte). Vi röjde bland alla saker och skrubbade golvbrunnar och vi kände oss väldigt duktiga. Minns ni superråttan? Jag trodde att spåren efter den var borta men jag hittade ett stort förråd av hundmat i ett hörn. Vad den måste ha slitit för att flytta allt dit. I ett annat hörn stod den här figuren, spindel av modell större. Eftersom den var helt orörlig vågade jag peta lite på den. Den var helt stel och alltså ofarlig.

DSC_0001

Men källarröjningen gjorde vi igår. Idag började dagen med lite träning efter frukost och senare en promenad. Kaya är återigen här och hälsar på några dagar så jag fick sällskap. Hon tittade väldigt skeptiskt på mig när jag hämtade henne. Hon hade ju nyss kommit hem från en promenad med min syster. Men hon hängde med i alla fall.

DSC_0008DSC_0012

Lite senare kom besiktningsmannen, vår mäklare och en av spekulanterna på vårt hus. Allt såg bra ut. Några påpekanden men inget som är viktigt att åtgärda nu. Tyvärr hade hantverkarna skruvat igen den nytillverkade vindsluckan på utbyggnaden onödigt hårt och sedan hade någon av målarna täckt skruvarna med ett tjockt lager färg. Detta trots att min syster hade varit väldigt noga med att påtala vikten av att kunna öppna luckan. Nu var luckan inte möjlig att få upp. Ingen besiktning där alltså. Inte heller vinden på huvudbyggnaden gick att komma åt pga säkerhetsrisk med frostigt, väldigt högt tak. Som tur är finns ett besiktningsprotokoll sedan vi köpte huset för fyra år sedan. Vi bytte tidigt hela taket och besiktningsmannen lät övertygad om att det inte skulle vara några problem med vindarna.

Nu är det tänkt att vi ska skriva kontrakt på torsdag kväll. Kontraktet på lägenheten i Östersund kom med posten idag och om allt går som det ska så kan jag returnera det kontraktet med min underskrift direkt efter mötet hos mäklaren. Sedan återstår att jag får en bekräftelse från mäklaren i Östersund om att ”mina” säljare också har skrivit under handlingarna. Då först vågar jag vara riktigt säker – förhoppningsvis i början av nästa vecka.

När besiktningen nästan var klar ringde min yngsta dotter och undrade om jag hade tid en stund för ett besök. Hon hade klarat av ett kundbesök i Linköping och kommit därifrån tidigare än planerat. Hon skulle ändå passera mig och jag blev så himla glad. Det har gått alldeles för lång tid sedan sist känns det som (nästan 4 månader). Hon kom, vi kramades, fikade, pratade och sedan åkte hon igen. Ett väldigt kort men väldigt roligt besök.


19 comments

 1. Hu vilken fuling! Den får du lämna kvar där i huset!
  Det låter som om ni helt klart är på gång nu med flytt och allt. Håller tummarna för att allt går vägen – hela vägen 🙂

  Gilla

  • Spindeln är inte särskilt vacker men när jag väl hade konstaterat att den var död, kunde jag ändå tycka att den var ganska fin 😉 Den blev bortstädad innan besiktningen men jag vågade inte ha den i komposthinken, som jag först hade tänkt. Jag ville inte ta risken att den vaknade upp i värmen 😉 Knasigt tänkt men tankarna är inte alltid logiska.
   Det är så gott som klart med allt för min del men någon slags spärr hindrar mig från att vara riktigt glad ännu. Jag vill att allt ska vara 100 % klart först. Min syster ville inte ha det hus hon tittade på men hon är optimistisk i alla fall.

   Gillad av 1 person

 2. Först, innan jag glömmer … snyggt vinterlandskap i bakgrunden!
  Skönt att besiktningen är gjord och nu häller jag tummarna för att allt går i lås … och varför skulle det inte det!? Jag förstår att det är spännande att inte veta säkert, men som sagt … det ser bra ut!
  Så trevligt att yngsta dottern kom på besök … och härligt att Kaya är i huset igen. Att ha en promenadkompis är aldrig fel 🙂🐕
  Fina bilder!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Bakgrunden är härifrån och headern från Optand. Då fick båda platserna vara med och det kändes bra 🙂
   Ja, det är skönt att ha besiktningen gjord och att inget stort fel hittades. Jag tror inte att det gav köparna anledning att tveka och de verkar redan ha planerat vilka som ska ha de olika rummen och hur de ska förändra så att det blir som de vill. Det ska nog mycket till innan de backar ur 🙂
   Jättekul att min dotter fick tid över och hann titta förbi. Hon kommer om några veckor igen och då får vi mer tid 😀
   Kaya är jättemysig. Hon kan inte jämföras med eller ersätta Kasper eller Nalle, de hade alltför speciella platser i mitt hjärta, men hon är en väldigt trevlig vovve 🙂
   Tack och detsamma till dig 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. De oplanerade, korta besöken brukar bli väldigt trevliga/roliga.

