Resrutten är klar men kan ändras

Oj, vad kul vi hade när vi satt här och planerade vår resrutt. Jag hade köpt en Europabilatlas och min son (M) använde sin surfplatta. På den kunde han zooma in och få helt otroligt skarpa närbilder på vägnätet. Ner på detaljnivå och dessuton i 3D som kunde vridas i alla möjliga vinklingar. Det gjorde att där såg vi vägar som inte fanns inritade i min vägatlas. Fina vägar nära kuster och sjöar och med diverse vackra vyer men även en del fina städer. Jag ville fylla i vår färdväg med tuschpenna så jag fick helt enkelt chansa lite ibland. Vi använder ju GPS sedan och kommer vi fel så är inte det hela världen.

M lät datorn räkna ut längd och tidsåtgång på de olika alternativa vägarna och självklart tar våra val mycket längre tid än om vi hade valt att åka mest på motorvägar. Men vi vill inte kompromissa med vad vi vill se så resan blev plötsligt nästan fyra veckor lång i stället för tre. Ändå hinner vi bara nosa på det som finns att se. Vi valde t ex helt bort Paris eftersom det finns alldeles för mycket vi skulle vilja se där. Vi har gjort en dagsutflykt till Paris förut när huvudmålet var ett annat men nästa gång vill jag ha tid att upptäcka staden lite grundligare.

Jag fick sällskap av M på min morgonpromenad och vi strosade omkring, hittade lite svamp och tre vovvar att gosa med 😉 Jag hade inte med kameran eftersom det såg ut att finnas risk för lite regn. Men den här roliga saken ville jag ha en bild på så ännu en gång fick mobilen bli räddningen. Ser jag den igen när kameran är med så kanske det blir en skarpare bild.

DSC_0742 1

Jag hittade tillbaka till en av blomkålssvamparna och såg lite senare ännu en fin sådan. Den här gången fick de följa med hem. Vi gjorde varma svampmackor till lunch men jag hade redan förberett med annan svamp. Jag ville ändå testa hur blomkålssvampen smakade så jag knaperstekte varsin liten bit åt oss. Bara lite salt och peppar på. Den smakade precis så gott som jag har läst mig till. Kul att jag nu har lagt till ännu en svamp till min lilla kunskapsbank.


15 comments

 1. Åh det låter som om ni kommer att få en riktigt härlig resa, jag blir nästan lite avundsjuk men unnar dig verkligen att komma iväg efter allt du gått igenom (det skulle jag nog göra ändå i och för sig – ha ha).
  Kul ”grej” du fotat, är det något slags ticka där under dropparna eller vad är det jag ser?

  Gilla

  • Det blir härligt, det vet jag 😀 Du ska ju också ut på en härlig resa lite senare och då kanske jag sitter här och önskar att det var jag som fick åka 😉 Jag tycker att vi båda är väl värda allt roligt vi har framför oss 😀 Det är en väldig skillnad på att vara avundsjuk och missunnsam. Jag skulle aldrig kunna tro att du kände det andra alternativet 😀
   Ja, du har helt rätt. Tror jag i alla fall efter en del googlande. Det är en variant av klibbticka.

   Gillad av 1 person

   • Du ska på äventyr – jag ska på en veckas avkoppling 🙂 Men det är nog kanske precis vad var och en av oss behöver! Och nog är vi värda det alltid!
    Näe, så missunnsam brukar jag vanligtvis inte vara. Det är nog inte så kul att vara sådan, det måste ju gå åt massor av energi till att älta allt det andra gör om man är sån. Tack och lov slipper jag det.

    Det är alltså inte vattendroppar på tickan utan ”klibb”?

