Fyra skäl att fira

Tre födelsedagsbarn och ett namnsdagsbarn firade vi igår. Min svärson fyllde år dagen innan, min son hade sin födelsedag just den dagen och samma dag var det min ena dotters namnsdag. Min andra dotter fyller om en vecka. Ett väldigt bra tillfälle att träffas och fira lite. Presenter har vi slutat med men jag ville gärna bjuda alla på en liten firarmiddag.

Det började egentligen med att min son sa att han saknade sina systrar och ville träffa dem. Då förslog jag att han skulle komma till mig och att vi sedan kunde ta en dagstur de ca 12 milen till Örebro och passa på att fira allihop samtidigt.

Naturligtvis lät jag ungdomarna bestämma vilken restaurang de ville gå till. Det var ju dem vi firade. Alla verkade nöjda med den asiatiska menyn men jag hade nog valt någon annan restaurang för det var inte riktigt mina favoritsmaker. Mätt blev jag i alla fall och det jag åt från min tallrik var helt ok. Kanske är det en generationsfråga eller så är det jag som inte är van vid smakerna. Jag imponerades av hur tre av ungdomarna hanterade sina matpinnar men jag och ena dottern valde de mer lätthanterliga, vanliga besticken.

Två av ungdomarna vill inte synas på bild och det måste man respektera.

DSC_0114

Och nu till den omtalade rawfoodtårtan. En mandelbotten och en fyllning av hallon och lakrits. Ovanpå skulle det egentligen vara färska hallon men eftersom tårtan skulle ätas dagen efter tillverkningen och dessutom transporteras till annan ort, användes i stället hallonbollar (typ chokladboll men med hallon och förmodligen dadlar). Vi misstänkte att smakerna kanska skulle vara ganska skarpa och kanske lite syrliga så jag tog med en sprayflaska soyagrädde. Den behövdes inte. Fyllningen var både mild i smaken och kändes väldigt gräddig i konsistensen. Födelsedagsbarnen tyckte alla att den var överraskande god. Jag tyckte att den var helt ok men jag föredrar nog en mer traditionell, bakad tårta. Kul att ha testat men jag köper ingen sådan igen.

DSC_0121

Någon gillade tårtkartongen väldigt mycket. Alla kartonger är tydligen sovplatser i Pixels och Grixis ögon. Jag tror att det här är Pixel.

DSC_0136

Kanske är det Grixis som, i brist på plats i kartong, trycker sig tätt intill sin mattes syster och verkar trivas ganska bra där.

DSC_0128

Jag var väldigt glad för att min son var med och körde hem på kvällen. Själv var jag ingen bra bilförare vid det laget. Trött av både värme och lite sömnbrist var jag och då är det bättre att sitta i passagerarsätet. Efter att jag hade blundat en stund pratade vi vidare om våra planer på något väldigt roligt. Innan jag berättar om det måste jag få godkänt från min läkare och honom ska jag träffa i slutet av augusti. Till dess håller vi tillbaka planerandet lite men kan ändå fundera lite.

En kul dag var över och jag somnade väldigt lätt när vi kom hem strax efter tio på kvällen. Min son åkte hem tidigt på morgonen och nu är det vanlig vardag igen. I alla fall i tre veckor till och då är det Östersund som gäller 😀

 


18 comments

 1. Det är något särskilt med katter och kartonger 😉
  Förstår så väl ditt val att använda vanliga bestick till maten – jag är också lite skeptisk till att äta med pinnar (mest för att jag inte riktigt kan hantera dem och det tar sån tid innan jag blir klar med ätandet då – men kanske ett bra sätt att banta på för min del? 🙂 ). Det låter som om ni hade en härlig dag tillsammans och spännande med tårtan.
  Lite nyfiken blir jag allt på vad du har i görningen men jag antar att jag får veta om jag ger mig till tåls 🙂

