En ren njutning

I morse vaknade jag återigen till en härligt vacker dag med frostiga gräsmattor och en temperatur runt nollan. Det räckte inte för att allt skulle vara frostgnistrande men i öppen terräng var det lite synd om de blommor som fortfarande finns kvar. Jag gick genom ett litet koloniområde i närheten och fotade en del blommor. Det är en tydlig skillnad mellan växtplatserna. De blommor som hade lite skydd av buskar visade inget spår av frost medan de som saknade skydd blev vackert isiga.

DSC_0002DSC_0006DSC_0019DSC_0022DSC_0010DSC_0027DSC_0024DSC_0031

Jag kom ut från koloniområdet och hittade en bilruta med spännande mönster.

DSC_0004

Strax efteråt hörde jag ett väldigt oväsen uppifrån. Vissa flyr kylan för varmare klimat.

DSC_0034

Jag tog mig snabbt bort från asfalt och hus och in i lugnet i skogen. Renfanan, baldersbrån, en fjällig bläcksvamp och ett vackert lönnlöv blev mina nästkommande motiv.

DSC_0098DSC_0101DSC_0110DSC_0118

Till sist kom jag hem och hittade en bärklase i slånaronian.

DSC_0136

Efter ett antal blåsiga dagar var det härligt med en vindstilla, kylig morgon. En tidig lördagsmorgon då jag inte såg någon annan människa. Hela världen var min att njuta av. I alla fall den lilla del av världen som finns just här.


17 comments

 1. Härligt frostigt! Vackra foton har du fått med dig hem i alla fall. Än så länge får jag vänta på mina frostfoton, inte för att vi inte haft någon frost för det har vi, men bara på dagar jag varit på väg till jobbet. Inte riktigt läge att skutta runt med kameran då 😉
  Bläcksvampen ser nästan lite deppig ut den stackaren, gillar inte kylan alls som det ser ut 😉

  Gilla

  • Tack! Jag har ju möjlighet att gå mina promenader tidigt när frosten ligger kvar. Den försvinner ganska snabbt senare på förmiddagen.
   Det var synd om både blommor och svampar. De försöker kämpa på och en del klarar sig nog. Men bläcksvampen är nog snart bara en svart, oljig fläck. Det brukar de ju iofs bli men nu kanske det går ännu snabbare. Kanske är det slut på gräsklippning om det blir några fler frostnätter. Något att hoppas på 😀

   Gillad av 1 person

  • Haha, vet inte riktigt om jag bara ska tacka och ta emot eller om jag ska vara ärlig och säga att jag fortfarande fotar mest med automatik. Det är alltså kameran som är bra men det är klart, jag lyckas väl hålla den något så när stilla när det blir bra 😀 Jag försöker ibland fota med manuella inställningar men det tar tid och blir inte lika bra. Mycket mer träning behövs men sedan kanske jag kan ta åt mig beröm 😀
   Kram

   Gilla

 2. Härligt frostiga bilder! Så vackert med det gnistrande vita 🙂 Vi hade lite frost igår morse, men mest nere på vallen och inte nästan något här i kanten av skogen. Just nu nästan 15 grader varmt – det svänger minsann på temperaturfronten.
  Igår och idag har vi plockat ur husbilen, tömt ur vattensystemet och städat … i morgon ska vi köra ner den till vinteridet. Känns lite vemodigt … och jag längtar redan efter att få hämta hem den och inleda nästa års resor. 🙂
  Önskar dig en fin fortsättning på dagen och en skön söndagskväll!
  Kram

  Gilla

  • Jag dras till frost som en magnet 🙂 I alla fall så här i början på hösten. Men allra finast är det när rimfrosten växer till sig rejält på kala grenar.
   Usch, så tråkigt att behöva erkänna att husbilsresorna är över för den här gången. Jag minns precis hur det var och hur stor längtan var att komma iväg igen så fort snön var borta. Men ni kan ju alltid börja planera redan nu. Det är också roligt 🙂
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

  • De flesta hinner inte gå en runda på morgonen men jag är ju alltid ledig. Man får ta vara på de få fördelar som finns när man är sjukskriven. Men du har ett fint fjäll med snö på toppen som utsikt och det är ännu bättre än lite frost 🙂

   Gilla

 3. Vilka vackra foton! Men för min del så räcker det att bara få se skönheterna på bild. Denna tiden är värst eftersom jag fryser konstant. Utom när jag är i stugan och det sprakar från vedspisen, men där jag ju inte sitta. Första oktober idag, det är dags att ta fram vinteroverallen. Jag ska nog plocka lite slånbär idag, ska ta och koka lite saft. Väldigt gott! Ska bara sova lite först.

  Kram

  Gilla

  • Tack! Precis så tyckte jag också förut men sedan blev jag sugen på att prova själv. Kanske för att det var en av få saker jag orkade den perioden. Nu hänger kameran ofta med på promenaderna 🙂
   Jag är också frusen men tar på mig fleecetröja och sitter under en filt 🙂 Inte hela tiden så klart men när jag inte gör det så är jag ju i rörelse och då håller jag värmen. En sprakande kamin eller vedspis är bästa värmekällan och största mysfaktorn. Var glad för den. Jag tror inte jag kommer att få en sådan någon mer gång men jag har njutit av vedvärme under många år.
   Lycka till med saften och sömnen 😀
   Kram

   Gilla

 4. Kära nån så vackra foton, frostiga blommor och blad är bland det vackraste som finns. Och det har du ju även här i bakgrunden på bloggen. Nu ska jag läsa vidare

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s