Badpojkar

Väl gömda inne i gräset runt rabarbern hittade jag de första nästan utslagna liljekonvaljerna. De måste ha bra förutsättningar där för ingen annanstans har jag sett mer än små knoppar. Jag skulle jobba lite med grästrimmern och lyckades hejda mig innan jag totalt demolerade de små blommorna. Bladen blev lite skadade men de är ju fina ändå.

Min syster kom upp med den goda idén att våra hundar skulle få bada i den närbelägna lilla sjön. Vi packade in oss i bilen och väl framme njöt våra vovvar av vatten och bollapport. Kameran var kvar hemma men som tur är har jag alltid mobilen med mig. T o m Kasper simmade några simtag för att hämta bollen men det är stor skillnad mot för något år sedan. Han var i alla fall lycklig de gånger han kom in mot stranden och hade lyckats hämta bollen. För att han skulle ha en chans mot den yngre (12 år) och snabbare Nalle höll min syster fast Nalle några gånger. Då gick Kasper långsamt ut mot bollen och tog några väldigt långsamma simtag för att nå den. Både jag och min syster var beredda på att springa ut och slänga oss i vattnet om han skulle få problem men han bara njöt.

DSC_0599DSC_0601DSC_0603DSC_0607DSC_0604DSC_0619DSC_0622

Inte bara hundarna badade i den lilla sjön.

DSC_0629


15 comments

 1. Liljekonvaljer doftar så underbart!
  Vilka gulliga bilder på hundarna och så snällt att Kasper fick chans att ta bollen i sin egen takt!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det gör de verkligen men nu är det så mycket som doftar samtidigt så det är svårt att veta vad det är som doftar när man kommer ut 🙂
   De är fina men Nalle var inte helt nöjd med att inte få ta bollen alla gånger 😉
   Kram

   Gilla

 2. Liljekonvaljer är en av mina favoritblommor för den är så otroligt söt! Doften är dessutom underbar.

  Så mysigt för era hundar att få bada. Miss E är tyvärr inte så förtjust men vi får väl se i sommar om hon hoppar i.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • En av mina favoriter också och det beror mycket på de minnen jag har 🙂
   Kasper var riktigt badtokig som yngre men nu är han en lite försiktig herre. Skönt att han i alla fall vill simma lite när det är så här varmt. Förr kunde han hoppa från bryggan om vi kastade hans älskade frisbee 😀
   Ni kanske får vara nöjda om hon går ner i vattnet. Hoppa kanske är lite otäckt 😉
   Kram

   Gilla

 3. Liljekonvaljer är ett barndomsminne från vår sommarstuga (numera min brors), i Stockholmsområdet var dessa fridlysta, men inte i Västmanland. Vi hade gott om dessa på tomten och man kunde plocka en bukett och ta med hem till Stockholm.

  Gilla

  • Jag tror att de flesta tycker om liljekonvaljer och det verkar finnas många minnen förknippade med dem. Dina minnen ger dig säkert lite extra glädje när du ser blommande liljekonvaljer. Så är det i alla fall för mig 😀

   Gillad av 1 person

 4. Jag trycker näsan mot skärmen för att kunna dra in den härligt friska doften från liljekonvaljen. Underbar och vacker blomma. Så härliga foto på badande hundar. Jag har också en som älskar att bada och simma. Idag blev det inget bad för vi har varit på lydnadsträning. Väldigt trevligt och givande.
  Nu ligger han här på kontoret på jobbet, helt utslagen.

  Kram

  Gilla

  • Haha, ja kanske kan doftminnet få dig att uppleva hur den luktar genom att verkligen tänka att du känner doften. Visst är den underbar – en klar favorit hos mig 🙂
   Det är likadant med hundar som med barn. Man blir helt enkelt glad av att se dem lyckliga. Kanske är det lite extra speciellt för mig när min gamla vovve visar att han trivs och mår bra 🙂
   Jag kan inte mycket om australian shepherd (visst är han en sådan?) men jag inbillar mig att den rasen har liknande egenskaper som bordercollie och är väldigt lättlärd. Kasper är 50 % bordercollie och har alltid varit väldigt uppmärksam och så intelligent som en hund kan vara 😀 Då är det kul att gå kurser som stimulerar och samtidigt lär oss uppfostran. Vi nöjde oss med vardagslydnad för Kaspers del och det har varit allt vi har behövt. Vallhundsegenskaperna hjälpte till en hel del 🙂
   Det måste kännas skönt att kunna ha med vovven till jobbet.
   Kram

   Gilla

 5. Fina badpojkar, är det bollar de simmar efter? Jag försöker få Blinka att bada genom att kasta pinnar, hon går tills magen blir blöt, sen blir det värre…för några år sen kastade hon sig i utan att tänka sig för, nu är det inte så självklart. Glad att jag hann klippa ner pälsen innan värmeböljan, för hon är så envis så hon går med sträckt koppel i solgasset precis hur länge som helst. Liljekonvaljerna är inte långt borta här heller, men vad värre är så såg jag utslagna midsommarblomster idag! Över en månad innan midsommar, det betyder att det flesta blommor blommat över när det är dags för sju sorter under huvudkudden. Haha, skoja bara, efter fyra äktenskap så är jag mer än nöjd med bara sällskap av djuren, för det är inte så bara…Kram

  Gilla

  • Ja, de är fina och det är en boll de turas om att simma efter 😀 Hundar, liksom människor, förändras med tiden. När jag var barn hade jag inga problem med att doppa mig i 14-gradigt vatten men nu måste jag ha minst 18 för att ens tänka tanken 🙂 Kasper hade en kompis som var en golden och han strosade gärna omkring länge i vattnet men när det nådde magen ville han inte gå längre. Vår första golden älskade att simma så det är verkligen individuellt.
   Kort päls är nog skönt för en liten vovve i sommarvärmen. Skönt att hon inte verkar må dåligt av sol och värme. Kanske är det så enkelt som att det räcker med att dricka tillräckligt för att det ska gå bra.
   När jag ser inlägg från olika delar av vårt land inser jag att blomningssäsongen har hunnit ungefär lika långt från söder till åtminstone Jämtland. Vintern var seg på många håll och allt exploderade överallt nästan samtidigt. Men jag tror mig minnas att just midsommarblomstren kunde blomma nästan hela sommaren där uppe. I alla fall från midsommar och länge efter det. Kanske finns det kvar något exemplar till dig när midsommaren är här 😀 Även om du inte vill hitta någon kan du ju tycka att det är trevligt att se just den blomman då 😀 För övrigt så är jag helt med på din linje och är också väldigt nöjd med sällskap av djur (och syster) 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s