Det kom några snöflingor

Då var det någon som blev glad. Att någon är jag vet ni allihop. Vinterskorna togs på och kameran fick hänga med på en liten gryningspromenad. Solen syntes inte till så det blev inga fina färger men härligt var det ändå.

DSC_0040DSC_0066DSC_0069DSC_0072DSC_0084DSC_0091

Det här var väl ett föredömligt kort inlägg för att komma från mig. Jag har nämligen inte tid med mer. Det är massor som ska förberedas inför besiktning av huset på måndag.


21 comments

 1. Ha ha… föredömligt kort inlägg – du är rolig du 🙂 Jo jag förstår att ni har en hel del att stå i nu inför kommande flytt och allt. Det blir en hektisk tid kan jag tänka mig.
  Läckert foto på snöflingan som hänger där i luften och dinglar för sig själv!

  Gilla

  • Jag brukar ha svårt för att fatta mig kort så jag tyckte att jag var riktigt duktig nu 😀
   Jag har precis städat ur golvbrunnen i duschen inför besiktningen. Inte kul! Och ändå känns det som om jag nyss gjorde det. Usch, vad det kleggar igen. Nu tar jag en kaffepaus och sedan ska jag ner i källaren och börja röja fram ytterväggarna. Att man ska behöva samla på sig så mycket skräp bara för att det finns plats. Det blir många vändor till återvinning och second handbutik sedan. Eller kanske en stor container att fylla med all bråte 😉
   Tack, det är ganska oskarpt så jag kunde inte beskära mer men flingan fick vara med i alla fall 🙂

   Gillad av 1 person

   • 🙂
    Ja varför samlar man på sig så? Något gammalt, genetiskt inbyggt samlande kanske? Från tider då vi inte hade allt vi behövde – och inte som nu när vi har betydligt mycket mer än vi behöver 🙂

    Gilla

   • Ja, kanske är det så. Det känns bra att (kanske) flytta till en lägenhet med mindre källarutrymme. Jag måste helt enkelt rensa. Den resan har jag gjort flera gånger tidigare men man lär sig tydligen aldrig 😉

    Gillad av 1 person

   • Nej det är väl så, man sparar för det kan ”vara bra att ha” men väldigt sällan man faktiskt använder det man sparat av någon anledning 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Ja, det var verkligen misstänkt kort så jag anade att du var fullt upptagen med något annat 😉 Snö är inget jag längtar efter men jag kan förstå om du uppskattar det!

  kram

  Gilla

 3. Förstår att du var glad över snön … vi fick pyttelite här också … måste erkänna att jag nog inte är lika glad som du 🙂
  Vackra bilder fick du … och ett ovanligt kort inlägg blev det, men jag inser att du har fullt upp just nu 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tycker att det lyser upp en annars ganska grå värld 🙂 Men det blev inte mycket vitare än efter en rejäl frostnatt.
   Allt händer så fort och det är mycket som ska fixas för att besiktningsmannen ska kunna göra sitt jobb. Senare i veckan hoppas jag kunna börja jubla och säga att allt är klart 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Snø er noe som hører vinteren til, og nå er det straks desember og første vintermåned. Blir liksom ikke helt julestemning om det ikke er litt snø. Lykke til med hussalget, men en leilighet da… nei det hadde jeg ikke trives i. Jeg må ha litt plass rundt meg, og naboer på 100 meters avstand. Blir spennende å følge med hvordan det går.

  Gilla

  • Här är det nästan aldrig snö till jul men jag hoppas på mer vinter när jag har flyttat 🙂
   Förr trodde inte jag heller att jag någonsin skulle vilja bo i lägenhet. Men när orken och lusten att ha trädgård försvinner och jag vill ha så mycket frihet som möjligt, då är lägenhet plötsligt väldigt lockande. Jag får i alla fall en fin balkong utan insyn och med sjöutsikt (om det blir som jag vill och tror) 😀

