En skön, händelselös vecka

Dagarna har varit väldigt lika varandra. Vi har gått en tidig morgonpromenad innan värmen slagit till och sedan har vi bara haft det skönt och bra. En del jobb för min syster, lite fotande och bloggande för min del och även en del italienskarepetition, har varvats med uteliv och den rena njutning som en sjö, sol och värme kan ge.

Nalle har tagit på sig uppgiften att hålla änderna på behörigt avstånd. När det krävs så simmar han långt ut för att mota bort dem.

DSC_0025

Då blir matte lite orolig och säger att det är bättre att han badar med henne.

DSC_0029

Ibland blir det lite fel, som när man inte riktigt förstår att det är svårt att skaka av sig allt vatten medan man står i sjön.

DSC_0030

Kvällshimlarna är vackra och väldigt variationsrika i sin färgskala.

DSC_0027DSC_0016DSC_0076DSC_0035DSC_0081

Men vad är det här? Var är vakthunden och hur kan änderna vara så envisa? För mig får de gärna vara här, nu när jag vet att de är harmlösa 😉

DSC_0109

En skäggdopping, och ibland är de två stycken, simmar varje dag förbi långt ute i vattnet. Jag har tagit ett antal väldigt misslyckade foton med det vanliga objektivet. I morse satte jag på teleobjektivet och tog med kameran och en kopp kaffe ner till bryggan. Jag hade faktiskt tur och där kom den simmande på en alldeles spegelblank sjö. Det ser nästan overkligt ut. För att få perfekta foton borde jag nog ha använt stativet men det blev ändå ganska fina bilder, trots full zoomning (300 mm).

DSC_0125DSC_0126DSC_0127

Nej, nu vill jag inte vara med längre. Jag hämtar lite fisk.

DSC_0130

Lite tråkigt är det att min ländrygg, rumpa och höft inte alls mår bra av ett jämnt promenadunderlag. De delarna av mig saknar klättringarna och de kuperade lederna i Tiveden. I morse klarade jag inte av att följa med på promenad utan stannade hemma och mjukade upp kroppen med lite lätt styrketräning. Det blev något bättre men att promenera lite längre sträckor känns omöjligt. Ett skov som jag känner väl igen från tiden innan mina leverproblem, den tiden då jag rörde mig mycket. Det är lite synd att nu, när jag är helt utan de senaste årens problem, tack vare ökad möjlighet till motion har fått tillbaka mina gamla problem. Testade tensen men där gör den ingen nytta. Jag måste nog få hjälp med detta, kanske en naprapat eller så får det bli en ny bedömning av reumatikerläkare. Jag hade en reumatisk diagnos i Östersund, men den togs bort i Linköping. Lite smolk i glädjebägaren men förhoppningsvis är det här skovet snart över.


25 comments

 1. Skönt att se att ni har det bra – men det förstod jag ju redan 🙂 Tråkigt med dina smärtproblem – hoppas du kan få hjälp med dem, kanske med hjälp av naprapat eller sjukgymnast.
  Wow … vilka fantastiska bilder! Himmelsbilderna är magiska! Den sista med änderna är urläcker! Jättefina bilder på doppingen också – så härliga bilder i morgonljuset och så fint med speglingen i vattnet! bra jobbat!
  Ha det fortsatt bra och hoppas du kan njuta av dagarna utan alltför mycket ont!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är väldigt skönt här, synd att det tar slut i morgon. Jag har inte så mycket hopp om att bli av med problemen men smärtlindrad, lite grann, kanske jag kan bli.
   Tack! Himlen här bjuder på fina skådespel och om man sitter vid strandkanten ett tag så skiftar färger och former mycket 🙂 Jag är ganska nöjd med både änder och dopping och kanske borde jag ge dem en avskedsmacka i morgon 🙂
   Nu ska vi snart hem och se hur blommor och gräs har klarat sig. Jag misstänker att det inte blir så kul. Men det ska bli skönt att sova i min egen säng 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Tack! Det är fint att få bo vid en sjö med fina solnedgångar. Lite svårt att slita sig därifrån på kvällen 😀 Tyvärr är det slut i morgon och vi återgår till vår vanliga vardag.
   Nalle har koll nästan hela tiden. Men ibland sover han en stund och då kan de passa på 😉

   Gilla

 2. Du skulle prøvd å svømme med endene du også, de virket da trivelige. Det er flott å ha dyreliv rundt seg. Jeg blir veldig rolig av å ta bilder av forskjellige dyr. Ha en flott helg!

