Ett litet besök i verkligheten

Jag har inte fått så stränga förhållningsorder om isolering som jag trodde att jag skulle få. Tidigare har jag läst mig till, bl a ur Sahgrenskas egen informationsbok, att kontakt med människor i offentliga miljöer ska undvikas de tre första månaderna efter transplantation. Nu verkar det inte vara så noga att följa de rekommendationerna så länge jag är noga med handhygienen. Därför sa jag till min syster att jag vill följa med nästa gång hon skulle ner till stan. Jag behöver röra lite på mig och ett besök på apoteket kunde vara ett bra tillfälle tänkte jag. I förmiddags släppte min syster av mig vid gallerian (ja, vi har en sådan i vår lilla stad) och jag tog mig till apoteket. Ingen kö, jätteskönt! Jag fick mina piller och dessutom köpte jag två flaskor handsprit. Mina händer visade tendenser till att bli nästan såriga av all handtvätt med tvål och handkräm är så kladdigt att smörja in sig med varje gång. Handsprit både gör rent och återfuktar och går snabbt in i huden.

Nöjd med att det gick så fort och bra tänkte jag att jag skulle gå in på Willys alldeles i närheten och handla de få saker jag behövde. Det skulle jag nog hinna innan min syster var klar med sitt ärende. Jag var nästan klar då min syster meddelade att nu väntade hon utanför. Lite stressad blev jag och kanske kan jag delvis skylla på det och eventuellt får jag även skylla lite på morfinpåverkan att det gick som det gick. Jag gick genom kassan, visade upp min apotekspåse och packade ner mina inhandlade varor. Sedan gick jag ut till min väntande syster som välment skällde lite på mig för att jag hade handlat så mycket utan att be henne komma och bära. Jag blev faktiskt både trött och påverkad av hela äventyret men inte så att jag, som hon halvt skämtsamt befarade, skulle göra så att levern lossnade.

Vi hann  komma hem innan jag med fasa insåg att jag inte hade apotekspåsen med mig. Förmodligen låg den kvar på den hylla utanför kassan där man packar sina påsar. Min syster skulle ha ett telefonmöte några minuter senare men hon sa direkt att vi skulle åka tillbaka och att det inte var några problem. Jag kände mig riktigt dum. Så slarvig får man helt enkelt inte vara och jag hatar att ställa till problem för andra. Men min syster är van vid att multitaska så hon både körde och hade telefonmöte samtidigt. Min påse fanns kvar, omhändertagen av tjejen i kassan, och jag blev väldigt lättad. Sedan var det slut på dramatik och väl hemma blev det mat och en stunds vila.

Jag ville ta hand om lunchpromenaden med hundarna och det gick bra att gå en väldigt långsam promenad på en kvart. Jag måste stanna och andas djupa andetag några gånger men om jag gör det och inte försöker skynda mig så fungerar det väldigt bra.

Ännu en solnedgång såg jag från mina fönster i går kväll. Den här vyn börjar ni nog känna igen nu men färgerna är lite olika varje gång.

025

Jag fick till en helt ok månbild men nöjd är jag fortfarande inte. Jag har jämfört med den bild jag tog för några månader sedan och den här är snäppet bättre. Kanske borde jag redigera den och lägga på något filter men jag vill helst inte göra det. Då är det inte jag som har lyckats utan diverse redigeringsverktyg som har tagit fram det fina. Det känns inte riktigt äkta att göra så. Kanske är det jag som tänker helt annorlunda än alla andra och kanske redigerar de flesta sina bilder. Det enda jag gör är att förstora motiven om jag vill att de ska komma närmare och synas. Det skulle vara kul att höra hur ni andra tänker om detta. Är det ok att lägga på diverse filter och ändå säga att det är man själv som har åstadkommit något? Om det är vanligt så kanske jag kan tänka om och kanske få till bättre foton.

027


9 comments

 1. Hej, du har iaf mycket att skylla på för din glömskhet jag har inget o ändå blir det ofta tok. Igår glömde jag min mobil hemma när jag hade åkt en bit på sparken men jag väntade ett samtal så det var bara att vända. Förstår dock din syster som är orolig över att levern ska lossna ”lol”
  Vet du, jag har inte photoshop eller något märkvärdigt program men visst redigerar jag mina bilder en del. Ibland är det så att när jag ser på fotot så ser det inte ut som jag minns att verkligheten såg ut och då försöker jag efterlikna det jag minns så långt det är möjligt. Men jag gör ingen ”hötorgskonst” med glättiga onaturliga färger, det känns inte rätt. Jag beskär ofta fotona när jag vill ta bort detaljer i ytterkanter eller fokusera på någon del av bilden. Men det är ju inte alls att fuska, bara välja vad man vill visa. När jag t.ex fotar i skymningen blir korten väldigt blå. Så ser verkligheten inte ut så då tar jag bort lite av den blå färgen, får väl räknas som okej.
  Ta hand om dig!

