Har inget att berätta…

…men jag kan ju visa några bilder 😀

Jag ser ofta vackra kvällshimlar med fina solnedgångar utanför mina fönster. Jag har delat med mig av många sådana bilder under de år jag har bott här. Nästan så att jag känner att jag kan bara inte lägga ut fler liknande bilder nu. Någonstans finns det en gräns. Den här himlen är inte en av de vackraste,  utan den är mer dramatisk med mycket som händer samtidigt. Den kan få vara med här 🙂

DSC_0002

Här var det fest i en utblommad vildmorot. Mums för strimlöss och en av deras släktingar.

DSC_0013

Höstfärger på sensommaren.

DSC_0015

Svamp med en hungrig larv eller mask som kommer in från vänster.

DSC_0005

Lite fuktiga morgnar med solsken syns alla spindelnät som i vanliga fall är osynliga.

DSC_0006DSC_0023DSC_0040DSC_0052

Förra sommaren fick jag lära mig av Anki att detta är en slemsvamp som heter Gullhorn.

DSC_0060

På väldigt långt håll, längre än mitt objektiv egentligen klarar, och med lite ostadiga händer fotade jag mamma rådjur som håller vakt.

DSC_0062

Orsaken till att hon stod så stilla såg jag snart.

DSC_0070

De stannade upp en kort stund och tittade på mig men sedan försvann de in i skogen. Då skuttade ännu ett kid snabbt fram och följde efter dem. Men det hann jag inte fota.

DSC_0071

När jag kom hem från min sköna morgonpromenad var det full fart på målarna. Skönt att bara kunna gå förbi, säga några ord och sedan bara ta det lugnt medan andra sköter jobbet. Jag har målat tre hus tidigare vid olika tillfällen i mitt liv och jag är inte sugen på att hugga in här. Jag har naturligtvis deras medgivande till att lägga upp bilden.

DSC_0079

 


19 comments

 1. Så stilige de insektene var som tydeligvis har party i blomsten. Det er mye fasinerende med himmelen, den er i konstant endring hele døgnet. Høsten er en flott tid når en er glad i å fotografere. Tidlig opp med dugg i naturen og tåka som ligger nede på bakken.

  Gilla

  • Ja, de är fina och väldigt färgglada och kanske lite trötta efter festandet 😉
   Jag kan aldrig titta mig riktigt mätt på himlens alla mönster och färger. Det är variation som aldrig tar slut.
   Jag gillar hösten. Luften är skön att andas och alla färger piggar upp. Men vi är inte riktigt där än. Men snart…

   Gilla

 2. Vilket härligt morgonmöte! Klart att mamman var lite på sin vakt när hon har två skyddslingar att vakta! De är så vackra (men ack såna fästingspridare).
  Den himlen ser verkligen dramatisk ut! Tålde nog att beundras ett tag 🙂

  Gilla

  • Jag undrade lite varför hon stod stilla så länge. Kanske hade jag kunnat komma lite närmare om hennes kid inte hade kommit då. Men hon hade stenkoll på mig. Visst sprider de fästingar men här nere gör det nog ingen skillnad. Fästingarna finns överallt i alla fall.
   En dramatisk himmel som förändrades hela tiden. Men man kan ju inte stå där och titta hela kvällen 😉

   Gillad av 1 person

   • Hon väntade på sina små 🙂
    De är ju ett av de främsta värddjuren för fästingar har jag förstått, tyvärr – för här har vi gott om rådjur och därmed gott om fästingar. Men det är som det är med det, rådjuren är vackra så de vill jag ju ha kvar ändå 🙂

    Gillad av 1 person

 3. En väldigt dramatisk himmel … och vacker på samma gång.
  Strimlössen är dekorativa, trots att de har bleknat mot tidigare i somras – men jag gillar dem ändå 🙂
  Minsann då – finns det svamp hos dig!? Här är fortfarande helt tomt! Klart att mamman vaktade sin unge … fina bilder!
  Så fint huset blir nu med lite uppiffning 🙂