  Gilla

  • Hahaha, jag tror inte att änderna skulle gilla om jag kom plaskande 😀 Då kanske mamma and skulle bli riktigt otrevlig.
   Ja, det är roligt med djur. Både vilda och tama. Jag vet inte om jag blir särskilt lugn (tror att det är rätt svenska ord för rolig som ju betyder något annat hos oss) men jag blir väldigt glad för att det är så roligt (haha 😉 ) att se dem.
   Jag önskar dig detsamma 😀

   Gilla

 3. Vilka färger i solnedgångarna! Riktigt, riktigt vackert!
  Synd att du fått problem med ryggen igen – finns det inga kuperade marker där i närheten du kan ge dig ut på? Fast det kanske är dumt när du har så pass ont…

  Gilla

  • Ja, jag kan sitta väldigt länge på bryggan och titta hur himlen förändras. Sista chansen ikväll.
   Ja, och lite konstigt hur en reumatolog kan ge en ryggreumatisk diagnos och starka biologiska mediciner i kombination med svaga cellgifter, medan en annan konstaterar att nej, du har ingen sådan sjukdom. Orkade inte bry mig då eftersom andra problem tog över men det kanske är lite kämpardags igen. Usch och fy för ännu mer vård! Jag börjar nog med en naprapat som finns nära oss.
   Vår skog hemma är bitvis ganska kuperad så jag ska prova att gå mina promenader där. Om myggen är borta 😉

   Gillad av 1 person

   • Jag förstår att det är en njutning att sitta där! Jag skulle nog också bli sittandes en god stund!
    Sjukvården är… lite speciell kanske man kan säga. Det gäller att hamna rätt från början vilket inte är så lätt eftersom man i stor utsträckning inte kan styra själv!

    Gilla

   • Jag sitter just nu och velar om ifall jag ska gå ut ikväll igen eller inte. Jag har alldeles för många solnedgångsbilder så jag tror jag ger mig nu 😉
    Det lustiga med mitt exempel är att båda läkarna gav ett väldigt seriöst intryck och gjorde noggranna undersökningar. Vet inte riktigt vad jag ska tro.

    Gillad av 1 person

   • Hahaha, ja och kanske en fjärde…osv tills jag får som jag vill. Problemet är bara att jag inte vet vad jag vill. Vill inte ha en ryggreumatisk sjukdom som försämrar skelettet i längden men jag vill veta vad det är.

    Gillad av 1 person

   • Kanske du får två som är trovärdiga och som säger i stort samma sak? Jag tänker att det kanske är en bra början att få veta vad det är!

    Gilla

 4. Men asch då när ska man få vara riktigt glad? Så trist att kroppen nu hittat tillbaka till gamla synder…
  Jag har noll tålamod, jag fick inte den påsen med mig när jag föddes, men ibland är jag envis till dumdristighet. Det var en himlans massa härliga himlar hos dig, här sitter jag inne i huset o ser inte ett jota! Men nu är jag så sömnig så jag ska sluta ögonen, idag har jag både jobbat och träffat bloggkompis. Imorgon väntar auktion. Kram från pörtet

  Gilla

  • Inte mycket att göra åt att kroppen är som den är. Men jag ska i alla fall försöka hitta någon eller något som kan hjälpa mig lite. Men du vet ju hur det är. När man är inne i vårdsvängen är det nästan jobbigare att söka ännu mer vård än att ha ont 😉
   Den där envisheten kan nog vara bra att ha men ibland går vi lite för långt 😉
   Ja, himmeln har gett oss många fina skådespel men nu är det slut för den här gången. Jag kan se fina solnedgångar hemma också men att sitta vid en sjö ger den där lilla extra njutningen.
   Inte konstigt att du var trött efter en intensiv och rolig dag. Hoppas du kunde sova gott 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Det är så typiskt att du ska få smärtor nu, hoppas det finns hjälp att få. Det är lika bra att ta tag idet innan det går för länge. Nalle är ju bara för söt, en riktig badare. De där änderna verkar vara envisa. de är nog vana vid det mesta.
  Underbara foton på solnedgången. kan inte sluta titta!