    Gilla

   • Ja, det stämmer ju precis 🙂 Vi får båda precis det vi behöver. Det är nog lite synd om bittra, missunnsamma personer. De kan inte ha särskilt mycket kul om all kraft går åt till att älta vad de inte kan göra.
    Haha, naturligtvis var det Anki som lärde mig det i våras. Jag trodde också att det var vattendroppar först. Googlar man på klibbticka ser man hur många varianter som helst 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Vad roligt att ha denna resan framför sig och planerandet är också fantastiskt kul. Dessutom att få göra det tillsammans med din son. Jag får längtan efter min egen son och att resa med honom. Det har varit perfekt att ha honom som guide i Japan, dom är inte så bra på engelska.
  Kram

  Gilla

  • Jag tycker att det är lite långt till mina barn men jag har dem ju mycket, mycket närmare än du har till din son. Jag vet att vi kommer att ha en jättekul resa tillsammans, ingen tvekan 😀
   Kram

   Gilla

  • Det känns jättespännande men framförallt roligt 😀 Vi åker 12:e oktober.
   Nej, det är en klibbticka. En lite otydlig bild tagen med mobilen. Om du tittar i nästa inlägg så ser du samma klibbticka med lite bättre skärpa 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Det kan nog vara klokt att ta Paris vid ett annat tillfälle. Spännande att planera tillsammans för det brukar vara halva nöjet tycker jag. Hoppas du kommer med några rapporter när ni är iväg!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det tror jag också. Vissa platser har för mycket att erbjuda för att bara göra dagsturer till.
   Planerandet ger så stora förväntningar så jag hoppas bara att vi kan göra vår resa lika kul som vi tror att den ska bli 😀 Jag kan nog inte låta bli att dela med mig av upplevelserna. Kanske hinner jag inte varje dag och kanske är jag alldeles slut och bara vill vila de få timmar vi inte har någon aktivitet på gång. Men någon slags rapporter blir det 😀
   Kram

   Gilla

 4. Riktigt kul detta med planering, men … planera inte för mycket – då är det lätt att bli lite stressad under resans gång. Eller förresten – jag tror både du och sonen är kloka nog att inte låta er stressas 🙂 Kul att du provade blomkålssvampen!
  Kram

  Gilla

  • Det är jättekul att planera men vi försöker sansa oss 🙂 Vi har inte bokat något boende än och vi är överens om att vi ändrar rutten om vi vill stanna längre någonstans eller om vi helt enkelt tycker att det blir lite för mycket. Men jag vet att det är svårt att hejda sig när det är så mycket man vill.
   Blomkålssvampen var väldigt god 🙂 Nu har jag plockat fyra stycken totalt.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Boende brukar aldrig vara något problem om man inte åker mitt i högsäsong – vi har aldrig bokat något boende i förväg på våra bilresor. 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

 5. Oj så vackert du har gjort här i din blogg, kanonfint! Blomkålssvamp har jag aldrig haft turen att hitta, däremot har jag fått äta av den. Och visst är den knaprig och god, men ganska knepig att rensa…Men allt ska inte vara lätt här i världen…
  Vet du det sägs att planering är halva nöjet av en resa och jag är beredd att skriva under på det. Jag älskade att utforska o planera de perioder jag var ute och reste. Idag tycker jag dessvärre att jag bara stressar upp mig och jag skulle behöva ha någon i närheten som bara lugnar ner mig och peppar mig. Risken för att jag stannar hemma är överhängande. Men vad mycket det vara att tänka på när ni ska bila! Miljömärken på bilen, aldrig hört talas om! Däremot förstår jag bestämmelsen om vinterdäck eller snökedjor, vi har mycket danska turister som kommer på skidsemester och dom slirar omkring på vägar o av vägar stup i kvarten. Fortsätt berätta om reseplanerna, det känns roligt att få vara med på ett litet hörn!
  Måndagskram

  Gilla

  • Tack! Det kändes lagom att ha ett hösttema nu 😀
   Anki gav mig knepet att sära på blomkålssvampen och skölja bort skräpet under rinnande vatten. Det funkade bra. Nu har jag plockat fyra stycken så nu får det räcka för min del.
   Det stämmer bra att planeringen är en stor del av nöjet. Sedan får vi se om verkligheten bjuder på lika fint väder och vackra vyer som vi har i vår planering 😉 Jag skulle också bli stressad av att göra en sådan här resa ensam. Jag skulle faktiskt inte alls göra den utan kanske välja någon slags gruppresa där jag bara kunde följa med som i en fårflock. Miljömärkningen behövs för att få köra in i vissa städer där de har miljözoner. Utan märke får man inte komma in där alls men jag hoppas att min bil klarar några av gränserna. Att köra in utan ett märke ger höga böter…om man blir upptäckt. Jag vill inte chansa så jag ska vara duktig och skaffa det som behövs 🙂
   Kram tillbaka!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s