Dag 6 – Innsbruck

Det var lite tråkigt att köra sista biten hit i mörker. Vi såg ingenting av omgivningarna men vi anade att det skulle vara väldigt fint. Därför kändes det härligt att vakna och se den här vyn när vi drog upp persiennerna i vår lägenhet.

DSC_0001

Vi hade tillgång till en takterass och självklart var vi nyfikna på att se om vi hade Alperna runt om, på alla sidor om oss. Det hade vi. Höga bergssiluetter syntes åt alla håll och vi kunde knappt slita oss

DSC_0013DSC_0025

Plötsligt orkade solen sig upp ovanför bergen. Vilken skillnad det blev. Återigen kände vi tacksamhet över vår tur med vädret. Lite kyliga morgnar men varma sköna dagar.

DSC_0043

Vi åt vår frukost och gav oss iväg på äventyr. Vi hade inget särskilt mål förutom att ta oss till floden Inn, som rinner genom staden. Ett väldigt vanligt träd en bit ner i Europa, ser ut så här. I alléer och parker och även på många håll längs med vägarna ser man dem. Jag har ingen aning om vad det är för sort men de är fina.

DSC_0074

Det var inte långt ner till Inn och där hittade jag just de motiv jag har sett inom mig när vi planerade den här resan. Det enda som fattas är snö på topparna men då ska man nog komma lite senare eller tidigt på våren.

DSC_0075DSC_0094

Dagen innan hade vi pratat om att det vore fint att stå på en alptopp men att det troligtvis inte skulle bli av. Här såg vi att möjligheten faktiskt fanns och vi nappade direkt. Nordkettenbahn skulle ta oss upp till de höga höjder vi längtade till. 2234 möh finns Alptoppen Hafelekarspitze Först åkte vi bergbana (på räls) en bit upp.

DSC_0109

Där bytte vi till en kabinbana som tog oss till ytterligare höjder. Tyvärr är det inte snö som syns där uppe utan bara vitt berg. Vi funderade på om vi borde ha tagit med vantar och mössor men det var ju lite sent i det här läget.

DSC_0121DSC_0139

Vissa duktiga personer valde att fotvandra upp i stället men jag undrar om de kom lika långt som vi. Men det ser väldigt skönt ut på lite håll.

DSC_0140

Här bytte vi till den andra kabinbanan och den näst sista etappen av vår toppfärd.

DSC_0150

Den sista biten upp fick vi ta oss för egen maskin och längst upp till höger i bilden ligger Hafelekarspitze.

DSC_0166

Ett underbart väder och vi saknade inte alls mössor och vantar. Lite dis gjorde att det var svårt att få med de Alper som anades lite längre bort men våra ögon såg dem bättre än kameralinsen kan återge.

DSC_0192DSC_0194DSC_0198DSC_0203

20181030_0821015820321764957066449.jpg

Långt där borta kan man se att lite snö fortfarande ligger kvar.

DSC_0240

Innsbruck och floden Inn långt där nere och en fågel har tydligen flugit in i motivet utan att jag märkte det.

DSC_0247

Nu kan jag säga att jag har stått på en Alptopp. Det var en fantastisk upplevelse och där ligger t o m de jämtländska fjällen i lä.

När vi kom ner från toppen gick vi en sväng genom de gamla stadsdelarna. Här är en port in dit.

DSC_0257

Där fanns det mycket att titta på och lockas av men jag var helt inställd på en enda sak. Jag kan ju inte vara i tyrolen utan att köpa mig en tyrolerhatt (…bara därför att, locka fram ett skratt… 😀 )

20181030_0821124204575477496033506.jpg

Lite mat ville vi ha innan vi reste vidare. I appen ”Happy cow” hittade min son ännu ett mysigt café som serverar veganrätter och mätta och glada vandrade vi sedan genom staden för att ta oss till bilen.

DSC_0261

Innsbruck är en väldigt fin stad med Alperna synliga nästan var man än går.

DSC_0269DSC_0271

Vi skulle vidare mot Zürich och följde gps:ens anvisningar genom dalar och på serpentinvägar upp och ner i bergen. Jättemysig bilkörning och lilla gulleklossen fortsatte att kämpa på bra. När vi blev fikasugna tog vi med oss en filt och satte oss i den vackra naturen. Jag kan knappt förstå att vi har haft så mysigt och sett allt detta nu när jag sitter i en liten stuga i Holland och lyssnar på regnet (mysigt det också).

DSC_0278DSC_0286

DSC_0280

Även denna dag blev lång och vi åkte mot solnedgången och var återigen framme vid vårt mål först när det hade blivit mörkt.

Fotat genom bilrutan under färd.

DSC_0299

Det här är det andra inlägget sedan jag skrev att jag inte kunde lägga ut något på nätet 😉 Bättre förutsättningar gör det lite lättare.