  Kram

  Gilla

  • Jag har inga stora förhoppningar om hjälp utan tror mer på att jag får vänta ut att skovet tar slut. Men jag ska i alla fall försöka med den rekommenderade naprapaten. Det lär nog dröja eftersom det är semestertider.
   Nalle har varit i paradiset den här veckan men jag tror att han blir glad för att komma hem också.
   Nu, när jag och änderna har lärt känna varandra lite bättre, har vi en ganska trevlig relation 🙂 De kommer förbi ibland och tittar till oss men simmar iväg efter en liten stund.
   Tack! Tänk vad mycket vackert vi får se…alldeles gratis 😀
   Kram

   Gilla

 6. Vilken underbart skön och behaglig vecka ni har haft och fotografierna talar verkligen för sig själva. Så vackra! Bilden på Nalle när han försöker skaka av sig vattnet gör mig alldeles varm i hjärtat! Härligt att se dessutom hur han tog ansvaret för att hålla änderna på behörigt avstånd men jag förstår hans matte. Hade Miss E simmat så långt ut hade jag velat vara i närheten. Jag har blivit lite av en hönsmamma nu när vi bara har henne. Tråkigt att din rygg inte är helt samarbetsvillig men det är väl bara att vänta ut skovet och du känner ju igen symptomen.

  Kram och god lördag!

  Gilla

  • Det har varit några riktigt härliga veckor. Först i Tiveden och sedan i Målsånna. Två ganska olika platser med helt skilda upplevelser. Jättekul 😀
   Ja, Nalle är så söt på den bilden och hans ena, vanligtvis uppåtstående öra, hänger så att han nästan påminner om en golden 🙂 Jag vet inte om du såg inlägget där han försökte ta sig under staketet för att skydda matte från änderna. Sedan dess har han varit på sin vakt 😀 Duktig vovve! Vi var båda lite oroliga för att han skulle hamna för långt ut och kanske inte orka tillbaka. Jag förstår din ökade vaksamhet över Miss E. Även om Nalle inte är mitt ansvar har jag ändå lite mer beskydarinstinkt gentemot honom nu.
   Min rygg bekymrar mig lite. Visst känner jag igen symptomen men jag skulle vilja veta vad det är. När jag hade diagnosen blev jag hjälpt av en kombination av mediciner så det finns lindring. Men då måste jag ha en diagnos och dessutom får jag nog inte använda de medicinerna längre eftersom de påverkar levern. Jag börjar med att kontakta naprapat på måndag. Har aldrig varit hos en sådan men det är värt ett försök 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Det låter som en mycket härlig vecka och underbara bilder. Tråkigt att höra att du fått ont i din kropp. Du får söka hjälp när du kommer hem. Kanske har du gått ut för hårt så fin kropp inte är van?
  Kram

  Gilla

  • Det var verkligen härligt. Tack! Kul att du gillar bilderna 🙂
   Jag borde ha förstått att de här problemen skulle komma tillbaka när jag började kunna vara lite mer aktiv. Men man förtränger det man inte vill minnas och så blir man besviken när allt inte är bra. Det finns ju faktiskt anledningar till att jag har saknat arbetsförmåga så länge så det borde inte ha kommit som en överraskning. Nu är det som det är och jag ska sätta igång en ny vårdkarusell. Jag kan ju inte gå tillbaka till mitt inaktiva liv bara för att slippa ha ont just i ländryggen när rörelse lindrar annan smärta. Jaja, det ordnar sig förhoppningsvis 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Fint så in i vassen! Men så trist att du fått problem med rörelseapparaten. Jag har exakt samma problem, min kropp mår bättre av terrängpromenad än statiska på vägarna, men, jag är numera så stel ändå att jag lätt ramlar när det blir ojämnt underlag. Så inte vet jag vad som är bättre. Aldrig får man vara riktigt glad och nöjd, eller hur? Hoppas du har bra kontakter som kan hjälpa dig inom sjukvården. Jag hade förut en mycket bra chiropraktiker men nu var det åratal sedan jag var där. Läser vidare…

  Gilla

  • Ja, det var fint där 🙂
   Jag vet att många har liknande problem och lite är det väl så att jag blir peppad av hur t ex du och andra med smärtproblematik klarar av allt med en stor portion livsglädje. Kanske kan vi hjälpa varandra genom att visa att livet är ganska bra ändå 🙂 Men vi får också beklaga oss lite emellanåt. Det måste få pysa ut så att vi sedan kan gå vidare. Nu har jag hört från två av mina bloggvänner med ländryggsproblem att ryggen mår bäst av kuperad terräng. Det är nog vanligare än jag trodde med den upplevelsen.
   Du har rätt i att det nästan alltid är något som begränsar oss men om jag jämför med de senaste åren har jag det väldigt mycket bättre nu 🙂 Jag ska försöka fokusera på det 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s