Skogen full av barn

Skolbarn, gissningsvis i 10-12 årsåldern, samlades runt sin lärare för instruktioner när vi kom in i skogen. Ca en tredjedel av barnen övergav läraren och kom fram till oss för att villigt bli pussade på (och lite utskällda av Nalle som gärna pratar lite). Ingen blev rädd för att en av vovvarna lät lite och oj, så många klappar och beundrande ord de fick. Till slut sa jag till alla barn att de kanske borde lyssna lite på sin lärare men de verkade inte särskilt manade. Då sa jag att vi måste gå vidare och då äntligen fick läraren lite uppmärksamhet.

Det var tydligen orientering på schemat för vi stötte ideligen ihop med samma barn igen. När vi var lite längre bort fick vi lugn och ro en stund men så fort vi kom tillbaka till deras område så sprang det glada barn omkring oss och letade efter kontroller. Till sist stannade de inte ens upp utan gav hundarna en klapp medan de sprang förbi. Lite kul var det att bli mött av glada hälsningar lite överallt där vi gick men det får inte bli en vana. Jag behöver den ro och den avkoppling som skogen ger.

Eftersom det skulle kännas lite obekvämt att fotografera barnen, kanske t o m på gränsen till olagligt, blev det som vanligt det som växer som fick bli motiv. Några små lingonblommor hittade jag bland allt blåbärsris.

024

Söta små vita blommor i gräset.

022

En väldigt festlig blomma som jag inte kan minnas att jag har lagt märke till förr om åren. Jag såg likadana för ett tag sedan på ett annat ställe men då hade de inte börjat blomma.

025


9 comments

 1. Nä skogen vill man helst ha för sig själv 🙂 Fast ibland kan det vara skoj med lite folk också (både barn och vuxna) men i lagom mängd…
  Den blomman var lattjo! Vet inte om jag sett någon sådan (men det kanske jag har, minnet är ju som det är).

  Gilla

  • Ja, jag kommer liksom av mig och får börja om med att insupa skogen vid varje möte. Men samtidigt blir jag glad av alla gulliga ungar som frågar en del och berättar om sina hundar.
   Kul är den och vi kanske får nöja oss med det och kalla den för kul- eller lattjoblomman 😀

   Gillad av 1 person

 2. Som vanligt fick du till härliga bilder även om ”rörelsefriheten” var något begränsad. Kan tänka mig att hundarna fick en hel del uppmärksamhet och tydligen mer än läraren. Numera ingår orientering för att få ett godkänt idrottsbetyg så vi brukar också bege oss ut i skogen en gång om året.
  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack! Att jag blev lite störd är kanske anledningen till att mängden bilder blev lite mer måttlig 😉 Hundarna kände sig nog väldigt märkvärdiga. Kasper är inte lika framåt i sådana lägen som Nalle så det var Nalle som fick mest uppmärksamhet 🙂
   Vi lärde oss också orientering och det var något jag tyckte om. Eftersom jag var med i scouterna kunde jag det där med karta och kompass men kompass tror jag aldrig vi använde i skolan.
   Kram

   Gilla

 3. Jag hade nog också hellre klappat hundar än orienterat! Orientering var verkligen inte min gren i skolan 😀
  Kram

  Gilla

  • Orientering var en av få idrottsaktiviteter som jag gillade men jag hade nog ändå också hellre klappat hundar 😀 Är man hundälskare så är man. Fast jag är nog lika mycket kattälskare. Det går att kombinera 😀
   Kram

   Gilla

 4. Trevligt med oväntade möten och om de dessutom visar sig vara riktiga hundvänner så är det ju ännu trevligare 🙂 Orientering har aldrig varit min grej – är lycklig över att man nu kan använda gps istället 🙂
  Den vita är en stjärnblomma – det finns flera olika … kanske buskstjärnblomma. Den blå roliga lilla blomman heter blåsuga.
  Ha en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, barn är spontana och det händer lite då och då att de kommer fram och vill klappa hundarna när skolan har aktiviteter i skogen. Men jag har aldrig varit med om att de går direkt fram utan att först fråga om det går bra. Trevliga och väluppfostrade barn tänker jag då och hoppas att jag har rätt i det 🙂
   Ofta gillar man det man är bra på och jag var bra på att hitta med hjälp av karta och kompass. Vet inte om jag kommer ihåg hur man använder kompass längre men det kanske kommer tillbaka om jag försöker 😉 Kanske sprang jag inte så mycket men att gå i skogen i lagom takt och leta kontroller, det var roligt 😀
   Återigen, tack för att du delar med dig av kunskap 🙂 Jag har fått mycket hjälp av dig och en del har faktiskt fastnat. Som t ex skelört som du hade med i ett inlägg. Den gav du mig namnet på förra sommaren och den kom jag mycket väl ihåg 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s