  Gilla

  • Ja, haha, jag börjar förstå att kartonger är väldigt spännande och mysigt om man är katt 😀
   Det ser så coolt ut när någon kan hantera pinnarna på rätt sätt. Jag har gjort ett försök för länge sedan och insåg ganska snart att jag ska fortsätta använda kniv och gaffel 😉 I alla fall om jag inte ska svälta.
   Det var en kul dag och tårtan var god, men inte lika god som jag hade önskat.
   Våra planer är egentligen inte hemliga. De är bara lite osäkra än så länge. Men jag tror inte att det ska vara några problem. Det gäller resande utanför Norden och det ska jag egentligen inte syssla med första året efter ingreppet. Jag tror inte att det är slutgiltigt för mig eftersom jag mår så bra. Vi får väl se 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vilket trevligt firande på alla vis och så roligt att träffas tillsammans. Jag hade nog inte valt asiatiskt men allt är en smaksak. Våra barn tycker mycket om sushi vilket jag inte gillar alls. Själv är jag usel på att hantera ätpinnar men jag har inte övat så mycket heller för den delen. Jag tycker att tårtan ser hur fin och god ut som helst men visst, en vanlig variant kan också smaka bra. Funderar just nu på menyn till min födelsedag och några alternativ finns både när det gäller mat och tårta.

  Kram och ha en härlig fredag!

  Gilla

  • Att träffas allihop är det bästa firandet 😀
   Alla de som skulle firas var väldigt nöjda med maten och det var ju det viktigaste. Jag blev mätt och det får jag vara nöjd med 😉 Men ätpinnar är inget för mig, det vet jag efter ett tidigare försök och i det fallet är jag inte tillräckligt envis för att kämpa på för att lära mig.
   Jag tycker också att tårtan var väldigt fin, som ett litet konstverk. Smaken var också bra och även i det fallet gillade ungdomarna den bäst. Jag bakar nog hellre en egen tårta nästa gång 😉 Även om den var fin var den inte värd nästan 800 kr.
   Jag har för mig att du har skrivit om att du gillar prinsesstårta och väljer du en sådan så får du en väldigt god tårta 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

   • Helt rätt! Prinsesstårta är min favorit men även choklad gillas! 800 kronor för tårtan var väldigt dyrt minst sagt. Men jag har förstått att det är vad speciella tårtor eller designtårtor kostar fast nog bär det respekt med sig.

    Kram

    Gillad av 1 person

 3. Så trevligt att kunna träffas och fira alla på en gång 🙂 Tårtan ser fantastisk ut! Jag gillar asiatisk mat, typ kina- mat, men inte sushi. Att äta med pinnar är inget för mig, men jag har inte provat så många gånger 🙂
  Katter är roliga – jag tror de flesta katter älskar kartonger och papperskassar 🙂
  Kram

  Gilla

  • Det blir roligast att fira tillsammans och det passar ju väldigt bra när alla har något att fira. Jag kan ju faktiskt också fira mig själv som har fött två av dem de här dagarna 😀
   Det var mest smaken på grönsakerna jag inte gillade, tofun och riset var helt ok. Men jag har insett att jag ska hålla mig till vanliga bestick om jag ska få något i mig 😉
   Jag börjar förstå att kartonger är speciella för katter. Både att använda som sovplats och att tugga på eller leka med 😀 De är ganska lättroade de där små filurerna och väldigt charmiga 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vilken mysig dag! Så praktiskt att kunna fira alla på en gång. Mina barn är ju födda på samma dag fast två år emellan. Så jag bestämde att vi skulle fira deras namnsdagar så dom fick en varsin egen dag. Då brukade dom få välja vad vi skulle fika på och så fick dom en liten present.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var kul och mysigt 😀
   Jag tror att dina barn uppskattade det upplägget. Visst är det kul att fira tillsammans men barn brukar vilja ha sina egna dagar då de är ensamma om uppmärksamheten.
   Kram

   Gilla

  • Den var god men jag bakar hellre en egen vegansk tårta som påminner om vanliga gräddtårtor. Det blir både billigare och enligt mig godare. Men det är kul att ha provat en riktig rawfoodtårta 😀
   Tack för gratulationer 😀 Vi hade väldigt mysigt tillsammans.

