På promenad med bara kameran

Jag hade tänkt att jag skulle fortsätta med mina morgonpromenader trots att jag inte har några hundar att gå ut med längre. Men rutinerna har redan rubbats lite och nu går jag när jag känner att det passar mig i stället för när det finns behov hos någon annan. Några gånger har jag och min syster promenerat tillsammans lite senare än jag är van vid och en dag, när det regnade hela dagen, valde vi att helt avstå från promenerandet. Men jag trivs nog bäst med att gå ut på morgonen och även om det kanske inte alltid blir samma tid så ska jag försöka komma ut före morgonkaffet de flesta dagarna.

I morse gick jag ut med kameran men så värst många bilder blev det inte. Det finns inte så mycket nytt att fota. Men jag fick i alla fall syn på en katt på morgonjakt. Den tittade bara upp mot mig en kort stund och sedan vändes blicken återigen in mot det lite högre gräset.

DSC_0002

När jag i våras började må bättre blev mina promenader längre och jag kom in i andra delar av skogen. Alla stigar, som går åt alla håll och verkar finnas i oändligt antal, kan vi till stor del tacka alla mountainbikecyklister för. Jag vet faktiskt inte om MTB står för just mountainbike men jag drog den slutsatsen. Någon slags cykelåkning är det i alla fall som håller alla stigar öppna. Tack för det 🙂

Ljungen har börjat blomma. Kanske har den gjort det ett tag men jag har inte sett den här tidigare. Men om jag tänker på att jag fotade ljung på väg upp mot fjälltoppen för en dryg vecka sedan, så borde den väl ha funnits här också. Det är hur som helst bitvis väldigt vackra färger i naturen nu.

DSC_0011DSC_0027

En humla på en nästan helt utblommad Mjölkört/Rallarros/Almäck/Rävrumpa…ja, vad ni än kallar den.

DSC_0035

En fibbla med blommor i tre olika stadier. Synd att det inte fanns med en helt utslagen också.

DSC_0037

Målarna, väldigt trevliga killar, är i full gång med målandet av vårt hus nu. De har hittat en del murkna brädor och vi väntar på att vår gamla vanliga snickare ska komma och fixa det. På två ställen måste även putsen bytas ut och för det krävs det en annan expert av något slag och det väntar vi också på. Men det finns mycket att måla så de har jobb så det räcker ändå. Det blir nog bra det här så småningom.


15 comments

 1. Fina bilder, i kväll regnar det även i Stockholmsområdet, men noterade att måste regnat mer i Gävle än hemmavid, där lös de uttorkade björkarna och de bruna gräsmattorna med sin frånvaro.

  Gilla

  • Tack! Det är ju skönt att det kommer några skvättar i Stockholm också. Men regnet kan vara väldigt lokalt och skurarna vet man aldrig riktigt var de hamnar. Det börjar faktiskt kika fram en del grönt i gräset här också 😀

   Gilla

 2. Avundsjuk på alla dina fina stigar som finns att gå på. Jag har gått i skogen idag för att se om det finns någon svamp. Inte alls. Ljungen har för länge sedan blommat här. Konstigt

  Gilla

  • Ja, det bästa med att bo just här är alla stigar och gångvägar 🙂 Jag har nog trott lite fel om ljungen. När jag googlar ser jag att den blommar juli-augusti så den har säkert funnits här ett bra tag. Det är nog bara jag som inte har sett den. Men den är inte utblommad. Kanske det kan vara olika arter.

   Gilla

 3. MTB står nog för mountainbike, fick googla lite men det håller 😉
  Det är en omställning när det man är van vid försvinner, jag tror faktiskt jag fortfarande kämpar med den omställningen. Det har liksom inte blivit någon ordning på promenerandet sedan hunden försvann. Men det kanske är precis som det ska vara, kommer tid kommer råd brukar det väl heta?

