Massor av kul

Det händer så mycket roligt i mitt liv nu och det är knappt att jag själv hänger med i svängarna. I går började buggkursen och jag har inte skrattat så mycket på länge. Härligt med människor i varierande åldrar som alla bjussar på sig själva. I dag åkte jag och min syster iväg till Klitterhus havsbadshotell, utanför Ängelholm. Det har varit planerat ett tag för att fira min systers 50-årsdag lite i efterskott. Vädret har inte varit det allra bästa idag men det spelar inte så stor roll. Vi klarade oss undan regnskurarna på vår vandring längs stranden och uppe bland sanddynerna. Och det kan vara ganska fint med lite dramatik i både himmel och hav.

Alla rum är olika både i storlek och möblering. Det slumpade sig så att jag fick hotellets minsta rum medan min syster fick det största. Men återigen, vad spelar det för roll när jag kan sitta i sängen och titta ut över havet? Jag har märkt ut mitt fönster med röd markering. Jag tror att min syster har de två fönsterna till höger om mitt men planlösningen är lite svårtydd så jag är inte helt säker.

InkedCSC_0050_LI

DSC_0005

DSC_0002

DSC_0011

DSC_0012

DSC_0023

received_1932957786762261

DSC_0017

DSC_0024

DSC_0026

DSC_0028

När jag var barn och bodde i Halmstad, hittade vi ofta maneter eller resterna av dem på stranden. Jag är inte säker men jag gissar att den här geléklumpen är just en sådan rest.

DSC_0029

DSC_0032

Vi lämnade stranden för att ta oss tillbaka till hotellet på stigar bland sanddynerna. Först kom vi längre ifrån stranden än vad vi hade tänkt oss men vi letade oss snart tillbaka.

DSC_0038

Men först tog jag en liten vilopaus. Ärligt talat var det inte alls lika bekvämt som jag försöker få det att verka så jag satt inte där så lång stund.

DSC_0041

DSC_0044

DSC_0045

Vi åt middag i hotellets restaurang och det ångrar vi inte. Vid incheckningen frågade jag om möjligheterna att få ett veganskt alternativ och fick ett löfte om att kocken skulle fixa något. Det här blev resultatet. När jag fick höra att min middag skulle bli rostad blomkål blev jag inte jätteimponerad men det här var något otroligt gott. Faktiskt bland det godaste jag har ätit. På bilden syns inte sparrisen och lite annat gott som ligger gömt under blomkålen. En väldigt smakrik och mättande måltid och jag ser redan fram emot vad kocken ska hitta på till mig i morgon.

DSC_0057

Min syster blev också väldigt nöjd med sin torsk.

DSC_0058

Efter middagen var vi båda väldigt trötta och drog oss tillbaka till våra respektive rum. Lite som hemma faktiskt. Vi umgås så mycket vi vill och sedan trivs vi bra med lite ensamtid.

Nu säger jag godnatt och i morgon hoppas jag att solen tittar fram åtminstone en liten stund. Tänk om vi kunde få se en fin solnedgång över havet.


25 comments

 1. Men å så mysigt! Vilken pärla ni har hittat, ser helt fantastiskt ut. Se där, då fick jag ett tips för kommande års semester! Härligt att de kunde fixa till ett veganskt alternativ till dig – och att det smakade! Hoppas ni får strålande sol i morgon så ni kan gå en härlig strandpromenad!

  Gilla

  • Det är lite annorlunda natur mot vad jag är van vid men ändå väldigt välbekant eftersom vi bodde inte så långt härifrån när jag var barn 🙂 Havet är fantastiskt och mäktigt. Kanske ännu mer fascinerande när det är lite ruskväder.

   Gilla

 2. Härligt! Tänkte på dig igår … och hoppades ni skulle få hyfsat väder på resan och hoppas nu ni får riktigt härligt väder resten av vistelsen där! Maten ser väldigt god ut – jag älskar blomkål i alla former – liksom torsk! Ditt rum ser jättemysigt ut – och vilket läge där med utsikt över stranden och havet! Härliga, dramatiska bilder över himmel och hav!
  Kram