  Husförsäljning, pust, sådant är det jobb med. Jag hoppas verkligen att alla papper ska bli påskrivna precis som du vill. Det stela husdjuret var förstås ett fynd, men gjorde dig inte illa i vart fall 🙂

  Gilla

  • Visst är det kul att få spontana besök av barnen. Det händer inte så ofta eftersom döttrarna bor i Örebro och sonen i Uppsala (jag bor i Mjölby ett litet tag till). Det blir oftast planerade besök med en eller flera övernattningar och det är också jättekul. Då får man massor av tid med varandra.
   Det är jättejobbigt innan alla pusselbitar är på plats. Själva flytten från en bostad är inte heller kul men jag älskar att flytta in. Allt, från att placera ut möbler till att plocka in porslin i skåp, är jättekul.
   Jag är inte särskilt rädd för spindlar men om de är i den här storleken föredrar jag att de inte lever. En vanlig liten spindel hade jag kunnat fånga med handen och släppt ut. Det lär ju inte finnas giftiga spindlar i Sverige men de stora kan säkert bitas 😉

   Gillad av 1 person

 4. Men kära nån, här går det undan minsann! Ert hus verkar vara attraktivt på marknaden, så nu ser det ut som att allt går i lås samtidigt, både sälj och köp! Det vore väl fantastiskt! Sällan logistiken funkar så klockrent! Spindlar betyder lycka har jag hört någonstans, så jag dödar inga spindlar jag hittar här hemma. Din såg lite läskig ut men den var väl förstorad rejält? Det blir en aktiv vinter för dig, o då pratar jag knappast om skidåkning även om du kanske hinner med en och annan tur när flytten är klar! Håller tummarna att allt går som smort! Kram

  Gilla

  • Det går mycket fortare än jag trodde. Men ändå känns det som om jag måste vänta oändligt länge innan allt är helt klart. Vårt hus har inte ens annonserats ut. Mäklaren sa direkt att han hade intresserade klienter och de föll direkt för huset och alla möjligheter. Jag som trodde att det skulle vara svårsålt. Men det räcker med en intresserad spekulant för att det ska gå i lås. De försökte inte ens pruta av rädsla för att vi skulle annonsera 😀 För mig verkar allt lösa sig men min syster kände att det hus hon tittade på inte var rätt. Då ska man inte köpa. Men hon har is i magen och tror på att det ordnar sig. Även om jag kan flytta redan första mars så har vi kvar vårt hus till sista april. Det ska nog lösa sig och hon har en nödlösning som kan vara tillfällig.
   Jag dödar helst inga spindlar men i det här fallet var jag glad att jag slapp bära ut den levande. Den var inte lika stor som på bilden men mycket större än vad som kändes bekvämt att handskas med 😉
   Haha, aktiviteterna kommer nog mest att bestå av packning, sortering och utrensning 🙂 Men jag ska ju upp till Åre vecka fem också tillsammans med svägerskan och förmodligen min son. Lite avbrott i bestyren. Det är ingen stress eftersom jag har dubbelt boende i två månader. Jag kan flytta när jag känner att jag är färdig. Det är bara bokning av flyttfirma som gör att jag måste bestämma ett datum så småningom. Det var längesedan min kropp gick med på att låta mig åka skidor så den aktiviteten håller jag mig borta från. Men det finns så mycket annat 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Åh vad spännande allt låter!! Det verkar ändå som om allt kommer att gå i lås. Hur blir det sen? Kommer du närmare nåt av dina barn eller blir det längre ifrån?
  Kram

  Gilla

 6. Du har lite att stå i förstår jag. Tur att du hinner med lite promenader också. det ser verkligen skönt ut i din skog. Åhhh vad mysigt med dottergos, även om det var ett snabbt besök. Hoppas nu allt faller på plats så att du snart kan andas ut.
  Jag håller tummarna lite till!

  Kram

  Gilla

  • Det är kontakter med två mäklare och bank och massor av papper att signera eller skriva under. Men efter ikväll är det mest bara att vänta på att det allra sista ska bli klart – mina säljares underskrifter på kontraktet. Jag har inte kunnat låta bli att börja småpacka lite grann 🙂 Flytta ska jag ju oavsett om det här går i lås och det är bra att börja i tid 🙂
   Jag behövde verkligen få en stund med min dotter. Det kändes tydligt när hon dök upp här. Det blev alldeles för kort stund men hon kommer tillbaka snart och då blir det mer tid 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Så spännande det verkar. Hoppas att ni får sälja huset och du kan flytta hem till Jämtland igen. Här är svinkallt 18 grader kallt och man har inte vant sig vid kylan ännu

  Gilla

  • Hem till Jämtland ska jag på ena eller andra sättet 😀 Jag vågar tro lite smått på att det blir den här lägenheten nu. Vi ska skriva kontrakt här nere om några timmar och om det fanns några tvivel borde våra köpare ha hört av sig nu. Jag måste nog köpa mig ett par täckbyxor igen när jag flyttar upp. Har nästan glömt hur kallt det kan vara 😉

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s