Vilken fantastisk plats

Tänk att det finns sådana här ställen. Jag förstår att min syster drömmer om att kunna bo vid havet. Jag kommer gärna hit ibland men mitt drömboende finns fortfarande någon annanstans.

Lördagen började med regnskurar och en igenmulen himmel. Vi bestämde oss för att avvakta med promenad eftersom det väntades bättre väder senare. Jag roade mig lite med att fota vatten genom fönstret. Jag har till uppgift från fotokursledaren att experimentera lite med manuell inställning med bländare och slutare och att gärna fota just vatten. Det blev väldigt många misslyckade bilder. De flesta blev helt vita eller väldigt mörka eller suddiga. Jag stod i rummet med min kamera på stativet och jag bytte till teleobjektivet. Jag gissar att det blev svårare tack vare teleobjektivet men annars hade avståndet varit lite för stort. Tyvärr vet jag inte om jag lärde mig så väldigt mycket för jag kommer inte alls ihåg vilka inställningar som fungerade något så när tillsammans. På de här bilderna tror jag att jag lät kamerans automatik sköta bländaren och att jag ställde in slutaren men helt säker är jag inte. Det blev i alla fall bilder där man kan se vad motivet är 😉

 

 

Vi åkte in till Ängelholm och köpte oss något att äta till lunch och sedan såg vädret mycket bättre ut. Det blåste rejält men den här gången verkade vindarna komma rakt in från havet. Vi hade alltså inte riktig motvind åt något håll. Vi bestämde oss för att gå innanför sanddynerna först och sedan promenera på stranden tillbaka till hotellet. Långt därborta syns Kullaberg och Kullen där Kullamannen sägs ha levt (många kommer nog ihåg tv-serien).

DSC_0113

Vi gick i kanten av den vindpinade skogen. Ännu en av alla fantastiska naturtyper i Sverige.

DSC_0118DSC_0119

Här infann sig en känsla av att vi gick på en stäpp, mellan hav och skog. Det var nästan så att vi höll utkik efter en giraff eller elefant.

DSC_0120

Tillbaka till havet. Vi hade varken hört bruset eller känt mycket av vindarna bakom sanddynerna (ja, jag vet att jag skrev dynorna i förra inlägget men efter påpekande från min lika språknördiga syster fick jag bråttom att ändra det misstaget. Tack för att du sa till  ❤ ).

DSC_0126

Snart tillbaka på hotellet och på vägen dit plockade vi på oss en del snäckor.

DSC_0129DSC_0145

Vi gick ut en bit på den långa bryggan vid hotellet men det blåste så mycket att vi stannade halvvägs. En syster och lite motljus kan bli så här.

DSC_0167

044

Jag skrattade när jag kom in på rummet och såg mig i spegeln. Nu kommer jag ihåg en av anledningarna till att jag inte vill bo nära havet. Håret var alldeles stelt och spretigt av vindar, salt, vågstänk och sand. Jag minns så väl hur risigt mitt långa hår ofta var när jag bodde i Halmstad. Nåja, det fixade sig genom en dusch och efter en stunds vila var det dags för dagens middagsöverraskning. Jag blev inte besviken. Enligt servitrisen hade kocken sagt att han kände sig lite nervös inför mitt omdöme men jag var bara väldigt glad och tacksam för hans ansträngning och vilja att göra mig nöjd. Smakerna var lika fantastiska och välkomponerade som dagen innan och jag blev både väldigt mätt och glad. Min syster åt pluma iberico och hon var lika nöjd. Men hon slängde först några avundsjuka blickar på min tallrik. Det är svårt att få samma upplevelse genom att se en bild utan att känna dofter. Men jag kan lova att det gömde sig mycket gott där.

 

Vi hade turen att få uppleva en solnedgång över havet när solen gick och la sig bortanför Kullaberg.

 

 

På morgonen såg himlen ut så här. Solen gick upp i helt motsatt väderstreck men måste ändå ha påverkat färgerna i väster. Både solnedgång och morgonljus är fotade från mitt rum.

CSC_0022

Mina snäckor som förmodligen hamnar i någon glasbehållare, kanske med ett ljus.

