Kurser i höst

Jag fick en impuls och började leta efter roliga kvällskurser. Det slutade med att jag nu, alldeles precis nyss, klickade iväg två anmälningar som jag hade fyllt i och tvekat på ett tag innan. På tisdagar blir det grundkurs i fotografering med digital systemkamera och på torsdagar blir det buggkurs grund. Nu sitter jag här med hög puls och funderar på vad jag har gett mig in i för galenskaper. Buggkurs, när jag knappt klarar av att gå! Det måste väl tyda på att något är fel, eller kanske är det framtidstro. Jag vill ju så gärna och kanske mår ryggen väldigt bra av att strutta runt i olika svängar. Just buggkurs har jag tänkt länge att jag ska gå och jag har sett framför mig hur jag ska snurra runt på dansgolvet lätt som en plätt när min stora lever var utbytt.

Jag valde en grundkurs dels för att det är längesedan jag dansade och dels för att jag gärna repeterar allt igen. Jag har gått grundkurs två gånger, både för ca 30 år sedan och en intensivkurs en helg med min man för kanske 9-10 år sedan. Min man brydde sig inte så mycket om hur det skulle vara och utvecklade en egen stil som förmodligen bara jag hade lätt att följa med i. Vi hade jättekul när vi dansade tillsammans. Inga sura miner om det blev fel utan då skrattade vi och hittade varandra i en ny tur. Precis så lättsamt som det ska  vara. Sista gången vi dansade tillsammans var bara några veckor innan olyckan och det var då vi fick den tveksamma komplimangen av en lätt berusad man i 35-årsåldern, ”det är så roligt att se ett äldre par dansa så modern bugg”. Visst, vi hade passerat 50-strecket, men ändå…

En del av er känner igen min önskan om att dansa igen och ni vet också att jag inte vill ut till olika dansställen och delta i jakten. Jag vill bara dansa och ha kul och då är väl en danskurs väldigt bra. Vill jag dansa mer så finns det fortsättningskurser så det räcker länge.

Fotokursen var jag lite mer tveksam till. Behöver jag verkligen kunna mer än att ställa in kamerans automatfunktioner? Men så läste jag kursinnehållet och där stod bl a att inga förkunskaper behövs. Man behöver en egen systemkamera och det är bra om man vet var några få funktioner finns. Jag kände mig otroligt dum när jag konstaterade att jag inte ens vet så enkla detaljer. Självklart måste jag lära mig mer om hur jag använder min kamera och självklart ska jag ta reda på det som angavs vara bra att kunna innan kursen. Jag har fortfarande en hel del kvar av ungdomens ”duktig-flicka-krav” på mig själv och jag vill inte komma dit och skämmas. Min enda farhåga är att jag ska vara för trög för att fatta allt som lärs ut. Men då får jag väl skämmas då eller så skrattar jag bara bort det. Vad spelar det för roll om jag ger ett lite korkat intryck?

Efter många inlägg fyllda med foton blir det här alldeles fotolöst. Känns konstigt men ganska bra faktiskt 😀


17 comments

 1. Jag höll fotokurser på 80-talet, du har med tanke på dina bilder säkerligen med råge de förkunskaper som krävs för grundkursen, på den tiden ingick även framkallning mm, men det är ju numera ett minne blott. Jag läste dock fel när det gällde den andra kursen, inledningsvis tolkade jag det som en byggkurs, vilket ju är en helt annan sak än buggkurs, såg framför mig hur man lärde sig att gjuta en grund, mura och lägga tak, men som sagt jag läste fel. Skulle jag gå på en buggkurs eller vilken danskurs som helst skulle jag nog få börja på nivån minus10, typ ”obefintliga förkunskaper” och ”graciös som en flodhäst/valross på land”.

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket för den komplimangen om mitt fotande 😀 Jag visste att du gillar fotografering och är bra på det men du har alltså lärt ut den ädla fotokonsten också 🙂
   Hahaha, jag skrattar när jag läser om din feltydning och om din dansförmåga 😀 Jag har varit med och byggt ett hus från grunden och nästan helrenoverat två andra men jag vill aldrig mer vara med om att bygga något. Jag buggar mycket hellre 😉
   Om du var intresserad av att lära dig bugga så är jag övertygad om att du skulle både lära dig och ha jättekul under tiden. Det behöver inte vara perfekt 😀

   Gilla

 2. Spännande! härligt att lära sig nya saker. En fotokurs skulle jag också vilja gå men jag envisas ju med mina kompaktkameror och då finns inte så många kurser att gå. Buggkurs tror jag att jag skulle skippa – är nog lite som Melker beskriver – graciös som en flodhäst eller nått 🙂
  Men det finns ju så mycket som är spännande att lära sig så om jag bara hade tiden skulle jag nog hitta mängder med roliga kurser att gå!

