Kanske min största reseupplevelse

I morse var jag hos min läkare för att gå igenom alla värden, mediciner, kolla så att inga leverfläckar ser konstiga ut och för att gå igenom ev frågeställningar. Som vanligt konstaterade vi att jag och min nya lever trivs bra ihop. Några blodvärden var lite låga och blodtrycket lite högt men inget alarmerande. Jag berättade om mina problem att somna pga stress och jag fick insomningstabletter utskrivna, förhoppningsvis behövs de inte långvarigt. Jag frågade om han nu anser mig tillräckligt frisk för en resa inom Europa och ja, han gav klartecken 😁👍 Visserligen med de vanliga förmaningarna om handhygien, inga buféer och att försöka undvika sjuka personer och andra smittrisker. Men det finns inga hinder för min sons och min halvt om halvt planerade resa.

I morgon kommer min son hit till mig och då ska vi planera vår gemensamma bilresa genom Europa. Gissa om jag blev glad när han frågade mig om jag ville göra honom sällskap. Vi vill båda ungefär samma saker men är väldigt överens om att vi inte måste vara klistrade på varandra precis hela tiden. Jag är ju inte lika ung, pigg och rask som han och kanske hellre tar en båttur än klättrar i något berg (ytterligheter men det är bara ett exempel).

I oktober bär det av. Vi har bara planerat rutten väldigt grovt och just nu ser den ut ungefär så här:

Inkedmap-2678110_960_720_LI

Följer vi den vägen blir det ca 550-600 mil och det får räcka. Vi har räknat med att vara ute och resa i ca tre veckor och vi vill ju göra lite annat än bara sitta i bilen. Men det som är bland det mest spännande är att vi inte planerar mer än dag för dag. Inga bokningar för boende och inga helt fastställda resplaner. Vi ska göra det vi får lust med och kanske även vädret får bestämma lite. Jag skulle aldrig kunna resa på det sättet på egen hand. Jag har inte helt lämnat mitt liv som kontrollmänniska, även om jag har släppt på en del krav. Men jag har delegerat den delen till min son. Inte så att han ska behöva känna sig ensam om ansvaret men jag litar på att han vet hur man hittar boende längs vägen.

Det här ska bli så himla kul, kanske den roligaste resa jag någonsin får göra. Dyr men förhoppningsvis fantastisk. Ni kommer att få många fler uppdateringar innan vi kommer iväg och när det är dags kommer ni kanske redan att vara trötta på vår resa. Jag har naturligtvis redan varit ute på nätet och kollat upp det här med bilresor i olika länder och ojojoj, vad mycket det är att tänka på. Olika regler och olika krav på vad som ska finnas i och på bilen. Mer om det senare. Nu får det räcka för idag men lita på att det blir en blandning av svamp och Europa framöver 😀

 


28 comments

 1. Men så kul! Hoppas ni får en riktigt härlig tripp genom Europa!
  Är det inte just det som är charmen med bloggen – det svänger. Man går tillbaka och ser vad man var ”insnöad” på just där och då. Den återspeglar vad man drömmer om och längtar efter, gör eller inte gör. Små saker och stora saker. Jag ser det som helt osannolikt att jag tröttnar på att läsa om era planer och , när det är så dags, er resa. Tvärt om, jag ser fram emot det!

  Gilla

 2. Wow vilken resa! Ska bli väldigt kul att följa. Tipsar om AirBnb om ni inte tänk på det innan till boende. Vi har bara positivt att säga om det från Island. Läs omdömena så kommer ni bo så bra!

