Efterlängtade droppar

Fem millimeter! Så mycket mätte min regnmätare upp nattens regn till. Inte alls tillräckligt men mycket mer än det har kommit på väldigt lång tid. På SMHI:s sida läser jag att vi fick drygt tre mm 12:e maj så det är nästan precis en månad sedan det regnade här sist. Som vi har längtat och väntat. Perfekt att det regnade på natten. Hoppas det blir fler sådana nätter.

Morgonpromenaden var väldigt skön med frisk luft som gick lätt att andas. Det var relativt svalt och regndropparna hängde kvar lite överallt. Vackert! Prognoserna sa att det inte väntades mer regn idag så jag vågade ta med mig kameran och här är en del av alla droppar jag såg.

DSC_0089DSC_0092DSC_0094DSC_0099DSC_0104DSC_0107DSC_0109DSC_0111DSC_0117DSC_0132DSC_0134

Kasper gick direkt till första vattenpöl han hittade och slickade ivrigt i sig innan matte hejdade hans drickande. Jag tyckte att vattnet i vattenkoppen hemma är både renare och godare.

DSC_0078

Det var en uppfriskande promenad och nu sitter jag här med balkongdörr och några fönster öppna. Allt för att vädra ut den varma, kvalmiga luften och få in lite skön, sval luft.

Vi gick förbi trädet med hackspetten även idag men nu var det alldeles tomt och tyst i bohålan. Vilken tur jag hade som i sista stund fick se den fina ungen. Hoppas den klarar alla faror som lurar på en fågelunge som upptäcker världen.


17 comments

 1. Även här kom det regn men inte så mycket som 5 mm. Gräsmattan blev knappt fuktig och vi var nog många som hade hoppats på mer. Som vanligt härliga bilder från din morgonpromenad. Visst är det något speciellt med regnvåta blommor och växter.

  Kram och ha en härlig måndag!

  Gilla

  • Vi hade kanske lite tur med var regndropparna föll. Väldigt välbehövligt på många platser men prognoserna visar att många av oss ska bli nöjda framöver 🙂
   Tack! Jag fascineras av regndroppar och hur vackert det blir efter ett regn 🙂
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Även jag på min lilla Ö har fått några härligt ljuvliga droppar idag. Men nu skiner solen igen och Eddie och jag är redo för ogräsrensning. Efter en underbar helg med barn och barnbarn så är jag laddad. Jag gick runt i min trädgård idag på morgonen och tittade på alla mina pioner som hade droppar på sina fina blommor. Tyvärr så luktar de inte men det är gott nog då ögat kan få sitt.

  Kram

  Gilla

  • Då är du och din trädgård troligtvis också glada idag 😀 Ha så kul med ogräset! Jag borde kanske också se efter om något borde göras ute.
   Härligt att få umgås med barn och barnbarn men det kan vara ganska skönt att vara lite för sig själva också. Att få ägna sig åt sin trädgård, glädjas åt det som kommer där och rensa bort det som inte ska vara kvar. Pioner är väldigt vackra med eller utan doft 😀
   Kram

   Gilla

 3. Helt magiska foton! Jag tror jag håller på att åter sabba en kamera, för nu när jag startar den så vill inte linsskyddet gå upp automatiskt. Det betyder att det kommit skräp inunder. Precis så gick det med min förra kamera och till sist var det bara att ge upp försöken. Jag har kameran i ett särskilt fack i min lilla handväska men inte i något eget fodral. Då tar det för lång tid att få fram kameran till skarpt läge…Nå, jag har försökt rengöra med lite topz och vackra ord, vi får se om det hjälper.
  Tack för dina ord, de snälla och uppmuntrande. Jag har nog redan landat ganska väl i det jag fick veta, det var bara så oväntat att jag inte riktigt kunde hantera det med en gång.
  Glömde fråga om bild nummer två, är det en tistelblomma? Den är förtjusande vacker oavsett, men förmodligen lite olik sig i vått tillstånd.
  Kramen

  Gilla

  • Tack, dropparna gör sitt till och min kamera är nog ganska bra verkar det som 🙂 Jag har ett linsskydd som ska plockas av manuellt så det är inga problem att öppna det 😉 Däremot har det som håller det på plats gått sönder så jag har precis beställt ett nytt skydd. Luckan till minneskortet har också gått sönder och nu har jag tejpat ihop den med kameran så nu kan jag inte ta ut det. Bilderna får överföras med sladd i stället för att fytta över minneskortet till datorn. Det funkar det med. Som du ser är det inte bara du som sabbar kameror. Men jag lappar och lagar och köper till delar som är något så när billiga tills det inte går längre. Men saker som används mycket blir slitna, så är det bara. Min mamma sa ofta att om man inte kan använda sina grejer för att de är för dyra så har man fel grejer. Hon menade nog dyra kristallglas och liknande men det är ju samma sak med andra prylar. Bruksgrejer ska användas och då slits de.
   Med åren hamnar vi alla situationer där vi måste hantera svåra besked. Det ger en viss insikt i att det är viktigt att visa medkänsla och omtanke utan att vara påträngande. Jag har fått massor av stöd förr när jag har behövt det och du har säkert också flera gånger märkt hur mycket värme det finns här. Bloggvärlden är fantastisk på det sättet. Du ska veta att jag har tänkt mycket på dig.
   Bild nr två är en utblommad humleblomster (inte från humle som används i öl). Jag hade bilder på blommande sådana för ett tag sedan men du kan googla humleblomster så ser du hur de ser ut 😀 Men du ser att även utblommade blommor kan vara vackra 🙂 Kanske skulle de orden kunna vara en metafor för oss som kommit upp en bit i ålder 😉 Men utblommade är vi väl inte. Bara inte nyutslagna 😀
   Kram

   Gilla

 4. Underbara bilder! Det regnade rätt rejält när jag gick till tåget igår kväll och idag är det mycket svalare.
  Kram

  Gilla

 5. Så vackert det är med regndropparna i blomstren! En syn man inte är van vid numera. Även här har det regnat, ingen aning om hur mycket men det är skönt ändå.
  Pippin klarar sig förhoppningsvis, ett farligt liv för de små när de ger sig ut!

  Gilla

  • Det kändes bekant men avlägset ändå med alla droppar. Kul att gå ut med kameran och försöka fånga dem på bild 😀 Visst är det skönt efter ett regn. Luften blir både lättare att andas och svalkan är skön…i alla fall i några dagar. Sedan vill vi nog ha lite fint väder igen 😉
   Jag hoppas att hackspettsföräldrarna skyddar sin unge väl och att den klarar sig bra. Det är tur att vi inte ser allt som händer bland fåglarna. De har inte så långt liv i genomsnitt.

   Gillad av 1 person

   • Några dagars regn nu blir finfint, sen kan finvädret återvända (det är ju ändå snart midsommar och då ska det ju alltid regna en skvätt 🙂 ).
    Nej hualigen, man vill nog inte veta allt som händer i naturen. Naturens lagar är… lite tuffa ibland kan man kanske säga utan att ljuga det minsta.

    Gillad av 1 person

 6. Regndroppar på blommor är något av det vackraste som finns och du har fångat det så fint. Här har det inte regnat bara blåst och det är rätt så kallt bara några plusgrader inatt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s