Snö i morgonljus

Det fortsätter att snöa och eftersom jag är lite begränsad  i mitt fotograferande så blir det lite tjatigt med samma motiv men i lite olika färgsättning. De tre första bilderna är tagna med blixt, därför syns snöflingorna, och de tre sista utan blixt.

011013,01013,02014018019

Jag ska faktiskt fixa lunchpromenaden med hundarna helt på egen hand. Min syster är ute och reser över dagen men hon tog hand om morgonpromenaden innan hon gav sig iväg. Jag har fått tillstånd att gå bara en liten kort 10-minutersrunda mitt på dagen och sedan tar min systerson hand om middagspromenaden. Hon har koll på allt min syster 😀

Jag vågar inte minska på smärtlindringen ännu men ett bra tecken är att jag de två senaste nätterna har sovit i min säng hela tiden. Jag har inte vaknat och behövt byta sovplats. Det kanske inte har något med transplantationsefterverkningarna att göra utan kanske visar det snarare på att mina andra problem håller sig lite lugna. Men jag vill ändå se allt positivt som små steg mot att så småningom kunna skippa några piller.

Så härligt det vore att känna sig klar i huvudet och då kunna köra bil igen. Just nu är den på verkstad. Ni kommer kanske ihåg att en granne backade in i den för ett tag sedan. Min syster har varit snäll och kört in min bil till verkstaden men jag vill gärna slippa belasta henne mer så nu får den stanna där tills jag själv kan hämta den. Jag har inga andra restriktioner än att jag måste vara klar i huvudet innan jag kör. De vill att jag ska ha en god rörelseförmåga också men den är minst lika bra nu som den var innan operationen. Jag och alla andra med värk har alltid vridproblem men vi lär oss att hantera dem. Vi blir ganska duktiga på att t ex använda sidobackspeglarna.

En av mina döttrar frågade när vi ska åka till Island. Det är ett av mina mål och jag är jätteglad för att alla mina barn vill haka på och det verkar dessutom som om min syster och hennes barn vill följa med. Även några vänner har uttryckt ett visst intresse och jag skulle verkligen bli jätteglad om vi blir ett gäng som åker tillsammans. Jag svarade min dotter att det blir nog till våren eller sommaren nästa år. Det känns bra att ha den tiden på mig. Jag frågade sköterskan och på henne verkar det som om de kan godkänna en resa dit redan efter ett halvår om allt ser bra ut. Men jag vill bada i varma källor, åka på valsafari, rida på islandshästar och fara omkring och titta på allt fint så jag vill vara riktigt återställd och inte behöva vara överdrivet försiktig. Nästa sommar låter därför som väldigt lagom för ett sådant äventyr. Något att nu börja planera för på riktigt och inte bara drömma om. Sedan väntar fler äventyr så småningom. Ett härligt liv väntar!


15 comments

 1. Island rekommenderar jag verkligen. Ett fantastiskt resmål med underbara naturupplevelser. Glad för din skull att du kan börja planera för ett nytt liv.
  Kram

  Gilla

 2. Även små framsteg är framsteg och att kunna sova i sin egen säng räknas verkligen dit! Tycker det låter som en bra tidsplan för resan. Vill man kunna göra uppleva det som är planerat är det bättre att vänta än att hasta iväg redan om ett halvår. Tror att behållningen blir mycket större lite senare. Själv har jag aldrig varit på Island men Husse var där natten när Palme mördades så datumet har liksom etsat sig fast…

  Kram och ha en bra tisdag!

  Gilla

  • Ja, visst är det så man ska se det 🙂 Det är inga stormsteg men det går åt rätt håll.
   Jag försöker att vara lite smart och inte stressa på med allt jag vill göra. Det blir nog roligare om det känns som om jag är helt ok 🙂 Island har alltid varit ett önskemål men har fått vika sig för diverse solresor. Nu är det mitt första resmål utomlands 🙂 Ja, det datumet vet nog de flesta var de befann sig och vad de gjorde.
   Detsamma!
   Kram

   Gilla

 3. Välkommen hem tuffing 🙂
  Snabbläst lite i många av dina inlägg och sett på fina bilder då som nu.
  Attans vad det går framåt för dig och jag är så glad för din skull.
  Vilka skräckfärder med taxi … vojne, vojne 🙂
  /kram

  Gilla

  • Haha, tack! 😀
   Ja, det går jättebra och jag hoppas att jag slipper bakslag i form av avstötning eller något annat. Fortsätter det så här så är jag snart igång med allt jag vill göra 😀 Måste vänta tre månader för att immunförsvaret är väldigt svagt men sedan så…
   ja, det var inga roliga resor.
   Kram

   Gilla

 4. Så skönt att det går framåt med hälsan för dig. Om ni åker till Island kommer ni inte att ångra er. Visserligen var jag där på vintern men vilket land, vilka människor och vilken natur och spurtande vatten och blå lagunen. Åk dit

  Gilla

  • Ja, jag allt går så fort och lätt framåt och jag hoppas att det fortsätter så 😀
   Jag tror att Island är fantastiskt alla årstider och kanske är det ännu mer fantastiskt att kunna bada i källorna på vintern. Men jag tror ändå att vi provar en sommarresa dit. Jag tror att det är lättast för alla att få ledigt samtidigt då också 🙂

   Gilla

 5. Vi ska åka till Island i sommar! Jag lovar att ge alla tips o råd jag kan när vi kommer hem. Vi var ju där 2006 oxå, men nu ska vi åka runt och bo på olika ställen. Vi längtar o planerar. Så härligt att du mår så pass bra som du gör redan!

  Gilla

  • Åh, ja jag vill ha massor av tips och se alla bilder. Jag dyker upp så småningom och lyssnar och tittar 😀 Jag har tittat på två alternativ. Antingen att bo i Reykjavik på samma hotell hela tiden och göra utflykter därifrån eller hyra bil och köra en i förväg uppgjord rutt och bo på olika ställen. Hoppas ni får en underbar resa 😀
   Kram

   Gilla

   • Vi har bokat boende via Airbnb, vi bor en natt i Reykjavik först, sen 2 nätter i Olafsvìk, 7 nätter i Reykjavik igen. Att äta ute är galet dyrt på Island så vi kommer laga de flesta rätterna hemma i husen. Vi ska hyra bil och åka runt. Malva vill på valsafari så det ska vi åka ut på i Olafsvìk. På Snaefellsnes verkar det finnas så mkt att se o göra. Jag lovar att du ska få se alla bilder och få höra om resan. Kram💗

    Gilla

 6. Härligt att läsa att din livsaptit är på topp (redan). Island är ett resmål som jag också ser fram emot att besöka någon gång. Kanske jag kan få lite tips när du varit där 🙂
  Läckra snöfoton!

  Gilla

  • Det dröjer ett tag men sedan delar jag gärna med mig av en framtida Islandsresa 😀
   Ja, jag kan kanske inte säga att jag mår toppen ännu men efter omständigheterna mår jag väldigt bra 🙂
   Tack 🙂 Snö är fint.

   Gillad av 1 person

   • Jag väntar så gärna 🙂 Nej det förstår jag att du inte gör men det hörs att du laddar för fullt mot nya äventyr – härligt att höra!

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s