  Gilla

  • Det blir nya rutiner men kanske kan kameran hjälpa mig så att jag kommer ut på dagliga promenader även framöver. Vill ju inte bli en soffpotatis 😉
   Tack för infon om att MTB står för mountainbike. Inte så dum gissning alltså. Men den var ju ganska logisk 🙂

   Gillad av 1 person

   • På något vis hittar man andra vanor, men just när det gäller promenaderna är jag inte riktigt i mål. Det blir inte samma regelbundenhet som förr när man ”måste” ut – på gott och ont ska tilläggas 🙂

    Gillad av 1 person

  • Tack! Det är inte svårt att hitta höstfärger redan nu men de ”riktiga” höstfärgerna dröjer nog lite till. Men då blir det en fin färgprakt 😀
   Min syster skulle nog gärna ha en ny hund snart men hon inser att det inte skulle fungera som hennes situation ser ut framöver. Jag kommer inte att finnas till hands och hon är ute och flänger ganska mycket. Jag skulle ändå inte ta på mig en stor del av ansvaret för en valp eller unghund igen så det skulle bli svårt även om jag inte hade flyttplaner. Hon kommer säkert att lösa det på något sätt om några år. Eller så inser hon i stället att det är ganska smidigt att inte ha hund så länge hon jobbar.
   Kram

   Gilla

 4. Själv tycker jag bäst om att ta långpromenaden på morgonen eller på kvällen. Har liksom bara blivit så. Vilka härliga bilder och nog fanns det en hel del att fotografera 😀

  Ni verkar ha noggranna hantverkare så det blir säkert bra när det väl är klart.

  Ha en härlig lördag!

  Gilla

  • Vi har olika favorittider på dagarna då vi gärna går ut och går. Jag älskar morgnar men har alltid haft svårt för kvällspromenader. I alla fall rutinmässiga sådana. Men det beror nog på att jag är så kvällstrött 😉
   Vi har haft en del att göra med den här målarfirman förut och vi har alltid varit nöjda. Den här gången dröjde det innan de äntligen kom men jag litar på att de gör ett bra jobb 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 5. Underbara lurviga humlan! Nog måste det vara en omställning att inte ha en hund i huset längre. Och promenaderna, ja dom kan man plötsligt hitta ursäkter för att inte göra…Men du är en klok kvinna o har själv märkt att du mår bättre av att hålla fast vid promenadrutinen. Visst står det för mountainbike, vi har massvis med banor även här. Vissa går där jag brukar släppa lös Blinka och plötsligt kommer det cyklister susande i hundranitti och då skäms jag lite. För Blinka borde ju hållas kopplad men jag tycker hon ska få strosa i egen takt ibland. Snart är turistsäsongen över o då kan hon gå lös utan att jag får dåligt samvete. Målar ni huset i en ny kulört eller samma som förut? Trevlig fortsättning på helgen! kram

  Gilla

  • Humlor är jättesöta 😀 Jag får tvinga mig själv att inte fota dem för mycket 😉
   Det är fortfarande tomt och vi ser dem ofta i ögonvrån. Men det är ju bara minnen av hur det brukade vara. Samtidigt vänjer man sig ganska snabbt och då skäms man nästan för det. Saknaden och tomheten finns kvar och kommer att finnas här länge, men anpassningen till nya rutiner och omständigheter går fort. Det är väl tur att det är så och inte som när en älskad person försvinner ur ens liv.
   Jag njuter så mycket av mina promenader och det gör att jag tror att det blir lätt att fortsätta. Men i ruskväder kanske jag väljer att inte gå 😉
   Jag har bara sett cyklister på stigarna en enda gång och då var det tävling. De finns här, det ser jag tydliga spår på, men de syns inte. Underligt 😉
   Det blir liknande kulörer men grundfärgen blir en varmare vit än den nuvarande. De detaljer som är blå nu ska bli grå. Den stora skillnaden kommer att bli att fasaden blir hel, ren och snygg 😀 Jag kanske lägger ut före- och efterbilder senare.
   Detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 6. Vilken fin katt, gillar de där lodjursöronen. Duktig du är som promenerar utan pälsklingar, jag är så glad att jag skaffade hund igen för jag tar mig inte tid att promenera utan fyrbent sällskap. Även att jag älskar att gå långa sträckor så blev det inte av. Men nu så är jag igång igen och det mår både jag och benen bra av. Visst är det fina färger i naturen, gick en lång runda idag på morgonen och jag njöt med alla mina sinnen.

  Kram

  Gilla

  • Katter är fina djur, nästan lika fina som hundar 🙂
   Jag har längtat i flera år efter att orka promenera och nu när jag äntligen kan det så känns det inte alls svårt att komma ut utan hund – men väldigt tomt och konstigt. Jag nästan överföll en labrador i morse men han blev jätteglad för det 😀 Viss mår man bra av promenaderna. Både till kropp och själ så det är bra att du har kommit igång igen 🙂
   Jag blir både lugn och glad av att gå ut i naturen. Det är precis som du skriver – man njuter med alla sinnen 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s