  Gilla

  • Det finns massor av kul kurser. Jag skulle vilja lära mig mer om fåglar också och kanske en språkkurs på plats i Italien. Det vore jätteroligt 😀 Men det får räcka med två kurser till att börja med. Jag kommer att bli ganska uttröttad bara av dem. Men vad gör det, så länge man har kul 🙂
   Som jag svarade Melker så tror jag att om bara viljan att dansa finns så har man väldigt kul medan man lär sig, även om man inte får riktigt allt att stämma. På de kurser jag har gått tidigare har deltagarna befunnit sig på alla möjliga nivåer, men kul har vi haft tillsammans.

   Gillad av 1 person

   • Så är det säkert!
    När jag någon gång får tid så blir det med all säkerhet någon kurs – men just nu är det lite fullt upp i livet ändå!

    Gilla

   • Man ska inte underskatta lärande men på något sätt känns det som om jag har fullt tillräckligt av den varan på jobbet – men sen, sen ska jag lära mig massor som är roligt 😉

    Gillad av 1 person

 3. Heja dig! Gillar du att dansa så är det ju perfekt att göra nystart med en buggkurs! Och fotokursen kommer du att fixa galant! Att fortsätta lära sig är ett sundhetstecken!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Tack för peppningen 😀 Jag inte bara gillar att dansa, jag älskar det. Det är lycka att få dansa med någon som verkligen kan föra så det ska bli jättekul 😀 Det är bra att du har tilltro till min förmåga att lära mig mer om foto. Jag är inte lika säker själv. Det tekniska är inget som roar mig och jag är lite rädd att mitt fokus ska försvinna och tankarna vandra iväg när vi kommer in på sådana detaljer. Men jag ska försöka koncentrera mig 😉
   Önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vilka trevliga kurser du har anmält dig till och kom ihåg, friskt vågat hälften vunnit! Trots att jag är inne på min tredje digitala systemkamera och har olika objektiv kan jag på tok för lite och borde också ta tag i det. Men det blir liksom inte av…

  Kram och lycka till när det blir så dags!

  Gilla

  • Äntligen är det dags för kursande igen 😀 Jag har längtat och det är så mycket jag vill göra på en gång. Men det är nog bäst att begränsa det lite så två kurser får räcka. Jag har redan börjat titta på italienskakurser i Italien och jag blir väldigt sugen 🙂
   Jag hoppas att läraren på fotokursen är duktig och pedagogisk för annars får jag nog svårt att hålla intresset uppe. Jag vill helst bara använda apparater, inte förstå hur de fungerar. Men jag skäms lite för hur lite jag kan och därför vill jag se om det kan väcka mitt intresse 🙂
   Du kanske skulle friska upp italienskakunskaperna du också. Jag hittade en tvåveckors kurs i Salerno för 50-plussare 😉
   Kram

   Gilla

 5. Det lät trevligt med kurser i höst, i alla fall fotokursen. Jag förstår om dans kan vara roligt men det är inget för mig, jag är begåvad med två vänsterfötter och har aldrig kunnat lära mig dansa.
  Kram

  Gilla

  • Jag gillar kvällskurser. Förut har jag mest läst italienske och så de två grundkurser i bugg som jag skrev om. Vi får väl se om fotokursen blir lika kul som de var. Att buggkursen blir kul tvivlar jag inte på. Alla blir glada av att dansa, även om det verkar som om flera av mina bloggvänner är lite motsträviga 😉
   Kram

   Gilla

 6. Mycket har jag i livet varit rädd för men aldrig för att göra bort mig. Det har jag bjussat på. Oftast när man varit på utbildning och det framkommit något jag inte begripit och jag har slängt ut mig en fråga så har det ju visat sig att inte andra heller fattat men dom har inte velat visa sig dumma! Så fråga på du bara…Så skoj med dina kurser. Jag har gått en digitalfoto-kurs, tyvärr kunde jag mer än handledaren. Buggkurs gick jag också med exet men han har två vänsterfötter o inget taktsinne så det var ingen höjdare. Numera fixar jag knappt att dansa då vristerna smärtar. Det kommer att bli toppenroligt, man ska passa på när man känner inspiration och att du inte kunnat göra så mycket under några år visar sig ju nu i en massa energi och vilja. Lycka till!

  Gilla

  • Jag kommer att fråga när jag inte begriper för annars är det inte så stor mening med en kurs 🙂 Kanske blir det bara jag och en drös smarta ungdomar men då får de väl skratta åt tanten som är lite trög. Liksom du så bjussar jag gärna på det 😉
   De buggkurser jag har gått hade regeln att efter varje låt skulle vi rotera så att vi bytte partner. Då gör det inte så mycket om någon har lite svårt för att hålla takten.
   Tråkigt att du måste avstå från så mycket. Men om du fungerar som jag så hittar du andra nöjen i stället. Jag hoppas i alla fall att du trivs med livet.
   Jag är lite nervös inför kursstarterna, men bara lite. Mest tycker jag att det ska bli kul 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s