   Gilla

 5. Haha, så otippat inlägg! Och vet du, det första fotot, jag hade kunnat slå vad om att det var ett ben där på bild, ett hundben! Så märkligt, och festligt…Vi har bara frost här inte en gnutta snö, men det är vackert det också! Älskar de olika årstiderna, och förstår inte riktigt alla som pyntat färdigt nu inför jul! Har märkt det flera veckor men ikväll var det extra tydlligt, hela gatan här har plockat fram adventsljusstakar i vartenda fönster, utomhusgranarna lyser av lampor, det glittrar och glimmar….Och jag är tacksam att ha alla ljuskällor när jag går med hunden i mörkret. Men, sen närmar man sig min skokartong, o si, där finns inte ett ljus förutom små lampor i fönstret. Såna där året-runt-lampor, jag är envis som synden, inte före första advent! Haha, hur gör du? Kram

  Gilla

  • Det kändes lite skönt att lämna bostadsmarknaden ett tag och bara njuta av den lilla snö som kom 😀 Första bilden är en spets på en lite tunn gren, man jag kan se vad du menar. Snön här är inte mycket att skryta med, inte mer än ett frostlager. Men det blir ljust och fint av bara så lite 🙂 Jag älskar också alla årstider och jag håller hårt på att pyntet får vänta till första adventshelgen. Men jag kan sträcka mig till att tända ljusstakar och stjärnor på fredagskvällen. Men i år har jag inte riktigt hängt med. Det har varit så mycket annat så jag förstår inte hur det redan kan vara dags. För ovanlighetens skull känner jag ingen som helst julstämning. Men den kanske kommer nästa helg när förhoppningsvis allt är klart på bofronten 😀
   Kram

   Gilla

 6. Det är lite mysigt ändå denna tiden. Kom på mig själv häromdagen att tänka på sommarens värmebölja, visst gillar jag sommar men det är skönt att kunna klä på sig extra kläder istället för den påfrestande värmen som var i somras.
  Kram

  Gilla

  • Visst är det mysigt. Jättemysigt! Särskilt när det är lite vitt i träden och på backen 😀 Det blev lite för intensiv värme för min del i somras. Jag har gått från att vara soldyrkare till att gärna hålla mig i skuggan. Solen får gärna skina men helst inte ge sådana temperaturer som det var i år.
   Kram

   Gilla

 7. Vilka fina foto! Tack för att du tog dig tid att dela med dig av dessa flingor. Jag såg snö när vi åkte hem från Falkenberg, det var alldeles vitt på trädens grenar och löv som ännu inte nått mark. Vackert att titta på men det inte varade så länge. Lycka till med städ och rensning. Glöm inte bort att dricka kaffe och njuta också.

  Kram

  Gilla

  • Tack 😀 Jag behöver ju vila ibland och då hinner jag med både kaffe och lite tid vid datorn 🙂
   Jag hoppas att det får vara lite frostigt till helgen också. En lite vit första advent vore mysigt.
   Kram

   Gilla

 8. Många vackra bilder, kanon! Den allra läckraste är den i ”huvudet'” 🙂

  Du älskar snö, ja, det är vackert att titta på, allra helst på foto. Visst promenera en dag med vit, vin snö där det varken är djup snö att vandra i eller där det är halkigt, vid några minusgrader, absolut är det läckert. Det är mörkret och halkan jag tycker är jobbigast under vintertiden, ja, i alla fall november – januari.

  Tur det finns sådana som dig som älskar snö, någon behöver göra det också 🙂

  Gilla

  • Tack 😀
   Det tog några sekunder innan jag fattade att du med ”huvudet” förmodligen menar headern 😀 Den bilden är tagen från vår tomt som vi hade när vi bodde i Optand, lite söder om Östersund. Härliga minnen 🙂
   Visst älskar jag snö men jag längtar lika mycket efter vår, sommar och höst när den tiden kommer. En vinter utan snö är inte mycket till vinter. Men skottandet är inget för mig och det slipper jag när jag flyttar 😀 Mörkret gör mig inget men halkan är besvärlig, det håller jag med om. Tack och lov för broddar.
   Det kanske är svårt att tro på men vi är ganska många som älskar snö 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s