Motattack

Gårdagen blev solig, några grader varmare än förut men så blåsig att det gick små gäss på sjön (måste vara ett konstigt uttryck för nya svenskar). Inget badande för mig idag heller alltså. Inte ens bikinin kom på och det brukar den göra ganska snabbt. Ärret på magen får inte utsättas för sol på helst två år men det är helt ok att ha något lätt klädesplagg på en liten stund i solen. Vill jag någon dag bada får jag bara se till att komma snabbt i och sedan vara snabb att ta på mig något igen. Jag unnar mig korta stunder i solen varje dag. Man ska inte överdriva försiktigheten.

Mina glasögon har gått sönder så nu får jag lov att använda mina gamla ett tag. Inte alls kul men det funkar. Bilden är inte arrangerad. Jag satt här en bra stund och njöt innan jag kom på att det kan ju vara kul att jag också syns på bild någon gång. En selfie i motljus när livet är underbart.

DSC_0706

Jag var inne i huset när jag hörde ett typiskt andläte (inte vackert) och min syster som ropade att nu jagade Nalle bort änderna. De gick inte så långt.

DSC_0001

De stannade vid strandkanten igen. Som jag skrev i förra inlägget så bad jag min syster att gå ut och huka framför änderna. Hon är inte rädd av sig så det gjorde hon, men lite försiktig var hon allt. Nalle tyckte att det var ganska jobbigt att se sin matte med änderna men änderna uppförde sig väl.

DSC_0005

Först blev de lite rädda och gick några steg bort med mamma and som ledare.

DSC_0008

Syrran gjorde ett nytt försök att närma sig och först fick de vänja sig vid att hon stod framför dem.

DSC_0009

När hon hukade sig ner igen gick det mycket bättre. De stannade förväntansfullt kvar men ingen av dem flög upp på henne eller nafsade i henne. Jag behöver alltså inte vara rädd mer 😉 Tur att jag har en så modig syster.

DSC_0011

Men nu blev det för mycket för Nalle. Inte kunde han stanna innaför staketet när matte satt där ute med de läskiga fåglarna. Han kämpade för att komma under fårstängslet men det var lite bökigt.

DSC_0015

Naturligtvis kom hans älskade ”mamma” till hjälp och sedan var det full fokus på änderna. Jag hann inte med att fota när han jagade ut dem i vattnet men jag lovar att det gick undan.

DSC_0017

Men de var inte mer rädda än att de retfullt stannade bara några meter ut.

DSC_0018

Ett utfall till från Nalle satte lite fart på dem igen.

DSC_0022

Men jag får nog börja säga att jag är envis som en gräsand, när jag nämner min egen envishet i fortsättningen, för envisare varelser har jag nog aldrig stött på. Möjligtvis kan myggor och flugor vara i samma klass.

DSC_0021

Nalle vaktade och när de kom närmare tog han några steg mot dem så att de vände. Någon gång simmade mamman rakt mot honom och skrek okvädingsord på andspråk. Ge f-n i mina ungar ditt pucko, sa hon nog.

DSC_0023

Till sist gjorde änderna inte fler försök. Nalle gick ut på den lilla bryggan och stod där som den härskare han är 😀 Ser ni nu att jag är en duktig vakthund?

DSC_0027

Jag har avslutat flera inlägg med en kvällshimmel och här kommer ännu en.

DSC_0001DSC_0032DSC_0052


18 comments

 1. Jag sitter här med ett stort leende – bara så du vet 🙂 Härligt inlägg om fortsättningen på det andliga äventyret! Bra att Nalle håller dem på avstånd.
  Fantastisk himmel!
  Kram

