Inaktiv och hjärnslö

Jag märker att jag har fallit in i samma vanor som jag hade innan transplantationen. Tröttheten är annorlunda och jag har inte ont av leverns påverkan på andra organ men ork är verkligen en bristvara de här dagarna. Därför gör jag ingenting förutom det nödvändiga och knappt det heller.  Huvudet är tungt, hjärna och kropp vill bara vila. Jag väntar på bättre tider och jag vet att de kommer. Därför är ändå humöret bra.

När jag inte gör något blir det inga blogginlägg. Min slöa hjärna tittar i första hand in till er, mina bloggvänner, och sedan vill den inte mer. Jag känner mig ganska nöjd med det. Jag har inga krav på mig och måste inte något annat. Jag kan och får vara inaktiv och hjärnan frågar inte om lov ifall den får gå på halvfart.

Nalle och jag är ensamma i huset så några gånger varje dag kommer jag ändå ut. Jag tar inte med mig kameran eftersom allt fint är fotat redan. Det var lite synd att jag tänkte så för spindelnätet nedan kunde ha blivit skarpare med en bättre kamera än mobilen.

Nu kommer dagens andra skur. Den första gav 2 mm och jag hoppas att den här ger mycket mer.

DSC_0710


12 comments

 1. Nej inte orkar man mycket i det här vädret. Hjärnslö är nog modeordet den här sommaren.

  Lite regn har det kommit här också men med betoning på lite. Hoppas definitivt på mer av den varan.

  Gilla

  • Det är nog inte många som är opåverkade av vädret. Men jag ser inga rökpelare från bränder någonstans så jag är ändå ganska nöjd. Jag behöver ju, som jag skrev, inte anstränga mig särskilt mycket i värmen 😉
   Det blev nog ungefär lika mycket i den andra regnskuren. Men det kan bli fler chanser.

   Gilla

   • Man gör nog bäst i att ta det lugnt. Idag är det riktigt tryckande värme här trots lägre temperaturer. Åskan dundrar på men är en bit bort. Jag vill gärna ha regn innan den kommer närmare!

    Gilla

 2. Jag känner nog ungefär samma sak … trött, trött, trött … och jag får tvinga mig till att göra sånt som jag annars gör. Jag tror … eller tror mig veta att det är vädrets fel … för vem orkar göra mer än det allra nödvändigaste. Jag som brukar gå mina skogsrundor varje dag, jag sitter inomhus vid datorn, vid korsorden, med böckerna och så måste jag ju fixa lite mat … sen börjar jag om, men vägrar gå ut!
  Inget regn här … än, men jag fortsätter hoppas! Mulet och väldigt kvavt – termometern pendlar mellan 26- 29 grader just nu … suck.
  För att vara taget med mobilen så är spindelnätet helt OK, men så klart blir det ännu bättre med riktiga kameran.
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst är det vädret som gör oss trötta. Jag bälgar i mig vatten och andra drycker i massor men ändå blir det inte bättre och huvudvärken gör sitt bästa för att få fäste. Men vi har i alla fall våra hus i säkerhet från bränder än så länge.
   Det kom lika lite i den andra regnskuren så det är inget som gör någon nytta. Det blir bara ännu fuktigare i den varma luften. Jag försöker hitta något positivt med vädret men det är inte lätt.
   Usch så bittert det låter. Det är inte riktigt så illa som man kan tro av det här men det får gärna bli en ändring snart 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Hjärnslö var ett bra ord. Även om jag gillar värmen så blir det inte mycket gjort. Förvisso dammsög jag i morse men då blev jag genomsvettig så det var ingen aha-upplevelse 😉

  Kram och ha en fin dag!

  Gilla

  • Hjärntrött har jag hört i samband med utmattningstillstånd av olika slag och det kändes lite fel att använda det ordet för något ganska mycket mildare. Hjärnslö känns lite bättre att använda. I den här värmen ska man nog helst sitta med tårna i vatten, eller i alla fall väldigt nära. Då är det säkert härligt 🙂 Dammsugning får vänta för min del tills det går att andas 😉
   Kram och detsamma!

   Gilla

 4. Jippi!!! Har du fått regn? Hos mig har det inte kommit en droppe. Men plötsligt händer det. Bra att du vilar dig när du kan och behöver. Alltid lika trevligt med påhälsning och att läsa dina rader. Spindelnät är så vackra allra helst med morgondis på. Nu är det jobb igen, ledig bara en natt, hade en fantastik trevlig kväll i går med mina döttrar 🙂

  Kram

  Gilla

  • Det kom hela 12 mm totalt 😀 Det är inte tillräckligt på långa vägar men luften gick plötsligt att andas, tempen gick ner ca fem grader och huvudet kändes bättre på en gång 🙂 Jag har ju förmånen att kunna vila när värmen påverkar så. En av väldigt få fördelar med att vara sjukskriven.
   Tack detsamma, väldigt trevligt med besök från dig också 😀
   Jag blir så fascinerad av hur de små spindlarna kan få till så stora och snygga nät. Fantastiska djur, men de får gärna hålla sig utomhus 😉
   Det är härligt när ungarna växer upp och man får en vuxenrelation till dem. Alla deras åldrar är roliga men kanske är den här tiden bäst. Kul att ni fick en så fin kväll ihop 🙂
   Kram

   Gilla

  • Tack snälla du för omtanken 😀 Jag har inte ens tänkt tanken att transplantationen fortfarande påverkar eftersom jag mår så bra och har gjort det länge. Men kanske har du rätt i att det är så för jag brukar inte bli så här påverkad. Det kan också vara medicinerna som ställer till det lite 😉

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s