   Gilla

 5. Åhhhh så mysigt ni haft det! Underbart att träffas och ha det trevligt tillsammans. Jag gillar Asiatisk mat och när jag får förmånen att äta ute så slinker det mer än gärna ner. Tårtan såg verkligen god ut, mina barn hade nog inte gillat den men jag är ett riktigt tårtmonste av alla de slag. Denna söta lilla katt, fattar inte varför katter är så glada för lådor och väskor. Vi hade en katt en gång som älskade att sova i en tom blomkruka. Denna katten höll på att skrämma slaget på många av mina kompisar då de inte såg att det låg en katt i blomkrukan förrän den började att röra på sig.

  Kram

  Gilla

  • Det är inte särskilt ofta vi träffas allihop samtidigt men när vi gör det är det alltid kul 😀
   Maten var helt ok men inget jag själv kommer att välja framöver. Nu har jag i alla fall testat och har lagt ännu en erfarenhet till alla andra 🙂 Tårtan var god men även där gäller samma sak. Det finns godare, mycket billigare tårtor. Men det var kul att testa. Det blev mycket nytt på bara några dagar 😀
   Min yngsta dotter och hennes man har två kattbröder. Jag är inte helt säker på om det är samma katt på båda bilderna eller om jag har lyckats få med dem båda. Men de är jättefina och väldigt mysiga båda två 😀 Katter har sina egenheter och kärleken till att krypa in i diverse små utrymmen är nog kanske ett av de framträdande beteendena 😉
   Kram

   Gilla

 6. Så roligt det verkar ha varit och så kul att du ska till Östersund en sväng. Synd att det är så pass långt dit och så varmt annars kanske vi kunnat träffas.

  Gilla

  • Det var jättekul och nu ser jag väldigt mycket fram emot att komma till Östersund. Jag tänkte fel när jag skrev tre veckor. I morgon är det två veckor tills jag åker 😀 Jag har ett ganska späckat program men om jag hinner vore det jättekul om jag får ta med mig någon kaka och komma och fika hos dig. Fisksjön är ett lika spännande utflyktsmål som något annat. Det beror lite på hur många vänner som har möjlighet att träffas.

   Gilla

 7. Så mysigt ni hade det! Jag äter inte med pinnar, sullar tillräckligt med vanliga bestick, o vill inte göra mig till åtlöje, men jag gillar asiatiskt, mycket Äter någon typ av nudelrätt nästan varje vecka här hemma. Jag är nog mest förtjust i de skarpa såserna, dipsåserna, o så sushi förstås. Denna värme är konsumerar all energi man har, jag har ingen ork alls till annat än att gå lite promenader och sitta o flämta i skuggan dessemellan. Och ingen bättring i sikte. Att få klä på sig långärmat och kanske till o med en tröja när man går ut, det längtar jag efter. Inget emot att bära ett paraply också…
  Lät såå spännande med din cliffhänger, ska vi verkligen behöva vänta till augusti på mer info???
  Kram

  Gilla

  • Ja, vi hade det mysigt och roligt 🙂
   Pinnar får vara för min del också. Jag vill ha maten i magen och inte spilld någon annanstans 😉 Sushi gillar jag inte alls men nudlar är gott i t ex en wook eller till något annat gott. Jag ska inte döma ut all asiatisk mat men sushi och det jag åt här är inga favoriter. Thaimat däremot, gillar jag. Mongolisk buffé har jag ätit ett antal gånger och tyckt mycket om. Det måste väl också räknas till asiatisk mat.
   Min ork är inte heller mycket att skryta med. Jag går mina morgonpromenader när det är mellan 14 – 19 grader (vid sextiden) och sedan går jag bara ut om jag måste, om jag är Nallevakt t ex. Så tidigt har jag ofta en tunn kofta till att börja med och den hamnar knuten runt midjan ungefär halvvägs 🙂
   Haha, förlåt att jag var så hemlighetsfull. Det är inte hemligt egentligen, bara inte helt säkert ännu. Sonen frågade om jag vill resa med honom utanför Norden och det ska jag helst inte göra första året efter operationen. Men jag tror att jag mår tillräckligt bra för att få ok från läkaren. Men när jag vet hur det blir berättar jag mer. Jag vill inte bygga upp för stora förväntningar hos mig själv. Det är nog mest därför jag inte vill berätta mer 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s