DSC_0172


23 comments

 1. Vilka underbara dagar ni har haft den här helgen! Fint att vädret ordnade till sig så att ni kom ut på en härlig långpromenad. Att maten höll så god klass gjorde det verkligen inte sämre!

  Kram och god kväll 😀

  Gilla

  • Ja, det gav många minnen att tänka tillbaka på 🙂 Härligt med hav och strand och jag älskar att vi har så varierande natur i vårt land. Men för mig kan inget ersätta fjäll, karg natur och torrare luft 🙂
   Maten var den näst bästa upplevelsen med hela den väldigt fina helgen 😀 Att inte bara bli erbjuden torra morotsbiffar eller falafel var väldigt uppskattat.
   Kram

   Gilla

 2. Så heldig du er som har en søster du kan nyte livet sammen med. Jeg har ingen søsken i det heletatt, men har stort sett ikke savnet det gjennom oppveksten. Ikke i voksen alder heller egentlig. Men man merker det når en begynner å få gamle foreldre. Det hadde vært greit om vi var flere som kunne stille opp da, så ikke alt ble på meg. Du får nyte havet så lenge du har det inærheten 🙂

  Gilla

  • Jag och min lillasyster har haft både glädje och nytta av att dela ett tvåfamiljshus. Vi trivs väldigt bra med den lösningen och har hjälpt varandra i lite svårlösta situationer. Jag kommer att sakna henne när jag flyttar tillbaka till Jämtland, troligtvis nästa sommar.
   Jag har verkligen njutit så mycket jag kunde av den vackra havsmiljön och nu är vi hemma i vårt hus igen. Det är alltid skönt att komma hem hur roligt det än är att åka till andra platser 😀

   Gilla

 3. Wow vilka vackra solnedgångsbilder!
  Det ser ut som om ni haft en riktigt härlig helg. Jag har satt upp just det lilla hotellet på ”att göra listan” (bland mycket annat). Det där med att bo vid havet har väl inte enbart fördelar – mitt hår blir ofta lite svintoaktigt i kontakt med kombinationen saltvatten och blåst, kanske jag skulle få satsa på dreadlocks om jag bodde så 🙂

  Gilla

 4. Underbara bilder och en underbar upplevelse, själv är jag väl en ”södra Sverige människa”, precis som eken, greven och slotten går jag inte norr om Dalälven, i alla fall inte bosättningsmässigt, även om det finns underbara miljöer norr om Dalälven. Skulle precis som din syster gärna bo nära havet, ex i Skåne.

  Gilla

  • Tack, det var precis så underbart 🙂
   Det är ju tur att inte alla vill bo på samma plats, det skulle bli lite trångt 😉 Kanske hamnar du i en skånelänga vid havet så småningom eller så blir du nöjd av att bara ta en semester vid havet 🙂

   Gilla

 5. Underbart! Fantastiska bilder på solnedgången. Vad mycket fina snäckor ni hittade. Kan man göra ett fint vindspel av 🙂
  Mitt hår gillar inte heller blåsigt väder men eftersom jag är en trogen mössbärare/keps så ser håret för jäkligt ut oftast utan blåst så det kvittar 😀
  Kommande vecka ska jag klippa mig, ska bli så skönt efter en solig och saltvattensbadande sommar, hjälper inte med inpackning längre. Var ett tag sedan jag klippte mig nu så det är verkligen på tiden.

  Kram

  Gilla

  • Tack! Vi fick nästan alla vädertyper man kan ha på hösten vid havet 🙂 Det enda vi inte fick var en vindstilla dag. Det hade varit skönt men vi klädde oss efter vädret 😀
   Jag är inte särskilt noga med mitt hår, använder t ex aldrig några hårprodukter utom schampo och balsam, men jag vill helst inte se ut som en igelkott 😉 Det var jätteskönt när jag blev av med mitt långa hår. Efter allt som hände då var min frisörska alldeles förskräckt över hur håret hade påverkats. Det lättaste var att klippa av det och jag blev nöjd 🙂 Men det blir tätare besök hos frissan nu.
   Hoppas du får en skön och lättskött höstfrisyr 😀
   Kram