  Gilla

  • Kul att kunna bjussa på det 😀 Men det är svårt att hålla tillbaka leendet när hundar är i farten med olika tokigheter 🙂
   Nalle får nog säkert fler tillfällen att vakta och han är duktig på det. Men nu är jag inte rädd längre, jag har ju sett att de är ganska snälla.
   Solnedgångar blir ännu finare när det finns några moln där färger kan explodera. Vi får väl se om det blir ännu bättre…
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Ljuvliga bilder som jag bara sitter och ler åt! Arga änder har jag inte hört talas om, bara måsar och svanar. >Men självklart har alla fåglar samma instinkt att skydda sina telningar. Måsar kan dyka rakt ner och hugga en i skallen om man går för nära småttingarna och det gör man lätt eftersom dom är mitt ute i vägbanorna. En svan klättrade upp i vår segelbåt en gång, och den var inte kul att ha o göra med! Så nog ska man ha ett visst mått av respekt. Hur länge stannar ni kvar i ert paradis? Önskar en god fortsättning på er soliga vistelse/Kramen

  Gilla

  • Tack! Alla djur, även vi människor, skyddar ungarna och hittar mod och kraft någonstans för att utmana alla som hotar. Jag fick alldeles nyss se varför de har ett så närgånget beteende. Grannen var ute på sin brygga och slängde ut en massa brödbitar åt dem.
   Fy, så läskigt med svanen. De kan vara riktigt arga och bits säkert rejält hårt. Hoppas ingen blev skadad när ni råkade ut för den.
   Vi har hyrt stugan i en vecka så på lördag förmiddag åker vi hem igen. Jag längtar inte alls hem men jag vet att det blir skönt när jag väl är där. Men till dess fortsätter vi att njuta och koppla av 😀
   Tack så mycket!
   Kram

   Gilla

  • Välkommen tillbaka hem Znogge 🙂
   Man ska nog inte underskatta fågelmammors förmåga att skydda sina små. Ungarna kan säkert också nypa till ordentligt. Men de här verkade fredliga och ville nog mest bara ha något gott i magen 😀
   Kram

   Gilla

 3. Ha ha… ja du, fåglar kan vara rätt envisa men det kan ju hundar vara också. Han ser verkligen nöjd ut där han står som den slutliga vinnaren av ställningskriget 😉
  Härliga solnedgångsfoton! Det ser verkligen underbart ut där vid stugan – får mig att längta ännu mer efter min semester!

  Gilla

  • Det var en fight (bildligt talat) men Nalle avgick med segern och blev väldigt stolt 😀
   Det är en väldigt enkel stuga men här finns allt som behövs och den är perfekt som sommarstuga. Kanske skulle jag önska att gräset var klippt. Bitvis är det höga tuvor och annars är det gult och torrt. Men det är en petitess som man lätt bortser från 😉
   Snart är det din tur och du kommer att få en superskön semester 🙂

   Gillad av 1 person

   • Psykologisk krigsföring 😉
    Ja jag ser verkligen fram emot sex veckors ledighet, men nu är det nedräkning. Åtta arbetsdagar kvar 🙂

    Gillad av 1 person

 4. Härliga bilder! Tejpa ditt op-snitt med kirurgtejp och hoppa i din bikini👏
  Har badat flera gånger ca 23 grader på västkusten!
  Fortsatt trevlig semester! Kram

  Gilla

  • Bra idé! Tack för tipset 😊 Jag har faktiskt lite kirurgtejp med mig så det kanske jag testar 😁
   Tack! Njut av sommaren du också men sola med lite försiktighet 😊😉
   Kram

   Gilla

 5. Nalle är en kille att lita på minsann. Han är så söt, man ser riktigt hur stolt han är när han fick rädda matte ifrån de där näbbdjuren. Men jag nästan svalde bildskärmen på jobbet då jag såg de fantastiska bilderna på solnedgången. Såååå fina! Kan inte sluta titta.
  Njuuuuuut!
  Kram

  Gilla

  • Han gör allt för sin ”mamma”. De har en väldigt speciell relation de där två och när matte badar då badar Nalle, när matte solar då ligger Nalle bredvid 😀 Är matte kvar i stugan vill Nalle inte följa med sin moster på promenad etc. Konstigt att jag får ta morgonpromenaderna hemma när hans matte sover 😉
   Det blir väldigt vackra kvällar här när solen lyser på molnen innan det går och lägger sig. Jag kunde inte låta bli att fota igår kväll också så någon mer solnedgång blir det. Tack för de fina orden 🙂
   Och ja, vi njuter alla tre 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s