Första frostnatten

En och en halv grad varmt och jag letade fram mössa och fingervantar. Kameran hängdes över axeln och jag gav mig av för att leta höstbilder. Självklart spanade jag lite efter svamp också och jag hade med mig en liten plastpåse ifall jag skulle hitta något fint exemplar. Tre fina snöbollschampinjoner var det enda jag hittade men jag blev inte besviken för det. Det var en härlig morgon med sol och en underbar luft.

Knud har lämnat en del spår efter sig trots att han bara gjorde ett kort besök. Några områden var t o m avspärrade eftersom en del träd inte hade fallit utan lutade sig mot andra träd.

Jag vet att jag är ganska ensam bland mina bloggvänner om att längta efter frost och minusgrader men håll med om att om det håller sig på den här nivån så är det ganska friskt och skönt att komma ut.


19 comments

 1. Jag längtar verkligen inte efter frost men jag får erkänna att det är vackert. Själv föredrar jag en gradvis övergång och inte så tvära kast. Men vem vet, kanske blir det lite mildare igen.

  Kram och god kväll!

  Gilla

 2. Så här långt är jag med på att hösten är fin, lite frost stör inte. Men sen… då kommer den där eländiga vintern (ha ha, har du hört den förut 🙂 ).
  Härliga frostfoton! Läskigt med alla lutande träd, blåsten kan verkligen ställa till det! Lite tur att någon varit förutseende att stänga av innan någon skadas!

  Gilla

  • Du får visualisera hur du sitter i värmen på den kommande semestern 🙂 Då kanske du står ut när vintern kommer.
   Tack, det här var bara början på frostfotosäsongen och jag vet att det dyker upp många fina frostfoton hos dig senare 😀
   Idag avstod jag promenaden eftersom det blåser kraftigt och duggregnar. Det är nog bra att hålla sig borta från halvfallna stora träd en dag som denna.

   Gillad av 1 person

   • Det verkar regna överallt idag, här också. En riktigt gråtråkig höstdag.
    Jag har ju min resa till Teneriffa att se fram emot så jag klarar nog den här vintern 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Nämen så vackra frostiga foton, jag bara måste ta mig ur sänghalmen tidigare så jag har en chans att få fota! Och njuta, sommarens blommor i all ära, men måste jag välja så väljer jag höstens färgskrud i träden och frostiga löv före sommarblommorna. Men, helst vill jag slippa välja, var sak har sin tid. Trattisarna har inte riktigt vuxit till sig här, men jag har för avsikt att låta andra plocka dem i år. Hela förrådet är fullt av torkad svamp, dels från i år dels från tidigare år. Nån måtta får det vara…Men ack så svårt att avstå! Är det snart dags för dig att börja packa, har glömt när du åker, oktober? Kram

  Gilla

  • Tack! Kylan gjorde bara en blixtvisit och drog sig tillbaka igen. Men jag är glad att jag hann se frosten 🙂 Just nu föredrar jag också hösten men så småningom längtar jag lika mycket efter vår och sommar som jag nu vill ha höst och vinter 😀 Vi som gillar alla årstider har det ganska bra. Alltid något att se fram emot 🙂
   Hoppas någon annan tar vara på alla trattisar och att de hinner växa till sig innan det blir för mycket frost. Jag har varit med om att plocka trattisar efter en riktigt hård frostnatt. Då var de alldeles frusna och bröts lätt av när man böjde dem. Det var inget fel på dem utan de fick torkas som vanligt. Men då hade det bara varit en frostnatt. Det är kanske värre om de fryser och tinar flera gånger. Om du hittar trattisar och klarar av att bara gå förbi dem då gör du det verkligen bra. Det skulle jag nog inte klara.
   Vi åker 12:e oktober så det är två veckor kvar. Förberedelserna har varit igång ett tag men nu har jag ordning på allt som måste beställas. Själva packningen ska jag snart börja med. Jag gillar att vara ute i god tid så att jag genast kan packa ner sådant jag kommer på kan vara bra 😀
   Kram

   Gilla

 4. Ja det var verkligen iskallt igår, jag måste skaffa riktiga handskar för jag cyklar ju fortfarande. Jättefina bilder och det kommer att bli väldigt vackert i naturen framöver. Sen när löven har fallit av är det inte lika fint. Igår hade jag en kund som sa maj hela tiden fast han menade oktober. Han ville nog ha vår istället.
  Kram

  Gilla

  • Usch ja, att cyckla utan vantar i kylan är ingen höjdare.
   Tack! Det blir nog ingen mer frost på ett tag men det är nog bäst så. Löven ska få vara ifred med sin färgprakt ett tag till. När löven faller av hoppas jag på riktigt vackra dagar med tjocka lager rimfrost på grenarna 🙂 Men det brukar inte bli många sådana dagar här nere.
   Oj, så länge din stackars kund får vänta innan han får som han vill.
   Kram

   Gilla

 5. Du gör enastående fina bilder. Här har det inte varit frost ännu för det blåser så förbaskat. Hade hoppats att det skulle bli lugnt någon dag så jag kunde fixa i trädgården. Nu har det stormat i en hel vecka och imorse var det ganska lugnt en stund men då störtregnade.

  Gilla

  • Tack, så snäll du är som skriver så 🙂
   Det har varit blåsigt här också men just den natten var det tillräckligt lugnt och klart så att kylan kunde ge mig lite fin frost. Blåstperioderna har en förmåga att hålla sig kvar ett tag men snart får du säkert några fina dagar då du hinner både fixa det som ska fixas och ha det skönt ute 😀

   Gilla

 6. Underbara frostiga foton! Jag gillar också frost, men det kan gärna få vänta ett tag till – jag vill plocka mer svamp först! Idag är det garanterat frostfritt med 11 plusgrader och duggregn … härligt! 🙂
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  Gilla

  • Tack!
   Jag håller med om att det kan få dröja lite till innan frosten kommer och stannar. Men det var kul att den kom på ett snabbt besök 😀 Hoppas det kommer mycket regn idag och i morgon så att svamparna ploppar upp i mängder sedan 🙂
   Tack och detsamma till dig.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s