Dag 11 – Albenga (Italien)

Vi lämnade huset på höjden vid Comosjön morgonen därefter och jag tog ett hastigt sista foto på vår altan och vyn. Inte förrän senare såg jag att inställningen gav en specialeffekt som jag inte hade räknat med. Lite kul samtidigt som det är synd.

001

On the road again… Som vanligt är det min son som har fotat när jag finns med på bild.

IMG_8196

Vi åkte på lika fina vägar och såg lika många vackra vyer den här dagen men något har hänt vid uppladdningen av en del av mina bilder så bara ett fåtal kan visas.

IMG_8202

En fin solros lyser i alla fall upp dagens inlägg.

DSC_0036

Vi kom till en ruin av något som helt klart var en turistattraktion. Det var trångt på parkeringen framför. Ofta fotade jag skyltar bara för att komma ihåg var vi såg vad. Så gjorde jag även denna gång men den finns på en av de bilder jag inte kommer åt. Det får räcka med att veta att detta är mellan Comosjön och Milano.

DSC_0039

Vid ruinen låg en liten by och Alperna med de slingrande vägarna fortsatte att förgylla vår resa.

DSC_0050

När vi lämnade Alperna bakom oss  blev vi båda besvikna. Från att ha kört i ett drömlandskap hamnade vi i ett grått, trist och väldigt fult Milano. Italien som ska vara så vackert! Jag har tidigare bara varit på Sicilien och Sardinien och där är det fint. Men det vi såg här gjorde oss inte glada. Att alla trafikregler ignoreras kan kanske också ha påverkat men fartdårar har vi träffat på under hela resan. I några länder följs reglerna någorlunda men i Italien och Frankrike blir man tutad på och omkörd så fort man försöker hålla hastighetsbegränsningarna. Vi märkte att vi började ändra körbeteende båda två för det var lättast så. Att vi även blev tutade på när vi körde korrekt rondellkörning och i andra situationer när vi inte var tillräckligt snabba, det är nog sådant man får räkna med. Några gånger blev vi ordentligt skrämda men som tur var gick det alltid bra.

När vi kom ut på landsbygden blev vi på bättre humör igen. Återigen kom vi in i ett bergigt landskap med utsikt över dalar och små byar. När vi närmade oss havet och såg första skymten av det var vi nästan euforiska igen. Medelhavet låg framför oss och samtidigt hade vi höga berg omkring oss.

En stor fyrarummare med takfönster och balkonger åt två väderstreck, väntade när vi kom fram till Albenga, som ligger mellan Genua och Sanremo.

DSC_0052

I Albenga hade vi inga särskilda planer utan ville bara ha en mellanlandning innan vi for vidare. Vi gick ut för att leta upp en restaurang som verkade bra och hann då se i alla fall lite av staden.

DSC_0061DSC_0063DSC_0066

Här ligger restaurangen som vi hade planerat att besöka. Den såg ganska igenbommad ut så vi gick för att utforska det övriga utbudet. Efter en stund konstaterade vi att vi båda mest kände för att gå tillbaka till lägenheten och äta det vi hade där. Det blev mackor, youghurt och te och det smakade väldigt gott.

DSC_0068

Men innan vi kom hem hamnade vi naturligtvis nere vid havet.

DSC_0071DSC_0075

Nu landar jag i Sverige ett tag igen och vill berätta hur underbart det är att kunna vandra i en riktig skog där man får gå precis hur man vill. Jag ska inte säga att det inte finns fina skogar i andra europeiska länder men vi letade aldrig efter skogar eller vandringsleder. Vi hade så mycket annat vi ville se.

Det blev väldigt tomt när min son lämnade mig här för att åka hem till sig. Min syster åkte iväg till USA för första delen av en utbildning och det blev så tyst. Men dagen efter, på söndagen, kom min äldsta dotter och hon och jag har varit ute och vandrat i skogen, pratat, myst och haft det fint tillsammans. Min dotter ville gärna gå till en minneslund och tända ett ljus så vi tog oss till Mjölbys minneslund, en dag efter alla andra, och tände varsitt ljus för de som inte är här längre. Många lyktor och ljus brann fortfarande och vi var inte helt ensamma om att komma dagen efter den stora ljuständardagen. Men det var ganska tyst och fridfullt och jag föredrar det så. Känslomässigt gav det mig ingenting eftersom ingen av mina bortgångna närstående finns på den kyrkogården, men det var ändå fint att komma dit.

