Första dagen – Sverige

Vår färja mellan Trelleborg och Travemünde hade avgångstid kl 22.00 så vi hade planerat att ge oss iväg efter lunch. Men det är så tråkigt att bara vänta på att klockan ska gå så vi kom snabbt överens om att ta en extra sväng runt Skånekusten i stället för tråkiga E4:an ner till Helsingborg och sedan till Trelleborg. Det blev lättast att i alla fall börja med E4:an ner till Jönköping och det är ju faktiskt ganska vackert vid Vättern. Första stoppet gjorde vi efter bara drygt en halvtimme. När man bor i närheten så blir det aldrig av att stanna vid Brahehus ovanför Gränna. Men nu kunde vi ta oss den tiden och solen flödade över både ruin och omgivningar. Synd att det var så disigt men fint var det i alla fall.

DSC_0004

DSC_0008DSC_0013

I Jönköping svängde vi av och valde att åka lite mindre och finare vägar. Vi körde på och hamnade vid Långasjönäs. Det var dags för en bensträckare och när vi gick en liten bit från bilen såg det ut så här åt ena hållet…

DSC_0041

…och så här åt det andra.

DSC_0035

Utan andra planer än att ta oss ner till Sölvesborg och fortsätta så nära havet som möjligt mot Trelleborg, fortsatte vi på lite mindre vägar. När vi blev hungriga såg min son en skylt om badplats och vandringsled. Dit svängde vi in, hittade en mysig plats vid en sjö och satte oss på bryggan för att äta vår medhavda mat. Väldigt bra med mattermos!

DSC_0050DSC_0054

Jag såg en liten bro och gick några meter in i skogen mot den och då dök plötsligt den här ruinen upp. Jag kommer varken ihåg var vi var eller att vi såg något om det här på infotavlan. Kul att bara råka stöta på spännande saker.

DSC_0065

Vi passerade Kivik och lite senare svängde vi ner mot havet för en fikapaus. Vi hade kokat vatten och hällt i termos och gjorde kaffe i pressaren. Det där med att koka vatten via bilens 12V-uttag gick naturligtvis inte 😉

DSC_0089DSC_0091

Innan solen gick ner hann vi även besöka Ales stenar, Sveriges största bevarade skeppssättning.  Jag har varit där förut men för min son var det nytt och väldigt uppskattat. Vi fick nästan se solnedgången där men vi ville vara i god tid till färjan  så vi övergav tanken om att sitta där och se solen gå ner bortom horisonten.

DSC_0106IMG_6843DSC_0111IMG_6819DSC_0110

Fåren längst där nere har verkligen fina vandringsleder.

DSC_0126DSC_0134

Som jag misstänkte blir det lite ont om tid för bloggande och även att läsa bloggar. Jag skriver ner några rader när jag hinner och orkar men det blir nog hela tiden några dagar i efterhand. Just nu sitter jag i vårt AirBnB i Jerichow i Tyskland och vi har haft en fantastisk resa hittills. Men det får jag återkomma om.


 1. Det gjorde ni alldeles rätt i – ja, att ni åkte lite tidigare och hann med att se en del på väg till färjan 🙂 Ale stenar är en mäktig plats – läckra bilder! Jättefina bilder allihop – och en härlig bild på dig och din son!
  Skriv lite när du hinner – ska bli kul att läsa när det än blir!
  Ha en fortsatt bra resa!
  Kram

  Gilla

 2. Ni hann ju se mycket fint här hemma! En fin resa bara det, mer än vad jag sett i år och då är det ändå på hemmaplan. Ser mycket fram emot fortsättningen!
  Kram

  Gilla

 3. Åh det ser ju ut som när vi är i farten – gamla stenhögar 🙂 Det ser i alla fall ut som om er resa börjat på bästa tänkbara sätt.
  Härligt med en uppdatering, så klart har ni annat att roa er med än att blogga men vi gläds åt det du hinner plita ner under resans gång! Ser med spänning fram emot fortsättningen!

  Gilla

 4. Så härligt att allt klaffade och att ni nu är iväg på er långtur. Hoppas ni får det riktigt bra och upplever och ser mycket spännande! Ser fram emot att följa dig genom dina uppdateringar.

  Kram och ha det riktigt bra!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s