  Gilla

  • Ja, den var fin och den ständiga förändringen var fascinerande:
   Strimlössens röda färg lyser verkligen upp en annan ganska vissen natur. Kanske har de bleknat men nog är de fina i alla fall 🙂
   Ja, det finns en och annan svamp. Jag såg att många grynsoppar är på gång också men helt säker är jag inte. Tittade inte under hatten. Det kan ha varit smörsopp också. Men inga blodriskor eller stolta fjällskivlingar ännu. Jag får nog vänta några veckor till på dem.
   Jag blir alltid glad när jag ser djur med ungar. Det känns hoppfullt av någon anledning. Rådjur är ju så fina dessutom 🙂
   Huset blir mycket finare nu. På bilden syns nyansskillnaden knappt men det blir en varmare nyans. Alla blå detaljer ska bli vita eller grå och sockeln blir också grå. Inga stora förändringar alltså men det är nog bäst så 🙂 Kanske tur att min syster har fått bestämma allt 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Du har alltid något att berätta, både bilderligt och i text. Så fina foton på strimlössen, de hade verkligen fest där. Spindelväv med morgondagg är också vackert, brukar se det då jag går morgonrundan med Eddie. Jag har också målat några hus i min dag, har ännu inte gett upp (håller på med stugan) hoppas den blir klar i år.

  Kram

  Gilla

  • Tack, så snällt sagt 🙂 Även små vardagliga saker är värda att berätta men ibland känner man själv att man redan har sagt allt. När jag tänker efter så blev det ju lite text så något sa jag ju 😉
   Strimlöss och spindelväv är båda dekorativa och den här tiden på året ser jag många av båda.
   Det är en viss tillfredsställelse i att själv måla sitt hus men det här huset skulle jag inte våga ge mig på. Alldeles för högt 😉 Ork och lust saknas också. Hoppas dina krafter och vädret båda samarbetar med dig så att din stuga blir färdigmålad 😀
   Kram

   Gilla

 5. Fina bilder! Visst är det roligt att se andra jobba! Måla hus är tufft, så det är väldigt skönt att slippa. Då är det roligare att måla inomhus.
  Kram

  Gilla

 6. En bild säger mer än tusen ord så du fick sagt en hel del. Vackra bilder som vanligt alltså. Skönt att låta någon annan göra jobbet och slippa det arbetet själv.Vi har våra gränser för vad vi kan och orkar.

  Kram

  Gilla

  • Det stämmer nog. Ofta räcker det med en eller flera bilder och kanske några ord till dem 🙂
   Det känns väldigt bra att slippa målarslitet. Mycket bättre att utbildade, yngre människor sköter det. Då blir det riktigt gjort 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Underbara foton, tack för att du visar, rådjuren är så fina, har inte sett några sedan jag flyttat in till byn…och de underbart vackra spindelväven som hör augusti till har jag inte heller sett! Undrar varför…jag går ju i naturen där de borde finnas.
  Jag har tyvärr senaste gångerna bott så risigt till när det gäller utsikt över himmeln att jag bor som i en svacka utan att se annat än träd….lite trist faktiskt. Och när jag går ute är himlen sällan så fin, vid solnedgångspromenader är där alltid förargande hus eller andra hinder i vägen…
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Tack snälla du! Rådjur är jättefina, synd bara att de oftast är så skygga.
   Spindelväven kan vara helt osynligt en vanlig grå men torr dag. När dagg eller regn har gjort dem lite fuktiga och solen lyser på dem, då syns de.
   Jag bor inte så som jag helst skulle vilja men jag har turen att kunna se kvällshimlar. Det och skogen gör att jag ändå trivs ganska bra 🙂 Synd att du inte har en kulle nära där du bor så att du kan gå upp på den och titta när det är fina solnedgångar. Att klättra högt upp i ett träd eller upp på taket är nog en ganska riskabel lösning på problemet men jag skulle nog ändå tänka tanken 😉 Men gör för allt i världen inte det!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s