  Gilla

  • Tack för tanke och väderönskan 😀 Det var ganska skapligt väder igår jämfört med hur det kunde ha varit och vi hade det bra 😀
   Då hade du gillat min maträtt. Jag blev verkligen positivt överraskad och skickade massor med beröm till kocken 🙂 Jag är väldigt nöjd med mitt rum. Alldeles lagom stort, härlig utsikt och skön säng. Allt man kan begära 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Vilka fina bilder och vad mysigt med en helg här i Skåne! Det är en del av vårt landskap som jag inte besökt, tror faktiskt aldrig jag varit i Ängelholm, däremot i Båstad och Torekov. Hoppas ni får det jättehärligt!
  Kram

  Gilla

  • Tack, då har du något att kanske se fram emot 🙂 Men stränderna är ganska lika längs Hallandskusten också och säkert på fler platser. Så om du inte är ute efter ett fint hotell så är det inte så stor skillnad. Torekov kanske t o m är mysigare att ströva omkring i och kanske ta båten ut till Hallands väderö 🙂
   Jag har inte vanliga datorn med mig hit och då är det lite bökigt att kommentera hos dig. När jag kommenterar med googlekontot så är det för att inget annat fungerar.
   Kram

   Gilla

 4. Vilka underbara bilder och vilket trevligt sätt att fira din systers dag även om det blev lite i efterskott. Jag tycker att ditt rum är otroligt fint även om det är det minsta av dem. Att kunna se över havet är en lisa för själen!

  Kram och ha det fortsatt gott!

  Gilla

  • Tack! Jag vet att min syster älskar att vara vid havet och att det här är ett favorithotell för henne. Då var det inte så svårt att komma på en bra present.
   Jag trivs bra i mitt rum 🙂 Jag saknar ingenting och jag behöver inte mer utrymme. Det är ju utsikten som är det viktigaste här. Men det här är väl vardagsmat för dig även om du också uppskattar närhet till strand och hav 🙂
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Underbar läsning att det händer så mycket roligt i ditt liv. Värmer även mig! Åhhh så fint! Vilken utsikt och vilka fantastiska bilder. Grattis till din syster som fyllt 50 år och vilken bra present. Att få upplevelser på födelsedagen står högt på min lista också. Vilket fint foto på er!
  Hoppas och tror att ni ska få se sol i morgon. Jag ska prata väl med vädergudarna i natt när jag jobbar.

  Kram och hoppas du fått sova gott i ditt fina rum.

  Gilla

  • Tack, det är jättestor skillnad mot de senaste åren då jag mest har dåsat i soffan 😀
   Det här stället är verkligen en pärla. Kunde inte ha haft ett bättre läge, i alla fall inte om det är hav och strand man vill ha. Det är drygt ett halvår sedan hon fyllde men då var jag alldeles nyopererad och sedan skulle vi vänta till efter sommaren så att hundarna fick vara på stranden. Det blev ju som det blev med det men vi hade ändå fantastiskt härligt 🙂
   Vi fick sol från lunchtid på lördagen och tills vi åkte därifrån idag. Men blåste gjorde det rejält. Vädergudarna tyckte väl att det räckte med att ge oss solsken 😉 Tack för det!
   Sängen var jätteskön och kuddarna fluffiga och formbara – precis som jag vill ha dem 😀
   Kram

   Gilla

 6. Men nu blev jag alldeles till mig så mycket som händer här i din bloggvärld, o därmed också i din riktiga värld. Så kul att fira syrran på ett så härligt ställe, jag hade trivts i havsbrisen men jag förstår faktiskt att en ständig blåst också kan vara ganska enerverande. Maten såg delikat ut, dock inte så mättande…men vi har nog olika preferenser. Skulle må bra mycket bättre om jag lyckades dra ner på portionsstorlekarna. Men mat är ju så gott… läser vidare

  Gilla

  • Jag tar igen för all tid jag har suttit här i min soffa och inte orkat ta mig iväg någonstans 🙂 Nu lever jag igen!
   Att vi skulle just dit har varit bestämt sedan min syster fyllde i Januari. Men, som du vet, hände det saker då och det här fick vänta till nu. Och det blev ju bra 🙂
   Det finns säkert lugna dagar här också. Jag minns ju hur vi ofta badade i havet när jag var barn (6 – 14 år) och vi tog oss ut utan att slås omkull av vågorna.
   Det gömde sig mer på tallriken än vad som syns på bilden och jag blev jättemätt. Vi fick hembakat bröd till också men mina barn tyckte också att portionerna såg små ut.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s