  Gilla

  • Ja, vad ska jag skylla på sedan? Då måste jag nog stå för mina vimsigheter och konstatera att det är så jag är 😉
   Jag beskär också bilderna men då är det ju ändå mina bilder och, precis som du skriver, vissa detaljer som jag vill framhäva. Du har ju sett mina foton från de senaste inläggen där vissa är väldigt orangea och andra väldigt blå. Det är inte heller riktigt överensstämmande med verkligheten men då är det min kamera som förvrider sanningen och inte jag. Det tycker jag är ganska kul men kanske ska man se även det som lite oäkta eftersom det inte ser ut så i verkligheten. Det finns nog inga rätt eller fel. Alla får göra som de tycker att de vill och kanske börjar jag redigera mina bilder mer så småningom 😀

   Gilla

 2. Vilken tur att kassen var kvar!
  Jag tycker det är okej att redigera sina foton även om jag inte gör det själv i någon större utsträckning. Resultaten kan bli riktigt läckra och om det bara framgår så är det helt okej för min del. Själv har jag inte tålamodet så jag beskär på sin höjd fotot och minskar ner storleken för att spara på bloggutrymmet. Mer har jag inte tålamod till (fast det skulle kanske behövas ibland). Lite som dig tänker jag nog också att jag vill lyckas ändå – utan hjälp av redigeringsprogram. Samtidigt skulle det vara kul att kunna fixa lite om lusten skulle falla på. Men, som skrivet – tålamodet…

  Gilla

  • Ja, självklart är det ok men om jag ska göra det så vill jag nog, precis som du, att det ska framgå. Men jag funderade på hur andra tänker och om det är vanligt att förbättra sina bilder med annat än att beskära och ändra storlek. Just de sakerna förändrar ju inte innehållet, bara begränsar det. Jag tycker att det är skickligt att redigera på ett snyggt sätt men jag vill gärna veta om en bild jag beundrar är möjlig för mig att efterlikna utan att lägga till eller ta bort något. Att leka fram fina bilder med olika verktyg är något jag inte har tålamod att göra själv men jag tycker att det är kul att se vad andra kan åstadkomma. Jag vill inte att någon ska tro att jag kritiserar andras inställning till detta men jag vill gärna veta hur tankarna hos andra går 🙂
   Jag blev så glad när kassen fanns kvar i kassan. Det var länge sedan jag kände mig så stressad 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Vilken tur att kassen var kvar för visa saker vill man inte bli av med. Men kanske är en apotekspåse inte direkt hårdvaluta eller så intressant för andra. Kan tänka mig i alla fall att det var trevligt med ett besök i verkligheten även om det tillstötte ett stressmoment.

  Jag tycker att du lyckats bra med dina bilder på månen. Själv har jag inte lyckats med något liknande men jag förmodar att övning ger färdighet.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Mina första tankar var att min medicin hade hamnat i orätta händer men det var inga opiater eller andra mediciner som kunde användas som knark. Bara bakteriehämmande medicin och handsprit. Lättnaden var stor när jag fick veta att kassen var omhändertagen 🙂
   Tack snälla du 🙂 Jag kommer nog inte att få till mycket bättre bild på månen utan antingen mer kunskap eller bättre utrustning. Ett stativ kanske ger lite bättre förutsättningar men jag tror att jag lyckades rigga upp kameran ganska bra ändå.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 4. Härligt att du kan börja leva som vanligt, fastän lite försiktigare 🙂 Bra att din apotekspåse fanns i tryggt förvar och att din syster kunde hämta den! Du kan ju åtminstone skylla på ”ditt tillstånd” att du glömde – det kan inte jag som ofta, hm… i alla fall då och då springer ifrån varor som passerat kassan men som jag av någon anledning inte ser. Nu är det ju inga stora eller viktiga saker, men en tablettask, en tejprulle, en citron … osv 🙂 Mycket irriterande!
  Angående bilder då … jag lägger aldrig på några filter, men jag kan ljusa upp en väldigt mörk motljusbild och så förstås räta upp sneda bilder och beskära för att få fram det som jag vill visa. Jag har Photoshop, men använder det sällan, utan kör med mitt gratisprogram Photoscape. Jag tycker ju det är kul att ”leka” med bilderna ibland, men de bilderna kommer inte så ofta med på bloggen – det är mest för mitt eget höga nöjes skull.
  Jag tycker du lyckades bra med månen – snyggt jobbat!
  Ha en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag känner hur krafterna långsamt kommer tillbaka lite mer varje dag 🙂 Det var väldigt skönt att se att min påse var kvar (jag följde själv med och hämtade den) men det var nog inte ett särskilt stöldbegärligt innehåll 😉 Jag har kunnat skylla på piller och annat så länge nu så jag vet inte hur det ska bli när jag måste stå för det jag gör 😉 Du ska se att jag kommer att vara lika vimsig då 😀
   Jag beskär också ofta bilder och jag har tänkt ibland att bilderna skulle vinna på att förändra ljusförhållanden. Kanske är jag lite väl hård mot mig själv när jag tänker att det jag gör inte blir ”äkta” då. Som Paula skrev i sin kommentar, det ljus som kameran fångar upp återger ofta inte sanningen och vad är det då som är äkta? Jag ska nog tänka om lite men om jag lägger på något filter eller gör andra förändringar än att beskära, då vill jag nog berätta det. När du leker med bilderna och sätter ihop dem på kul sätt, då är det något annat. Då framgår det helt klart att du har just haft kul och experimenterat. Det är kul att se även för oss andra 🙂
   Tack, jag har fortfarande din månbild som måttstock och dit kommer jag nog inte. Det kanske är så att du både är skickligare och har bättre utrustning 😀 Jag blev i alla fall ganska nöjd.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s