21 comments

 1. Fantastiskt vackra bilder och man blir sugen på en resa dit. Tänk vad mycket vackert som finns på vårt jordklot. Du var väldigt tjusig i tyrolerhatten också ☺
  Kram

  Gilla

  • Alla bilder man sett från Alperna visar fantastiska landskap men att få uppleva det på plats kan jag verkligen rekommendera. Det är stört omöjligt att fånga allt i bilder. Det är så många känslor som ploppar upp och för mig blir det nästan några glädjetårar 🙂
   Tack för komplimangen men jag har inte tänkt använda hatten själv 😉 Den ska placeras på något väl utvalt ställe, kanske ett gosedjur får stå till tjänst 😀
   Kram

   Gilla

  • Hahaha, den där tyrolerhatten var mest ett skämtsamt inslag och jag kommer nog aldrig att använda den 😀 Men kul att ha en eftersom vi ofta har sjungit den sången inom familjen 😉
   Vyerna var verkligen enastående men helheten går förlorad i bilder, tyvärr.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Vilken vacker dag och så fantastiska bilder från er utflykt på höjden. Vilken tur att ni hängde på den. Du klar väldigt bra i Tyrolerhatt så det var verkligen en självklarhet att du skulle köpa en sådan.

  Kram och det fortsatt gott på er resa!

  Gilla

  • Tack, vi hade jättemycket tur med vädret de första veckorna och det gjorde nog sitt till 😀 Det var en väldigt lyckad tur upp till toppen och vi stannade där uppe ganska länge. Ganska märklig känsla att stå där uppe och se ner i dalen. Lite mer storslaget än i Åre 😉
   Tack för komplimangen, men jag har nog inte för avsikt att använda min tyrolerhatt. Tycker mest att det är kul att ha en sådan 😀
   Tack så mycket och kram.

   Gilla

 3. Du är jättesöt i din tyrolerhatt, lite pillemarisk min bara…hihi
  Vindlande vackra vägar, och det ser ut som om ni vore helt ensamma däruppe på toppen, ja alltså ensamma i hela världen! Ja jag fattar och ser ju på andra kort att det är gott om folk där, men känslan! Och visst kände ni er ganska små bland de höga alptopparna?

  Gilla

  • Haha, tack 😀 Den är inte inköpt för att användas av mig utan den ska placeras på något bra ställe. Kanske tillsammans med andra resminnen 🙂
   Det var så otroligt vackert men helt ensamma var vi inte. Rätt som det var så kom det en otålig lokalbo och körde om oss i de farliga kurvorna. Tack och lov så gick det alltid bra. Några andra turister fanns det också och på de lite större vägarna kunde det vara ganska gott om bilar.
   Ja, visst var vi rätt så små där uppe, en härligt vindlande känsla 😀
   Kram

   Gilla

 4. Fantastiska bilder och vilka vyer! Det är inte utan att jag blir alldeles makalöst avundsjuk. Undrar just om jag ska sparka lite på gubben att det är en bilsemester i Europa på gång… 🙂

  Gilla

 5. Tänk att få komma upp på en sådan bergstopp. Jag som inte ens kom upp på Middagsberget i somras heller. Vilken utsikt du bjuder på och vilket väder. ps Du passar i den hatten minsann Ha en fortsatt bra resa. Ser fram emot dina bilder

  Gilla

  • Ja, inte trodde jag att vi skulle kunna ta oss dit upp men det var härligt att stå där och se ut över alptoppar och ner i dalen 😀 Vi hade fantastiskt väder som tur var.
   Hatten var mest tänkt som en kul grej och den kommer nog inte att sitta på mitt huvud något mer 😉
   Fler inlägg och bilder kommer snart. Kul att du vill se dem 😀

   Gilla

 6. Tyrolerhatten passade dig perfekt, allt klär en skönhet. Ojoj så mycket vackert. Fotot på sonen med den fina vyn bakom var otroligt vacker. Vilken resa och jag förstår att du haft bästa resesällskapet, troligtvis har även sonen haft det. Vilket väder, solen skiner på alla foton, ta med lite sol och värme hem är du snäll.

  Kram

  Gilla

  • Hahaha, tack 😀 Så synd att den inte får pryda mitt huvud något mer då 😉 Kanske hamnar den på något gosedjur eller på en hylla, jag vet inte riktigt. Men jag är inte en hattmänniska och definitivt inte en tyrolerhattperson 😀 Kände bara att jag var tvungen att ha en.
   Vi har nog båda uppskattat både resa och sällskap och vi har haft jättekul tillsammans.
   Solen hade vi faktiskt med oss till Sverige igår men värmen lämnade vi på rivieran, i alla fall innan busvädret kom dit.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s