Ännu en höstvandring ner till centrum

Inte bara jag vill att allt ska vara under kontroll inför Europaresan. Vården vill också försäkra sig om att allt står rätt till och eftersom jag hade alldeles för lågt järnvärde förra veckan så blev jag uppmanad att lämna nya prover idag. Jag hoppas att förändringen i medicinering ska ha löst problemet och i morgon får jag svar på det. Till dess ska jag försöka att inte tänka på vad de annars vill ta till för åtgärder.

Det finns ett annat litet hot också, men jag minimerar risken så mycket det bara går. När min syster kom hem från Kreta var hon dunderförkyld. Jag öppnade hennes ytterdörr och sa hej och sedan gick jag genast bort från alla hostningar och nysningar och upp till mig. Vi ville ju prata lite och senare satt vi i varsin ände av trappan, min syster var noga med att andas i en annan riktning än mot mig. På natten blev hon dessutom riktigt rejält magsjuk och dagen efter var  hon helt utslagen med dunderförkylning, magsjuka från helvetet och nästan 39 graders feber. Jag höll mig borta större delen av dagen men ville ändå försäkra mig om att hon klarade sig. Några gånger gick jag in till henne med munskydd, var noga med att inte röra något, stod långt ifrån henne och kollade hur läget var. När hon började kunna svälja någon liten klunk cola (avslagen cocacola är väldigt bra i sådana lägen) fixade jag lite vätskeersättning och bar ner. Hela tiden var jag väldigt noga med handhygien och hade alltid munskyddet på mig. Mardrömmen vore att dra på mig något som gör att jag måste läggas in för uppsikt. Men det verkar som om jag har klarat mig.  Min stackars syster, som det verkligen har varit synd om, är som tur är på bättringsvägen och som egenföretagare måste hon ut på uppdrag redan i morgon igen.

Som vanligt, när jag har ärende till vårdcentralen, blir det en liten promenad vid ån. Det är en väldigt varierande blandning med gröna träd och gräsmattor och alla nyanser av höstfärger. Jag fokuserar mest på det speciella med en vacker höstdag och det gröna får vänta till nästa vår.  Första bilden, på den fjälliga bläcksvampen som snart bara är en svart pöl, fanns kvar i kameran sedan en tidigare skogspromenad. Jag hade glömt den men nu får den vara med i alla fall.

DSC_0016DSC_0018DSC_0037DSC_0061DSC_0074DSC_0088

Nu är nästan alla mina fönster tvättade efter fasaduppdateringen. Det är gamla fönster som ska tvättas på in- och utsida och även däremellan. När hela huset tvättades med högtrycksspruta rann det smutsvatten in mellan rutorna också så det har sett ganska gräsligt ut. Jag har tagit itu med ett tvådelat fönster varje dag  (fönstertvätt är inte skonsamt för fibromyalgin) och nu är jag snart färdig. Dessutom lämnar jag min bostad relativt nystädad för övrigt också. Det kan hända att min syster får tid och ork över till att be en mäklare komma och göra en värdering och då är det ju trevligt om det ser ok ut. Nu återstår bara att hålla alla tummar för att inget ska sätta käppar i hjulet för vår resa. Det känns lovande och med lite extra järnrik föda och tillägg av c-vitaminrik frukt så ska nog allt bli som det är tänkt.


10 comments

 1. Underbara bilder från din promenad! Vilka härliga färger … och så fint du fångade koltrasten med kameran! Jag håller tummarna för att dina prover är bra och att du inte smittats av några bakterier eller virus av din syster. Skönt att läsa att hon är på bättringsvägen!
  Du har verkligen haft mycket att stå i … och snart är ni på väg söderut!
  Kram

  Gilla

  • Tack, det finns mycket fint att titta på nu 🙂 Jag tyckte lite synd om koltrasten. Jag tror att den var trött. Den ser lite skadad ut och har en kal fläck nedanför vingen. Men den mumsade i sig flera bär medan jag tittade på den så den piggnar nog till. Eller så var den bara orädd.
   Jag utgår från att proverna visar att allt är bra men jag fortsätter att hålla mig på lite avstånd från min syster 😉 Hon är redan iväg för att vara på plats i morgon och jag hoppas att en natt på hotell får henne att må ännu bättre. Vi träffas en liten stund i morgon men sedan ses vi inte förrän andra veckan i november.
   Ja, tänk att det nästan är dags nu. Som jag har längtat efter det här 😀 Det ska bli så kul.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Då håller jag en tumme för att järnvärdet är bättre nu. Klokt av dig att vara så försiktig med tanke på din systers åkommor men är du inte smittad än så hoppas jag att du slipper smittan.