DSC_0845

I morgon åker min dotter hem till sig igen och jag ska fortsätta sortera mina bilder och visa er hur härligt det kan vara på den franska rivieran.


13 comments

 1. Jag tycker mycket om Italien men en del städer är ganska så slitna och dit hör Genua. Men på något vis har det också sin charm. Dock så föredrar jag när det är lite lugnare i trafiken!

  Kram

  Gilla

  • Genua kom vi aldrig till men, som syns på bilderna, så har Albenga en del ganska slitna kvarter också. Men det finns ändå en viss charm i det. I de delar av Milano vi såg var det bara grått och tråkigt.
   Lugn trafik är helt klart att föredra 😀
   Kram

   Gilla

 2. Ser fram emot fler inlägg med underbara foton! Jag förmodar att alla länder har sina ”ups and downs”, eller finsidor och fulsidor om du så vill. Hittills tycks ni prickat in det vackraste så ni kanske behövde se något mindre vackert för att kunna njuta vidare 🙂

  Gilla

  • Det kommer några till innan jag börjar ge mig ut och fota här hemma igen. Just nu känns det faktiskt lite vilsamt att inte bära med kameran överallt 🙂
   Du har nog helt rätt i att det var bra att se en mindre vacker del av Italien. Glädjen blev säkert större när vi sedan kom in i finare omgivningar 😀

   Gillad av 1 person

 3. En fyrarummare, bara för er, wow! Men jag förstår att det kan bli så ibland å man beställer logi på nätet. Bara att tacka o ta emot. Några besvikelser får man kanske räkna med under resans gång, minns när jag på en bröllopsresa skulle färdas längs ”Romantische strasse” i Tyskland, det var väl inte alltid så romantiskt. Men du, vilken lyckad resa ni har gjort, kunde ni ha haft det bättre?

  Gilla

  • Haha, ja inte behövde vi så mycket utrymme. Men priset var bra och både utsikt och läge var fina och då är det bara att slå till 🙂
   Kanske var jag lite orättvis i min bedömning av Milano eftersom vi aldrig var inne i centrum, men det var så starka kontraster mot vad vi hade sett innan och det tog lång tid innan vi kom till något fint igen. Hoppas att ni fick några romantiska upplevelser på er resa även om inte hela vägen gick genom ett skimrande vackert landskap 🙂
   Nej, jag tror faktiskt inte att vi kunde ha haft det bättre. I alla fall inte det två första veckorna då vädret var så fantastiskt 😀
   Kram

   Gilla

 4. Synd att det krånglade med uppladdning av bilderna … hoppas det ordnar sig. Precis som du brukar jag fota skyltar för att minnas orter och andra platser … funkar bra som stöd för minnet 🙂
  Ska bli kul att få se lite bilder från den lyxiga Franska Rivieran 🙂
  Jag förstår att det är tyst och tomt hemma nu när din syster inte är hemma och då är det naturligtvis helt underbart med besök från din äldsta dotter – synd att hon redan måste åka hem …
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är synd och jag kan nog inte fixa det själv. Jag sparar dem som de är och ser om problemet löser sig själv eller om jag kan få hjälp framöver 😉 Jag har fotat skyltar och lagt in varje dags foton i enskilda mappar för att underlätta för mig. Det är jag glad för nu när jag ibland har svårt för att känna igen platser 🙂
   Det blev tomt när sonen åkte och nu är det återigen samma tomhet när min dotter nyss har gått till tåget. Men jag har egentligen inga problem med att vara ensam. Det har bara blivit en vana att vara tillsammans 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Italien är underbart men inget vidare att köra bil i. Jag har också gjort det men höll på att bli påkörd när jag stannade vid en stoppskylt, man stannar tydligen inte om det inte kommer några bilar.
  Förstår att det är trist när sonen åkt hem, det blir så tomt när man umgåtts så mycket.
  Kram

  Gilla

  • Haha, nej man ska nog helst inte köra bil i Italien 😉 Men det gick bra och jag tror att det ändå var en bra erfarenhet.
   Det blev väldigt tomt men nästa dag kom min äldsta dotter. Nu har hon precis åkt och det blev lite tomt igen. Men det är egentligen inga problem. Bara lite ovant efter flera veckors ständigt sällskap 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s