  Gilla

  • Ja, tänk så mycket kul som väntar. Först det här och senare Island och en kurs i Italien. Var ska det sluta tro 😉 😀 Jag ser väldigt mycket fram emot den här resan och att resa med M gör det extra kul 😀 Han har säkert koll på det där med AirBnb. Jag har så mycket annat jag inte kan låta bli att ha koll på så det delegerar jag till honom 😀
   Kram

   Gilla

 3. Så skönt att allt var bra hos läkaren och att du och din nya lever trivs fint ihop. Vilken trevlig resa som ligger framför er! Husse, jag och två kompisar gjorde nästan exakt samma resa med bil den första sommaren som vi träffades. Väldigt trevlig rutt och vi såg och upplevde mycket. Lycka till med planeringen för den är ju halva nöjet 😀

  Kram

  Gilla

  • Ja, det är alltid skönt att få bekräftat att man mår bra 😀 Tänk att för ett år sedan kändes det nästan som om jag var beredd att ge upp. Det blev ju aldrig någon ny lever. Men det blev det till sist 😀
   Då vet du ungefär vad vi ska få vara med om. Men ni var unga och åkte med vänner så kanske ni sökte lite annorlunda nöjen förutom natur och sevärdheter. Men jag tror säkert att upplevelserna är värda att minnas 😀 Jag hoppas att vi också får många fina minnen. Och som du skriver – det är ju nästan lika kul att planera alltihop 😀
   Kram

   Gilla

 4. Ojoj, vilken drömresa ni ska göra! Fri som fågeln, ta dagen som den kommer, precis så gjorde vi när jag var på bröllopsresa en gång för hundra (30 år ) sedan. Vi skulle åka Romantische strasse genom Tyskland men det blev många avstickare i Holland, Belgien, Österrike. Men vi åkte aldrig ända ner till Italien. Bättre sällskap hade du ju inte heller kunnat få, jag var gift ett år eller så sen var den sagan all, du har din son hela livet,… Så spännande, ser fram emot att följa er färd. Kram

  Gilla

  • Jag hade gett upp den drömmen för ensam vill jag inte åka på det sättet. Då skulle jag nog hellre följa med en gruppresa. Det här blir väldigt mycket roligare 😀 Det verkar som om flera av mina bloggvänner har gjort liknande resor och nu får ni en påminnelse och kan tänka tillbaka till allt kul.
   Du förstår nog hur glad jag blev när han frågade mig. Det gäller att passa på nu när han är ”mellan flickvänner” 😀
   Kram

   Gilla

 5. Härligt att läkaren gör tummen upp för resan! 🙂 Blir säkert helt underbart! Precis så har vi gjort när vi rest med bil nere i Europa innan vi skaffade husbilen 🙂 Två långa bilresor har vi gjort – bägge gångerna i forna Östeuropa – den första resan var på ca två veckor och den andra en vecka längre.. Vi bestämde ingenting mer än färjebiljetten från Ystad till Polen … sen tog vi en bit i taget – den första resan med Ungern som huvudmål … och den andra ner till Medelhavet. Vi bodde på hotell, på värdshus, i en gammal militärförläggning vi hyrde stugor på camping och lånade sovrummet av en värdshusägare långt ute på landet i Ungern. Ååh så många minnen som dök upp!
  Det kommer att bli jättekul att få följa er – med förberedelser och så själva resan! WOW!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var ingen tvekan från hans sida. Enda invändningen var att vi inte skulle åka till Europas finaste land, Grekland. Jag har träffat honom så mycket nu så det kändes helt naturligt att utropa ”Nej, är det sant? Är du från Grekland? Min dotter har aldrig haft så bra läkare som den nuvarande och han är från Grekland och jag tycker att du också är väldigt bra”. Kunde inte hejda mig men han blev glad och stämningen blev skämtsam efter det 😀 Egentligen borde vi oftare tala om för yrkesfolk att vi är nöjda med dem.
   Vi trivs jättebra tillsammans och vill i stort sett göra och se samma saker så ja, jag tror att det blir en underbar resa 😀 Kul att det dök upp en massa fina minnen hos dig. Det kanske kommer fler 🙂 För mig är det ett helt nytt sätt att resa. Jag och min man pratade om det många gånger men sköt upp det och så ska man inte göra. Men nu ska det bli av 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Åh vad roligt!! Och att få göra denna resan med din son. Ska bli jätteroligt att få följa. Jag och x-mannen gjorde en bilresa i Europa när barnen var 6 och 8. Då hade vi bokat i förväg pga barnen men annars är det en väldig frihet att stanna var man vill. Jag minns att man kan köra längre sträckor än vad man tror.
  Kram