  Härliga bilder som vanligt från din promenad!

  Kram

  Gilla

  • Tack, jag håller också tummarna men jag tror nog att allt är som det ska nu 🙂
   Jag har aldrig varit så försiktig när någon har varit sjuk förut. Men det vore väldigt tråkigt om det skulle bli något strul just nu. En förkylning klarar jag säkert men jag vill helst vara i Sverige om jag får så mycket feber att jag måste söka sjukvård (över 38 grader). Men nu tror jag att jag klarar mig 🙂
   Tack, naturen är vacker året om men nu är den väldigt färggrann 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Stackars din syster! Maginfluensan är det värsta jag vet, blir inte drabbad så ofta som tur är. Jag blir ju så sjuk och orkeslös, tar månader att återhämta mig. Fy och blä! Vågar inte ens tänka tanken att råka på en förkylning uppe på detta också. Hoppas din syster orkar med sina föreläsningar.
  Som alltid många fina foton, jag gillar den med bläcksvampen. Så häftig!
  Hoppas dina prover är bra, håller tummarna stenhårt.

  Kram

  Gilla

  • Jag tyckte så synd om henne. Är det något jag själv blir ynklig av så är det magsjuka. Hemska sjukdom! Men det händer även mig väldigt sällan och det är jag tacksam för 🙂
   Jag har inte hört något från min syster idag men igår var hon övertygad om att det skulle gå bra. Hon var överlycklig över att ha orkat gå en 10-minuters promenad och kände att krafterna återvände snabbt 🙂
   Tack, det finns en del fina platser här och bläcksvamparna är spännande. Så fina och riktigt bra matsvampar som små och så äckliga i slutstadiet.
   Hb var normalt, folsyran lite låg och takrolimus (ett värde för de immunsänkande medicinerna) var för högt. Sänker den dosen och måste lämna prover direkt när jag kommer hem. Men det ska inte vara någon fara. Några förmaningar fick jag från sköterskan och sedan var det bara glatt prat om hur kul jag kommer att få 🙂 Min son är på väg hit och i morgon ger vi oss iväg 😀 Kan inte riktigt fatta.
   Kram

   Gilla

 4. Försök verkligen hålla dig borta från alla smittor! Jag brukar med vara försiktig innan en resa och det är ännu viktigare för dig förstår jag. Nu försöker jag undvika förkylningar innan jag ska åka och hälsa på barnbarnet.
  Hoppas vi får följa dig på resan!
  Kram

  Gilla

  • Jag har varit väldigt försiktig och nu verkar det som om jag har klarat mig undan alla smittor 🙂 Jag hoppas du lyckas lika bra så att du kan träffa den lilla sötplutten utan risk för honom.
   Jag är glad om ni följer med och jag ska försöka uppdatera regelbundet 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Nämen stackars syster, och nu håller jag alla tummar för att du slipper eländet. För mer olägligt kunde det ju inte bli! Stoppa i dig några vitpepparkorn, hela, det brukar dagispersonalen äta som förebyggande mot magsjuka. Förkylningen har jag inga trollkonster för, vitlök? Det äter jag varje dag, om jag inte ska träffa en massa folk på nära håll, då hoppar jag över av ren barmhärtighet. Jag har ju förstått att du planerar att flytta norrut men vad ska syster hitta på? Huset blir förstås för stort, men hon ska stanna påorten? Ja det händer mycket på dn front just nu, håller alla tummar för att allt som sker är bara positivt
  Kramen

  Gilla

 6. Nu håller jag alla tummar för att du kommer iväg som planerat. Innan löven har fallit är det här en väldigt fin tid Här ligger dimman tjock men när den lättar blir det nog en riktigt fin dag.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s