Ovillig promenadkompis

 

Det sägs att hundar inte kan tala…men kan man kommunicera tydligare än så här?  Vi hade gått ca två minuter när det inte var kul längre. Jag var frestad att göra som han ville men eftersom det fanns ett syfte med att tvinga ut honom så fick han snällt följa med en liten bit till. Vi vände så fort behoven var uträttade 😉

Jag ska tillägga att på morgonpromenaderna vill vi båda gå betydligt längre.

Idag, för ett år sedan, försökte jag dölja min gravidlika, leversjuka mage i en väl utvald klänning och fick se min yngsta dotter och hennes fästman säga ja till varandra. Ett fint minne som genast får mig att bli väldigt glad 😀


11 comments

 1. Det er helt utrolig hvor stor innvirkning denne varmen har på både to og firbeinte. Det kom endel regn her i natt, men det kunne godt regnet en hel uke i strekk. Jeg lurte meg ut på tur på formiddagen og etterpå har jeg tilbragt tiden på verandaen i skyggen. I morgen er det jobb igjen… 6 arbeidsdager så er det ferie!

  Gilla

  • Några dagar till får vi vänta på svalkan men om prognoserna har rätt så blir det bättre i slutet av veckan 🙂 Vi fick 13 mm och lite nytta kanske det gjorde. Men det ser lika torrt ut nu igen.
   Hoppas du får en alldeles lagom varm och skön semester 🙂

   Gilla

 2. Jag har full förståelse för Nalles ovilja 🙂 Nu har det kommit lite regn – 6½ mm! Betydligt mer önskas! Åskan har mullrat men inte varit nära och temperaturen har sjunkit till behagliga 22,7 grader …
  Förstår att det är ett fint minne från denna dag för ett år sedan 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst förstår man honom 🙂 Vi känner nog likadant som han.
   Jag har inte hört någon åska men den kan ju ha mullrat svagt på avstånd. Alla spanar vi efter regnmoln och hoppas på rejält med nederbörd. Kanske kompenseras naturen i höst med extremt mycket regn. Då får vi ta på regnjackorna och stövlarna och ge oss ut på svampjakt 😀
   Jag har fortfarande svårt att tänka på min lilla tjej som fru till någon. Jättekonstigt, hon är ju inte vuxen än 😉 Men så kommer jag på att jag var ett år yngre när jag gifte mig. Då tyckte jag att jag var vuxen (22 år) men jag undrar vad mina föräldrar tyckte egentligen 😉 Det är i alla fall ett jättefint minne från den här dagen och brudparet är lika otroligt kära i varandra idag 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Hundar kan tala på många vis tycker jag! Dels använder de sitt kroppsspråk, dels så grymtgnäller Miss E när hon vill konversera 😀 Härliga och talande bilder minst sagt! Nu är värmen uträttas i bland behoven utanför tomtgränsen och sedan så tvärvänder hon bara. Då är det bara att ge upp!

  Kram

  Gilla

  • Ja, visst har de många sätt att uttrycka sig på. Nalle ”pratar” också ganska mycket i alla möjliga situationer 🙂
   När de så tydligt visar att de inte vill gå är det bäst att lyda. Vi känner ju själva hur vi påverkas och det är klart att våra vovvar har det minst lika kämpigt. Men jag tyckte ändå att han borde göra ifrån sig lite innan vi vände hemåt 😉
   Kram

   Gilla

 4. Nej fy, vem vill ut och gå i denna värme. Jag har full förståelse för Nalle! Men lite tur att du är envis ändå, man behöver ju göra ifrån sig ibland 🙂

  Gilla

  • Nej, även om vi ganska snabbt kommer till skuggan i skogen så är det väldigt varmt och vi vill nog båda vända hem lika mycket 🙂 Men så fort han har gjort det han ska så vänder vi hemåt igen. Tur att vi kan gå längre på morgnarna i alla fall. Min rygg är bättre så med lite försiktighet kan vi ge oss ut på nästan en timmes promenad då 🙂 Men i kuperad terräng eftersom jag vill spara mig till om en vecka 😉

   Gilla

 5. Så söt, tycker Nalle det är varmt? Konstigt nog så vill min lilla vovve hänga med på promenad även om han håller på att dö av värmeslaget. Men Nalle är ju lite klokare än min lilla fjant. Min dotter gifte sig för 10 år sedan, kan inte fatta att det redan gått tio år. De skulle döpa lilltjejen och in i kyrkan skred de så uppklädda och fina. Jag visste ju om det men många blev glatt överraskade. Värst var det för de som inte kunde komma till dopet men som blev snopna då de gift sig. Så fina minnen. Jag håller med dig om att man blir glad av att tänka på det.
  Bara någon km från mitt kom det massor av regn idag, tur för de men otur för mig. Vi åkte till viken och badade istället, Eddie simmade hur länge som helst. Han har inte torkat ännu kände jag nu när jag skulle klappa honom.

  Kram

  Gilla

  • Ja, han tycker inte om att det är så varmt. Men kanske en del av honom även protesterade mot att vi inte gick till ån och badade. Men jag orkar inte gå genom stan för att komma dit och den vägen är ju inte svalare för honom heller. Vi får väl försöka ta oss till ett bad någon dag när jag inte är lika borta i huvudet.
   Vilken kul överraskning att slå ihop två högtider. Jag får nog inte vara med om fler bröllop när det gäller mina barn och det verkar definitivt beslutat att det inte blir några barnbarn heller. Vet inte om de tyckte att de själva var så hemska som barn att de inte vill ha egna 😉 Nej, skämt åsido så vet de att de var härliga som ungar 😀
   Skönt för Eddie, och kanske även för dig, att bli både sval och blöt 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s