  Gilla

  • Ja, både jättekul och väldigt spännande. Men mest kul är det nog att min son vill resa med mig. Då gäller det att passa på 😀
   Jag har alltid gillat att åka långt och se platser både från bilen och stanna till för att se. Nu är jag mer begränsad av värkande rygg, höfter och rumpa. Det behövs många raster och då är det skönt att veta att vi inte måste hinna till ett visst mål varje dag. Vi har inte ens en bestämd dag då vi måste vara hemma.
   Kram

   Gilla

 7. Kära nån vad spännande! Fick gåshud av bara tanken. Tror jag smiter in i baksätet, tyst som en mus. Ska bli så spännande att följa er planering. Har varit min dröm sedan jag var ung att göra en sådan tripp. Jag har kört buss en hel del i Europa men då hade man ju 50 andra att ta hänsyn till och då kunde man inte se eller köra dit man själv ville. Tyvärr har jag inte samma tur som du att någon i familjen delar det intresset. Kanske någon av mina barnbarn om några år. Får hålla mig tills dess. Får väl nöja mig med en Sverige resa så länge.

  Spännande!

  Kram

  Gilla

  • Haha, vi har kramp i skrattmusklerna sedan i går då vi satt och försökte uttala alla ortsnamn vi ska passera. Det är så kul att vi båda är lika ivriga på att göra den här resan. Jag har inte minsta känsla av att han frågade för att vara snäll mot sin mamma som ska börja göra saker ensam för första gången.
   Oj, vad spännande med att köra buss i Europa. Stort ansvar men du fick ju även se en del sevärdheter antar jag. Men det är klart att det är roligare att kunna bestämma själv, och att kunna vara spontan.
   Sverigeresor är inte illa det heller. Finns massor att se och en väldigt varierande natur.
   Kram

   Gilla

 8. SÅ kul ni kommer att få!
  Vi, både när barnen var små och senare bara jag och min man, har åkt runt i Europa på detta sätt sedan 60-talet. När barnen var med blev det kortare dagsetapper, förstås, men vi hade aldrig svårt att få bra övernattningar, första åren campade vi, sen blev det privatrum eller hotell.
  Det fanns en liten bok, Rechts und Linus der Autobahn tror jag den hette, och där fanns tips på små orter en bit från motorvägen. Den var ovärderlig; man kunde lämna motorvägen och sedan komma dit igen nästa dag. Den här boken hade också information om sevärdheter, övernattning( med priser osv). Vårt ex blev med tiden nästan utslitet, vi hade väldigt storglädje av det. (Jag tror det var genom MHF man kunde Köpa den)
  Jag rekommenderar verkligen boken ( om den fortfarande ges ut – den uppdaterades regelbundet)
  Vi hade så roligt på våra resor, tyvärr blir det inte flera för oss, eftersom min man gått in i demensens sKuggland

  Gilla

  • Ja, det kommer vi med all säkerhet få 😀 Om jag ser till hur många skratt planeringen hittills har gett oss så måste själva resan bli något alldeles extra.
   Ni måste ha haft massor av fina upplevelser under era resor och nu har du massor av minnen att plocka fram när det känns lite tungt att det inte blir någon mer resa. Jag hittade den bok du rekommenderar och den verkar bra. Jag har dock redan köpt en annan Europavägatlas med en interaktiv del med massor av reseinformation (ska bara försöka förstå mig på det också). Vi kommer att till stor del undvika motorvägar men självklart måste vi välja dem ibland. Men tack för tipset 🙂

   Gilla

 9. Så härligt att få åka ut med sin son. Det blir nog ditt livs resa och så nära ni ska komma varandra med alla timmar i bilen bara ni två tillsammans. men du…..ni har ju missat Italien

  Gilla

  • Jag tror precis som du att det blir mitt livs resa. När vi planerar märker vi hur lika vi tänker om vad vi vill se och göra 😀
   Men du får titta lite mer noga…norra Italien finns med 😀 Men vi svänger nog norrut förbi Comosjön och in i Alperna mot Schweiz i stället för att ta oss förbi Venedig. Det blir alldeles för långt annars och Italien tar jag en annan gång 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s