   Gilla

 6. WOW! Vilken härlig helg ni fick … och vilka fantastiska bilder det blev – särskilt solnedgångarna som verkligen är helt suveräna! Maten ser väldigt aptitlig ut – och så bra att kocken gärna ville imponera lite på dig 🙂
  Kul med alla vackra snäckor – det blir säkert jättefint tillsammans med ett ljus 🙂
  Nu behöver du kanske vila lite, innan veckans olika aktiviteter tar vid – men sen kan du fundera över om du har lust att komma hit onsdag eller fredag nästa vecka – om du orkar och om du vill så är du såå välkommen!
  Kram

  Gilla

  • Det var precis så fint som jag hade trott och vi fick uppleva många vädertyper 🙂 Jag är glad att det även blev en fin solnedgång
   Den kocken borde lägga in de goda veganska rätterna i menyn. Underligt att de inte redan fanns med där. Blomkålsrätten hade han tydligen gjort förut men den andra middagen experimenterade han fram just den dagen. Enligt personalen kallade han sig själv vegokungen efter allt mitt beröm 😀
   Ja, nog behövs det lite vila. Att gå i sand tar på krafterna och sista morgonpromenaden fick min syster gå ensam. Men idag var jag ute en stund på morgonen och hittade lite svamp 😀
   Jag kommer väldigt gärna och jag gissar att du menar veckan efter den här veckan (bara för att undvika missförstånd). För mig går det bra både onsdagen eller fredagen men vi kan väl hålla lite koll på vädret och låta det bestämma 🙂 Ska bli kul att se dina skogar 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Precis … nästa vecka alltså – tror jag skrev det också 🙂 Vi behöver ju inte bestämma vilken dag, utan vi kan hålla koll på vädret och avvakta 🙂 Hoppas det hinner komma lite mer svamp här till dess bara 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

  • Tack! Jag tycker att det är svårt med manuell inställning av allt som kameran brukar få sköta automatiskt. Men nu vet jag i alla fall vad de olika delarna har för funktion 🙂
   Jag kan inte heller låta bli att plocka snäckor när jag går på en sandstrand vid havet. Det är lite speciellt 🙂

   Gilla

 7. Jättehärliga bilder! Det är en bra tid nu att göra såna här utflykter för vädret är fortfarande ok men man slipper trängas med människor. Kan bara tänka mig hur där såg ut i somras under värmeböljan.
  Kram

  Gilla

 8. Man tror knappt att vi befinner oss i samma land! Naturen är totalt olika, och jag är dåligt bekant med den delen av landet som är precis så förtjusande som andra delar, bara väldigt annorlunda. Man hinner inte ens under en livstid med att besöka alla ställen här hemma i Sverige. Jo kanske, om man håller högre tempo än vad jag gör..
  Lika delikat mat ser jag, o lika små portioner, hihi. Angående fotandet, kul att du finner kursen bra, i början är det nog svårast, sen går det väl upp några liljeholmens längs vägen och då blir allt mycket enklare. Min strategi är att fota på automatinställning o sen se om jag kan förstärka något i bildredigering. Saknar helt intresset för tekniska lösningar och inställningar, rättare sagt så är jag helt bombsäker på att jag ändå inte skulle kunna lära mig. Men fontänen var fenomenalt snygg på sista bilden!

  Gilla

  • Sverige är fantastiskt sägs det och det stämmer faktiskt. Det finns hur många fina naturtyper som helst och jag har haft turen att få se många av dem när vi kuskade omkring med husvagn 🙂 Jag har ju flyttat omkring en del också från Östersund och ner till Halmstad och upp igen via en del andra städer.
   Haha, jag blev lika mätt den här gången och det var fantastiskt gott 🙂
   Kursen är roligare nu när de första tekniska hindren är passerade. Jag kommer nog att fota mycket med automatiken även efter kursen men det är roligt att kunna och förstå begreppen. Annars har jag samma inställning som du till hur man ska göra 🙂 Jag var också ganska bombsäker men även den mest tveksamma kan lära sig. För min del var anledningen till kursen att jag skämdes för att jag inte visste vad vissa termer stod för.
   Tack! På den bilden hjälpte vinden till en del också.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s